- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
atala
Topikgazda
-
atala
Topikgazda
Még egy dolog az ajánláshoz.
Ez másnak is szól.
Senki ne higgye azt, hogy ezt az infót fejből nyomtam. Az árukeresőben megnéztem, hogy melyik a legolcsóbb eredeti patron, és megnéztem, hogy ahhoz a patronhoz milyen árban vannak a nyomtatók. Így kb 5 perc alatt lett meg az eredmény.
Ezt bárki meg tudja tenni.
Egyébként megdöbbentően olcsó ehhez a nyomtatóhoz a patron. 1,7 Ft színes, és 1 Ft alatti fekete oldalanként.[ Szerkesztve ]
-
ot93
senior tag
Köszi, ez szimpatikus is, ilyen tintaár mellet valóban megéri az a kis felár.
Olyan kérdésem lenne, hogy a garancia tekintetében van olyan webshop, ahol 2 ill. 3 év garit írnak, de láttam 1 évet is de azzal nem is foglalkozom na most a brother oldalán az van, hogy regisztrációval van +1 év gari. Az a webshop amelyik 3-at ír, az ezt is beleszámolja? illetve ahol kettő ott a +1-et vajon lehet érvényesíteni?CRF300L
-
ocscsaba
tag
Látom az Árukeresőn, tényleg teljes káosz van, főképp az a durva, hogy az első három cég: az alsa, emag, pcland pénzért árulja a +1 évet. A legtöbb cégről meg nem deríthető ki, hogy disztribútor, hivatalos viszonteladó. Ebben a Brother oldal sem ad felvilágosítást. Írnék a Brother üzenő felületére, mert telefonos lehetőséget sajnos nem látok. A kiválasztott webshopot is felhívnám, de ez nem tuti biztos.
nyomoztam: most hívtam fel a kövekező számon az epsont, a 3-as gombot nyomd meg, ez az ügyfélszolgálat, és ott kérdezz rá a konkrét cégre, mert ahogy elmondták, ez naponta változhat. Ha per pillanat a megrendelés, vásárlás napján a cég hivatalos viszonteladó, 60 napig regisztrálnod kell, és akkor él a +1 év. éÉn inkább az üzembe helyezés napján tenném meg ezt, biztos, ami biztos.
Központi telefonszám: 06 1 382 7450 -
EXIEZ
senior tag
Üdv.
Leginkább sulira kellene nyomtató, tananyagokat, kisebb könyveket/könyvrészleteket kinyomtatni. brother/samsung/ricoh nyomtatókat néztem eddig, de jól jönne pár érv vagy tapasztalat kinek mi vált be.
Nem nyomtatnék túl sokat vele, suli közben heti kb 50-80 oldal ami naponta kb7-12 lap.
Lézeres nyomtatót néztem, hosszabb távra venném.Előny lenne, ha szkennelni is lehet vele, nem tudom mennyire használjátok, de ha wifis nfc-s vagy bármi az is jöhet előnynek, de nem olyan fontos, az olcsóbb patron, és a nyomtatás minősége elsődleges.
ki mit ajánl erre a célra? kb 40ezer a keret
-
energomatt
senior tag
Szerinted pár év múlva, még mindig ugyanazokat a típusokat árulják? Egyébként szinte mindegyik gyártótól vannak olyan nyomtatók, amelyek valakiknél beváltak. Én speciel Brothert vennék, nem azért mert biztosan az lenne legjobb, hanem ez csak egy sejtés, vagy megérzés. Más meg Epsont venne, megint más Samsungot, megint más Xeroxot. stb. Persze előtte megnézné az aktuális kínálatot és a fenntartási költségekkel is számolna. Esetleg a fórum keresőjét is használná. hogy a közelmúltban leírt többtucat ezzel ekvivalens kérdést és az arra adott válaszokat kielemezze.
-
EXIEZ
senior tag
válasz energomatt #12159 üzenetére
1. Tintás vagy lézer? Inkább lézert vennék
2. Fekete vagy színes? Szines nem kell, csak fekete-fehér nyomtatásra kell.
3. Mire használnád? Szöveg, könyvek (nem szkennelt, szöveg alapú - textbook-), illetve diasorok (szöveg)
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? fekete fehér kb 50-70 lap hetente
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? 1 max 2 hét
6. Milyen funkciókat vársz el? (pl. szkenner, ADF, egyszerű/egygombos másolás, WiFi, keret nélküli/fotónyomtatás stb.) szkenner, wifi előny
7. Mennyi a keret? (Mennyire rugalmas?) kb 40.000ft a keret ( +/- )
8. Árérzékeny vagy? (A létező legolcsóbb megoldás érdekel, akár bármi áron?) is-is
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd? Utángyártott/utántöltőset preferálom[ Szerkesztve ]
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Milyen nyomatót tudnátok ajánlani max 70-80ezerért,iskolába kellene és,hogy színes legyen mert fekete fehér lézernyomtató van.De tönkrement a színes és itt arra is igény van.
Egy kicsit tágabban értelmezve a kérdésemet mily színes lézernyomtatót érdemes iskolába venni,vagy egyszerűbb és olcsóbb bérelni?Mert mintha már ilyet is halottam volna. -
atala
Topikgazda
válasz qwertly #12161 üzenetére
Nem megvenni drága a színes lézernyomtatót, hanem fenntartani. A toner nagyon drága be. ha béreled a nyomtatót, akkor is kifizettetik veled a por árát, csak annyi a különbség, hogy általában drága gépeket adnak bérbe, ahhoz meg olcsóbb a toner.
Érdemes lenne megnézni, hogy melyik nyomtatóhoz van olcsó utángyártott toner.
Pl a Xerox 6022-es nyomtató ára kb 55e Ft, az utángyártott toner bele 3e Ft alatt van. -
atala
Topikgazda
válasz energomatt #12162 üzenetére
Ne feszegessük ezt, mert csak a feszültségeket szítja.
Aki ide jön, jogosan gondolná, hogy majd kap jó ajánlatokat nyomtatóra. Igaz, ha elolvassa az összefoglalót, láthatja, hogy ez nem így van. -
Sur1G
aktív tag
Üdv!
Egy picit kezdek elveszni a nyomtatók sűrűjében, szeretnék egy kis útmutatást, véleményt kérni tőletek.
Van esetleg valakinek tapasztalata a Brother MFC-J2330DW/3530DW/3930DW szériás nyomtatókkal? Ezek közül a 3930DW tetszene, mert nem kéne cserélgetnem folyamatosan az A4, illetve az A3 papírt, illetve tud kétoldalasan szkennelni .
A szériához viszonylag jó áron van a gyári fekete tinta (~7200 Ft / 3000 oldal ~ 2,5 Ft/oldal ), viszont bruttó 135-140 ezer Ft a 3930DW (2330DW - 75-80k csak A4 scan 1 tálca, 3530DW - 100k A4/A3 scan 1 tálca).Néztem még esetleg a HP Officejet Pro 7740 készüléket két tálcával ~ 64 ezer Ft-ért, 6,0 Ft/oldal költségű tintapatron árakkal. A 75 ezer Ft árkülönbségből elég sok patront lehetne venni. Esetleg használja valaki ezt a szériát?
Tudtok esetleg még hasonló tudású, felépítésű nyomtatót más márkákból?
Köszi
Üdv -
Sur1G
aktív tag
válasz Varshi #12168 üzenetére
Szia!
1. Tintás vagy lézer? Tintasugaras
2. Fekete vagy színes? Színes
3. Mire használnád? Leírások, gépészeti tervek, tanúsítványok nyomtatása
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? 200-300 oldal A4/hó (pár színes ábra, diagram), 50 oldal A3/hó (gépészeti tervek színesben)
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? 2-4 nap
6. Milyen funkciókat vársz el? A3/A4 szkenner, ADF (2 oldalasban is jó lenne, de nem létszükség), Wifi, Duplex A3/A4, ne kelljen cserélgetni az A3 és az A4 lapokat a tálcákban
7. Mennyi a keret? 50-150 e Ft nyomtatási költség függő
8. Árérzékeny vagy? Nem, sokáig és költséghatékonyan használható legyen
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat?Gyári kellékanyagKöszönöm
Üdv[ Szerkesztve ]
-
rayman2006
tag
Sziasztok.
Lézeres nyomtató vásárlásba szeretnék segítséget kérni otthoni használatra.
1. Tintás vagy lézer? Lézer
2. Fekete vagy színes? Színes jó lenne de Lézer be nem éri meg ha jól olvasom
3. Mire használnád? Főleg szöveg nyomtatás,néha képek
4. Mennyit nyomtatsz hetente?havonta? 10-20 oldal
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? akár 1-2 hónap is lehet
6. Milyen funkciókat vársz el? szkenner,egyszerű/egygombos másolás, WiFi,
7. Mennyi a keret? kb max50-60e
8. Árérzékeny vagy? Nem ár érték arányba legjobb
9. Preferálod az után gyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Jó a után gyártott patron is ha nem sokkal rosszabb minőségKöszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Varshi
aktív tag
Szia!
Kerestem review-kat, az amazon.com-on 4*-ot kapott a HP 27-ből, a Brotherről viszont nem sokat találni, csak más változatokat, azok többnyire 4,5 körül szórnak.
Nekem két szempontom lenne:
1. Csinálnék egy Excelt 3-5 évre előrevetítve, amivel kijön, mennyibe kerül x lap színes és y lap ff nyomtatása.
2. Megnézném, meddig él rá gari, meddig hosszabbítható, mit tartalmaz (pl. a HP üzletikre szokott 3 év lenni, ez nem tudom, beleesik-e). Ha mindkettő mondjuk 3 év, akkor az 1. pont alapján döntenék.
Ha eltérő, akkor 50-50% súlyoznám.
Ha mindkettő csak 1 év, a végső döntést az alapján hoznám meg, hogy van-e a közelben márkaszervize. (Bár ha olyan a garija, hogy 1 napon belül cserekészüléket hoznak, amit HP-nál már láttam, az megint más! -
Varshi
aktív tag
válasz rayman2006 #12170 üzenetére
Szia!
Egyértelműen a legolcsóbb szkenneres-wifis lézernyomtatót vedd, amit éppen akcióznak a környékeden/weben. Ebben az árkategóriában kábé mind ua.-t tudja, a gari is hasonló lesz szerintem. (Ha mégse, az se igazán döntő érv, mert ennyi használattól nem igen mennek még tönkre.)
A toner ára meg neked kábé mindegy, mert a gyári töltet is sok évig elég lesz.
Amúgy mostanság sokan javasolják a Brother nyomtatókat lézerben is, keress rá egy típusra, ha már kinézted magadnak ár alapján, és olvass review-kat meg amazon.com-os véleményeket.Még így is lehet peched persze, de azért ne lihegjük túl, nem kocsit vagy lakást veszünk 50 milliós nagyságrendben, szóval szerintem nem érdemes napokat beletolni a keresésbe, mert kijön a végén, hogy 200 Ft-os óradíjon dolgoztunk.
-
Game-over
aktív tag
Sziasztok!
Ismerős szeretne egy multifunkciós lézernyomtatót, árban ha lehet minél olcsóbban, amit találtam az a HP LaserJet Pro M26a (T0L49A), ami 32k lenne + 5k a plusz két év gari.
Ez a típus mennyire megbízható?
Havi 30-40 oldal lenne csak nyomtatva. -
szabessz
tag
Sziasztok.
Multifuknciós Lézer nyomtatót szeretnék otthoni használatra.
Ezt 2 típust nézem ki:
Brother DCP-L2532DWSAMSUNG SL-M2070W
Melyik a jobb kettő közül?
Nyomtatás és szkennelés minőségbe van különbség?
Esetleg van más típus ami ajánlott.
Köszönöm. -
rizso
addikt
Sziasztok!
Kéne otthonra egy új nyomtató, az alábbiakat kéne tudnia:
- nyomtat, másol, scannel
- wifis, menjen Macről, Windowsról, Androidról
- tudjunk vele fényképeket nyomtatni 10*15-ös méretben
- viszonylag olcsó fenntartásIsmerős az Epson L3050-et ajánlotta.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
rizso
addikt
válasz Bazsee71 #12176 üzenetére
Nem tudom, lehet lenne olyan időszak, hogy pár hétig nem kell, sőt biztos lenne olyan. De talán az vállalható kompromisszum, hogy 2 hetente nyomtatok egy oldalt, hogy ne legyen gond.
De jöhet más alternatíva is
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Bazsee71
őstag
Csak azt tudom veled megosztani, hogy merre vettem az irányt 2 év tintatartályos kínszenvedés után. Epson L365-öm volt, a nálam töltő idő alatt nagyrészt használhatatlan volt.
Próbáltam lézeres vonalon elindulni, de úgy döntöttem nem akarok utángyártott tonerekkel próbálkozni, a színes nyomtatást meg nem tudom elengedni. Ezek után egy HP OfficeJet Pro 7740-es lett a befutó, mert időnként tervrajzokat is kell nyomtatnom, előny az A3 méret.
Automata duplex nyomtatás, kétoldalas szkennelés lapadagolóval, 2x250 lapos tálca, könnyen és egyszerűen kezelhető érintőkijelző (bár pici, de viselhető), szögegyszerű wifi csatlakoztatás és használat, 3 év garancia. 3000 oldalra elegendő gyári fekete-fehér patron pl. 14 eFt, ami saját használat mellett belefér.
Itt jegyezném még meg, hogy az Epson wifi csatlakoztatása is borzalmas, a szkennelést időről-időre meg sem tudtam oldani, csak az újratelepítés segített.
-
Earl_Muttley
őstag
válasz Bazsee71 #12178 üzenetére
Na de Maunika, álljunk meg egy szóra.
L355-öm van, munkahelyemen L386-ot használunk.
Ezen problémáid közül egyikkel se találkoztam, beszáradást annál a nagyon okos embernél tapasztaltam 2 hét után, aki még az 1790/szín-t is sokallta, és utángyártott tintát vett bele.A wifire fél perc alatt felment, scan-el két év alatt egyszer sem volt problémám. A benti L386-ról ugyanezt tudom mondani. Több ember vett ilyet, aki kikérte a véleményem, nekik sincs semmi ilyen problémájuk a típussal, az L3050 pedig gyakorlatilag egy felújított, integrált tartályos L386.
Azért mert a Tied lehet épp egy rossz példány volt, nem kell úgy előadni, mintha az összes hulladék lenne, majd egy fotóra teljesen alkalmatlan, brutál drága fenntartású Officejetet mondani, mint ellenpélda. Volt HP-m, nem igazán sikerült szép fotókat összehozni vele, pedig az még a hangzatos PhotoSmart nevet is viselte....(Épp mostanság akartam írni ide, mert L3070-re tervezem lecserélni a 355-öt, van Apple a családban, kell az AirPrint...)
Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete
-
Bazsee71
őstag
válasz Earl_Muttley #12179 üzenetére
Sajnos a családban másnak is ajánlottam a típust, ahol ugyanezek a problémák ütötték fel a fejüket, nem egy példány alapján általánosítok (bár tudom, 3 alapján sem lehet). Csíkoz az összes, elég csúnyán.
Az Epson saját szkenner programja rendre minden 3. alkalommal képtelen volt a nyomtatóhoz kapcsolódni. Órákat izzadtam rajta, de csak a készülék újratelepítése segített. Közben gépet is váltottam, így szűz Win 10-en is volt alkalmam ezt tapasztalni.
A felhasználóknak pedig azt kívánom, hogy csak az Ügyfélszolgálatukhoz ne kelljen fordulni. Nincs mit szépíteni rajta, szemrebbenés nélkül hazudnak, képesek azt is letagadni, amit 4 hónappal előtte e-mailben leírtak. Ezzel szembesítve őket pedig kihátrálnak azzal, hogy az adott kolléga már nem dolgozik ott (ami kétséges, mert kamu neveket használnak - tudom, ez bevett szokás).
Ha figyelmesen olvasod amit írtam, akkor látod, hogy nem ajánlást fogalmaztam meg, csak a saját utamat írtam le, erre a figyelmét is felhívtam.
Epson-t senkinek nem tudnék ajánlani. Az irodában Workforce 5620-asok vannak, 4-ből 2 csíkoz. Pedig itt se tintatartály, se a beszáradás lehetősége, terhelve vannak rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
Earl_Muttley
őstag
válasz Bazsee71 #12180 üzenetére
Mindegyik amit ajánlottál, és problémás volt, az L365 volt? Az a tipus pont kimaradt, ezek szerint szerencsére.
A Scan program az nálunk mind a kettőn rendesen megy, az Üfsz.-el nincs tapasztalatom, de az szerintem a legtöbb ilyesmi vállalatnál ilyen, ezért bojkottálok bizonyos mobilgyártót is, nekem is volt félretájékoztatásban részem nem egyszer.
Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete
-
Bazsee71
őstag
válasz Earl_Muttley #12181 üzenetére
Igen, mindegyik L365-ös. Gondoltam áldozok többet a nyomtatóra, hogy aztán az üzemeltetés kedvezőbb legyen gyári tintával is. Az első 2 hónap problémamentes volt, akkor bőszen ajánlottam is mindenkinek, aztán jöttek csak a gondok.
Hosszas veszekedés, és fogyasztóvédelemmel való fenyegetés után, mikor már negyedjére volt szervizben a nyomtató, akkor voltak hajlandóak kicserélni, egy L3050-est küldtek helyette. Azt már ki sem bontottam.
(Fél évvel előtte pénzvisszafizetést ajánlottak, ha harmadjára is szervizbe kell küldeni. Erre nem voltak hajlandóak, és a csere sem nekik köszönhető, de ezt itt nem részletezném.)
Aztán majd meglátjuk, hogy mit mondok a HP-ra fél év múlva.
-
atala
Topikgazda
válasz Bazsee71 #12180 üzenetére
Epson-t senkinek nem tudnék ajánlani. Az irodában Workforce 5620-asok vannak, 4-ből 2 csíkoz. Pedig itt se tintatartály, se a beszáradás lehetősége, terhelve vannak rendesen.
Nekem is van egy 5620-as, és ha csíkoz, ráküldök egy fej tisztítást, és megoldja. Ha egyből fejet tisztítasz amikor látod a csíkozást, akkor simán megoldja.
Viszont az is lehet, hogy a csíkozás oka nem a fúvóka tömődés!
Nekem az elején elkezdett csíkozni, és a fúvóka ellenőrző ábra is nagyon furcsa volt. Nem hiányos, hanem duplán, vagy félre volt nyomva egy-egy fúvóka.
Kihívtam a szervizet (akkor ez még helyszíni garanciás volt) és azt mondták, hogy gyári hibás fejjel jöttek ki a nyomtatók. Vezérlési gond volt. Kicserélték, azóta semmi gond vele.
Lehet, hogy a Ti 5620-as nyomtatóknál is ez a helyzet.
Viszont ha tényleg emiatt csíkoz, akkor garancia időn túl is meg fogják javítani. -
atala
Topikgazda
válasz r.levente75 #12183 üzenetére
A Rikvest-el semmi gondom nem volt, nagyon korrektek.
-
Bazsee71
őstag
válasz r.levente75 #12183 üzenetére
Nekem a Profi Szerviz intézte, egyedül nekik köszönhető, hogy megoldódott az ügy.
atala: Informatikus kollégák kezelik a nyomtatót, fejtisztítás nem segített. Az említett 2 készülék ment garanciális javításra, az egyik még ott van, a másik tudtommal most jó.
-
kaposznyak
aktív tag
Üdv.
Kicsi off:
Utángyártott és utántöltött tintapatron bontatlanul (helyesebben újratöltés után újrazárva) meddig tartható el?
Kösz!
-
atala
Topikgazda
válasz kaposznyak #12187 üzenetére
Nem lehet tudni mikor gyártották a tintát amit bele töltöttél, de nagyon nem tud megromlani. 2-3 éven belül biztos, hogy semmi baja nem lesz. Én használtam már 1 éve lejárt patront.
-
fess
őstag
Sziasztok!
Otthoni felhasználásra kinéztem egy xerox phaser 6020-as nyomtatót. Papírvastagságra mennyire lehet érzékeny? Néha szeretnék dekorpapírra is nyomtatni,arra képes? Van valakinek tapasztalata ezzel a nyomtatóval? -
Iceman83
tag
Sziasztok!
Lézer nyomtatót szeretnék Samsung SL-C480W
Színes esetén ha fekete fehéren nyomtatok akkor akkor használódik színes patronok,dobegység?
Ha 200 oldalt nyomtatok feketét akkor olyan mintha színest is használnám?
A színes Patron/dobegység 1000oldat ír akkor már csak 800-ra jó?
Samsungnál ha jól tudom egybe van a toner és dobegység. -
lacoka
csendes tag
Sziasztok. Otthonra keresek nyomtatót, amit lehet, hogy 2-3 hétig sem használnánk, aztán egyszerre 10-100 oldalas dokumentumot is nyomtatnánk vele.
Színes fényképek kinyomtatására is használnánk, ezért inkább tintasugarasra gondolnék, annál viszont oda kéne figyelni a beszáradás elkerülésére. Tesztoldalak nyomtatásából és a gyakori fejtisztításból adódó tinta pazarlásra vonatkozna a kérdésem:
Első látásra célszerűbbnek látszik fejjel egybeépített patronos modellt (pl. HP DeskJet, vagy több színű tintás Canon Pixma) venni. Esetleg szóba kerülhet tartályos, fix fejes típus is? (Arra gondolok, hogy azoknál az "elpazarolt" tinta kevesebbe kerülne.) A beszáradás veszélye csak a fejnél áll fenn vagy esetleg már a tartályban, csövekben is? -
lac14548
aktív tag
HP DeskJet GT 5820 nyomtatóval kapcsolatban tapasztalatokat keresek.
Van valakinek ez a típus?/Motorola V2288/Siemens C35/Siemens MT50/Nokia 6600/HTC Touch Cruise/ZTE Blade/Samsung Galaxy S+/Xiaomi Redmi 1S/Xiaomi Redmi 2 Pro/Xiaomi Redmi Note 6 Pro/Realme 8 ...
-
atala
Topikgazda
válasz lacoka #12193 üzenetére
A tintásnál csak úgy tudod elkerülni a beszáradást, ha legalább hetente nyomtatsz egy színes oldalt, vagy legalább egy keveset amiben mind a négy szín benne van.
A patronon lévő fej nem oldja meg a gondod, mert az ugyan úgy be tud száradni, csak ott ha veszel egy új patront, lesz rajta új fej is.
Szerintem még mindig jobban jársz egy tartályossal, és oda figyelsz a heti nyomtatásra. Persze attól függ mennyit nyomtatsz, mert ha keveset, akkor felesleges a tartályos.
A fejbe szárad be a tinta. Ahhoz, hogy a csövekbe, és a tartályba bele száradjon sok-sok évet kell állnia, de mivel zárt, még úgy sem hiszem, hogy beszáradna a csövekbe. A fejnél tud alulról levegőt kapni, ezért tud beszáradni. -
somasz
addikt
Üdv!
Ismerős keres a frissen beszart, csíkozósan nyomtató Canon MG7550 helyett egy új nyomtatót.
Olyan kell, ami szkennel, másol, nyomtat - mindezt színesen is (fax nem kell) - és még okos is.
Max. 50.000 Ft. Kb. 100-200 oldalt nyomtat egy hónapban.Mit ajánlanátok?
Köszi!Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
lacoka
csendes tag
Köszönöm az eddigi válaszaitokat. Ezek szerint jól gondolkodtam, hogy ha a heti egyszeri nyomtatással elkerülhető a beszáradás, akkor talán gazdaságosabb lehet egy tartályos rendszerű nyomtató.
Persze Varshi válasza (# 12194) is logikus. A lényeg az, hogy elvileg mindkét rendszer jó lehet nekem, most már csak számolgatni kell. -
törölt tag
Kizárólag postai és/vagy takarékszöveti (három részes)csekk befizető és összeg nyomtatására keresnék nyomtatót. A csekkek egyesével lennének nyomtatva...kb. évi 6-800 db
jó ár/értékarányú érdekelne...
valami jó tipp ?
[ Szerkesztve ]
-
PociAti
őstag
válasz #73959936 #12199 üzenetére
Nyomtatókba a legkisebb toner kb. 700-1000 szabványos A4-es oldalra elegendő.
A csekk mérete LA4 (DL), ami egyharmad A4-es oldalt jelent.
Átlagos igényedet (évi 700 db-ot) figyelembe véve, az 700/3 = 233 A4-es oldal.
Ebben az esetben az 1000 oldalas kezdő toner is elegendő lenne 4 évre, de mivel olyan kevés szöveg kerül a csekkre, így akár 10 éven át is ki fog tartani a kezdő toner.
Ha rendben van a gép mechanikája, akkor a legkisebb és legolcsóbb lézernyomtató optimális erre a célra.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest