Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tyrel

    őstag

    Majd augusztus-szeptember környékén vásárolnék notebookot, 99% olyat amihez már Win10-et adnak. E miatt nem is feltétlen konkrét típusok, hanem inkább megfelelő szériák érdekelnének, hogy tudjam mi az amit figyelni / keresni érdemes.

    Sajnos az igényeim elég elcseszettek, olyan dolgokat tartok fontosnak amikre kb. egyetlen webshop keresője sem tud szűrni, ezért fordulok hozzátok. Az igények:

    1. Teljesítmény nem kell nagy, akár egy bay trail vagy hasonló szintű cucc is elég lehet: FHD filmet tudjon lejátszani és bírjon el egy Youtube-ot vagy épp Skype videohívást.
    2. Normális kijelzője legyen, főleg a filmnézés miatt. Azok a fakó, rendkívül rossz látószőgű izék amiket a legtöbb olcsó gépbe nyomnak nem tetszenek. Válaszidő nem számít, játszani nem akarok rajta, csak szép színei, jó látószöge, jó feketéje legyen. (VA panel??)
    3. Na és itt kezdődnek a hülye igények: főleg olcsó gépekre jellemző hogy nem lehet őket normálisan szétszedni (nincs ajtó, egyben van az egész aljuk). Nekem viszont van egy asztali gépből kiöregedett 90GB-os SSD-m amit ez a leendő notebook megkapna. Nem kell hogy üres hely legyen benne, a HDD kijöhet, csak komoly hajhullás nélkül megoldható legyen a csere.
    4. Billentyűzetvilágítás + magyar billentyűzet.

    A gáz ott van az egészben hogy mivel alapvetően egy gyenge hardverrel szerelt gépet szeretnék alapnak mondható igényekhez, így a rá szánt összeg sem lenne sok. Kb. 130 ezer Ft lenne a plafon, de minél olcsóbb annál jobb. Tudom hogy ez "kevés", de olyan hardver ami elég lenne nekem simán kapható 100e Ft alatt, ahhoz képest az extrákért így ráfizetnék legalább 30e Ft-ot. Sajnos a feature-ek amik nekem kellenek (bill. világítás, jó kijelző) valamilyen számomra érthetetlen okból jellemzően csak sok kategóriával feljebb érhetőek el.

    Létezik ilyen gép egyáltalán? :F

    [ Szerkesztve ]

    Turenkarn

Új hozzászólás Aktív témák