-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz Speede05 #59199 üzenetére
és akkor levette többször az órajelet, mert felesleges volt 3Ghz-en pörgetni
Na ja, felesleges. Nem felesleges volt, hanem szépen megsült volna az egész azért vette lentebb.
Kérdésedre a válasz: nem jó a gép.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Konfigos
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék.
64bites 740m-el szerelt gépeket nézegettem(új vagy használt),de találtam most egy használt acer timeline gépet 640m vgaval és 3217u procival.Szerintetek jobban járnék vele teljesítmény téren?Mennyire megbízható ez a széria?Csak 6hó gari van rá,kicsit tartok tőle,de lehet egy százasért eltudnám hozni.
Mod: ha minden igaz 1gb ddr3-as a 640m,szeretném ha az asztali 6670 1gb ddr5 szintet hozná a megvásárolni kívánt noti.
[ Szerkesztve ]
-
Ateess
tag
Egy utolsó kérdés:
Két gép közül melyiket vennétek és miért (csak tömören) ?
Lenovo IdeaPad U430P
Dell Inspiron 7537 TouchUtóbbit megrendeltem, előbbi meg ma lett raktáron.
Köszi!
-
Pocok256
veterán
-
Khelben
nagyúr
válasz Chaser #59209 üzenetére
Lehet, hogy megbékélek a 2540 vagy a 2560p-vel, végülis rá tudom dugni itthon is meg melóban is fullhd monitorra, útközben meg úgyis max filmet nézek rajta. Még gondolkodom (Céges notebookon letiltanak most mindent, úgyhogy muszáj saját használatra gépet vennem).
(#59210) btudos : TP-t meg kéne néznem élőben, utoljára 2001-ben volt thinkpadom és a mostaniak képen pont ugyanúgy néznek ki
[ Szerkesztve ]
-
-
Borote
addikt
válasz Khelben #59211 üzenetére
Vagy viszel magaddal egy linux-os USB-s stick-et, a bootolást nem hiszem, hogy le tudják tiltani, meg talán azt sem szabályozzák, hogy mit teszel a gépre
(#59199) Speede05: tehát 40 másodpercig volt képes működni a megadott Turbo órajelen, majd beütött a leszabályzás (2,2GHz-ig), mert elérte a 90 fokot. Jó gép a Z510, csak az i7-nek nincs bele sok értelme.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tim82
félisten
válasz btudos #59216 üzenetére
Egészen pontosan i5 volt a követelmény.
Bár ha 14" is jó lenne még, akkor egy T410s beleférhetne, súlyra kb. a 2540p-vel pariban van, vagy talán könnyebb is (elvileg 1,5 kg körül van a T410s).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Chaser
legenda
válasz Ateess #59220 üzenetére
7537-tel jobban jársz. Ne bonyolítsd túl. Minden nem lehet tökéletes. Ha létezik még 5537-ből - vagy lehet 3537 - FHD verzió az se rossz. DDR5 vga, ulv i7, 220k körül volt. Abban AMD vga van. Minőségre persze rosszabb mint a 7537.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Khelben
nagyúr
válasz Borote #59217 üzenetére
Asztali gépet kaptunk fejlesztésre, a notebook meg levelezésre, office-ra lesz beállítva. Mivel a notebook lesz a céges "fő" domainben, ott minden le lesz tiltva. Én eddig a notebookot használtam mindenre, úgyhogy most kell vennem egy notit, amin tudok itthon dolgozni meg utazás közben filmet nézni, gyerekek meg néha játszanak rajta. A mostani 15,6-os 8560p kicsit nagy meg nehéz ehhez, ezért keresek kisebbet. Szóval kb. ez a helyzet. Verem a fejem a falba, hogy egy i5-ös elitebookot levelezésre fogok használni, de ez van, nem én döntöm el.
-
Speede05
tag
válasz Tikakukac #59202 üzenetére
amit idéztél azt a teszt utánra írtam már... nézd meg a hőfokot, akkor már rég nem volt 90 fokon... előtte látszik a kisebb eltérés teszt közben, amikor ingadozott... na az volt a leszabályozás, hogy ne süljön meg... utána szimplán nem volt rá szükség...
egyébként a 40mp az valamivel azért több, volt 1 perc legalább... de tény, hogy az semmire nem elég... viszont ennek a procinak a legkisebb előnye az, hogy 3Ghz fölé megy az órajel... ellenben 8 szálon tudsz alkalmazást futtatni az U szériás i7-esekkel szemben... 2Ghz-en is nagyobb teljesítményt tudsz elérni, mint az i5-ökkel... de ha nektek i5-ös van a gépben, akkor küldjetek már teszt eredményt, hogy az is hozza-e az átlag 100 GFlopsot... erre úgy kíváncsi lennék... a proci teljesítményét nem órajelben mérik Illetve processzor benchmarkokon is lényegesen jó eredményt ért el ez a proci, mint a legjobb 100-ba be se jutó i7-4500U, vagy bármelyik i5-ös... de lehet cáfolni... elismerem ha nincs igazam.... ahogy azt is elismertem, hogy igen, a proci melegszik, ugyanakkor szerintem nem olyan mértékben, hogy az nekem gondot okozzon... jó eséllyel ugyanezt a tesztet nem tudjátok 4:18 alatt lefuttatni egy i5-ösön, tehát ott ha melegszik, ha nem, leszabályozás nélkül is legalább 5 percig menni fog szerintem, ami jó 18-20%-os hátrány...
-
Borote
addikt
válasz Khelben #59222 üzenetére
Ja, hogy asztali, a fölött átsiklottam Bocsi
(#59224) Speede05: azt mondtad, hogy idézem: "kb. teszt után 40-50mp-et ment még a graf" - a képen az látszik, hogy nagyjából 4,5 téglalap széles, ez a 40-50 másodperc.
A teljes órajelet 3,5 időegységig (téglalap) tartotta folyamatosan. Akkor melyik idő nem annyi?És ez egy 2 perces teszt volt. Én egy stressztesztet egy óráig szoktam futtatni. Y510p i7-tel, SLI-vel hozta ezt a szintet, teljesen terhelés alatt - és néha azért azt is fél az ember ajánlani i7-tel
"jó eséllyel ugyanezt a tesztet nem tudjátok 4:18 alatt lefuttatni egy i5-ösön, tehát ott ha melegszik, ha nem, leszabályozás nélkül is legalább 5 percig menni fog szerintem, ami jó 18-20%-os hátrány..." - és ezzel együtt lehet, hogy nem 40-50 fokos hőingást kell kiállni, hanem kicsit alacsonyabbat.
-
Ateess
tag
válasz btudos #59225 üzenetére
230 ezer E-digitalnál, de mivel tudok Cetelemmel fizetni, így 10% lejön, így a végösszeg 206 ezer, vagyis 206 910 Ft. Ma vitték le az árát.
Ezzel szemben a Lenovo 209 ezerről 188 ezer és jelenleg van raktáron, ezért vacillálok, plusz cipelés szempontjából az a majdnem 1 kg is sokat számít, viszont hardverbe gyengébb.
Ezért voltam kíváncsi és vagyok is még, hogy ki melyiket venné, mert mindkettőben van jó és rossz is! -
btudos
nagyúr
válasz Ateess #59227 üzenetére
A Lenovo-val még nem találkoztam élőben, ezt pótolnom kell a jövőben, de a minőségetleszámítva azért lehet róluk nyilatkozni így is.
A Dell mellett szól az erősebb dGPU, illetve a +1 év garancia, ami mögött ráadásul megbízhatóan működő szerviz áll, ellentétben a Lenovo-val. Én ezt a kettőt tartom a legnagyobb előnynek, plusz a tapasztaltan nagyon komoly üzemidő is pluszpont, bár ez a hasonló hw miatt a Lenovo-nál is adott lehet.
Felbontás ugyanaz, a Dell-nek van numerikus billentyűzete, nem tudom ez számít-e. Ha számít a GPU, akkor a Dell a nyerő, ha nem, akkor szerintem csak úgy lehet ezt rendesen eldönteni, ha mindkét gépet megnézed élőben, de objektív szempontok alapján nálam a garancia miatt a Dell nyerne.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
beteg
őstag
Hali!
12 col környékén (max14) melyik gyártó melyik szériája dokkolható? Azt tudom, hogy a Dell Latitude.
thxCsak futni kell!
-
-
beteg
őstag
Köszönöm szépen!!
Csak futni kell!
-
Ateess
tag
válasz btudos #59229 üzenetére
Élőben csak a Dell-t tudtam megnézni, az tényleg nagyon egyben van, Lenovo-ról csak annyit tudok, amit egyik kolléga elmesélt róla, egyben van a cucc, jó az üzemidő (nem Dell szintű, de kb. 1 órával tud kevesebbet).
Ami tetszett a Lenovoba, hogy kicsi kompakt mérete van, így talán könnyebb lett volna hurcolászni, ezen kívül viszont tényleg a Dell simán veri, jobb VGA, memóriát lehet bővíteni akár 16 GB-ig, Lenovoba ugyan több van, de nem bővíthető, a 3 év gari tényleg jól hangzik, ahogy olvastam 20 ezer kinyitást garantál a Dell a gépen, bár nem tudom, vállal-e ezzel kapcsolatban valami garanciát. Ott van az érintőpanel, ami nem rossz, nem mintha nagyon kellene, de lesz, plusz így legalább egy masszívabb üveglap védi a kijelzőt, bár azt nem tudom, h gorilla glass-e, sztem sajna nem. Illetve tudom,h lehet benne cserélni akár IPS Full HD panelre is, igaz nem olcsón és nem tudom, h megéri-e. Azt hiszem meggyőztem magam, hogy a Dell lesz az én gépem, főleg, h már meg is rendeltem! Csak holnap még el tudnék állni a vásárlástól, de asszem nem fogok!
Majd az idő eldönti, h jól döntöttem-e, van rá plusz 1 évem a gari miatt!
De azért még várom a véleményeket! -
beteg
őstag
válasz Ateess #59234 üzenetére
A nejemnek vettünk egy érintős dell-t karácsonyra. Nem akartam hinni a szememnek, mert a touch-t úgy használta az első perctől kezdve, mintha a világ leg természetesebb dolga lenne! Azóta én is azt szeretnék, mert látom, mennyivel gyorsabban tud vele haladni!
Csak futni kell!
-
Speede05
tag
válasz Tikakukac #59235 üzenetére
nem várom el, hogy megérts... csak ne próbálj meg meggyőzni, hogy nekem most nagyon rossz lesz ezzel a géppel, miközben lényegesen többet tud, mint ismerőseim i5-ösei... az, hogy melegszik valóban probléma, de csak akkor melegszik, ha 100%-on fut... ez pedig ritka azért... ugyanakkor ott a lehetőség, hogy 8 szálon, rövid ideig magas órajelen futtassak dolgokat... ha a pár ezerrel olcsóbb i7-4500U-t, vagy i5-öt veszek, akkor nem lenne lehetőségem rövid ideig se ilyen teljesítményre... és az meg, hogy a gép 50-60-70-80-90 fokos abszolút nem zavar, amíg ez nem okoz problémát... hosszú távon gondot okozna, de annyit nem fog magas hőfokon futni... heti 1 órát talán...
amíg a K43SJ-m volt, addig felhőt béreltem erre a kis időre...havi 1-2e Ft-ból megúsztam, de kötött az idő... nem éreztem kényelmesnek
-
XuChi
addikt
Sziasztok. Gtx 870m-el szerelt gépek kb milyen árban lesznek ? Acer, asus, dell, lenovo amiket kedvelni tud ék ). Vagy ha árat nem is, de elterjedési idő mikor várható erre a gpu-ra ??
-
hejjehujja
újonc
Sziasztok!
Mit gondoltok [DELL Inspiron 3537] laptopról? -
btudos
nagyúr
válasz hejjehujja #59240 üzenetére
Leginkább azt, hogy ne ebből a boltból vedd meg, egyébként meg ott a szépséges kérdéssor a téma összefoglalóban, ha az alapján mondasz felhasználási paramétereket, a gépet is könnyebb lesz minősíteni.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
hejjehujja
újonc
jövőhéten vennék laptopot:
max. 155 000 Ft
irodai munka, photoshop
régebbi játékokkal játszanék
15,6"-os képernyő
Dell Inspiron 3537-et néztem ki
[link] -
molnarpeter
nagyúr
válasz Victorio1987 #59244 üzenetére
ULV=Ultra Low Voltage. Ez neked azért jó, mert alacsony feszültségen működik, így keveset fogyaszt, és nem is melegszik annyira, egy kis teljesítmény árán.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kontron KTQM87/mITX hűtés módosítás (Socket G2)
- Ez a mondat angolul?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Elektromos autók - motorok
- Tudományos Pandémia Klub
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- 3D nyomtatás
- Crypto Trade
- További aktív témák...
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- MacBook Air M1/8GB/256ssd/Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3823/
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest