Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • phaser

    csendes tag

    válasz Zjunior #8634 üzenetére

    WD-Cloudra Amazonon panaszkodnak, hogy ~fél év után többeknek elpusztult benne a lemez. Maga az ötlet jó egyébként, mert akinek semmi más nem kell, csak a HHD-t szeretné elérni, megoldást jelenthet.

    NAS ár/érték arány szempontjából egy lemezes kategóriában a Zyxel verhetetlen: NSA-310S.
    WDCloud helyett inkább ezt venném. Az "S" típus új, javított változat, a régi (NSA-310) ugyan sok helyen kapható , de nem érdemes keresni, mert nekem pl a WakeOnLan funkció egyáltalán nem működött. Az újnak már elvileg nincs ilyen gondja.
    Teszt: http://uk.hardware.info/reviews/5091/zyxel-nsa310s-review-entry-level-quality-nas

    NAS HDD: WD Red, NAS-ra van optimalizálva, tökéletes kompromisszum és nem kell izgulni a Green HDD-knél jelentkező (még mindig!) fejparkoltatási problémák miatt sem.

    Plex: aki Plexet szeretne használni (pédául AppleTV 3-mal) annak ajánlom figyelmébe a Plex weldalán a követelményeket NAS-sal szemben. A problémamentes működéshez a transcoding miatt min. Corei3 kell. Ez számításigényes feladat, mely egyik NAS-nak sem erőssége soho/home kategóriában.
    Innentől kezdve kész NAS-t venni értelmetlen, mert ezek min. 4 lemezes változatban kaphatók méregdrágán. Megoldás: Építeni kell, semmiképp nem lesz olcsó, de még mindig ez az ésszerűbb (mini-ITX lap + 4th gen. Corei3 v. 5).

    - Olcsó NAS + médialejátszó: kinek mi az igénye... Megoldható, WDTV Live Streming nem rossz választás ehhez. Működik, ahogy kell, habár nem lesz olyan, mint egy XBMC. Láttam egy viszonylag új cuccot egyébként, melyen egy optimalizált XBMC fut linux alapokon, "Little Black Box" névre hallgat, 100 angol font körül mozog az ára: http://www.thelittleblackbox.nl/en/

    Összességében:
    A médialejátszók felülete nem túl minőségi, ha komolyabb, igényesebb felület kell, akkor viszont csak XBMC vagy PLEX jöhet szóba, de ezekhez már komolyabb befektetés kell. Apple TV 3: 30k, épített NAS Haswell alapokon: 100-130k

Új hozzászólás Aktív témák