Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RafaelEKH

    tag

    Sziasztok!

    Monitor választásban szeretnék segítséget kérni.

    Jelenleg egy Dell u2515h-t használok, ezért WQHD alá nem akarok felbontásban menni.
    Amit nem tudtam megszokni mellette, az az IPS Glow, ezért most VA panellel szerelt monitort szeretnék választani. Ezzel el is kezdődtek a problémáim, mivel első megközelítésben az ACER PREDATOR XB271HU és az Asus PG279Q féle tulajdonságok lennének az ideálisak (lapos, 27", WQHD, 165Hz, G-sync), de ilyen monitor nem létezik VA panellel szerelve, tudomásom szerint.

    Ehhez a legközelebb eddig ezeket találtam:

    Philips 328M6FJMB - erről nem sokat tudok, lehet még nem jelent meg? Árat nem láttam hozzá, így nem is néztem kifejezetten utána, de elvileg 32" 144Hz freesync

    AOC AGON AG322QCX - Fentebb említett monitorral hasonló paraméterekkel bír, jelenleg 170ezer körül adják. Ennél feltenném a kérdést, hogy mi a fórum véleménye az AOC márkáról, mert az összefoglalóban a hígfos kategóriába helyezte valaki, de az egy 2011-es hozzászólás így már nem biztos, hogy releváns (az acert is ide sorolta)

    SAMSUNG LC32HG70QQUXEN - Szintén a 32" 16:9 ligában játszik, mint az előzőek, erről még nem olvastam tesztet, de egy lépéssel drágább, mint az AOC. Paraméterei alapján kontrasztarányban erősebb és talán van ULMB is. 1 ms VA-nál nem tudom mennyire reális. Ennél a kérdés, hogy vajon megéri-e a felárat az AOChoz képest?

    16:9es fronton körülbelül ennyi jön szóba, de ha már mindenképp íveltet kell vegyek fontolgatom a 21:9es képarányt is. Mivel WQHD alá nem szeretnék menni így a 3440x1440es felbontású 35"-os VA paneles monitorok között nézelődtem, mivel ezek magasságra megegyeznek egy 27"-os 16:9es monitorral (ezért nem is értem miért nincs 27-es WQHD VA panel, mert pixelsűrűség szempontjából nem lenne probléma gyártani, gondolom én) szóval a következők vannak még versenyben:

    AOC AGON AG352UCG
    - kb 280 ezer, ismét egy szinttel fentebb léptünk árban. Itt már csak 100Hz az elérhető sajnos szóval újabb dilemma, hogy egy ilyen szuper monitort akar az ember akkor áldozni kell a frissitési frekvencia oltárán. Szóval a lényeg, hogy ez is játszik. 2000:1-es kontrasztarányt emelném ki.

    ASUS MX34VQ - Ezt csak említés szintjén, mivel nagyon nem tetszik az álványa, de azért majdnem passzol az elvárásaimnak. Kicsit olcsóbb, de nincs g-sync, viszont 3000:1es kontrasztarány. Kicsi az esélye, hogy erre rá tudtok beszélni azért.

    ACER PREDATOR Z35P - Ez a legdrágább versenyző, ilyen áron még talán csak januárban tudnám megvenni, de ha meggyőztök, hogy megéri a +60 Ft-ot az AOC-hoz képest akkor megfontolandó kategória. Ezt volt szerencsém élőben megtekinteni az Oázis Computer bemutatótermében ma (a 32-es AOC-ot is egyébként) így annyit tudok róla mondani, hogy nagy és nagyon látszik az így a monitor alján, amit biztos megszokok majd, a 16:9es AOCnál nem volt ennyire szembetűnő, de azt kicsit más körülmények között láttam, meg nyilván más a képarány is. Ennél a monitornál kicsit kevésbbé tűnt homogénnek a háttérvilágítás, de nem láttam egymás mellett a kettőt így ez még nem biztos, hogy tény. Jelenleg az ára miatt, ha 35"-ös mellett döntök akkor inkább az AOC tűnik jó választásnak, bár az sajnos nem volt kiállítva. Ja és ennek 2500:1 a kontrasztaránya papíron, három széles monitor, három különböző érték, nem tudom, hogy ezek mennyire mérvadó számok és látszódnak-e a valóságban. Ja és ehhez a predátorhoz nem adnak ajándék egeret sajnos :(

    Szóval jelenleg ezek közül kéne ajánlani, vagy az elhangzott igények alapján mást ami megfelelhet. Egyébként főleg játékra (Rainbow Six Siege, Osu, ezeknél mindenképp előny a nagyobb frissítés és még sok más is alkalmanként) Néha filmezésre, tehát a 21:9 ott is előnyös lehet. Munkára, képszerkesztésre egyáltalán nem, de a szép színeket és a betekintési szögetek azért nem vetem meg, ezért TN-t nem akarok. Jelenleg egy 1080Ti van a gépemben, így szerintem amit meg lehet tenni GPU powerben megtettem (ennél már csak sokkal drágábban van fentebb) szóval G-sync nem elvetendő, de nem is dealbreaker. Ami még érdekel, hogy mi a véleménye azoknak akik sok VA és IPS panellel találkoztak már: valahol egy VA glow-ról is olvastam, de nem találtam róla sokat bár csak egy gyors google keresést nyomtam rá. A fekete színeknél most élőben láttam egy kis ips-glowra hajazó jelenséget de nem volt akkora így szerintem azzal nem lenne bajom, de minden véleményt szivesen elolvasok.

    Amit még megkérdeznék, hogy a Dell U2515H-m használtpiaci árát körülbelül mennyire lőnétek be? (tudom erre van külön topik) Bár az Oázis is lehet beszámítja valamennyiért, még e-mailben fel kell vegyem velük a kapcsolatot velük ezzel kapcsolatban. Két éves, oázisban vásárolt pixelgaranciával. tehát még kb egy év garancia van rá. Állapota szerintem nem rossz, pár karc van a talpán csak. Doboza megvan.

    Tudom kicsit (=eléggé) hosszú lett, ezért köszön ha elolvastad!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák