- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz stranger28 #19201 üzenetére
Opera nem támogatja, IE csak 10-es verziótól támogatja, ami beta. Tehát a két legnagyobb (IE, Chrome), és az asztalon legkisebb, viszont mobilon legnagyobb (Opera) böngészőben nem működik. Ez a látogatók 70-80%-t jelenti.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
stranger28
addikt
válasz schawo #19202 üzenetére
IE 9 is támogatja már mindkét fajtát, az pedig elég elterjedt. Firefoxot is rengetegen használnak, az is tudja már egy ideje. Chrome-nak utánaolvastam és nem is fogja támogatni, mert a sebesség rovására menne. Safari winre nem az igazi. Operát mostmár tudom. De a mobil szegmens hogy jön ide, amikor egy "otthoni" monitorról beszélünk? Nem értelek.
(#19204) schawo: Azt vágom, de nem erről volt szó, hanem arról, hogy ő nem fog égig szaturált színeket nézni, ha megfelelő böngészője van. Vagy nem?
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz stranger28 #19203 üzenetére
A web lényeg, hogy nem csak te nézegeted
IE9-en is megy már? Úgy emlékeztem, nem. IE10-em van már csak, nem tudtam tesztelni. Akkor a Chrome + Opera + IE6-8 csak 50-60%-t jelent.
[ Szerkesztve ]
-
stranger28
addikt
válasz schawo #19204 üzenetére
Megy igen. Aki a hatost használja, az meg is érdemli.
(#19206) schawo: Vágom. Visszaolvastam és rájöttem mi a baj. Te arról írsz, hogy ő webre dolgozna sRGB felett, ami nyűgös, én meg arról, hogy a netes képei nem lesznek túlszaturálva. Csak Isual is arra gondolt, amire én szerintem (bár lehet elnéztem ), te meg ugye arra reagáltál.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz stranger28 #19205 üzenetére
Nem az I6, hanem az IE8 a lényeg, ami a jelenleg legelterjedtebb oprendszer legmagasabb verziójú Explorere.
-
stranger28
addikt
válasz stranger28 #19205 üzenetére
Na, így milyen?
Egyébként a hetes már felajánlja az IE9-et és szerintem a jó 40% fel is teszi, bár erre nem fogadnék sok pénzzel.
-
Isual
veterán
válasz schawo #19200 üzenetére
Nem értek egyet, hogy felesleges lenne. Persze, ha csak a munkát nézzük, akkor igen. Viszont ha azt, hogy a munka mellett az emberfia filmezik, netán játszik is és számít neki a 27" - WQHD és IPS panel, akkor nem hiszem, hogy felesleges lenne - ráadásul kap még egy precízebb elektronikát is munkára csak úgy.
Én ha a munkára nem kellene a wcg akkoris lehet megvenném az U2711-et az elképesztő felbontása miatt, s web+játék mehet sRGB-ben, filmezés(+/- munka, esetleg játék, ha szubjektíve szebbnek érzi sRGB-nél és nem túlszaturáltnak) meg Standard módban (vagy AdobeRGB, akinek a melóhoz az kell).(#19209) schawo : én meg aszondom haggyukapcsba
[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
eight
senior tag
válasz stranger28 #19207 üzenetére
Fele felrakja
Chrome 18 22.11%
Firefox 11 13.66%
Internet Explorer 8 11.62%
Internet Explorer 9 11.34%
Safari 5 5.63%
Internet Explorer 7 5.01%
Firefox 3.6 2.71%
Firefox 12 2.10%
Chrome 17 1.54%
iPad 5.1 1.48%[ Szerkesztve ]
-
eight
senior tag
válasz schawo #19212 üzenetére
Ja ja, matek van Az IE része az ugyebár 28.9%, ebből (a kérdéses) 7-es 5.01%. Ő azt mondta hogy a 7-esről 40% felrakja a 9-est, én meg ráhelyeseltem hogy kb. tényleg úgy lehet a dolog. Elnézést de nem vagyok most túl ott a toppon a számoláshoz
@stranger28(#19211):
@schawo(#19214): tudom, amikor írtad egyből be is ugrott, azért is kértem elnézést a tévedésért.
[ Szerkesztve ]
-
titán
hetes már felajánlja az IE9-et és szerintem a jó 40% fel is teszi
Ez annyit jelentett, hogy a Win7 már felajánlja az IE8->IE9 cserét, és nem azt, hogy az IE7-t lehet IE9-re frissíteni, mert azt nem lehet, csak IE8-ig frissíteni.
[ Szerkesztve ]
-
stranger28
addikt
Ugyanannyi a 8 meg a 9 kilenc részesedése majdnem, tehát kb. a fele felteszi, nem? Most ne zavarjál meg, már kezdtem írni a hirdetést, hogy kézrátétellel gyógyítok.
A Windows 7 volna a hetes amúgy.
A 35-6% meg arra vonatkozik, hogy annyi color managed. Nem?
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
nem vagyok én semmi jónak elrontója, de lassan elég lesz az off-ból
-
eight
senior tag
Az LG bemutatott egy 5"-es (448ppi) full-HD AH-IPS panelt . Milyen brutál minősége lehet már annak
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
eight
senior tag
-
eight
senior tag
válasz stranger28 #19224 üzenetére
Ledből "van", az pedig biza öregszik, és amikor öregszik akkor mászik szépen lefele a fényereje.
Aztán még extraként be is tud égni mint a plazma. Nem tudom hogy a mérnök urak megoldották e már ezeket a problémákat, de én úgy tudom hogy még nem igazán. -
titán
válasz stranger28 #19224 üzenetére
Ízlések és pofonok. Én is telefonban AMOLED párti vagyok, de tuti találni pont ugyanannyi IPS kedvelőt is. Viszont a FullHD az FullHD, bármilyen technológiával készült is. Még nem tudom pontosan, hogy valóban szükséges-e, vagy csak marketingre lesz jó, majd kiderül
(#19225) eight Az AMOLED fényereje így is bőven elegendő a jó láthatósághoz bármilyen szikrázó napsütés mellett. Lassan két éve használok egy S-AMOLED kijelzőt. A probléma inkább a folyamatosan változó színegyensúly, amit állandóan (egy-két havonta) után kell állítani.
[ Szerkesztve ]
-
stranger28
addikt
válasz schawo #19226 üzenetére
Szeretem, hogy kicsit erősebbek a színek mint kéne, még monitorban is, ha lehet. Az ájfón kijelzőjénél szerintem nincs tovább sűrűségileg, nem látod azt se. Szóval ez inkább kinek nagyobb a pöcse játék most, mint a 690-7990 esetében majd.
Lehet állítani?
Megint beoffosodtunk.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz stranger28 #19227 üzenetére
A színek erősségét lehet állítani (csak driver/rom kérdése), de akárhogy is csökkentem a szaturációt, a gamma mindig túl nagy marad. Jobb driver persze ezt is megoldhatná.
Megint beoffosodtunk.
Naja, bár lassan nem lesz annyira OFF, ha egy-két éven belül jönnek az AMOLED monitorok. Jó felkészülniLehet állítani?
Minden csak rom (driver) és frontend kérdése.[ Szerkesztve ]
-
viktor4545
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérek hogy melyik monitort vásároljam, mert nem nagyon látom mi a különbségek az adott típusok között: Benq GL 2250M, 2250, 2240,2240M
Előre is köszönöm a segítséget
-
stranger28
addikt
válasz viktor4545 #19230 üzenetére
Az emmesekben van hangszóró, egyébként alig valami. 50-est lehet falra szerelni VESA cuccal, meg nehezebb valamivel. Máshogy néznek ki. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
eight
senior tag
válasz stranger28 #19227 üzenetére
Ez szerintem nagyon nem így van. Mindíg tanulunk és feljődünk ma is. Pár éve még a fullhd is brutál felbontásnak számított, ma meg már lassan belépő szint lesz.
A monitorok felbontása és valóság még mindig messze van egymástól, de arra amikorra tényleg elérjük majd a szemünk határait (mert az agyunknak azért még nagyon messze van) már rég sokkal jobb szeme is lesz az embereknek, hogy technikai vagy biológiai megoldás lesz az nem tudom és nem is számít (lehet jobb retina ,nanótech, ősejt terápia, genetikai terápia stb), de a lényeg az hogy szvsz ne nagyon becsüld le az emberiség fejlődését, mert nem igazán fog megállni olyan hülyeségek miatt mint hogy a "mai" szemünk úgysem látná a külömbséget.
Úgy vélem hogy 25 év múlva visszanézel majd erre az 5" panelre és el fogsz mosolyodni hogy valaha ezt már túlzásnak tartottad@Schawo: lehet neked van igazad a fényerővel kapcsolatban, majd meglátjuk 3-4 év múlva hogy öregszenek e vagy sem. Egyébként OFF-ban a kijelzőkről beszélgetni egy monitoros topicban az miért is OFF?
[ Szerkesztve ]
-
titán
Monitorban sokkal kevésbé lesz gond az öregedés, mivel jóval nagyobb subpixeleket lehet rakni, mint egy 4-5"-os kijelzőbe, így nem fog "elfogyni" a festékanyag. Ezen kívül a monitorok jellemzően kisebb fényerő mellett lesznek használva, mint a mai telefonkijelzők, ami szintén segít az élettartamnak. Csak a színhűséget még nem tudom hogy oldják meg. Lehet lesz egy memóriája a monitornak, ami figyeli az érkező jelek színkomponens összetételét, és az alapján kompenzál. Nem megoldhatatlan Sőt, ha nagyon tuti akar lenni, akkor ezt pixelekre bontva megoldja. Azzal teljesen ki lehetne küszöbölni a beégés problémáját.
[ Szerkesztve ]
-
stranger28
addikt
Régebben ez lehet így volt, pl.: Bill megmondta hogy 640 mindenre elég lesz. És fejlődtünk azóta, mert ennek nincs határa, mondhatni a végtelenségig fejlődhetünk, amíg fel nem robban a Nap. Bumm.
De ez a kijelző kérdés már olyan, hogyha eléred azt a szintet, hogy nem látod a fejlődést, akkor minek fejlesztenének? Nem veszik meg az emberek. Ilyenkor szoktak valami vakítást kitalálni, hogy de miért vedd meg. Nem.
Ez a jobb szem meg nekem nagyon szájenszfiksönös. Távol vagyunk még attól, hogy ilyeneket csináljunk az átlagembernek. Rengeteg mindent kell még feltérképezni. De, ha ezt is fejlődőképessé tudjuk tenni, akkor valóban megindulhatnak a még jobb kijelzők is a piacra, vagy tudja a halál hogyan fogják addigra hívni. Evolúció önmagában meg lassú, illetve akadályoztatva is van. Úgyhogy szerintem az iPhone kijelzőnél nincs feljebb, csak, ha kikerüljük valahogy a szemet. Bluetooth 12.2, közvetlen kapcsolat az aggyal. -
titán
válasz stranger28 #19234 üzenetére
Vagy az új gugli-féle szemüvegkijelző.
-
eight
senior tag
válasz stranger28 #19234 üzenetére
Minden ami tech és még nincs az valóban egy kicsit sci-fi, de hát a jövőről van szó végül is. Én egyébként úgy gondolom hogy kb 30-40ezer pixelig is el fogunk menni vertikálisan amikor majd már tényleg nem látjuk és jön valami technológiai váltás (mondjuk kihagyjuk a szemet a dologból és kezdjünk egyből az agyba sugározni a képet, vagy felturbózzuk a szemünket, idegeinket vagy akár az agyunkat).
Az emberek meg csak akkor nem fogják megvenni az újjat meg a jobbat ha dobjuk ezt az egész fogyasztói társadalom hülyeséget a franca.. de addig amig ez a rendszer, szerintem tegyél le olyan dolgokról hogy "úgysem veszik meg mert nincs értelme", mert az értelem nem tényező sajnos.
-
eight
senior tag
-
stranger28
addikt
Hát meglátjuk.
Igen. Erre mondtam, hogy úgyis kitalálnak majd valamit, hogy miért vedd meg. Közben nem lesz rá szükséged. Most is van ilyen, nem is veszem meg. De nem feltétlen kell dobni, csak nem kellene hülyíteni az embereket. De ez már olyan OFF, hogy Isual maga bannoltat minket.
-
Isual
veterán
Ezt a 448 ppi-t elnézve én csak azt nem értem, hogy miért nincs (nem lesz hamarosan) 23"-es WQHD-s / 24"-es WQXGA-s IPS monitor a piacon... én venném
(jó persze kéne OS, ami elviseli, de hogy miért csak a mobilok/tabletek terén kell nyomulni az nekem nem tiszta... )(#19241) schawo : idióta mind...
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz stranger28 #19242 üzenetére
Épp a felbontáson viszont bukják a műsort.
-
eight
senior tag
válasz schawo #19241 üzenetére
Nem szarják le ők a fejlődést (lásd ARM-en is futni fog a win8), csak éppen ganaj módon lassítanak mindent ami ellenkezik az üzleti érdekeikkel. Nézd meg hogy kinyírták évekre a PC-s játék piacot is csak azért hogy az emberek a 200$-os retkükön prüntyögjenek és NE a PC-n (ahol lehetőleg csak gondjukl legyen meg egy csilliárda kerüljön a vas is) Ezért is kezdett a Valve a linux-os fejlesztésekbe meg a hardware-be.
De azért fejesztenek ők is, például ide a topic-ba tartozik a MS-Research-nek az 1ms-es kijelzője, ami érintős is egyben egyébként, szóval azért csinálnak is valamit
@stranger28: tessék itt van egy kis bőr billentyűzet
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz schawo #19228 üzenetére
jaj erre elfelejtettem reagálni, a One X-en csináltam gammatesztet és 1.8 (!) körül van a gammája a kijelzőnek... ez normális?
(#19246) schawo : nem örültem neki, de olyanmindegy egyébként... Mac-es gammám van, itt is az Apple az etalon
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
Már asszem Leopard, de Snow Leopard óta biztos, hogy ők is 2.2-vel tolják. Ez nem szoftveres szerintem a HTC-nél, hanem csak el van ba...szóval kalibrálva a kijelző. Az én iMacem is 2.4-el jött,de nem azért mert ez lenne az OSx-ben az alap.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Gigabyte Aorus Gamer Ívelt Monitor 27" Új 6hó jótállás+Áfás számlával!
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- Alienware 500hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest