- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Elindult a One UI 7 béta program
Új hozzászólás Aktív témák
-
Majd 5 év múlva valami jogi fellebbviteli eljárásban úgy döntenek, hogy az EU-s jogászok vétettek valami apró hibát, így tárgytalan az egész bírság. A szokásos eljárás.
(Most komolyan: Tud valaki olyan, a maga idejében sajtót felrobbantó "gigabírságos" ügyet hozni, ami nem így végződött, az Inteltől a Microsofton át a Google/Meta/Apple világáig?)
A tej élet, erő, egészség.
-
ködöskömény
kezdő
A választási eredményt figyelembe véve kurvajó időzítés..
[ Szerkesztve ]
-
kilua
senior tag
válasz ködöskömény #2 üzenetére
Az amcsi választás itt nem érdekes. Szerk.: bár a trump mondta hogy lépni fog.
[ Szerkesztve ]
-
Raysen623
addikt
Kérdésem a következő: tudok ezután használni Apple pencilt droidos tableten? Ott is vannak alternatív alkalmazásboltok? Tudok droidon Safari-t használni vagy Apple Music-ot hallgatni? Vagy mindenkin számon kérik, vagy marad minden a régiben. Én speciel rühellem, amikor a Safari megkérdezi nem akarom e Chrome-on folytatni a böngészést. Undorító a gógli ilyen szintű erőltetése. Ha arra vágyom, akkor átmegyek arra a platformra. Ezt a szabadságomat mikor kapom meg?
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
nagyúr
A Safari-t az Apple-ön kérd számon mert ők nem csinálták meg. Apple Music van és ott van a Play Store-on és igen Google-t ugyanezért vette már elő az EU, legalább ebben konzekvensek.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Teasüti
nagyúr
Miért kell a saját termékcsaládomnak támogatást biztosítania bárki más terméke számára?
Legyen az akár hardver-, akár szoftverfejlesztő. -
junior tag
-
andrisbandi
őstag
link Milyen következményei lesznek a be nem tartásnak?
Pénzbírságok a vállalat teljes világméretű éves forgalmának akár 10%-át, vagy ismételt jogsértések esetén akár 20%-átA bírság nagyságrendjéből arra következtetek, gyakorlatilag el akarják űzni a versenyt nem tűrő órás cégeket.
░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
kokopo
aktív tag
Nemtudom hogy jol ertem-e, de a Coca Cola hutoiben sincs Pepsi Cola termek, es forditva
-
Teasüti
nagyúr
válasz arnyekxxx #12 üzenetére
Nyilván nem, de a bolt tulajdonosa dönti el mit tesz ki a polcra végső soron vagy mennyiért. Max nem mennek oda vásárolni. Mi beleszólása van abba bárkinek, hogy mennyi sarc van az App Store-ban megjelenő applikációkon? Nem tetszik a fejlesztőknek, akkor nem fejlesztenek rá.
Illetve miért kell megnyitni a rendszert külső eszközök felé? Nem értem ezt az egészet.
Ez egy zárt rendszer, zárt platform a maga előnyeivel és hátrányaival. Miért kötelező bármilyen eszközt támogatniuk, ami nem érdeke az anyacégnek vagy közvetlen konkurenciája? Miért kell beengedni egy zárt rendszerbe a kínai fejhallgatót?
Nekem mondjuk nem fáj, sose volt Apple cuccom. De az üzlet szándékos rombolását nem értem. -
andrisbandi
őstag
Elvileg a monopolitásra törekvő cégek megfosztják a vásárlókat az olcsóbb és jobb termékektől. Megvan a lobbi erejük a kedvezőbb gazdasági és jogi lépés előnyök kiharcolásához.
░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
gulupeti
senior tag
Mert sokan csak használják az Apple telefonjukat, azt sem tudják, hogy a Safari az Apple sajátja, asztali gépen pedig a Google böngészőjét/keresőjét használják (és mondjuk telón is azt használná), de egy programot sem tudnak feltelepíteni, így viszont ha van egy felugró ablak, ami rákérdez, hogy melyiket szeretné, akkor kiválaszthatja azt, amelyik számára kedves. Én nem látok ezzel semmi problémát, sőt, az EU ilyen törekvései szerintem üdvözlendők, mint ahogy azért is járna az Applenek a büntetés, hogy külsős szoftverfejlesztők programjai után lehúzzák a felhasználókat 30%-kal, 0 hozzáadott érték nélkül, ez meg kb. vérlázító. Nem véletlenül pereskedtek emiatt az Epiccel vagy a Spotifyjal is.
-
Teasüti
nagyúr
válasz andrisbandi #17 üzenetére
Senkinek sem kötelező iHulladékot vásárolnia, ha nem tetszik neki a platform zártsága.
Ahogy én látom ezek a beavatkozások ezek a szabad piac elve ellen irányuló intézkedések. Nem látok itt olyan érvet, ami másra engedne következtetni.
Persze írom ezt úgy, hogy fogalmam sincs ezek a mamutcégek milyen befolyást gyakorolnak a piacra.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz arnyekxxx #22 üzenetére
Az. Van elképzelésem a dologról, de nincsen konkrét tudomásom tényekről.
Felteszem egyik szereplő sem ártatlan és mindenkinek a jó édes anyukáját. Az a biztos.
De ettől függetlenül még mindig nem értem az alapelvet az Apple ökoszisztéma kényszerű megnyitásáról. Tesla töltőknél se állnak sorba a konkurencia autói.
De a Pepsi és Coca hűtős példa is elég jól szemlélteti az alap problémámat ezzel az intézkedéssel. -
arnyekxxx
veterán
Teslát csak Tesla töltőről lehet tölteni a Teslától vett árammal? Ez lenne a jó párhuzam. Egyébként a Supercharger hálózat már nyitott minden villanyautó előtt.
A kokakóla hűtő a kokakóla tulajdona, azt tesz bele amit akar. Az iTermék a juzer tulajdona, de csak azt "tehet bele" amit az Apple enged. -
junior tag
-
Teasüti
nagyúr
válasz arnyekxxx #24 üzenetére
Értem a párhuzamot az ellenpéldákkal. Rendben.
Bár a telefon a júzer tulajdona, de a rajta futó szoftver az mennyiben képezi a júzer tulajdonát? Úgy tudom a számítástechnika hajnala óta senki nem birtokol szoftvert, csak licencet hozzá.
Ferrari is zaklatja az embereket, mikor bütykölik az autóikat.
Nem foglalnék álláspontot abban a kérdésben, de látható, hogy nem elég pénzt adni vmiért, hogy azt csinálj vele amit akarsz.
Vannak keretek. Ezeket a kereteket a gyártó írja elő.
Ez köztudott velejárója a terméknek, amit el is fogadtatnak mindenkivel, csak a 99% leokézza olvasás nélkül.
Ez nem a gyártó joga, hogy keretet szabjon a termékre felhasználását illetően? -
arnyekxxx
veterán
válasz Tutyimutyi #25 üzenetére
Hogy te nem érted mi a probléma attól az még létezik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest