Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • arnyekxxx

    veterán

    válasz flash- #74801 üzenetére

    megnézed a villanyórát és ha 3 kismegszakító van közvetlenül alatta akkor 3 fázis ha 1 akkor 1 fázis. De az órára is rá van írva, hogy hányfázisos. Ha most is leveri időnként a biztit a vasaló akkor nyilván a klíma mellett is le fogja verni. Már csak azért is érdemes lenne legalább amperbővítést kérdetek hogy tudj főzni meg vasalni egyszerre.

    Ha kérsz H tarifát akkor annak külön kört ki kell építeni az órától a klímákig, és a klíma pontos típusával kell beadni az igényt de ezt ugyis tudni fogja a klímásod és villanyszerelőd (a klímás nem fog villanyt szerelni, max bedugja a közeli konnektorba a gépet vagy ha ki van építve a kötődoboz akkor oda beköti)

    Azt érdemes tudni, hogy a H tarifa külön mérőhelynek számít és fűtési szezonban nincs rajta fogyasztási limit 24Ft-ért, nyáron pedig külön jár rá 210kwh/hó 35-ért mig ha minden az A1-ről megy akkor jó eséllyel minden klímás fogyasztásotok 70forintért lesz kiszámlázva télennyáron. Mivel az amperbővítés miatt úgyis hozzá kell nyúlni a villanyórához, szerintem érdemes a H-t is berakatni, de ez szimplán matematikai kérdés, mond rá egy árat a villanyszerő és ki kell számolni, hogy megéri-e. Egy szigeteletlen tetőtér azért tudja enni az áramot.

    Esetleg érdemes lehet elgondolkozni azon, hogy leszigetelitek a tetőteret, ha egy szokásos sátortetős ház a szokásos ferdefalú tetőtérkialakítással akkor nem igazán nagy tétel anyagilag és nem is egy bonyolult meló, simán meg tudja csinálni az ember magának és az a legolcsóbb energia amit nem kell felhasználni, simán benne van, hogy onnantól a gáz önmagában is fel tudja fűteni, klímából meg elég megvenni a legolcsóbbat mert nem lesz szempont a fűtés és elég lesz kisebb teljesítményű a hűtéshez. És jobb lesz a komfort is.

Új hozzászólás Aktív témák