Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • abrax1

    csendes tag

    Sziasztok!
    Második légkondit szeretnék beszerelni, ami érdekes, hogy nem teljesen elszeparálva, inkább egy másik szobában, amit ér az elsődleges, 5kw-os klíma, azt kiegészítve.
    A felállás: adott egy 3 nagy szobás (92 nm), régi pesti polgári lakás, habár vastag falakkal, de nyugati tájolással, padlás alatti, legfelső emelet. Nem melegszik olyan gyorsan, de onnantól hogy felmelegszik, kb. május közepétől (per pill) szeptember közepéig-végéig éjjel-nappal megy a 3 éve beszerelt Mitsubishi MSZ/MUZ-HR50VF. Ami teszi szépen a dolgát, és hűti az előszobát-nappalit amire direktben "rálát", de az arra oldalról nyíló szobára, ahol egyébként dolgozom napközben, alszom este, már másfél fokkal melegebb van, és ha becsukom az ajtót hogy nyugodtabban home office-ozzak, egy egyórás meeting után már izzadok.
    Anno a második ajánlat légkondi beszerelésre az a felállás lett volna, hogy ebben a szobában is legyen egy kisebb légkondi. Két kérdésem lenne a szakiktól, nagyon megköszönnék bármi ötletet:
    - ha már az 5kw-os elég szépen megbírkózik az egész lakással, és itt másfél fokkal van csak több, ebben az esetben, egy 20 nm-es (de 3.5m belmagasságú szobára) elég lenne-e egy 2.5kw-os vagy a biztonság kedvéért jobb a 3.5?
    - ebben a szobában fel lehet tenni magasra légkondit, de vagy a munkaállomásom, vagy az ágy felé fújni fog azért. Mi lenne az az ultimate berendezés, ami nem fúj direktbe, illetve éjjel minimális zajjal műxik? a nem direktbe fújás lehet hogy megoldható azzal ha a 3.5m-es belmagasságnál nagyon fent van és úgy van irányítva (bár nem tudom, mennyire hatékony így), csendességben meg night mode-ban (amikor fokozatosan visszavesz éjjel, vagy nagyon finoman keringet) tudom a Daikinek jók, de örülnék valami tanácsnak, ilyen setuphoz mi az ami nagyon jó lehet.
    Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák