Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • windy

    tag

    válasz Munkas #28112 üzenetére

    Nem látok rá a török iparra, és nem ismerem a török emberek munkakultúráját, de konkrétan a Daikin készülékek meghibásodási arányaira elég jó a rálátásom. Mivel annyira alacsony ez az arány, hogy alig mérhető, és ebben a törökországi gyárból kikerülő berendezések aránya is elhanyagolható, így egyáltalán nem tudok egyet érteni az okfejtéseddel. Egyszerűen nincs olyan tapasztalat, amelyik azt mutatná, hogy a törökországi gyártású egységeknél kimutathatóan több a gyári hiba.

    Három vagy négy évvel ezelőtt, amikor a Daikin belépő modelljénél nagyobb számban előfordultak kültéri egység-zörgések, gyanakodtunk mi is a török gyártásra (eleinte onnan érkeztek a kültérik), de aztán kiderült, hogy sima tervezési hiba volt (ami szerintem sokkal nagyobb probléma).

    Egyébként érdemes kimenni Törökországba, és megnézni, hogy mi is van ott, mielőtt bármiféle ítéletet mondunk róluk. Mivel nagy a szegénység, és a technológiai lemaradás, a török ember ötletes, élelmes a "jég hátán is megél" tipus. Láttam klímaszerelőket, fele-harmada szerszámozottsággal megoldani olyan feladatokat, ami előtt itt nálunk a szerelők nagy része széttenné a kezeit, és nézne, mint a juh. Panaszkodnának, hogy ez nincs, az nincs, ott meg megoldják. De ugyanezt lehet tapasztalni más fejletlenebb országokban is, és más szakterületeken is.

    Szóval én azt gondolom, hogy nincs különbség a Daikin gyárakban előállított termékek minősége között, látván a gyártás automatizáltságát, a minőségellenőrzést és azt, hogy mennyire nem függ a minőség jelenleg már az egyén hozzáállásától.

Új hozzászólás Aktív témák