- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérek, lehetőleg olyan válaszát várom aki telepít klímát. A kivezető cső (amin a vizet kivezetik), az hogy van betoldva? Ragasztva, vagy pattintós? Az a bajom, hogy a panelben szóltak hogy rossz helyre csöpög a víz... 10. emeleten lakom, fontos lenne a dolog. Annyit csináltam, hogy vettem egy darab csövet (gyak. mint a slag), kb. 25 centis darabbal megtoldottam a kivezető csövet, bilinccsel rászorítottam a kivezetőre, így némileg tudtam rajta korrigálni. Kérdés, hogy a feszigetést hogy bírja a kivezető cső.... Köszi!
-
tamasgal
senior tag
Sziasztok! A beltéri egység cseptálcájában volt be ragasztva egy vastag hungarocell betét ami fel lazult. Létezik, hogy e miatt kezd el folyni a beltériből a cseppvíz? A ki vezető csővön is üzemszerűen csöpög de gondol egyet és el kezd folyni a gép. Ki vettem belőle a hungarocel betétet de úgy is ez a tünet. Nem értem. Van valakinek ötlete? Köszönöm szépen
[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
A Mitsubishi MSZ-HJ50VA-ról mi a véleményetek?
-
lowzor
veterán
Ezt tudná hozni 278k-ér az itteni szerelő.
Gree Smart GWH18QD vagy Nord Nubian NWH 18QD lenne még.
A nappali nagysága miatt 5 kW-os kéne. -
VIPowER
őstag
válasz Mtbsrác #16494 üzenetére
Amit mutattál nem hiszem hogy jól működne de, ha veszel egy használt mélyhűtőládát, teszel bele polcokat, jól megrakod fagyasztandó cuccokkal, megfúrod a két oldalát, lehetőleg ott ahol nincs cső a borításon belül, ventilátor stb, automatizálás, és már csak a villanyt kell fizetned.
-
kmarci25
veterán
válasz qnadam #16472 üzenetére
Ezt én is észrevettem, plusz az Econo módot sem lehet kapcsolni rajta, illetve a Comfort (asszem így hívják) légterelő állást. Megmondom őszintén: nem érzem égető hiányát. Ugyanis, ha otthon vagyok, akkor úgyis távirányítóval használom, ha meg távolról indítanám az alkalmazáson keresztül, akkor ezekre a funkciókra nincs is szükség.
Más: azt írja a Daikin kézikönyve, hogy a szűrőket 2 hetente tisztítsam (porszívózzam/mossam ki). Ezt ti mennyire veszitek komolyan? Szerintem ez egy csöppet túl gyakorira van belőve. (Napi 4-5 órát működik a készülék.)
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
DeFranco
nagyúr
-
baturhorka
csendes tag
-
kmarci25
veterán
válasz baturhorka #16518 üzenetére
Nem vagyok szaki, de tapasztalat alapján szinte biztos, hogy nem.
-
Zeki
nagyúr
Nem.
Teheted még a szobába, szemben az ajtóval. Akkor átfújhat. És szerintem sok lesz oda az 5kW.
Hívj ki magadhoz 1-2 klímás céget felmérése, árajánlat adásra. -
MODERÁTOR
válasz baturhorka #16522 üzenetére
Ha nem a hálóban lesz akkor nem fogja lehűteni és a meleg miatt nem fogsz aludni.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
kmarci25
veterán
És mit mondott a szakember, mitől fordul meg a levegő áramlási iránya? Valamennyire persze hűteni fogja, de az édeskevés lesz...
-
törölt tag
hát, attól függ, hogy milyen hőmérsékleti állapotok vannak a lakásban, mekkora a benapozottság.
nálunk egy ősöreg 2x3,5-ös, csak hűtő dual fujitsu klíma ennél nagyobb és szerteágazóbb teret is ki tudott hűteni a legnagyobb kánikulában, (kiskonyhaba rakva, onnan egy hosszabb folyosó, oldalra nappali, abból meg 2 szoba még. úgy hogy a legtávolabbi pontban 25, a legközelebbiben, a klíma alatt persze 19 fok volt.
másik oldalon meg konyha+étkező és 2 szoba.
2x80 m2.
ráadásul az első kombót 11-től este 6-ig telibeverten sütütte a nap.
komfortosnak annyira nem komfortos dolog, és az órát is pörgette.
esetleg a közlekedő végébe teszel egy ventit, amit a szobajtónak irányítasz.[ Szerkesztve ]
-
xxxjjjkkk
senior tag
jaj ennyiért van gree is már
[link] többek között"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
lowzor
veterán
A Mitsubishi MSZ/MUZ-HJ50VA-ról tudnátok mondani véleményt? Ez már újabb modell?
-
veterán
válasz lowzor #16533 üzenetére
Eddig nekem 90nm-t hűtött egy 10 éves onoffos klíma, 3,5kW-os. OK, jó a szigetelés, de simán lehűtötte a legnagyobb kánikulában is. 60nm-t simán lehűt egy 3,5-es szerintem, bár a gazdaságosság miatt nem tudom, lehet, hogy jobb ötlet kettőt betenni
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
windy
tag
válasz SeniorTilla #16536 üzenetére
Szerintem meg nem. Vagy nem minden esetben. Általában, normál, átlagos hőterhelésnél egy 3,5 kW-os klíma normál belmagasság mellett, kb. 40-45 nm-es helyiség hűtésére elég. Lakásról beszélek, 3-4 fő lakóval. Nekem a nappalim kb. ekkora, talán kicsit nagyobb (48nm) és évekig én is 3,5 kW-os hűtőteljesítményű készülékkel hűtöttem. A nyarak nagy részében ez elég is volt, de azért voltak olyan napok, amikor érezhetően elkelt volna még egy kis teljesítmény. Akkor ez még egy ON-OFF-os klíma volt kb. "C" vagy "D" energiaosztállyal. Aztán ezt lecseréltük egy inverteresre, ami szintén bírta volna nagyjából, de akkor felesleges lett volna a modern gép, ha úgyis mindig full fordulaton üzemel. Ezért lett a nappali-étkező másik felébe telepítve még egy kisebb berendezés, és így már kényelmesen elég a legnagyobb kánikulában is. Most lehet igazából érezni, hogy mennyire szükség volt a teljesítményre. Ja, és a két inverteres klíma, melyeknek az össz. hűtőteljesítménye 6 kW, nem fogyaszt annyit, mint az egy 3,5 kW-os fixfordulatos fogyasztott.
A 60 nm-re valószínű, hogy fog kelleni az 5 kW-os gép, de ezt majd egy szakember megállapítja a helyszínen, és ha jól el lehet helyezni, akkor zavaró sem lesz a nagyobb teljesítmény.
-
veterán
Egyetértek veled, én is ezért szereltettem fel fentre a 3 külön klímát. 2x2,5kW, és 1x3,5kW. Talán túl van méretezve a rendszer, de ezek a gépek már annyira lemennek ha kell, hogy nem zavaró egy kisebb hálószobában sem egy 2,5-es inverteres klíma.
A földszinten egészen más hőmérsékleti viszonyok vannak, ide elég volt a 3,5-ös onoffos is. Nyilván sokat fogyasztott a mai modern gépekhez képest, ezt én is tudom. Jövőre ide is bekerül egy új gép, idén már nem akarok rá beruházni, ez is bőven megteszi. Eddig szinte nem is kellett bekapcsolni.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
tttzshd
tag
válasz xxxjjjkkk #16541 üzenetére
Hátul csak két kapcsoló van ,ez egyik a ki-be kapcsolása a másik a képen lévő kapcsoló ,és természetesen vannak a kötelező kis kapcsolók a klíma tetején min pl: hőmérséklet,időzítő,stb...
Arra gondoltam hogy ez valami "párlástalanító" ? túl régi a gép nem hiszem hogy tudna ilyen ..egyetlen infót nem találtam a neten róla.
-
lowzor
veterán
Az MSZ/MUZ-HJ50VA és az MSZ/MUZ-SF50VE között amúgy mik a különbségek? Mert az előbbi 278k lenne, az utóbbi meg 327-től kezdődik. Ha nincs nagyon különbség, akkor inkább a HJ50-est venném, mert elég borsos az árkülönbség.
-
celf
őstag
az lehet, hogy ugyanaz a modell 3m kábelezéssel gyengébb teljesítményt nyújt, mint 5m-el?
-
Flashcash
Közösségépítő
-
-
Grande Ale
őstag
Sziasztok!
Soha nem volt még klímám, ezért lehet,hogy buta kérdést teszek fel:
A klima mitsubishi dm 35.A kültéri hangja milyen kell legyen? A ventilátor megy, nem is igazán hangos, viszont van néha egy kicsit fémes, vagy nem is tudom milyen hang. Nem hangos, de hallható. Az a kompresszor hanga, dolgozza ki a vizet? Vagy csak a ventilátor zúgását szabadna hallanom? Mondom még egyszer, nem hangos, nem zavaró, és gyanítom, hogy ez teljesen normális hang, csak gondoltam megkérdezem.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest