-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vismajor01
addikt
válasz smallmer #82450 üzenetére
Nah én meg megvettem a lian li O11 minit.
Mert hogy nem tetszett a king lekerekített formája.
Most meg itt van mellettem az összerakott gép, és tökre zavar hogy a sarkán nem látok be, valamit mindenképp kitakar És már nézegetem a king 95ot..
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
válasz Busterftw #82435 üzenetére
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Kicsit off topic, de "házas".
Segítséget szeretnék kérni egy ház beazonosításában. Kukaszökevény szegény, de szerintem amúgy egész vállalható minőség. Kábel menedzsmentje élhetőnek hat, kicsit bazári az RGB venti sereg...
Egy autentikus dán átcímkéző műhely, a "Sharkgaming" (ez elég cringe név) ha jól látom a ventik típusára keresve leginkább Xigmatek házat rebrandelt nemde?
Az mondjuk egész élhető házakat is gyárt ha jó látom.
Az egy szem bajom, hogy nem tudom, hogy mi tudná korrekten rögzíteni az üveg oldallapot, az nem volt a csomagban (csak kalapáccsal szétvert egyéb alkatrészek hada, megesik, hogy az embert felhergeli a gép ) Arra van ötletetek, hogy mi való oda (fakötésű alátét vagy netán sziló persze megfogja...)? Létezik valamiféle gumi hangcsillapítós üvegtartó csavarka?
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
válasz Busterftw #82455 üzenetére
Köszönöm, gyanús, mert pl XDS120 Sub a venti, abból gondoltam, meg a dizájn koncepció igen hasonló ahogy nézem a Xigmatek mostani cuccaihoz.
Amúgy vállalható minőséget gyártanak nem? Pár dodóért bejön a kézzel behajtható csavar, csak ugye ott van a gond, hogy 9mm az üvegen a lyuk átmérője, M3 a csavar és olyan nem nagyon lesz ami ezt tudja, mert a fejnek még jópár mm-el az üveg lyuk felett kéne lennie...
Mindegy, M5-re fel lehet azt fúrni, gányolni talán, úgyis pár menet szakadt már...
valami gumi alátét nem szokott lenni itt az üveg oldallapoknál amúgy?
[ Szerkesztve ]
-
coller21
csendes tag
Sziasztok,
Véglegesesik a konfigom, ma voltam egy szakboltban, és azt mondt az eladó hogy a házba nem fér el a hütés felülre. Akárhol néztem eddig, mindenhol azt írják befér de lehet én értek félre valamit
Lian Li LANCOOL 216 E-ATX ház, midi torony - fehér
BE QUIET! SYSTEM POWER 10 850W TÁPEGYSÉG (BN330)
ASUS Prime Z790-P alaplap
Intel Core i5-14600KF 3.5GHz Box
COOLERMASTER MasterLiquid 360L Core
CORSAIR 32GB Venegance DDR5
1TB SAMSUNG 980 PRO M.2 SSD
ASUS 4070 szuperJó lesz nekem ez a ház, vagy válssszak másikat?
Köszönettel,
CollerKöszi az eddigi segítséget mindenkinek
-
smallmer
őstag
Azt jól látom, hogy a O11D EVO RGB-nél csak az alján van porszűrő?
-
-
Biga123
addikt
válasz 4nick8 #82470 üzenetére
"ami nem gond ha csak 1 VGA van vertikálisan"
Nem szoktam idézni magam de úgy látszik kénytelen vagyok.
De szerintem el tudja ő is dönteni egyénileg, h van e igénye + kártyára, csak egy baráti figyelmeztetés/megjegyzés volt.[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
4nick8
őstag
válasz Vismajor01 #82471 üzenetére
10 éve integrálva van mindenhová.
-
Biga123
addikt
válasz 4nick8 #82475 üzenetére
Az én lapomon pl nincs integrált Wifi, B450M , és azért meghagynám magamnak a lehetőséget h ha kell valami azt be tudjam tenni a házba.
Mondjuk ha később bármilyen igény felmerül, ne kelljen usb-s megoldásokkal mókolni .
Akár egy PCI-e m2 es bővítőkártya vagy bármi.
Ha már ajánlasz egy házat akkor illik felhívni a figyelmet az ajánlott termék limitációira is.
És kedves user eldönti h neki ez belefér vagy nem, hisz neki kell kipengetni a lóvét.
És amit Busterftw is ír , az is elképzelhető scenario , pont a napokban tettem be "mérést" a lógatott VGA ról, ezek után el tudom azt is képzelni h van olyan vga ami kényes a forgatásra is , bár az esélye szerintem elhanyagolható de sose lehet tudni.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
smallmer
őstag
Alapvetően akvárium házat szerettem volna. A legjobban a Hyte Y40 mellett a Lian Li O11D Evo RGB és az NZXT H9 flow tetszik.
Viszont nem tudom elképzelni, hogy ezek a házak halkan tudjanak működni. Az az elképzelésem, hogy azok a házak amelyeknek az elején vannak a ventilátorok, azok jobb hűtési teljesítményt tudnak elérni megfelelő ventilátorokkal, ezáltal halkabbak is, de ténylegesen nem tudom, ez csak felvetés.
Ami fontos, hogy hűvös és halk legyen üveg oldallappal és beleférjen egy Artic Liquid Freezer II 360mm vagy egy magasabb léghűtő.
-
smallmer
őstag
Közben megtaláltam a számomra tökéletes házat. Corsair 5000d lesz.
Köszönöm szépen nektek a sok segítséget és türelmet
-
Busterftw
veterán
válasz smallmer #82478 üzenetére
Jo valasztas az 5000d is.
En meg az uj H6 Flow-t ajanlottam volna meg amolyan koztes megoldasnak, mert megvan az "akvarium" amit neked bejon kinezetre, viszont a side panel el van csusztatva kicsit es igy van bitang airflow.A felvetesed pedig helyallo, minel jobb az airflow, a ventiknek sem kell annyira porogni, halkabb az egesz cucc.
Nekem a Phanteks G500a Performance gyari 140mm ventijei vannak es jatek alatt nem hallom oket. Aztan biztosan van ezeknel jobb venti.
De felul a LF 360mm rad ventiket is kb alig, peak gaming alatt. -
Vismajor01
addikt
válasz 4nick8 #82474 üzenetére
Miii? Hát az krva jó lenne
kb 10 lapból választhatok ami kapható és wifi6os, de nagyrésze wifi mellett tud minden mást is és 100e+ az ára
ITX formában meg gondolhatod, akkora a választék, hogy 1 hónap után tudtam egyet venni 86 ezerért és még örültem
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
-
válasz GoodSpeed #82452 üzenetére
Megjött.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
-
válasz Busterftw #82492 üzenetére
Még nem, előre megvásároltam. Várom az idei AMD-s CPU-kat. Csak a laptopos világból már elegem van, és vissza akarok váltani PC-re Most volt ey remek akció a házra 35K volt 40 helyett, és nem akartam azt sem, hogy fentebb menjen vagy elfogyjon. Anno jártam úgy AeroCool házzal, hogy elfogyott.
Itt is van 36 hónap garancia ami ketyeg, de még PSU-t, CPU, alaplapot, és RAM-ot valamint VGA-t nem vettem, azt egyszerre akarom nyáron. Minden más megvan, SSD-k (kettő a laptopban) a többi külső házakon, amiket egy i-tec USB 3.0 Charging HUB 7port + Power Adapter 36 W köt össze a laptoppal, HDD-k, CM mechanikus billentyűzet, Razer egér. Ja a CPU hűtő annyi lesz kb, mint a ház... be quiet! DARK ROCK PRO 5 (BK036)
Itt még így nézett ki a gép: azóta jöttem rá, hogy megvárom a 9000-es Ryzeneket, mert állítólag a 8000-esek a G-s APU verziók lesznek, a 9000-esek meg a gamer cuccok.be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz BioNiCMaN #82494 üzenetére
Játékra és videóvágásra Köszi a tippet Most 3200-as RAMj-aim vannak :XD 2016 óta folyamaotsan, csak akkor még ASUS Z170-A alaplapban 6600K illetve 7700K CPU-k mellé. Akkor is 32 GB. RAM-okból direkt 2x16-ot akarok, hogy majd lehessen mellé még 2x16-ot tenni.
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok!
Kisméretű gépben gondolkozok továbbra is van most egy Thermaltake Supressor F1.
Teljesen jó, de nagyon szűk lett, meg egy 12-es radiatoros kompakt vizet épp bele tudtam hajtogatni.
Viszont vettem egy Corsair HX110i GTX-et, ami hát méretes cucc.
Olyan kis gépházat keresek, amibe normál méretű táp és egy ilyen hűtés elférne. És még kompaktabb is.
VGA-bol nagy nem lesz, egy 1660S TUF van, elég rövidke.
Konfig alapból : B450i Aourus, Ryzen 7 3700X + 32GB ram és pár SSD és 4TB hdd.[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
őstag
Sziasztok!
Ház cserén gondolkozok, mert időközben lett még 1 merevlemezem, ami már nem fér be a házba.
Mennyit szánsz a házra: 70 ezer környéke, max 80K.
Mi megy bele: atx lap, Dark Rock 4 hűtő, RTX4080 (330mm), 4db 3.5" merevlemez, vga kitámasztó (vga alatt egyenletes felület kell), tápom Corsair Rm850x shift, tehát nem egyenesen jönnek ki a kábelek hanem 90 fokkal elforgatva.Bármi más ami fontos: porszűrő mindenképp fontos. Fehér házat nem szeretnék és valószínűleg a következő CPU hűtő már 360as AIO lesz. RGB jó lenne ha lenne az meg pláne ha ház elején kapcsolóval lehetne kikapcsolni. Lian Li Lancool III Rgb-t néztem, bár az oldallap nyitástól picit tartok.
RYZEN 7+ RTX Powa@1440p 240Hz hétvégén nem biztos, hogy elérsz
-
4nick8
őstag
Inwin D5, ez már gondolm megfelel az itteni elképzeléseknek, nemdebár?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen RAM-ot vegyek?
- BestBuy topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Politika
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 4
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...