- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
forguet
Topikgazda
válasz peetmaster #81141 üzenetére
A matrexxet nem ajánlom, mert zárt előlapos, melege lenne benne a vga-nak
A TD500 mesh oké, hozza azt a minőséget amit ebben a szegmensben vár az ember.
A design meg ízlés dolga, vitatkozni nem fogunk (tudnék, én inkább minimalista vagyok )Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
CLAWz
tag
Sziasztok!
Sokat vergődtem, leszűkítettem a házakat, ami mérvadó a választásban
360-as Arctic II lesz benne
Vertikális kártya adapter
H9 Flow vagy o11 evo
Innentől nem tudok dönteni.Mer' nem ért meg senki, még nem vagy művész!
-
cyber86
őstag
Sziasztok.
Mi a véleményetek a Be Quiet Shadow Base 800 FX házról?
-
KovyZoly
tag
Sziasztok
Sajnos le kell cserélnem a házamat, mert a leendő videokártya nem fér bele.
Új és használt is szóba jöhet, nem szeretném sokat költeni rá.
Ami mindenképpen belekerül: 330mm videokártya, 157mm cpu-hűtő, 4db 120mm venti.
Elvárasaim: jó szellőzés, fehér szín.
Előny, de nem feltétel, ha rgb-s.
Jelenleg egy Zalman Z3 Neo házam van, tehát a minőségi anyagokkal szemben nincs túl nagy eljvárásom, 2,5 éve lett összerakva, azóta a takarításon kívül nem lett hozzányúlva. -
Grampy
aktív tag
válasz KovyZoly #81158 üzenetére
Nézz rá erre a Fractal házra . 28-31k között van árban.
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
Létezik a házaknál olyan hogy "pénteki műszakos" legyen?
Kérdézem azért mert van egy Lian Li Lancool 216 ARGB Fehér házam de az Arctic Liquid freezer II 360 a-rgb-t sehogy sem tudom úgy pozícionálni hogy mind a 12DB csavarral tudjam rögzíteni a ház tetején a radiátort csak 10DB-al viszont egy fórumtárssal beszélgetek pm-ben akinek feketében van ugyanilyen és neki sikerült minden csavarral rögzíteni a radiátort. Egy esetben adná kő ha a csövek nem előre hanem hátra néznének de akkor is félő hogy a csavaron a menet elnyíródna a keret merevítésétől -
corwen
csendes tag
sziasztok!
gépházat vásárolnék, 30-40e Ft körül, az alábbi kritériumok teljesülése mellett.
egy custom loop kerülne bele, CPU és VGA hűtéssel, jelenlegi terv szerint elölre egy 360mm-es és felülre egy 240mm-es radiátorral.A tartály 25cm magas lenne.
A ház maga ne legyen szélesebb 27cm-nél és magasabb 50cm-nél, mert különben asztalt is venni kell (nem akarok :D ). RGB, oldalplexi nem előny, úgysem nézegetem. Valamint a kezelőszervek a gép tetején vagy elején felül. mATX lap és egy HDD kerülne bele.Ami a látószögembe került eddig, az a be quiet PURE BASE 500DX és Corsair 4000D és a BQ! áll nyerésre. Kíváncsi vagyok a ti ötletetetekre is a minimalista design jegyében.
Köszi szépen![ Szerkesztve ]
"Csak 7 milliárd emberre vétek elpazarolni az Univerzumot."
-
Marci112233
addikt
válasz Speedy007 #81166 üzenetére
12-ből csak kettő marad ki az szerintem nem lesz probléma. Meg kéne álljon 10 darabbal is stabilan. Igaz én kettő 140-es ventivel vagyok így hogy négy helyett csak kettő tartja őket a régi házam elejében, de sose volt még vele probléma.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Speedy007
őstag
válasz Marci112233 #81169 üzenetére
Tudom csak értetlenül állok a dolgok előtt hogy ugyanaz AIO és ház neki sikerült nekem meg nem.
-
Rottweiler89
senior tag
Sziasztok!
Mivel az ATX gépház terv nem fog megvalósulni alaplap, vagy CPU hiba miatt, így pár generációt fogok lépni előre úgy néz ki, amiben mATX-es alaplap lesz.
Néztem 3 gépházat, AeroCool Hexform, FSP CST130, LCPower Polynom.
Utóbbiban nem vagyok biztos, hogy támogatja a front radiátort. Ugye írtam, hogy majd visszakerülne a gépbe az R9 290-es, de viszont egyikben sem fog elférni a radiátor miatt, így kompromisszumot kell kötnöm majd.
Szerintetek melyik a legjobb választás?DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
janos666
nagyúr
Még mindig a Noctua ventilátorok a leghalkabbak? Vagy mit ajánlanátok, ami viszonylag olcsó, és minél halkabb (nyilván egyforma fordulaton összehasonlítva)?
[Remélem jó topic, külön ventiset nem találtam.]TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
smiti
veterán
válasz janos666 #81172 üzenetére
Inkább itt olvasgass:
Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Léghűtés topik -
HREH
senior tag
Megjött a FD Torrent RGB, házvásárlás letudva 8-10 évre
13700KF + NH-D15 + RTX3070 került bele.
Jó masszív, van benne anyag rendesen, tágas, nagy porszűrők, egyszerűen levehető előlap.
Kábelmenedzsment bár nem a legjobb benne, korántsem annyira gáz, mint amennyire netes teszteknél olvasni (inkább a Compact-nál durva). Szépen el lehet vezetni a kábeleket (igaz nekem sose sikerült ), igaz itt még nincsenek bekötve az aRGB kábelek + a LED szalag sem.Maga a szerelés pofonegyszerű volt a nagy hely miatt, szépen elfért benne az NH-D15. A hűtés meg... brutális, a két első 180mm-es venti még 50%-on is bőven lehűt mindent, a VGA pedig alulról kapja a friss levegőt. Táp sem kapja a meleget, a felső venti kinyomja a meleget, illetve tervben van még egy hátsó venti is.
Most este próbaképp az RGB miatt bekötöttem csak a ventiket is. (Fehér a VGA is, csak béna a kamera )
A VGA tartón még én is gondolkodom, hogy bekerüljön-e, jobb lenne inkább a másik saroknál megtámasztani. Az egyik 180-as nekem is kattog, hátha bejáratódik majd.A másik furcsaság, hogy a FanControl progi a két 180-as ventit bár felismeri, az egyiket már 48%-on (~660RPM) el tudja indítani, a másikat csak 51%-on (~700RPM), közben a hivatalos oldal szerint 300RPM a minimum sebesség, de ha leveszem kb. 25%-ra, akkor nem indulnak el
CB23-ban 28.000 pont jött össze, külföldi fórumokon 29-30.000 pontokat kapnak, valószínűleg undervolt megoldaná ezt is.Kérdés, hogy az 5 venti mehet-e egy aRGB headerről, vagy jobb lenne elosztani kettőre?
[ Szerkesztve ]
"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."
-
Marci112233
addikt
Ha megvan a gyári tartó a 3070-hez én aláraknám az a tuti. Nekem is MSI van és anélkül be tud lógni. Nekem a P600S-hez elvileg adtak egy vasat ami merevítené, és segít is valamit, de teljesen a támasztóval egyenes csak. A kép picit csal, de valóságban egyenesen áll a VGA.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
addikt
Ilyet nem szabad írni És ha jövőre megjelenik egy olyan ház ami megdobogtatja a szíved rendesen..? Akkor 7-9 évig nem veszed meg?
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
addikt
Ott a pont
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Akinek van Lian Li Lancool 216 meg tudná mondani, hogy mennyire hangosak a gyári ventik?
-
addikt
Szia!
Mivel én is két házközött vacillálok, és az első számú kiszemelt ez a ház lenne(a másik versenyző a Phanteks Eclipse G500A) , igaz én az RGB nélkülit preferálom, egy-két kérdés.
1./ Ez ugye a szürke színű változat lenne?
2./ Hol vásároltad?
3./ A házventiket BIOS-ból nem próbáltad vezérelni, én mindig onnan szoktam, külsős progikat nem használok."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Rottweiler89
senior tag
válasz Angie™ #81179 üzenetére
2014-ben jelent meg a Tt Core V51, 2015-ben vásároltam meg használtan. Addig egy Tt V3 BE-t használtam, nem volt rossz, szerettem, de kellett a másik gépház. Időközben egy Opteron konfig építése miatt szereztem egy Bitfenix Neos házikót is, amivel szintén nem volt baj, de kellet egy viszonylag értelmes ház gyorsan. Mondjuk most jól jönne a Neos, így nem kellene keresgélnem a régi konfignak házat, bár valószínűleg egy AeroCool Hexform V1 lesz a kiszemelt, ebben a VGA kivételével minden el fog kényelmesen férni remélhetően, és az ára sem vészes.
2016 áprilisában, addig összehúzott nadrágszíjjal lecseréltem a 2500K-s konfigot egy 5820K-ra. Sajnos augusztusban NTK miatt meg kellett válnom a sok havi spórolás gyümölcseitől. , majd újra ismét 2500K került a konfigba. A V51 azóta állja a helyét, és ha rajtam múlik, fogja is, mert eszem ágában sincs lecserélni még egy pár évig. Nem írom azt, hogy nincs olyan, amire le lehetne váltani, ahogyan szemlélgettem a piacot, van olyan ami megdobogtatja a szívem, de az már-már megcsalásnak számítana.
Remélem nincs harag a mini "történet" miatt, de ebből is látszik, mennyire hozzánk tud nőni egy bármilyen tárgy/dolog.És ahogy Rovon is írta, épül bele egy másik konfig.
[ Szerkesztve ]
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
HREH
senior tag
válasz Garsza #81176 üzenetére
#81176 Garsza ez volt a gond, köszi
#81177 Marci112233 megvan a tartó, de kb semmi jelentősége nem volt, hogy bent van-e vagy nem, hozzá sem ért a VGA-hoz
#81179 Angie™ nem fogom nézni a piacot, akkor nincs kísértés de tényleg ez annyira minőségi, masszív és időtálló best-airflow kuckó, ami miatt nem hiszem, hogy a következő min. 5-6 évben egyáltalán eszembe jutna lecserélni meg addigra már inkább a többi hardver fog elavulni
"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."
-
Marci112233
addikt
Akkor valamit rosszul csináltál. A gépet fektetve raktad be a tartót? Illetve egy kézzel hozzá nyomtad a VGA alá finoman a másikkal meg meghúztad a 3 csavart ami rögzíti?
Azért írom mert enélkül nekem se tartott, de így elvégezve a berakást amint talpra tettem a gépet rögtön rátámaszkodott.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Holnap rendelném a HAF 700-at innen, előre utalás+szállítással.
Van valakinek erről a boltról tapasztalat, tényleg garantáltan odaér másnapra?
Köszi.
Malaka!
-
válasz spleenszuru #81189 üzenetére
Valószínűleg egyszer őket küldtem el e-mailben a k. annyukba, mert nem engedte a rendszerük törölni a személyes adataimat. Csak megérdeklődtem, hogy ezt mégis hogy gondolják.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
palfitom
félisten
válasz cyber86 #81183 üzenetére
Építettem már 216-ossal gépeket, egyáltalán nem éreztem hangosnak őket, részemről ajánlott!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
HREH
senior tag
válasz Marci112233 #81188 üzenetére
Nem mostanában csináltam, de délután előkeresem és megpróbálom berakni így.
Addig tartja a LEGO"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."
-
cyber86
őstag
Ej nagyon nem tudok dönteni mi legyen. Ugyanis tetszik a Be Quiet Shadow base 800 széria is de nem tudom mennyire jók a light wings ventik meg maga a ház mennyire szellős ezekkel a ventikkel meg mennyire zajosak a Lian Li 216-hoz képest.
-
Eagle16
addikt
Így néz ki nálam, valahogy így rakd be, és megtámasztja.
Azóta beraktam amúgy alulra 2 ventit, meg egy LED szalagot a ventik mellé, de várom még a PCIE kábeleket, hogy alulról el tudjam őket vezetni, mert nem elég hosszúak felső táphoz. HA kész lesz majd rakok be képet.[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
Speedy007
őstag
Ki az rajtam kívül aki ki maxolta a házát 14-s ventillátorokkal? Lian Li Lancool 216 A-RGB?
Felül jó ez így? Mert más hogy nem adja ki
Elől meg így nézki:
-
Marci112233
addikt
válasz Speedy007 #81197 üzenetére
Jelen! A P600S-be elől maradt a 3 gyári venti, felülre ment 2 140-es Noctua és hátra szintén egy 140-es Noctua.
-
trog
tag
válasz Rottweiler89 #81186 üzenetére
Kérdezted lentebb hogy melyiket ajánljuk a három opcióból, az Aerocool Hexaformmal teljes megegyező méretű Aerocool Atomic Liteot vettem, ami kb az elejét leszámítva ugyanaz, meg van benne psu takarólemez, úgyhogy arról tudok nyilatozni.
Tápod nem tudom moduláris van-e de ha igen és kicsit nagyobb (nekem corsair rm650x 150mm x 86mm x 160mm) úgy gondolkodj, hogy az alsó slotokba már nem fogsz tudni dugni semmit és sírva fog beférni még úgy is a HDD keret mellé. Nem moduláris kényelmesen elfér mellette. Sokat keresgéltem, kb ez a legkompaktabb microATX alaplapot fogadó ház.
158mm max magasságot írnak a procihűtőnek az oldalon, a tiédnél 159et, arra még rá lehet számolni pár milit, egy Dark Rock 4 volt benne (158.5), ott is volt még 1-2 mm az üvegig.
Kábel elrendezésre sem leszel eleresztve hellyel. Elég vékony lemezekből van összerakva, de összességében azért elégedett vagyok vele.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest