- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megjelentek a Vivo telefonjai Magyarországon, ezek az induló árak
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
A Xigmatek Midgrard II házhoz adott ventilátorai milyenek? Jók, hangosak? Úgy néz ki ez a befutó egyenlőre!
mobal,
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Tin
veterán
sziasztok,
gépházat keresek, a következő megkötésekkel:
- masszív felépítés
- minden csicsa nélkül (legjobb ha tök fekete és letisztult)
- legalább 2db 5.25 és legalább 6db 3.25-ös hely
- felső tápos (jó az alsó is, de akkor más táp kell)
- mATX méret sem lenne rossz
- előlapon legalább 1 usb3, és legalább 2 usb2
- jó szerelhetőség, jó felszereltséginteles corei5K procis géphez lenne (közepes VGA de jó CPU hűtő), legalább 4-5 vinyóval + 1 ssd-vel.
árban 20K körül. köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Willie
őstag
Szia!
Nem vagyok igazából hozzáértő, de egy házat azért javasolnék Neked. A többiek szerintem még úgy is írni fognak pár alternatívát.
Én tegnap rendeltem egy XIGMATEK Midgard II házat. Ha minden igaz, akkor holnap meg is érkezik - alig várom.
Rengeteget olvastam róla. Szerintem ez a ház teljesen visszafogott kinézetű, minőségi darab, minden jóval el van látva.Az általad felsorolt pontok közül egy kivételével minden teljesül - a ház alsó tápos. Szerintem ebben az árkategóriában már nem igazán lehet felső tápos házat kapni.
Egyébként milyen tápot szeretnél beletenni?
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Willie #28954 üzenetére
pontosan ilyen letisztult formát keresek. eddig a fractal design arc házat néztem, abban a pozitívum, hogy van mini kivitel is direkt mATX lapokhoz. de ahogy látom, gyakorlatilag szinte teljesen hasonló a kettő.
tápot nem tudom, valami 500W körüli FSP-t vagy egyéb jó minőségű tápot (max 20K), nem tudom hogy az alsó tápos házaknál mire kell figyelni ezügyben.
-
Tin
veterán
válasz Willie #28956 üzenetére
nagyon király, köszi a linket és a tippet!
nagyobb procihűtő is elfér benne?
akkor asszem vagy ez lesz, vagy a fractal design (a mini miatt), majd még utánanézek, hogy mit tudnak ezek.
tápot meg választok a listából. nagyon drágát nem akarok, mert úgyis 2-3 évet bírnak max...
-
Johnny Cage
addikt
sziasztok, viszonylag kis méretű midi házat keresek, relatív jó hűtéssel és fizikailag a többi komponenstől elkülönített táprésszel. semmi extrára, semmi csicsára nincs szükségem, külsőre egy egyszerű, letisztult házat keresek. első körben ezt néztem ki magamnak, de ha tudtok az áráért jobbat ajánlani, örömmel veszem.
-
jookomak
őstag
válasz Johnny Cage #28959 üzenetére
Szerintem ennek nincs elkülönített táprésze, fönt az csak merevítő. Ha alsó tápost veszel, akkor úgymond el van különítve a táp, hiszen amit alul beszív, azt rögtön ki is fújja hátra.
-
st6969
őstag
Sziasztok,
ez belemegy a CFI CBI 6719-es házba?
Köszönöm -
jookomak
őstag
válasz Johnny Cage #28967 üzenetére
Hát a topikban mostanában sokat emlegetett bitfenix shinobi, nzxt 410, zalman z9, xigmateg asgard 2. Vagy ha valóban kisebb kell, mint egy normál midi ház, akkor lian li pc-a05fn
(Amúgy abból, amennyit házra szánsz, kijöhet egy platformcsere is, korszerűbb, gyorsabb, kevésbé melegedő alkatrészekkel, akár microatx alaplappal is. Megtartod a házat egyelőre, aztán következő alkalommal meg kap egy matx házat a gép.) -
törölt tag
válasz Metlacii #28949 üzenetére
Az elite kinght 350-ben nincs egyáltalán lábel menedzsment, én nem ajánlom a megvételét.
(#28961) attiati : Nézd, tőlem 30 éves PC XT házba is tehetsz Ivy Bridge i7-et, GTX660-at, SSD-t és 32GB RAM-ot, csak nem javaslom.
Egy low-end oldstyle ház nyikorog, zörög, recseg ropog, nincsenek mai korszerű szolgáltatásai, nincs rajta USB3, elvágja a kezed a sorja, szürke a belseje, felső tápos, nincs benne kábel mendzsment, szarul szellőzik, főleg ha leveszed az oldalát. Pár hete végeztem méréseket pont ebben a kérdéskörben, melegebbek az az alkatrészek, ha le van véve a ház oldala.
Szóval aki igényes és halad a korral, szeretné megfelelően hűteni az újonnan megvásárolt alkatrészeit, szeretné jobban érezni magát, ha ránéz az asztalon található új számítógépházra, az vásárol, egy újat.
persze semmi sem kötelező
lehet Trabanttal meg Zsigulival is közlekedni 2012-ben. annak is van 4 kereke, talán még nem ázik be, kicsit rozsdás, meg kézi váltós, szervó sincs benne és légkondi... de elvisz oda ahova akarod, vagy nem
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A 4-5 db vinyó miatt én is XIGMATEK Midgard II-öt javasolnám
abban van 2x3 db-os HDD blokk, 90 fokkal elforgatott, így a 4-5 db HDD
sata és táp kábele hátul lesz nem rondít bele az első képbe...
2 db 12-es ventivel lehet hűteni az első vinyó blookkot isEsetleg még a Nexus Prominent R is szóba jöhet
két oldalt hangszigetelve van, de ennek ellenére igen jól szellőzik, kicsivel még a CM Storm Enforcer-t is beelőzi.A Fractal Design Arc Mini is jó szellőzéssel bír, ez konkrétan mATX-es is, csak árban mondjuk már 25k.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Johnny Cage #28971 üzenetére
A Shinobi azért jobb. Sokkal masszívabb!!
-
Lolman
csendes tag
Üdv!
Hd 7950 és i5-3450 mellé keresnék egy jó házat.Két jelöltem: Xigmatek midgard II vagy a Xigmatek midgard pro. Az lenne a kérdésem,hogy megéri-e a 8000ft pluszt a xigmatek midgard II?Fontos lenne ,hogy halkra meg lehessen csinálni jó hűtéssel. Esetleg milyen halk ház ventiket javasolnátok?Más háza is jöhet nyugodtan(még a Zalman z9 pluson is elgondolkodtam).Illetve,mivel még nincsnek meg az alkatrészek,ha matx-es házat is leirnátok egy párat,annak örülnek.Hűtésük mennyivel rosszabb egy atx-s háznál?
Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
Metlacii
csendes tag
válasz #98593280 #28969 üzenetére
Szia!
ok, K350 elfelejtve. Mi legyen helyette???
proci: i7-3770K,
Cooler Master Hyper 412 Slim Univerzális CPU hűtő
alaplap: Gigabyte Z77D3H
2 vinyo,1 ssd,1 odd, 4×8gb ram
ati firepro V4800 videokartya
táp: Thermaltake SMART SP-550MPCBEU 550W modulárisegyéb: nem kell csicsa, normális mnérnöki gép lesz, csak legyen normális léghűtése
Előre is köszi a segítség.
Metlacii -
bobsys
veterán
Ezek az APEVIA hazak milyenek? pl ez [link] (a szinteol tekintsetek el
Valamint a tap mennyire okes benne? Egy matx lap integralt IGP + ssd + 32 GB ram + 2 tb 3.5" HDD amit vinnie kellene esetleg meg egy extra LAN + TV tuner
Illetve milyen hasonlo hazat ajanlotok akar tap nelkul is (mondjuk jobb lenne azzal)?[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
dany27
őstag
Sziasztok!
Egy letöltő+backup szerver gépet szeretnék össze rakni otthonra, ami non-stopba menne.
Sok winyó lenne benne, így jó lenne ha tudnám őket megfelelően hűteni. Jó lenne ha könnyen szerelhető, tágas lenne. Nem kell csicsa, egy strapa bíró fekete ház megteszi!
Milyen házat tudtok ajánlani?
10-15k-t szánok rá max(táp nélkül)
Használtba ennyiért tudok Chieftecet venni.
Milyen más házat tudnátok ajánlani a megfelelne ezen paramétereknek.
Esetleg újonnan ennyiért valamit?Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Aflamin
tag
Üdv!
A Carbide 300R-be a tápot ventivel lefelé vagy felfelé jobb szerelni?
Ha a két ventije 3 pines,akkor nem ford.szabályzos?
Köszike! -
törölt tag
válasz dany27 #28980 üzenetére
NZXT Tempest 410, 8 db HDD-ig.
Zalman Z9, 5 db HDD-ig.Amennyiben elég 5 db vinyó, akkor a Zalman előnye az, hogy 90 fokkal el vannak forgatva a tartók, így hátul lesznek a SATA és tápkábelek.
Mindkettőben gumis s HDD felfogatása, sok vinyónál főleg számít a rezonancia csökkentés.
A Tempest-be 2 db venti is üzemeltethető elöl.
-
hegti
aktív tag
Sziasztok! milyen házat vegyek az alábbi konfigurációhoz?
AMD Athlon II X3 445 +hűtő 3100mhz @3600 mhz
GIGABYTE GA-MA74GM-S2
9800 gt silent pipe 1 GB gtx órajelen
Kingstone ddr2 dual kit 800 mhz @945 mhz 2x2 GB
COOLINK mpt-4512P 450Wjövőre, ha nem lesz elég a GTA V-höz full hd-ban , akkor cserélném a procit, s a videókártyát erősebbre
amit kinéztem: Bitfenix Shinobi,Xigmatek Midgard Pro
Mikor majd meghalok azt akarom,hogy a sírkövem körül ingyenes legyen a WIFI. Így legalább biztos lenne minden nap valaki aki meglátogat..!:)
-
törölt tag
válasz Aflamin #28981 üzenetére
Alsó tápos házakba a tápot ajánlott a ventivel lefelé nézősen beszerelni. Kivételt képeznek ez alól azok, melyekben nincs alul szellőrács kialakítva (pL. Antec Twelve Hundred V3 ha jól emléxem)
#28983) hegti: Valószínűleg a Midgard II-re gondolsz. Amennyiben csak 1 db vinyó lesz a házban, akkor egy Shinobi is megfelelhet szerintem. Ha több vinyót is akarsz üzemeltetni, akkor inkább a Midgard II-öt ajánlom a kettő közül.
[ Szerkesztve ]
-
hegti
aktív tag
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok!
A CoolerMaster Silencio 550-ről van valakinek valami tapasztalata? Érdekelnének a vélemények...
Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
-
€uro
őstag
Nem tudok dönteni!
Passzív (Seasonic X-460) tápegységhez melyik ház elrendezése a jobb?
Antec Performance One P183 V3?
vagy Cooler Master Silencio 650?
Most már egyre inkább hajlok az Antec felé. De a tápegység hogy fog abban a lyukban megfelelően szellőzni? Hiszen a ház elején nincsenek ventilátorok. Plusz ventit ugyan előre is lehetne tenni, de akkor meg ugye miért ne ventilátoros tápot vegyek!
A tápegységet egyébként mindkét házba a lyuggatott tetejével felfelé kell betenni?
Eladó - Thermaltake TH280 V2 ARGB AIO Vízhűtés 32 hó GARANCIÁVAL 29.900.-
-
törölt tag
A 650-be elvileg alulról szívna egy hagyományos táp és hátra kifújna. Ha passzívot teszel bele, akkor a lyuggatott felével felfelé kellene betenned, de akkor egyébként a VGA karira fog szállni felfelé a bordák meleg levegője, kvázi melegíti az egész ház belsejét.
Egy passzív táp szerintem egy felső tápos házba lenne jó, aminek rácsos a teteje, a táp felett.
-
€uro
őstag
(#28991) ShellKretor: Igen, így logikus. De most már a két táp közül fogok választani.
(#28992) lorcsi: Nem megfelelőek, mert oldalról teljesen zárt helyen lesz a gép. Tehát a ház oldalán nem tudna szellőzni egyik sem. Azért köszi.
(#28993) Johnny Cage: A P183-as-ban alul nincs venti. Ezért vagyok gondban. Mert nem tudom, hogy ventilátor nélkül elég lesz-e neki az a levegő, ami elölről be fog szivárogni.
Tudom, hogy a Silencio-nál a tápegység gyakorlatilag melegíti a VGA-t és a processzort is. De ebben a házban alapból három ventilátor van. Úgy gondolom, hogy ezek kellőképpen kiszellőztetik majd a házat. Ráadásul előröl szívják a levegőt. Nálam csak előröl és alulről mehet be friss levegő.
[ Szerkesztve ]
Eladó - Thermaltake TH280 V2 ARGB AIO Vízhűtés 32 hó GARANCIÁVAL 29.900.-
-
lorcsi
veterán
-
BenJoe80
senior tag
Ami bele menne:
- AsRock H61M-GS alaplap
- Intel Pentium G620 2.60GHz 1155 proci
- PATRIOT 4096MB Signature DDR3 1600MHz CL9 memória
- ATI Radeon Sapphire HD5770 1GB DDR5 vga
- WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 HDD
- LG DVD-ROM író
- Chieftec CTG-500-80P tápEzzel esetleg lenne probléma?
Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
-
HEAHEA
aktív tag
válasz lorcsi #28997 üzenetére
Szia van benne hot swap , a honlapon meg tudod nézni a részletes tulajdonságait [link].
Én csak egy helyen láttam még ezt a házikót, mivel még új termék a piacon.~21 körül árulják a feketét. Bár a sima Hoplite és az ST között van különbség. Összehasonlítod és meglátod neked, hogy Neked így megéri-e, vagy sem. Gondolkozom a fehéren, de még a Bitfenix Shinobi is ott van a tarsolyban. Ugyancsak fehérben[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest