- MIUI / HyperOS topik
- Mobil flották
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
drunkyboy
aktív tag
válasz Darko_addict #29899 üzenetére
Ha villogni szeretnél vele, akkor a Thermaltake Level 10 GTS is beleférne, olcsóbbért a Gigabyte GZ-G1 Plus. És megnézhetnéd az In Win házakat is.
(#29900) s3toraph: a listát én még kiegészíteném a Zalman Z9-el és az NZXT Tempest 410-el is mert belefér a keretbe és jó a szellőzése, viszont a te listádról a Xigmatek Asgard Pro-t választanám
[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
válasz drunkyboy #29902 üzenetére
Értékelem mindenki szádékát, de néha az igényektől és leírástól teljesen eltérő dolgokkal dobálóznak. GT10 54.000,-Ft... szerintem kicsit fölébb megy a keretnek.
A Giga pedig 10-10 centivel kisebb magasságában és szélességében is, a preferálthoz képest.
Nem más előtt kell villognia, hanem öcsém vágyik egy kis "életre" a szobájában (ledes csilli-villi).[ Szerkesztve ]
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
törölt tag
válasz s3toraph #29900 üzenetére
A SATA dokkoló eleve kizár jó pár olcsóbb házat.
17-ért még van mondjuk a Dokker:
Thermaltake Dokker BlacX
bár ez azért TT ház, szóval ne várj nagy stabilitást.
és a tetején sincs semim porszűrő, ahogy nézegettem
kb. a Spacecraft VF-I -ra vajaz, nem egy rossz ház
bár emléxem hogy fenemód nehéz benne szépen szerelni
a TT mérnököknek fura mód tekereg az agyuk...20k körül ott a Midgard 2, a Xigmatek-től,
abban is van sata dokk, meg ablakos verzióban is létezik,
de nem tudom lehet-e ablakosban kapni mégA BITFENIX Shinobi-nak van ablakos verziója
atom stabil, de nem gumisak a HDD felfogatásaiA Tempest 410-nek pár hónapja még volt ablakos verziója a pcgear-ben
de tudomásom szerint Engusz már nem forgalmazza
ellenben a sima is egy atomstabil ház
gumis HDD felfogatásokkal
vastag anyagból
és 16eFt.Ott van még a Zalman Z9 is, állat stabil, vastag anyagos ház
90 fokkal elforgatott gumis HDD tartók, SSD tartó
ablaka is van, a Plus-nak
viszont sata dokk nincs benneAz Asgard Pro jó, de sem sata dokk, sem gumis hdd rögzítés nincs benne
Jön most a Xigma Alfar, 15k körül lesz, abban gumisak lesznek a hdd szárak és 90 fokkal beforgatott is
sata dokk abban sincsA merc alpha az vékony anyagú és nincs benne menedzsment.
az MS-I hasonló...
a Sharkoon az sharkoon ls gumis hdd rög. sincs benne.
a v3 és v4 TT házak pedig fapados cuccok... -
s3toraph
senior tag
A Tempest 410 és a zalman Z9 nem tetszik, így ők sajnos kiestek. Ostrogról nem hallottam még, az milyen márka? Enermax?
Midgard II tökéletes lenne, de az nem fér bele a költségvetésbe.
drunkyboy: Eddig nálam is az Asgard Pro a nyerő!
ShellKretor: Hagyjuk akkor a SATA dokkolót, nem annyira fontos! Így még miket ajánlanál a keretből?
BITFENIX Shinobi-ból a teli oldalú jobban néz ki sokkal... Ennél a háznál kicsi a front beszívó nyílás, az nem ront a hűtésen egy teljesen szita előlapos házhoz képest?
Ezek szerint 20K alatt a sharkoon-t és TT-t felejtsem el? Ennyire gyenge az anyaghasználatuk?[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
drunkyboy
aktív tag
válasz Darko_addict #29903 üzenetére
A GT persze tényleg nem a megfizethető kategóriában van, viszont én a kistesóra céloztam, a Level 10 GTS-re. Persze méretben az is elmarad néhány centivel a 922-től.
-
macikos
addikt
Sziasztok!
Lehet lecserélem a 2004-es konfigomat, ami így 2012 vége fele finoman fogalmazva kurvagyenge
Ilyesmi házat keresek:
-ATX
-fekete
-nagyon jó porvédelem
-az előlapi USB lehetőleg alul legyen, a legjobb lenne, ha alul, jobb oldalt lenne.
-ja és legyen benne hely SSD-nekKöszi
[ Szerkesztve ]
-
agemate
addikt
Sziasztok!
10k-ért keresek visszafogott, elegáns megjelenésű fekete alsó tápos házat (ha belül is fekete, az előny). HD 6850 méretű kártya, 2 HDD, ATX alaplap férjen el benne. Corsair CX400 tápom hosszú kábeleit is valahogy el szeretném rejteni. Milyen alternatívák vannak?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz s3toraph #29905 üzenetére
Ha beleszerettél, a T9 Value/Economy-ba, megveheted, az még elmegy. .. de gumis hdd felfogatásai nincsenek. és hátra dugós az usb3...
Az Enermax Ostrog az instabil, vékony anyagból van.
Én a helyedben akkor a BITFENIX Shinobi-t venném, ha telt oldallappal tetszik.
Az egy minőségi, stabil, masszív, egyébként jól is szellőző ház.
Mértem, teszteltem.A telt, rács nélküli előlap, nem minden esetben ront a hűtésen. Nézd meg pl. a hőfokteszt cikkemet. Ki nyert? Merc Alpha és zárt az eleje.
-
törölt tag
válasz agemate #29908 üzenetére
Amennyiben a 10000 Ft a max, akkor én:
BITFENIX Merc Alpha.
Előnye, hogy gyári 1 db ventivel is piszkos jól hűt, nem tudom hogy csinálja, de így van[ Szerkesztve ]
-
macikos
addikt
válasz macikos #29907 üzenetére
Bár lehet nem is muszáj, hogy legyen előlapi USB. Azt nem tudom, hogy ha a monitoromban lévő USB HUB-ot rákötöm a gép alaplapi/hátlapi USB-jére, akkor lesz-e benne annyi power, hogy feltölt egy a HUB-ra kötött telefont?! A mostani konfiggal ez nem megy...
[ Szerkesztve ]
-
-
agemate
addikt
válasz #98593280 #29910 üzenetére
Ha kicsit rádobok, mondjuk az Asgard Pro-ra, az jobb választás? Jobban tecczik
-
drunkyboy
aktív tag
Végre készítettem képeket a Corsair Vengeance C70 -ről, igaz nem szerelés közben, inkább a végeredményt örökítettem meg.
Több kép itt.
Szinte csak pozitívumai vannak (ezért is ezt választottam), csak néhány hibát találtam, ami talán zavaró lehet:
- hátul a vízhűtés kivezetésnek van nyílás, csak nem gumírozott, hanem kitörhető (így én nem tudom ott az usb3as első csatit hátra kivezetni, viszont adnak hozzá átalakítót a hagyományos alaplapi dugaljhoz, így legalább használni lehet)
- érdekes, hogy sem a táp sem a vinyótartók nem kaptak gumibakot (bár nekem semmi nem rezonál, pedig ideiglenesen asztalon van)
- az egyik alsó porszűrő nagyon lazán működik, így pont amikor arra használnám, amire kitalálták, vagyis cipelem, az a fránya rács mindig kicsúszik. Amikor viszont a mostani alsó Be Quiet ventimet a hozzávaló műanyag stifttel rögzítettem, aminek magasabb a feje, akkor meg mindig elakadt a porszűrő a műanyag fejben. Szerintem sima venticsavarnál ilyen gond nincs.
- ja és az ára, 30ért jobb vétel lenneMint írtam, ezek a kis hibák elvesznek a sok jó tulajdonsága mellett, nagyon örültem a sok apró, ötletes újításnak, amit Corsair-ék kitaláltak.
Ha valaki különleges, "gémer" házat keres és meg tudja fizetni, annak a C70 tökéletes választás lesz.
[ Szerkesztve ]
-
macikos
addikt
válasz TESCO-Zsömle #29917 üzenetére
Nem.
-
HeavyToys
senior tag
CM Silencio 450-es házakról mi a véleményetek?
100W-os TDP-vel rendelkező APU lenne benne, 1 SSD, 2HDD, 1 ODD. Diszkrét VGA-t egyenlőre nem tervezek. Vagy van más halk, M-ATX-es ház még ezen az áron?
-
F34R
nagyúr
válasz HeavyToys #29927 üzenetére
a Silenco 450 ATX haz , nincs rendes kabel managment , nem is a legstabilabb + szigetelt ami nem a legjobb huthetosegrol tesz tanubizonysagot.
En a NZXT Tempest 410-t , Xigmatek Alfar-t , Bitfenix Shinobi Core ezek kozul szemeznek ami hasonlo arban van a Silenco-val.
MATX haz ami kimondottan csak ezt a lapot es nem nagyobbat fogad ,azt nem kapsz ennyiert esetleg a Sharkoon MS120/MS140-t .Elore ajanlott 2 venti .[ Szerkesztve ]
-
attilla84
tag
Sziasztok!
Nemrég érdeklődtem itt a házak felől és végül is a Nexis Prominent R mellet döntöttem. Nincs is vele semmi probléma, nagyon jó kis kuckó, halk, elég tágas belül, nekem minden szempontból megfelel. Viszont a HDD dokkolójával van valami baj, vagy nem is tudom, hogy vele van-e a gond. Rárakok egy vinnyót és úgy belassul a teljes gép, hogy az katasztrófa, az egeret is alig lehet mozgatni. Valaki tudna rá valami megoldást?Csak most kezdte csinálni ezt, ezelőtt 2 héttel mikor még használtam teljesen jól működött, most ismét kellett volna de most nem jó valami. Nagyon nehezen elindítok egy másolást rajta és egyszerűen leáll a másolás és vége, semmit nem lehet dolgozni vele, újraindítás segít csak.
Köszi a segítséget, és lehet nem itt kellett volna kérdezzek, de nem kaptam ennek való topikot.
-
-
HeavyToys
senior tag
Nekem fontos lenne a halkság. Egy alulfeszelt A10-5800K-lenne benne. Diszkrét VGA nélkül. Elől és hátul kicserélném nagyobb légszállítású ventikre, amik szintén halkak még. Szerinted így sem lenne megfelelő a hűtési teljesítménye? Proci hűtőnek egy Arctic Freezer 13 CO-t tennék rá.
-
HeavyToys
senior tag
De ha átszellőztetem, attól még alapvetően halkabb lesz, mint egy szigeteletlen, vagy nem? Meg nekem oldalsó, illetve a felső szellőzők nem működnének, mivel pont olyan kocka helyre megy be a ház, ahol nem lenne számukra hely.
Egyébként nekem annyi lenne a lényeg, hogy vibrációmentes legyen a ház. Az, hogy belül nem annyira masszív, nem zavar, mert csak 1szer rakom össze. Kábelelvezetést írtad, hogy gyenge, az viszont jelenthet gondot.
Fractal Arc Mini egyébként jobb választás lenne 20K-ért? Mert még az ami tetszene, a gyárilag halk ventik miatt is.
[ Szerkesztve ]
-
lorcsi
veterán
válasz attilla84 #29932 üzenetére
rákerestem erre a házra..elég faszányos
még mintha jobban felszerelt lenne mint a corsair 400r (e-sata, több usb hely) ...az a hot swap igen jól jöhet és a belseje is megnyerőbb egy hangyányit a képek alapján mint a 400r..
az ára viszont sokkal jobbeladó: vadi új soundcore motion+
-
macimeister
aktív tag
Sziasztok!
Olyan gépházat keresek aminek a tetején van fogantyú. Nem kell semmi extra. Bármit rettenet jó amibe egy átlag asztali gép elfér. Sokat lesz cipelve a gép és ezért kellene valami ilyen ház neki.A csavarozzak rá egy aktatáska fület megoldás most nem jó
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz macimeister #29943 üzenetére
Mivel árat nem írtál CoolerMaster Storm Trooper.
-
isti101
tag
Fractal Design Define XL Black Pearl még sohasem volt ilyenem, de nem a márkájára gondolok hanem a szigeteltségére, vajon hút e annyira mint egy Thermaltake Overseer RX-I, aminek az eleje szitaszerű gondolom én ezálltal jobban is szellőzik, vagy
a Frcatalt használtan megkapnám elég jó áron, de nem ismerem sosem volt szigetelt házzam és félek nyáron amikor 30 fok van a szobában és mondjuk a videokártya , proci pörögnek játé közben elég lessz e a fractal nem zárt e nagyon -
flierqqq
tag
Mért olyan nehéz CM 341-et találni?
Megszűnt a gyártása?Aprón sincs,se egy webshopban se, vagy ha néha felbukkan egy, elkérnek érte irreális 15ezretÉrdekes a világ megosztása - Van akinek Rolexe van, és van akinek ideje.
-
törölt tag
Miért drágább az 5700? 30500 Ft árgépen. 5800K meg 30k, ha ott lehet kapni, ha nem, akkor 32k.
(#29946) flierqqq: 342 nem jó?
(#29943) macimeister: CM Stryker, Bitfenix Survivor, Corsair Vengeance C70, CM Storm Scout II, NZTX Vulcan...
[ Szerkesztve ]
-
isti101
tag
valaki , valamit a Fractalrol
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest