- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
sziasztok,
gépházat keresek, a következő megkötésekkel:
- masszív felépítés
- minden csicsa nélkül (legjobb ha tök fekete és letisztult)
- legalább 2db 5.25 és legalább 6db 3.25-ös hely
- felső tápos (jó az alsó is, de akkor más táp kell)
- mATX méret sem lenne rossz
- előlapon legalább 1 usb3, és legalább 2 usb2
- jó szerelhetőség, jó felszereltséginteles corei5K procis géphez lenne (közepes VGA de jó CPU hűtő), legalább 4-5 vinyóval + 1 ssd-vel.
árban 20K körül. köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Willie #28954 üzenetére
pontosan ilyen letisztult formát keresek. eddig a fractal design arc házat néztem, abban a pozitívum, hogy van mini kivitel is direkt mATX lapokhoz. de ahogy látom, gyakorlatilag szinte teljesen hasonló a kettő.
tápot nem tudom, valami 500W körüli FSP-t vagy egyéb jó minőségű tápot (max 20K), nem tudom hogy az alsó tápos házaknál mire kell figyelni ezügyben.
-
Tin
veterán
válasz Willie #28956 üzenetére
nagyon király, köszi a linket és a tippet!
nagyobb procihűtő is elfér benne?
akkor asszem vagy ez lesz, vagy a fractal design (a mini miatt), majd még utánanézek, hogy mit tudnak ezek.
tápot meg választok a listából. nagyon drágát nem akarok, mert úgyis 2-3 évet bírnak max...
-
Tin
veterán
fractal design define r4 milyen?
olvastam a tesztet, nagyon bejön a halksága, és mivel nem tuningolok, még szigetelve is elég lenne, szigeteletlenül pedig még jobban hűthető.
ehhez hasonló házak közül vannak hasonló paraméterűek, amik formára, minőségre is hasonlóak, de árban jók?
-
Tin
veterán
válasz Beretvás #29175 üzenetére
abból még igen, de tápból és billentyűzetből jó a vargáné is
ez annyira gáz amikor csomót gépel valaki, és tescós billentyűzetet vesz a K-s procis géphez. meg olcsó alaplapot. a táp meg mindegy ha csak fél kiló, legyen ráírva hogy 700W, és akkor jó lesz.
nekem 9 éves múlt a gépem, chieftec házam van, teljesen masszív a mai napig, de már elavult, ezért akarok újat. tápból is csak chieftec meg fsp volt, mégis elfogyott 4 a 9 év alatt... billentyűzetem meg compaq, már 2003-ban is csak használtan tudtam szerezni. de pl. cherry-t is elvétve forgalmaznak, pedig az billentyűzet!
kollégának meséltem, hogy milyen gépet rakok össze, és csak nézett, hogy a ház+táp 50e ft. aszongya hülye vagyok. mondom jó, te csak vedd a színesventis tuningházat olcsóbb táppal meg hozzá a K-s procit, de amikor kérdeztem, hogy akar-e virtuális gépet futtatni, a válasz "persze"... legtöbben azt se nézik meg, hogy a K-s proci nem az igazi hozzá, meg hogy a Z77-es alaplapok nagy része nem is támogatja.
ami kell a népnek, az a K a proci végén, a 2000 feletti mhz memóránál, a vertex mer az a tesztekben a leggyorsabb, meg a kéken világító ház oldalablakkal. a többi nem számít...
-
Tin
veterán
válasz dkekesi #29302 üzenetére
hasonló konfigot rakok össze (fejlesztésre), csak asrock az alaplap, és a K nélküli procit veszem, mert a K-sban nincs benne a virtualizációs utasításkészlet (bár tuningolható, de minek), viszont az asus alaplapok cserébe nemis támogatják ezt. ha virtuális gépeket is akarsz hostolni vagy azokon is dolgozni (fejlesztés), akkor inkább a nem-K-s procit vedd (ugyanaz a videó igp benne), és egy olyan alaplapot ami tudja a virtualizációt kezelni (asrock lapok, pár gigabyte meg msi, nézz utána). memóriából az xms helyett inkább a vengence-t ajánlják, én is azt fogok inkább venni. ssd-ből elég a 128GB is szerintem, ha van mellette 1-2 nagyobb vinyó, de ez ízlés dolga (én a notiba vettem 256-ost, asztaliba 128-ast).
házból én a fractal design define r4-et szemeltem ki, pont a hangszigeteltsége miatt, de az full ATX méretű ház. van egy mini változata is, az mATX-es, nézz utána a méreteinek. elég drága, de jó.
viszont amit te akarsz sajnos, ha tényleg kis ház kell, akkor gondolkozz a mini ITX alaplapos megoldáson, az is tud ivy procit enni, de csak 2 mem slotos, cserébe a házaknál kompromisszum hogy általában 1 ssd 1 vinyó és 1 dvd bay van benne. plusz nem szellőzik olyan jól, spécibb táp kell hozzá, és mindenben kompromisszum.
-
Tin
veterán
nekem is lenne egy kérdésem.
a fractal design define r4-en nincs külön hdd led, aminek nem örülök, mert szeretem, ha van (főled az ssd miatt). a power on led viszont kevésbé érdekel, mert úgyis látom/hallom ha megy.
a kérdés, hogy gondolom simán rá tudom dugni simán az alaplapon a hdd led helyére a power ledes csatikat, és akkor villogni fog a ház tetején a led, ha lemez aktivitás van.
viszont, a hdd led általában kétlábú, a power led meg lehet háromlábú is, és az elhelyezkedés sem mindegy.
meg tudná valaki erősíteni, hogy a fractal design define r4 házban a power led két szeparált lábú, mint ezen a képen is látszik, és simán rá tudom dugni a hdd helyére?
köszi előre is!
-
Tin
veterán
válasz RevolutioN2 #29309 üzenetére
már nem nagyon kérdéses hogy ez a ház legyen-e, első körben is fractal design-t akartam, csak az arc-ot, de látva hogy tuning nem kell, és ez ráadásul hangszigetelt, inkább erre esett a választás. a szigetelést kiszedve meg kb kapok egy arc-ot, szóval ez több funkciós. egyedül a hdd ledet sajnáltam volna ha nem megy, mert az fontos. a power led meg egyáltalán nem. de így hogy ez megoldódott, akkor most már meg is rendelem a házat
-
Tin
veterán
válasz dkekesi #29313 üzenetére
házat gondosan válassz, az az egész lényege, nekem azért lett ATX, mert nem 2 évre veszem, és később nem akarok azzal szívni, hogy elfogy a hely, vagy más gond van.
asrock z77 extreme4. tudom, nem K-s procihoz felesleges, de annyira ajánlja mindenki itt, hogy "miért ne" alapon veszem. plusz ez biztosan tudja a VT-D-t kezelni, utánanéztem. nem olcsó, de minden van benne, és normális a hangvezérlője is. plusz van elég usb3 meg sata3 portja.
ramok elférnek, ha jó a hűtő. én 2x8GB 1600-as modult veszek, corsair vengence hűtős változatot, de ha lenne low-profile, azt venném, de iponban most nincs. később így +2 modullal (az lehet low-profile is) lehet 32 giga. a procihűtőknél amúgy a két távolabbi slotba általában beférnek a magasabb ramok is, a procihoz közeli slotok szoktak problémásak lenni.
hűtőnek pedig cooler master 212 evo-t veszek, dícsérték mindenhol, árban is jó, de ennél fontos, hogy az álló venti belefér-e a házba keresztbe, mert sokba nem! szóval ennek nézz utána mindenképp!
-
Tin
veterán
válasz nyaflaty #29320 üzenetére
majdnem én is lecsúsztam a fractal define r4-ről... iponból kifogyott a jóárasított, hardverkerben volt 2 db raktáron, megrendeltem, és velem egy időben más is megrendelte, egyből el is fogyott... ezek a drágább házak pedig nem hegyekben állnak sajnos.
másik megoldás, hogy időlegesen összerakod a gépet a régi házban, és megvárod amíg lesz raktáron. -
Tin
veterán
válasz nyaflaty #29322 üzenetére
vágom, de max amíg nem jön meg, nyitva hagyod a ház oldalát, az a pár hét nem számít...
pcgear-nél: Tervezett beérkezési időpont (nap.hónap.év): 30.10.2012
végülis ez csak 1 hét... addig lehet nyitva simán, ha a gép új, én mindenképp elsőnek memtest-et futtatnék meg ilyesmi, hogy az alkatrészek tuti jók-e, a ház meg ráérne.
-
Tin
veterán
Sziasztok,
Végülis összeraktam a gépemet egy Fractal Design Define R4 házban. Tegnap volt időm végre a ventik sebesség-beállításával foglalkozni, mert hangosnak tűnt a gép, de miután az alaplapon beállítottam rendesen a procihűtő ventit, elhalkult. A ház ventijeit (2 db) a 3-állású vezérlőre kötöttem, ami elvileg 12-7-5 voltot ad a ventiknek, gyanítom a 12 a maximum fordulat, a 7 közepes, az 5 meg lassú.
Ehhez képest a kapcsoló elég érdekesen működik. 12-es állásban lassúak a ventik, 7-es állásban teljesen állnak, 5-ös állásban pedig maximumon mennek. Olyan, mintha MIN-OFF-MAX lenne, csak a felirat nem éppen az.
Akinek van ilyen háza: ennek így kellene működnie?
Egyébként meg mivel kikapcsolt ventivel is teljesen jók a hőfokok idle-ben, nincs is bajom ezzel a működéssel, sőt még örülök is hogy teljesen ki lehet kapcsolni a ventiket. De csodálkoztam hogy ez így megy...
Válaszokat előre is köszi!
-
Tin
veterán
válasz KaiotEch #29484 üzenetére
ismét tanultam valamit
nekem nem sok értelme van az ilyennek, 30 körül kapható rendes tartályos kompresszor, igaz ahhoz nem árt egy kertes ház, de mivel faternak van, ha nagyon kell, az övét tudom nála használni.
lakásba szerintem az olcsó sűrített levegős flakon jobb, évente 2-3 darab flakonnál nem kell több, még ha havonta is használod a géphez.
-
Tin
veterán
sziasztok,
a régi gépem átpakolnám egy olcsóbb, keskenyebb, de azért jó minőségű házba, az fd define r4-be meg építenék egy újat.
alsó tápos ház kéne, asrock z77 extreme 4 lap, coolermaster 212 evo hűtő, 1 ssd, 2 hdd, meg férjen el benne egy rx 470-es vga. nem bánnám, ha jó hűtésű, de halkabb ház lenne, hozzáadott első-hátsó hűtőkkel.
mit ajánlotok, lehetőleg az olcsóbb átkategóriában, de azért legyen normális minőségű?
köszi előre is!
-
Tin
veterán
újráznék, hátha most jön válasz
alsó tápos ATX ház kellene, asrock z77 extreme 4 lap, i7-3770, coolermaster 212 evo hűtő (160 magas!), 1 ssd, 2 hdd, meg férjen el benne egy rx 470-es vga.
árban inkább az olcsóbb (20K alatt), de valami normális minőségű, és a halkabb fajtából, hozzáadott első-hátsó hűtőkkel.
köszi!
-
Tin
veterán
válasz fogtunder #60740 üzenetére
oké, rosszul fogalmaztam. nekem egy define s házam van, abba pakolnék össze egy új gépet, ez a konfig (Asrock Z77 Ext4, i7-3770, 16G, SSD, HDD, FSP Raider 650) meg menne gyereknek, de úgy, hogy ezt már nem fejleszteném (VGA még jön bele). tudom, erős konfig, de céges, és már leírtam.
emiatt boltból kéne a ház, számlával, és hát gyereknek. tehát az ablakos nem is rossz, mondjuk még a ledes venti, meg a csicsa sem árthat.ezek a 11-13 körüli csicsás házak, bitfenix, deepcool, zalman, coolermaster, ezek nagyon vackok?
-
Tin
veterán
megmagyarázom neked szívesen. van egy 4 éves gépem, amit munkára használok a cégemben. leírtam, lejárt a garancia mindenről (már igazából 1-2 éve), és most lecserélem a gépet. mivel a régi házát megtartanám, a "belének" kell egy új ház, ami megy a gyereknek, az új gépet meg én használom tovább, munkára. a régi gép megmarad tartaléknak, és egyébként a gyerek használja. B opció: a régi gépet maradványértéken értékesítem.
nem, ez nem az a kategória, mint amikor besétálsz a ramirisbe, és veszel féláfáért egy gépet, vagy számlát kérsz valakinek a cégére, és majd visszakapod az áfát. -
Tin
veterán
újráznom kell, pontosodtak a specifikációk
alsó tápos ATX ház, asrock z77 extreme 4 lap, i7-3770, coolermaster 212 evo hűtő (160 magas!), 1 ssd, 2 hdd, meg férjen el benne egy rx 470-es vga.
és legyen valami kék ledes jól kinéző karácsonyfa. árban inkább az olcsóbb, de férjen bele minden, és ne legyen forróság odabent.
-
Tin
veterán
válasz AngerFîsT #60817 üzenetére
köszi, láttam meg valami angolt is.
nem tűnik rossznak, a zalman azért régen elég jó minőség volt. ami kicsit butus szerintem, az a táp mellé alulra tett vinyó, illetve az ssd-k felfogatása. na meg a molex csatis venti, de az cserélhető. meg az előlapi porszűrő nekem kicsit "basic".
két dolog nem jött le ebből:
- a szellőzése (bár 5 ventivel komoly lehet)
- a hangja, merthogy szigeteltnek tűnik, de mégiscsak 18e ft...ahogy láttam, a hyper 212 evo (160-as) elfér, és a vga is (bár az nem annyira hosszú). azon kívül legalább valamennyire "minőségi". a másik jóval olcsóbb, de most ezen már nem fogok sz.rozni
ebben csak a ventik, a másik befutó a deepcool tesseract volt, de szerencsére utánaolvastam, hogy az viszont nem túl stabil, és az viszont arcba is világít (ott is csak a venti, de érted). ez a sarokba megy asztal mellé, a falat fogja kicsit megvilágítani, ambient fénynek pont jó, de nem lesz zavaró sötétben.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz AngerFîsT #60820 üzenetére
értelek, igen, láttam a videóban is, de mondjuk ha már annyira tuningolnék meg vízhűtés lenne, nem ennyiért vennék házat hozzá.
hangja tényleg jónak tűnik, egy hyper 212 evo van a procin, vga meg egyelőre nem is lesz benne, szóval csak a ventiknek lesz hangja. ha hangosak, lecserélem őket.
a sajátomat meg fd define r4, az tényleg halk.
köszönöm a segítséget!
-
Tin
veterán
zalman z9 neo-val összeraktam egy gépet a ti javaslatotokra.
asrock z77 lap, i7-3770, 16gb ram, hyper 212 evo magas toronyhűtő, 1 ssd és 2 vinyó. vga egyelőre nem került bele, és egy fsp raider 650w táp.
észrevételek:
- anyagvastagság "oké", használható, de azért nem egy komolyabb kategóriás ház, igaz a súlya sem akkora
- stabilitás: összerakva nem hajlik-nyeklik, szóval "jó"
- gumitalpai vannak, ami pozitívum
- adnak hozzá elég csavart és alaplapi alátámasztó pöcköt is, még gyorskötözőt is
- a hátsó részben sajnos kevés a hely a kábeleknek: el lehet rendezni, de lehetne 1 centivel több
- pozitív viszont, hogy minden kábelt hátra lehet rendezni: szép nem lesz, de a légáramlással sem lesz baj
- a ventik közül csak egyetlen alaplapi csatis, a másik 2+2 molexes, de kettesével (és külön is) csatlakoztatható, tehát csak két molex csati kell minden bekötéséhez
- a ventik viszont nem túl halkak sajnos, szóval így az 5-el azért van hangja a háznak, és ugye nem is nagyon szabályozható (max valami molexes szabályzóval)
- a "karácsonyfa" pedig ízlés dolga, akinek lesz, annak ez bejön, és külön örül, hogy az usb-k körül is világít
- a toronyhűtő is még éppen elfér, pedig ez nem a kisebb fajta
- a táp mögé 2 vinyó fér el, elég gagyi műanyag keretbe, nem csavarozós, hanem pattintós - megteszi amit kell nekiösszességében szerintem ez egy jó ház. az egyetlen ami számomra nem az igazi, hogy a hozzáadott ventikkel azért nem annyira halk. szerintem kisebb konfignál elég bele 3, fentre felesleges. így +2 szabályozható ventivel megoldható az egész.
ha van valami kérdés, jöhet. a fólia azért van még rajta, mert ajándék.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz AngerFîsT #60970 üzenetére
kétlem, mivel egy gyerek de múltkor magamnak is vettem egy artic 14-es pwm-eset, 2e-t simán megért, ebbe a házba meg maximum 3-at tennék, és a 12-es 2e alatt van., szóval eléggé olcsó.
(#60969) sutyi^: a fentieket figyelembe véve olcsóbbak a ventik. ezek a zalman ventik szerintem amúgy is nagyon az alap változatok.
(#60972) Pete55555: az is egy tökéletes megoldás!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Mozilla Firefox
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD