- Vodafone mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Mobil flották
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
drunkyboy
aktív tag
válasz Devilhun_HUN #29701 üzenetére
Ehhez a konfighoz elég lenne 20-30k ért egy minőségi ház, de ha mégis rászánsz max 50k-t és később esetleg bővítenél akkor nyugodtan befektethetsz egy CM Storm Stryker -be. Ezzel biztos nagyon jól járnál!
-
Tarill
őstag
kábel menedzsment alatt azt kell érteni h van hely kialakítva a házban a kábeleknek h össze vissza eldugdossuk őket a ház lemezei alá mellé stb és nem látszanak?
-
nubreed
veterán
Csak kíváncsiságból kérdezem, hátha valahol lelett írva a neten, hogy Xigmatek Midgard 2 -vel érkező 2db gyári Xigmatek ventillátornak mennyi a légszállítása, nem tudja valaki véletlenül?
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Smoke5
csendes tag
Milyen full tower házak vannak manapság a piacon? Nem igazán találtam normálisat, csak lian li-ből, de olcsóbban kijönnék, ha kiönteném aranyból az egészet.
Szóval pontosítom a kérdést:
Milyen full tower házak vannak elérhető áron kereskedelmi forgalomba magyarországon? -
törölt tag
válasz Smoke5 #29708 üzenetére
A Full tower attól full, hogy E-ATX-es alaplap is tehető bele?
COOLERMASTER Full Tower - HAF 932 Advanced - Black - RC-932-KK
Cooler Master Ház HAF Mini 922 - Black - RC-922M-KKN1-GP Full Tower ATX
Cooler Master Ház HAF X - RC-942-KKN1 Full Tower ATX
COOLERMASTER HÁZ Cooler Master Full Tower - HAF XM - Black - RC-922XM-KKN1
CM STORM Full Tower - Trooper - SGC-5000-KKN1
CM Storm Full Tower - Stryker - SGC-5000W-KWN1 ( SGC-5000W-KWN1 )
XL-ATX alaplap!Antec Twelve Hundred V3 Gaming Full Tower
Cooler Master HÁZ ATC 840 Big Tower FullNZXT Phantom Big-Tower - black, E-ATX
NZXT Switch 810 - black, E-ATX, XL-ATX
NZXT Phantom 820 - matt fekete, XL-ATX, E-ATXIN WIN Dragon Rider Big Tower - black Mesh. E-ATX
Akasa Venom Toxic Gaming Big-Tower - black, XL-ATX, E-ATX,
Akasa Venom Strike Gaming Big-Tower - black, XL-ATX, E-ATX,Thermaltake Overseer Big-Tower Window - black, E-ATX
Thermaltake Level 10 GT Big-Tower VN10001W2N - black
Silverstone SST-TJ07B USB 3.0 TemJin - black, E-ATX
Silverstone SST-TJ10B-W TemJin USB 3.0 - black Window, E-ATX
Silverstone TemJin SST-TJ09B-W - Black Window, E-ATX
+ van még Silver több is...BitFenix Colossus Big-Tower RED/BLUE LED - black, E-ATX
etc -
Smoke5
csendes tag
válasz #98593280 #29710 üzenetére
Köszönöm a listát, sokat segített!
Alapvetően egy háznál én az esztétikát tartom a legfontosabbnak, tehát jelen esetben a full towerrel, a méretre és az alakra próbáltam utalni. Ezért már most elnézést kérek, mert nem irodalom szakkör ez, hogy "utalgassak".Szóval, a lényeg a lényeg, hogy 650 mm-nél magasabb legyen és ne legyen hosszabb 500 mm-nél.
Az ideális egy arányaiban lian li x2000fn stílusú ház lenne, de ilyesmit lehetetlen találni, így kompromisszumos megoldásként gondoltam a nexus edge-re, de azt meg már nem lehet kapni. Meg vagyok lőve.
Talán egy chieftec dragonnal jártnék a legjobban, de az meg nem alsótápos.
-
F34R
nagyúr
-
törölt tag
Hello
Tudtok ajánlani pc házakat? (ATX)
Egy alsó tápos ház kellene, amin jól el lehet vezetni a vezetékeket, illetve jól szellőzik. A legolcsóbb házra/akra lennék kíváncsi, amik ezeket a tulajdonságokat nyújtják.
Üdv. -
törölt tag
válasz #94784000 #29714 üzenetére
Xigmatek Asgard Pro, 12500 pénz
mielőtt megkérdezed, NINCS az ájponban, sőt a pécéikszben senem nincs -
drunkyboy
aktív tag
válasz Devilhun_HUN #29709 üzenetére
Egy 25cm széles házba nyugodtan belefér a 160as Noctua, a gyártó szerint 186mm-es procihűtő is elmegy még.
A CM Storm sorozatból a CM Storm Scout 2 jelent meg utoljára, de a Strykernek még nincs utódja, lévén júniusban dobták piacra, és ez a Strom Trooper fehér változata, ami a színén kívül apróbb módosításokat kapott még.
Ha bejön a fehér szín és a dizájn, akkor válaszd a Strykert, az új házak közt jelenleg ez az egyik legjobb, de ha feketét szeretnél a Trooper is jó döntés lehet. Így is, úgy is egy szuper és egyedi házad lesz
-
hoffman_
nagyúr
Sziasztok!
Cimbinek rakok össze egy olcsó gépet, és a házon nem akarok spórolni, de sz*rt nem akarok. 10k-ért mit ajánlotok? Én a Sharkoon Vaya-t néztem, esetleg a Value Editiont 12-ért, ha kell neki usb3 előre.
Nem fog rezonálni, nem nagyon gagyi? Esetleg más alternatíva?
Előre is köszi!
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
törölt tag
válasz hoffman_ #29718 üzenetére
Zalman Z9, 15k
NXZT Tempest 410 usb3, 15k
ezekben gumis a HDD felfogatás, rezonancia csökkentő
gumisak a ház talpai
van bennük kábel menedzsment
vastag anyagból vannak
stabilak a házak
jól szellőznek[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz #98593280 #29719 üzenetére
Köszönöm a tippet
De a 15k az pont 5 ezerrel több, mint amit rá lehet szánni. Ha magamnak építek, akkor igyekszem valahogy megoldani, de most fix a keret, így se jön ki a gép egyelőre A Vaya ennyire rossz lenne?
Nekem az Arc Midiben is gumibakos a felfogatás a HDD-knél, és rezonál, mint a pitsa...
-
törölt tag
válasz hoffman_ #29720 üzenetére
Ott valszeg nem a HDD rezonál, hanem a HDD fém tálca. Lehetséges hogy eldeformálódott, nyomást kapott egy irányból, gyári hibás, etc.
10 ezerért nem nagyon tudok olyan házat, amire azt mondanám hogy tuti nem fog rezonálni. A Vaya sem egy marha jó alkotmány. 8eFt-ért egy műanyag/fém menedzsmentes belépő szintű cucc.
10-ért én lehet hogy gumis Sharkoon MS140-et, vagy Fractal Design Core 1000-ret vennék.
Igaz ezekben nincs kábel support és felső táposak, de legalább nem a fémmel érintkeznek a merevlemezek.Egyébként meg azt mondtad, nem akarsz a házon spórolni.
DE IGEN, akarsz!!!A Zalman Z9-hez képest a vaya-ra nyugodtan rámondhatjuk h sz@r.
Ja merlinnél most akciós 7k-ért a Zalman T2/T1
Kicsi házak, értsd valóban... de ezekben is van gumis HDD felfogatás és stabil házak. Igaz azért, mert a hátlap fix, szegecselve van, le semlehet csavarozni[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz #98593280 #29721 üzenetére
Felesleges így tukmálni a cuccot. Ezt most ne vedd magadra, értékelem a segítséged és a tapasztalatod - de t*köm ki van, hogy ha péhán valamit venni akarok, akkor órákon belül az eredeti tervezett ár kétszeresénél járok. Mert ez megéri, meg azt a kicsit szánd rá, amazon már nem múlik. Fülest akartam játékra 10en pár ezerért, 30 lett belőle. VGA-t 20-ért, 30 lett belőle, kábelt 5-ért, 15 lett belőle... Utóbbi kettő csak volna, mert nem szántam már rá.
Mindenhol ott van a sznobizmus és/vagy maximalizmus, mert itt mindenki sokkal jobban benne van a témában, páran még jobban is, mint hiszik, vagy mint kéne, vagy mint az átlag usernek szükséges.
Ez nem neked szól, még egyszer mondom, csak megint előjött picit, és kibukott belőlem. Pontosan értem, hogy miért akarsz 5 ezerrel drágább házat "rám sózni" nem véletlenül van 30 ezres házam nekem sem. De ha nincs pénz, akkor nincs pénz.
Mindezek után köszönöm a szakértelmed tényleg, megpróbálok úgy lavírozni, hogy kijöjjön egy kicsivel több pénz a házra
(mod:
Nálam a HDD rezonál csúnyán, berezonáltatja a keretét és így az egész tartót. A földön a ház elnyeli, mert masszív, tök csend van, de az asztalra szeretném tenni, ahol sajnos nagyon előjön. )
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hoffman_ #29722 üzenetére
Nem tukmálok semmit. Nekem mind1 mit veszel. Vehetsz 3 ezres kodegent, vagy 5 ezres asus-t is.
Én csak leírom a véleményem, mert szereltem elég sok házat. A szóban forgóakat is.
Ráadásul ha elmondod a vevőnek, amit kell és ha értelmes, akkor talán még díjazni is fogja az igyekezeted.
Ha idióta/igénytelen, akkor meg tök mind1 milyen házat adsz neki...Tudod nekem meg abból van elegem, hogy ha bemégy 50 darab PC boltba pl. Bp-en és kérsz egy bármilyen konfigot 100-tól mondjuk 250 ezerig, akkor 95% hogy egy fapados 10 ezres szar coolermasterbe teszik.
Szóval hol máshol ajánljon az ember gondolkodva, lehetőleg minőségi cuccot, HA NEM ITT? Ebben a topikban. Ami erről szól. A házikóról
-
hoffman_
nagyúr
válasz #98593280 #29723 üzenetére
Leírtam, hogy ne vedd magadra, csak sok helyen a túlzott maximalizmus folyik a csapból is, és besokallok már. Nyilván adok a házikóra, nem jöttem volna ide különben. Feltornászom a keretet 15-re, most nézegetem a két linked. Az NZXT tetszik, csak túl szellős, félek, hogy nagyon hangos lesz.
Köszönöm még egyszer a segítséged.
A vevő nagyon jó barátom, edzőtársam, szívességből összepakolok neki egy gépet, és igyekszem, ahogy csak tudok, de a 120 ezret már így is 20-al átléptem. Sokat kell még sakkoznom.
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
Üdv.
Kéne némi infó egy bizonyos BitFenix Prodigy nevű cuccról.
Faterom beleszeretett, ami számomra valószínűleg szerelést jelent majd...
Előre is köszönöm.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
lorcsi
veterán
eddig a tuti befutóm a corsair 400R
már márkában ilyen árban (25k ) van oylan ami jobban megéri?
jobban felszerelt usb-kel és esetleg van külső dokkolója, mint az obsidian 650-nek ?
hasonló stílusúakat nézegetek (semmi csicsa, villogós ventik stb) csak szolid és visszafogott..de dúrván jó minősága CM házak amik még tetszenek..de nem nagyon láttam egyedit és ami még jobb lenne mint ez a 400R
[ Szerkesztve ]
eladó: vadi új soundcore motion+
-
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #29728 üzenetére
Nem csodálom nagyon jól kinéző házikó.
-
lorcsi
veterán
válasz lorcsi #29729 üzenetére
házon belül találtam egy alternatívát: Vengeance Series C70
állati jó a fogója
bár ahogy oylvasom a gyenge pontja, hogy nem minden cpu hűtő fér bele.erre figyelni kell..
de ahogy nézem a méreteket ez még valamivel nagyobb is mint a 400r, pár centi[ Szerkesztve ]
eladó: vadi új soundcore motion+
-
F34R
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #29728 üzenetére
Eleg jol kis kucko, talan egyetlen hatranya (legalabbis nekem az hogy a elolapi panel gyenge muanyag ) most kaphato tobb szinben is es meg akar vizes rendszernek sem utolso a pottomke.
(#29731) lorcsi
belefernek a magas hutok is nezz vissza ket oldalt pont linkeltem egy kepet is ott.
Xigmatek Midgard II , ebbe van felul dock is , vagy meg NXZT H2 . Egyebkent meg veszel bele egy hot-swap-t 7-8k-ert.[ Szerkesztve ]
-
ifjabbf
csendes tag
sziasztok,
Most fogok új gépet venni, és sajnos nem korlátlan a keret.
Szeretnék azzal spórolni, hogy egyenlőre még nem veszek házat. Addig is a régit használnám, már elég régifajta, egy ventillátor hátul,csak hátul van rajta szellőzőrács, semmi kábelmanagement.
AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 procival (lesz hozzá jobb hűtő) és SAPPHIRE HD7770 1GB GDDR5 videokártyával nem fog túlmelegedni a gép, kábelek nem törhetnek?
Porszűrő sincs a házon, problémát okozhat e a por?
Leszedni az egyik oldalát a szellőzés érdekében nem jó?
Légyszíves ne mondjátok, h házon nem lehet spórolni, engem csak az érdekelne most, hogy mekkora kockázattal jár a régi házat használni.[ Szerkesztve ]
-
boxos23
aktív tag
Hali.
Szeretnék venni egy Sharkoon Vaya típusú pc házat.
Csak az érdekelne hogy a Gigabyte HD6870 vga-m belefér-e? nem -e tul hosszú a kártya? -
törölt tag
A 90 fokkal elforgatott HDD blokknak az is az előnye, hogy szebb lehet a szerelés, mivel a sata és táp kábelek hátul vannak és nem lógnak be az alaplap közepébe. Én 15eFt felett el sem tudnék nélküle házat képzelni. Alap elvárás nálam. Nem utolsósorban könnyebb ki és berakni a HDD-ket is. Az alaplap felé nehezebb kihúzni ,szemben vannak a kábelek, stb...
(#29737) ifjabbf: A Phenom 965 eléggé melegszik, nem ajánlott olyan házban üzemeltetni, amiben 1 db venti van, tavaszig kihúzhatod, de nyárra keress jobban szellőző házat! Ha leszeded az oldalát, a szellőzés ne lesz jobb, sőt rosszabb, mert megszűnnek a légcsatornák és csak áll benne a levegő. A levegő akkor hűt, ha áramlik.
A kockázat annyi, hogy nyáron leég a pHENOM procid és volt nincs. Ezenkívül terhelés, pl. játék alatt instabillá válik, lefagy majd játék közben, 18 perc után, pályamentés nélkül, ott ahol alig bírtál átjutni
[ Szerkesztve ]
-
szben05
tag
válasz ifjabbf #29737 üzenetére
Nekem elég sokáig ment a gép egy sz@r házban, de nyáron már módosítani kellett rajta, mert a merevlemez már 45 fokos volt...
A kábelekkel nekem nem volt problémám, mert a tápom moduláris. Szerintem cseréld le előbb-utóbb a házad, én is így tettem, vettem egy Xigmatek Asgard Pro-t 12500-ért, annyiért nagyon megéri, a hőmérséklet adatok 10 fokkal csökkentek és a táp ventije se kapcsol be a gép kikapcsolása után. -
boxos23
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #29743 üzenetére
Ez tuti biztos mert az nagyon jó lsnne ugyis csak egy hds van a gepembe
-
hoffman_
nagyúr
ShellKretor:
Bitfenix Shinobi mellett döntöttem végül! CX430 megy bele. Köszönöm a segítséged azért
-
törölt tag
válasz hoffman_ #29745 üzenetére
A Shinobi jó választás, a CX430 kikapcsolt állapotban halkan magas hangon sípol, mármint a táp kap áramot, csak a gép van kikapcsolva, akkor.
(#29743) TESCO-Zsömle : Igazad lehet, ebben a tesztben 27 centis VGA karit tesznek a Vaya-ba és még van ott vagy 3 cm hely kb. Szerintem az előbb általam linkelt oldalon, a HDD-vel szembeni távolságot adták meg, az volt 27 cm.
Elvileg van különben képem a Sharkoon Vaya-ról is, mert 1 éve raktam össze vkinek egyet, de nem találom. Persze könnyeket nem fogok azért érte hullajtani
[ Szerkesztve ]
-
xtevo
őstag
Egy kis pluszinformáció Cooler Master Silencio 550 kapcsán, annak aki szemez vele, annak hasznos lehet, hogy már nem hátradugós, hanem belső (széles) alaplapi USB3.0 csatlakozóval volt szerelve. (Nagy matrica a dobozon hirdette is ezt.)
-
F34R
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hardcore café
- Vodafone mobilszolgáltatások
- BMW topik
- Milyen routert?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.