- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
whYz
őstag
Elhiszem, hogy vannak, viszont ketlem, hogy kis cpi-n tolnak magas senssel, az viszont mar tenyleg pontatlan lenne.
Csak probald ki, hogy leviszed a cpi-t 400-ra es feltolod pl, cs-ben 9-re a senset raw inputtal. En kiprobaltam, es pixel skipping lett a vege...Meg azt ne mondd mar, hogy 5700-as cpi-n toljak ok is 6/11 csuszkaval. Amit el tudok meg hinni, hogy 1500-2000 korul.
keke69: Tanulj meg kicsit szamolni. Egyebkent meg csak a flame megy. Arra meg mindig nem tudtal valaszolni, hogy hany centi egy fordulat, vagy mivel jatszol...
-
whYz
őstag
Mint ahogy irtam, mid/high sensre nem tudsz mas hasonlo kialakitasu egeret. MS ime, imo nem jatszik, talan kana lenne az egyetlen alternativa, de az csak 800cpi es van minimal prediction. Talan meg a Zowie AM van, de annak is meg vannak a hibai, ahogy az osszes egernek, es meg draga is.
Legalabbis en sokaig kerestem alternativat, de ha te tudsz akkor kerlek mondd, mert pont most akarok venni munkahelyre valami ujat, es sensei raw meg kana felel csak meg a kriteriumoknak.
Talan meg a DA13, de az meg mar magas... -
whYz
őstag
Akkor te azt javaslod, hogy 400cpi mellett emeljen a sensen? Ha nem low senses akkor ne hasznaljon 400 cpi-s egeret, ilyen egyszeru. Ha 400 cpi mellett senset emelsz akkor az szvsz nem egy kellemes erzes...
Meg az uberpr0 wmo fanok se javasolnak high sensre ilyen egeret, ebben meg WolfheartGR kollega is egyetert velem.
Zigi: Igen, ha magasabb senssel jatszol akkor pixelt fog ugrani a kurzor, ezert erdemes olyan 800 vagy 1000 cpi koruli egeret keresni ilyen esetben.
Deathadder 2013-al nem hiszem h gondod akadna, mivel high/mid sensen nem rangatod 30m/s-al az egeret.
Viszont olcsobban is meguszhatod egy logi g400-al, ha bejon az a forma(palmosoknak igen tetszik). -
ng0ofy
KORREKTOR
Na igen. Ügyes kezük van, állandóan gyakorolnak és jók a reflexeik. Zigi pedig hol játszik hol nem és mint írta: reflexek sehol a régihez képest. Én is ahogy öregszem lett alacsonyabb a sensi, most ott járok, hogy nagyobb asztalt kellene venni
Zigi: Lényegében ha nagyobb a felbontás, többet érzékel az egér adott távon az asztalon, nem a monitoron, persze emiatt a képernyőn is "gyorsabban" mozog. CPI:counts/inch, azaz mintavételezés 2,54 centinként. Nem időben, távolságban. Az asztalon kevesebb minta=több lehetőség, hogy te válaszd meg, melyik pixelre mutatsz a képernyőn, kevesebb hibalehetőség.
-
whYz
őstag
Szerintem meg szolasszabadsag van, ugyhogy azt irhatok ide amit akarok, persze a forum szabalyai mellett.
Ugyhogy jobb lenne, ha most leszallnatok rolam, es nem kellene megint kitorolni a fel forumot a sok off topic miatt.
Ha tovabb akarjatok folytatni akkor megkerek mindenkit, hogy keressen valami masik topicot, koszonom. -
2o1i
senior tag
Amíg ez a szerencsétlen görgő visszarángat, addig lehet ez az egér olyan agyba főbe dicsért dolog, amilyen csak akar.
Eddig örömet még nem okozott...Am a kábel valszeg nem fog nálam elszakadni, mint ahogy egyeseknek sikerül, de hogy jobbnak nem mondanám az is biztos.
De persze kinek mi tetszik... -
Vezeték nélkülit használok nagyon hosszú éve. Megszoktam kényelmes és nincs kábel, ami zavar és bizonyos esetben korlátoz. Nem játékra használom első sorban, hanem munkára (videó vágás, programozás, tesztelés etc.) Röviden összefoglalva: kényelem, hely, esztétika.
Nekem az ágy nem játszik, mert teljesen más helyen van a gép, mint általában alszok és inkább bejelentkezek logmeinről telefonnal, ha mégis ott fekszek és lusta vagyok felkelni.
-
neorow1
aktív tag
Hmm, Anandtech-en van róla topik: [link]
Van egy olyan hsz: "So my replica just arrived...
S/N was the same as the one in EpicSurvivor's replica. Build quality is bad: cheap plastic, cheap switches (really hard to press). The worst part is the sensor: max. polling rate of 500Hz, 3 dpi steps: 600, 1000 and 1400 (something along those lines). Oh, and the polling rate and dpi switches graze the mousepad.
So yeah, guys, not much else to say. Just don't buy it, lol. Get the real thing instead or you will regret it."
Viszont van ilyen is: " So I wanted to mention that I'm still using this mouse. I haven't had any issues with mine. I also wound up downloading the Razer Abyssus Update found here http://www.razersupport.com/index.ph...loaditemid=450 The Razer software actually recognized the Device! Didn't think it would work since its a Chinese mouse but the Razer software did recognizes the mouse. I was then able to tweak the mouse settings through the Razer Software, beyond what is allowed from the default "Windows Mouse Properties". After tweaking with the settings it actually made my mouse a lot smoother and responsive in game. I would recommend giving this a try if for anyone who has bought a China brand Razer mouse, replica or not."
Szóval az egyik kapott egy hulladékot, a másik meg van vele elégedve és még a hivatalos razer szoftver is felismeri.
Van róla videó is: [link]
Másik oldal: [link]
"PCB is very cheap. Basic FR2 with hand soldered points.
No screws holding the PCB down, relies on platic points on top of ID. Cost cutting ^^
Sensor is an Avago 5050 model which is quite common in faked mice.
Micrcontroller is an unmarked unit.
Lens is fake. or more or less not the Avago model that's suppose to be paired with this sensor.
Encoder is very cheap, Rubber around wheel is a dead give away that the abyssus is fake.
125hz > 1000hz toggle switch on bottom. Mouse "reboots" in driver when switching positions (Another dead give away)
1000hz mode peaks @ 500~ max. < Points to weak controller.
Driver loads, but doesn't function with mouse.
DPI steps are all wrong. I don't even think they work properly."Ezzel szerintem el is dőlt, ne vegyetek 5000 Ft-os Abyssus-t!
-
neorow1
aktív tag
Értem, csak mikor rákerestem a google-ban erre az egérre feldobta a gyakran keresett dolgok között, hogy " razer abyssus fake". Innen gondoltam, hogy hamisítják és ez gyanúsan olcsó, paddal együtt 4300 Ft + 3 usd a posta. Itthon meg 10 rugónál kezdődik a normális boltokban.
Megnéztem több hirdetést is, egy csomóban ugyanazok a képek vannak, ez is érdekes.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"De miért keresel jobbat a legjobbnál"
Nem MX300-at keresett.
De komolyan, hanyagoljuk ezt a "legjobb" dolgot. Ahány ember, annyi legjobb és itt nem a szenzorra gondolok, hanem a fogásra és súlyra. Ha nem tehetném pénzzé, nem tudnál kényszeríteni se, hogy G400-at használjak. Teccikérteni?
-
DokiBaxxi
őstag
Nem jobbat keresek. Én értem hogy az jó egér, én nem kételkedtem. Le is írtam, hogy ha nem lesz rá keret, akkor mi legyen.
Jólvan már jólvan, most mért kell ennyire lehúzni mindjárt? Csak 2 egeret szerettem volna játékra egyet a számomra drágábbak és egyet az olcsóbbak közül... Nem tudom miért kell mindjárt b*sztatni az embert
-
WolfheartGR
őstag
Kell a hsz, vagy a szemének akar egeret venni és a felsorolt példányokon márt megfelelő a csicsamérő állása.
swagger55: Microsoft WMO 1.1A. Olcsó és cudarul tartós. Számomra pedig nem egyértelmű, hogy kilóghat a keretből az eszköz. Bár ahogy fáj a fejem lassan semmi sem egyértelmű...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
A 3G-ben Avago ADNS-S3668 van, mint a Diamondback 3G-ben, az első DA-kban és a Salmosa-ban; nincsenek jitter-gondjai. Itthon nem is lehetett kapni.
Régebbi 3.5 G-vel (Avago ADNS-S3888) előfordulhat, hogy szövetpadon jitterel, főleg QcK-n. 450 cpi-re visszavéve (amúgy is ez a legjobb beállítás rajta), Goliathus-on már azok sem vészesek.
Az újabb FW-sek esetében már nincs ez a probléma, ahogy a Mirror-nál sem. -
ng0ofy
KORREKTOR
Sírni fogtok, de a helyzet az, hogy az "idősebb" korosztály (25+), akiket én ismerek, 90%-ban ms 1.1a-t, explorer 3.0-t, razer da-t és mx518-at használ. a4tech x7 is van elvétve, de hamar kikopik
Akinél ezek tönkremennek és újat akar: g400, ss kinzu vagy használtan a jól bevált szeretett drágaszág (: Az tény, hogy egy jobb állapotú ms 1.1a igen komoly csereértéket képvisel. (:
-
-
fagylalt
senior tag
A DeathAdder 2013-as változata az ajánlottak közé tartozik? Merjem megvenni?
A SS Sensei és a DA között vacillálok. -
-
-
fagylalt
senior tag
Nem pattogni akarok, de indoklás nélkül nem vetném el. Vagy ez egész csak egy legenda?Amúgy a szenzorával van baj? Esetleg az elektronikával? Anyagminőség?Nem mondtam, hogy a DA rossz, csak a másik kettő több mindent nyújt (gyári leírás szerint).
Most már a SS is rossz?tixem:
Valamelyik megüti a Roccat tudását?
-
WolfheartGR
őstag
518-nak ugyanolyan az oldala mint a G400-nak. Valószínű a tiéden már nincs rajta a csúszásgátló bevonat.
Meg a görgetésnek is egyformának kellene lennie, ezért felteszem az az 518 használva volt rendesen, kicsit kikoptak vagy kilágyultak a dolgok. Esetleg ha nem rendesen van összerakva akkor is lehet ilyen görgetési pontatlansággal problem (összerakáskor már sztam el az enyémet akkor csinált ilyent, mert a drót bizbaszt nem raktam vissza rendesen a helyére).
Ha rám hallgatsz kibindolod a fegyókat a billentyűzetre. Gyorsabb és direktebb a váltás. Miután megszokod hozni fog a konyhára. -
ng0ofy
KORREKTOR
Ezt mondom én is, hogy a g500 nagyon jó, csak nem a legjobb
Egy barátomnak olyan van, hetente kétszer egymás mellett ülünk 4-5 órát és van, hogy kicsit operálok azzal, de a rángatásom nem állhatja
A formája pedig szerintem nem sokban, sőt, ahogy én fogom semmiben sem, különbözik a kettőnek. Az anyaga kicsit más, az igaz.
Viszont a g400 mindenféle strapát kibír, annyival jobb számomra, mint g500, hogy az optika képes lekövetni a 30cm-es rángatást. (:
-
-
-
-
WolfheartGR
őstag
-
-
TXT
őstag
Koszonom a segitseged es a magyarazatot melle.
Van olyan "hely", ahol ezek az egerek ki is vannak teve, hogy fogas alapjan el tudja donteni az ember, hogy melyik legyen? Ertem ez alatt, hogz ezek nem egy mai egerek, igy nem biztos, hog ya kulonbozo uzletek, ezeket "marketingelnek". A dobozzal meg kicsit mas a fogasa[oWn]f4te
Igen adtal, de abbol nem tudtam meg minden olyat, amit most igen.
Koszonom a sok segitseged privatban is! -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Próbáltad már őket, hogy így nyilatkozol? Ha igen, indokot is adj neki, ne csak annyit, hogy "rossz és kész".
--------------------------------
DeathAdder:
Ha játszani keresel egeret, a vezeték nélküli megoldásokat felejtsd el. Az elmúlt 5 évben sokat fejlődött ugyan a technológia, de ettől még van érezhető input lag. Persze vannak olyan emberek is, akik mondjuk a régi 27 MHz-es MX700 késését sem érzik, de ettől még az első 90 fokos fordulás után húztam ki a gépből, olyan visszataszítóan zavaró volt. Persze manapság már nem ennyire durva a helyzet, de ha van normálisabb skill-ed, az új "csodák" ilyetén hátrányát is bőven érezni fogod.
Nyilván ha csak böngészni, irodázni akarsz, meg kéthavonta játszani egy órát (vagy körökre osztott játékokkal múlatod az időt, mint mondjuk Age of Wonders, Heroes, etc.), megfelelhetnek ezek is - ha FPS-t, RTS-t játszol (és túl vagy már Vérpistike és Vérbélus szintjén), nem.G700-zal kapcsolatban: Ha jól emlékszem, azt az S9500-ös Avago szenzort használja, mint a G9x és a G500, tehát ilyen téren még nem is lenne olyan nagy probléma vele, ha a felülettől független random gyorsulásától eltekintünk; összességében nem a legjobb, de a használható kategória. A probléma ugye a vezeték hiányával van (meg azzal, hogy egy félkilós tégla, bár biztosan van olyan, akit ez nem zavar) - amit kiküszöbölhetünk, ha vezetékről használjuk, némileg a szenzor karakterisztikája is változik a jobb irányba, de akkor meg minek vettünk wireless egeret? Hacsak nem egy méregdrága sószsákra vágyunk, mert akkor reális opicó.
Az is tény (számomra legalábbis nyilvánvaló), hogy a hitemet a rég(ebb)i klasszikusokba vetem, az újdonságok szinte soha nem érik meg a felárat (némelyik meg annyiba kerül, hogy abból a pénzből veszek egy patent egeret, egy nagyméretű, jó padot, meg egy korrekt fejhallgatót is), tele vannak hangzatos, de valójában teljsen fölösleges "feature"-ökkel, kérdéses minőségű szenzorokkal (tisztelet a kivételnek). Kicsit bővebben lsd. (a hamarosan bővülő - igen, fogok vele foglalkozni) 1.hsz.-t
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
xxx legjobb xxx-re alapjaiban ostobaság, tekintve, hogy az egérhez kapcsolódó beállítások, annak fogása, a játékstílus teljesen szubjektív fogalmak.
G5 1.1-es FW-vel használható volt 800 cpi-n, nem-homogén mintázatú szövetpadon mid-high sens-hez / low sens + accel-hez. Persze nem egy MX, ha már a Logitechnél akarunk maradni.
-
Prison85
senior tag
Játszottam fél órát. Egész jól ment és meglett az eredménye. Tudom, hogy nem teljesen ide tartozik, de az előző egérnél ritkán kaptam ilyet. Most meg... ...elsőre
Első benyomások: mindenre gyorsabban reagál, mint az Imperator. Pontosabb szenzor és néha az egérgombokra úgy reagál, mintha előre ismerné a gondolataimat. Örülök, hogy nem Sensei -t vagy Taipan -t vettem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AliExpress tapasztalatok
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple watch Series 10 42mm Silver 2027.05. Apple jótállás
- Nad Masters M10 BluOs integrált erősítő és hálózati média lejátszó
- Apple Watch Ultra 2 49mm Esim, Új állapotban, Akku:100%, 36 hónap Garancia, Titán Színben
- Aoostar WTR pro nas eladó, 8c/16t Ryzen7 5825u, 16GB DDR4 ram, 512GB SSD, 2X 2.5G lan, 4 HDD slot
- Bivaly erős Lenovo T14 gen4 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1Tb SSD) + 2 év GARANCIA
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest