Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ribi

    nagyúr

    válasz Vanir #75735 üzenetére

    A szkópos képeken látszik, hogy igencsak érdekes tüskék is lehetnek egy kapcsoláskor. Pont az első, ahol van igencsak az elején egy kisebb tüske, majd egy igen méretes később. Kapcsolás már az első tüskénél volt valszeg, de csak kb 0,9ms-al később jön egy akkora pukli ami elmegy legalább 0,7-ig, hogy megnyomottnak érzékelje. Ha csak nem veszik már a jel legalább 0,5 részénél megnyomottnak. Aztán azt mondják, hogy ez után legalább 5-10ms-ig nem foglalkoznak a jel változással, mert ennyi idő alatt úgysem tudod elengedni.
    A linken aztán berakott egy relatíve nagy kondit ami miatt legalább 4-5ms késleltetés lesz. Ekkora kondi meg bőven kiszűri a kis tüskéket és már csak a relatíve stabil kapcsolatnál kezd el ténylegesen elindulni a jel.
    Szóval szerintem ha nagyon gyorsra akarják venni a kapcsolást, akkor valszeg nincs kondi és relatíve alacsony jelszintnél már átkapcsol és beraknak egy viszonylag nagyobb bounce idő késleltetést.
    Sima egereknél meg beraknak egy kisebb kondit ami új kapcsolóknál még jó, de ahogy puhul a rugó, úgy keletkezhetnek benne szélesebb tüskék amit már nem hidal át a kondi. De ez csak tipp.
    Valszeg vannak még más trükkök is.

Új hozzászólás Aktív témák