Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    LOGOUT blog

    válasz fgordon #13421 üzenetére

    Köszi a titulust, de nem vagyok szakértő. Csak van elég tapasztalatom (meg talán azért skill-em is - 15 év FPS-függés, 8 év aktív Quake III Arena + DeFRaG), hogy el tudjam dönteni, hogy mi a jó és mi a nem (annyira).
    Mindig próbálok segíteni, meg a lehető leglogikusabb / legjobb ár/érték arányú megoldást adni (játékhoz), de azért sokszor megkapom érte a "magamét" (szerencsére újabban talán már nem annyira - lehet, hogy az egyedi avatarnak van hozzá köze :DDD).

    Nincs ezen semmi meglepő. A "régi", kiforrott, sokat bizonyított technológiák sokkal jobbak, mint amik manapság pörögnek.
    Elment az egész egy parasztvakítás-hajszába, ahol a tudatlan - nem sértőnek szánom a jelzőt, csak a valóban számító tények ismeretének hiányát jelzendő - (vagy csak kevésbé tapasztalt) játékos társadalom megtévesztése a cél; az egymással való versengés embertelen dpi-tartományokban és csilli-villi (de valójában teljesen useless) feature-hegyek prezentálásával. 1-2 kivétel hébe-hóba akad, de nagyon nem az a jellemző.

    És igen, az ilyen 20-30 ezer forintos egerek (játékra) ékes példái ennek a "csodálatos" trendnek; ahogy a régi Dire Straits szám is mondja: "Money for nothing."
    Ráadásul nagyon sok money.

    Igen, 1.1-ek nem is olyan régen még nagyon barátságos áron voltak. Pl. vattaúj WMO-k bruttó 2,5k-ért... Bánom én is, hogy nem vettem párat.
    Aztán felment az áruk ~5k körülre (amúgy ezt is simán érik), majd nem sokkal később eltűntek a polcokról. Hülye ez a Microsoft...(A 3.0-át is akkor kezdték másodjára újra gyártani, amikor a felbőszült plebs már-már a székházat ostromolta..)
    Vagy csak nem akarja, hogy ~8-10 éves (és viszonylag olcsó) legendák lesöpörjék a színről az új "csodás" X-es "gamer"-szériát, mert hát minek a házon belüli konkurencia...

    MS <--> E-bay: Ööö...pár napja még láttam ~7k tájában. :/ Azt a pénzt is éri. Egy nagyon jó és strapabíró egér (nemrég adtam el egy 9(!) éves példányt és igazából csak két mikrokapcsolóra fért volna rá a csere - de játék közben még így sem volt kifejezetten zavaró), minden sallangtól mentesen, támogatott 1000 Hz-vel (500 bőven elég).

    Az álmom egy olyan WMO 1.1, aminek IM 1.1a alja van (tehát az a szép, áttetsző piros <3), Razer-minőségű glide-ok, a Razer-féle "gumis" borítás, japán Omron mikrokapcsolók, ~80 g kábel nélküli súllyal, braided 2m-es kábel, meg mondjuk default 500 Hz (bár ez utóbbi nem annyira fontos, hiszen a mouserate mindent megold 3 perc alatt). Esetleg többfajta vadító színben hozzáférhetően. Talán még a görgője is világíthat amolyan Diamondback-esen, mert az tud esténként hangulatos lenni. A formához és szenzorhoz ne nyúljanak.
    Lehetne mondjuk Microsoft WheelMouse Optical 2.1 vagy Microsoft WheelMouse Optical Professional. :) 10-12 ezret simánlazánkönnyedén fizetnék érte. :K

    A másik kettő--->
    RoKKaNt: Nagy általánosságban gyenge anyaghasználat, megkérdőjelezhető minőségű szenzor, nevetséges ár.
    X3: Nemrég volt az még 3,5k is. Nem a perfect control ásza, az biztos. Annyit még talán megér, netezni jó az (a 10k nevetséges összeg érte). Mondjuk nekem annyiért sem kéne, mert akkor inkább veszek egy használt jófajtát, amivel játszani is rendesen tudok.

    Szerintem pályázd be azt az MX 310-et. ;)

    [ Szerkesztve ]

    Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone aluházas billentyűzet ELADÓ – 20k + FOXPOST, Akko Silver kapcsolókkal 24k, komplett Epomaker Sailing (Cherry) doubleshot ABS kupakszettel 32k, és a FOXPOST-ot állom.

Új hozzászólás Aktív témák