Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Keem1

    addikt

    Sziasztok!

    Tavaly elhalasztottam a gépvásárlást (ok: autó) (pedig már megfordultam itt), viszont most ismét terítéken van a dolog. Tavaly a Canon EOS M50 milc-el szemeztem, mert kicsi, könnyű, most viszont nem vagyok biztos a dologban, így támpontot, iránymutatást kérnék. Nem vagyok nagy fotós, volt egy kompakt bridge gépem, míg el nem öregedett, azóta mobillal fotózgatok, de szeretném kicsit emelni a tétet, mert már kinőttem minden gépet, ami a kezemben megfordult.

    Egyelőre két kiszemeltem van, de nem feltétlenül ragaszkodom hozzájuk
    - M50 (még mindig)
    - 200D

    Az egyik hazai áruházban a MILC ~210 ezer környékén van egy 18-55-ös kit obival, a DSLR-hez pedig 215-ért adnak egy 18-55-ös stabis obit ÉS egy f1.8-as 50 mm-es obit is. A leendő fotózásaimat kb. ez a két obi le is fedné (esetleg később a zoom obit cserélném komolyabbra).

    Dióhéjban, mire lenne szükségem
    - APS-C alá nem adnám, kéne a dual pixel fókusz is (S7-ben nagyon megszerettem)
    - kiforgatható kijelző mindenképp kell
    - kitobival jöhet csak szóba, csak váz nem
    - a keret nagyjából 200 ezer, de ha olyan a gép, max 220-ig elmennék
    - tudom, nehéz, de picit időtállóbb gépet szeretnék, nem tervezek cserélni 2-3 éven belül
    - videós képességek fontosak (1080p elég, nem ültem fel a 4K lóra), viszont a tesztvideók alapján az IS kit obival a 200D még egy iPhonenál is rosszabban stabilizál
    - a DSLR-nél a portréobi nagyon jól jön (van a családban, kit portrézni ;) ), ezenkívül családi események "dokumentálása", kirándulások, utazások, a turista jellegű fotóknál egy fokkal magasabb szinten űzött hobbi szintű fotózás jöhetne szóba. Ez utóbbihoz a kit zoomobi szintén jól jön. A MILC-nél a portréobit persze később kéne beszerezni.

    M50:
    Bár kis gépet szeretnék, talán már nekem is túlontúl kicsi. A 4K korlátozott, valószínűleg ki se használnám. Ellenben (ha számít, DIGIC 8 van benne). Ahogy látom, az M bajonett eléggé korlátoz, drágábbak is rá az obik. Az EV nem tudom, mennyire lenne hátrány... Viszont nincs tükör, ezért könnyebb, és eshet olyan helyzet, amikor a tükör a helyén zavarna (?)

    200D:
    A tükrös gép még mindig tükrös gép... Viszont régebbi, mint az M50 (DIGIC7?). A két kitobi egyelőre elég lenne mindenre. A videók alapján az IS nem volt túl meggyőző. A száraz adatok szerint mindössze 9 AF-ponttal rendelkezik, a MILC meg valami 140-nel.

    Nem tudom, a fentiekkel mennyire megy át, mit is szeretnék, de ha igen, úgy kérnék némi támpontot, esetleg pár szóban a két gép összehasonlítása, melyikkel járnék inkább jobban.
    :R

Új hozzászólás Aktív témák