Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HagaNRG

    őstag

    Sziasztok kedves Urak!

    Valakinek van bármi infoja az Olympus 30mm f2.8-as obijáról?
    45 ezerbe kerülne újan, szalonból. Elsőre majdnem el is hoztam tegnapelőtt a 45mm f1.8 helyett az ár miatt, de aztán mivel lényegében mindenhol csak a 45mm-ről zengték/tek az ódákat, a 30mm f2.8 pedig szinte teljesen ismeretlen volt számomra eddig, így hanyagoltam. Azt azonban már belátom két nap után is, hogy azért bármennyire is tökéletes ez az obi, bizony egyáltalán nem egy mindenes obi (nem is vártam természetesen, hogy az legyen), de azért a 90mm ekv elég szűk látószöget biztosít, tehát ez valóban portré obi. (annak mondjuk tökéletes)

    Nem tudom, van-e valakinek tapasztalata a Tamron 90mm macro 1:1 objektívvel is. A Sony A58-on volt ilyenem és úgy maradt meg bennem, hogy ez egy nagyon profi, élesen rajzoló lencse és ár/érték arányban verhetetlen az 1:1 macro miatt. Most ez a 45mm-es M.Zuiko lencse kb. egyenrangú lehet vele, vagy gyengébb a macron kívül?

    Erősen gondolkodom, hogy kellene egy zoomos teleobjektív is, viszont itt azt hiszem, ha a büdzsém korlátozott, hogy csak a 40-150mm jöhet szóba, ugye? Van esetleg a Panától valami jó vétel?

    Köszi! :R

Új hozzászólás Aktív témák