- Telekom mobilszolgáltatások
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz PsycHo88 #98749 üzenetére
Most néztem utána és valahol ki vagyok kicsit akadva, hogy erről a hűtőről még nem hallottam, pedig már több hónapja a piacon van. 13900K tesztet néztem róla, ott is jobb volt az NH-D15-nél kb. 7 fokkal (93 C full load). DRP5 árban van, lehet berakom az ajánlóba. [link]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
jeni
félisten
ezt majdnem megvettem
új fejlesztés
csereszabatos a ventik rajta
5év garis (Alza-n is volt)
szép is ,8 csöves és a tüskéik nem látszanak felül és alul érdekesen egybe öntöttnek látszik. a memória slotok felett is van bőven hely.
AM5 és LGA 1700 kompatibilis.[ Szerkesztve ]
-
félisten
A "csereszabatos venti" fogalom egy kvázi fixen beépített középső ventin számomra ellentmondásosnak hangzik.
Ez az, ami miatt én nem biztos, hogy ezt ajánlanám hosszú távra (bár tudom, hogy amúgy egy igényes, hosszú élettartamú venti, csak számomra kérdéses, hogy 5 év után is olyan csendes lesz-e, mint új korában, és itt nem opció, hogy akkor legfeljebb lecserélem)...
Amúgy Intelnél a legtöbb tesztben tényleg jól szerepel, de AM5-ön inkább a Noctua NH-D15 és a DeepCool Assassin IV szintjén van (offset kittel inkább a Noctua vezet egy hajszállal). Ezzel el is érkeztünk a fő problémához, nevezetesen, hogy ez a három hűtő kb. egy árszinten van.
Intelre lehet, hogy ajánlottabb, de AM5-re már véleményes, hiszen nem nyújt semmi extrát (a jobb RAM szabad magasságon kívül).
Szvsz a fix venti miatt én biztos nem választanám, akkor már inkább bármelyik cserélhető ventis Deepcool, Thermalright vagy Noctua hűtő inkább.[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
-
félisten
A kép ebből a KitGuru videóból való.
Egy DeepCool Assassin IV-el hasonlítják össze, azért látványos az, ahol az AIV-nél a venticsere hogy néz ki, és itt hogy néz illetve nem néz ki.
Ezzel együtt a KitGuru is az MA824 Stealth-et nevezi meg a legjobb léghűtőnek (akkori állapot szerint), bár ők csak 100%-os venti fordulaton és 40dBa zajszintnél vetették össze őket (nekem nagyon hiányzik egy csendesebb profil...).[ Szerkesztve ]
-
addikt
alul érdekesen egybe öntöttnek látszik
2 filléres render.
És rögtön Noctua árazással is jön...
Csak ez még mindig Cooler Master. A rendes ventit se sikerült még megugraniuk, szóval a Noctua árazás picit korai.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
jeni
félisten
Na itt már külön külön látszanak a csövek
Amúgy csípi a szememet az Aroww 8T. Egyes helyeken nincs feltűntetve,hogy azok alkalmasak lennének az Intel 1700-hoz. Az Am5 néhány helyen fel van tüntetve. Mivel vékonyak tűnik szelessegre a lamellák kérdés,hogy a magas memória KIT mennyire Frankel el alatt. Bár magasan vannak a lamellák,de nincs külön a rajoknak kialakítva helye. Egyik orosz teszt-n YouTube oldalán van ilyen amelyen 4070 Ti karival egy fehér Cougar házzal m-ATX alaplappal +Adata XPG magas profilú memória kittel rakták össze egy gépet.
[ Szerkesztve ]
-
PsycHo88
senior tag
Halkabb mint a d15 és hűvösebben is tarja az 5950x , majd keresek egy képet tesztekről ! D15-el 1.3v 5950 all core 4,6 ghz 100 c fölé ment . A cooler master 80 fölé nem engedi el ! És halkabban teszi mind eszt , én nagyon meglepődtem főleg hogy Noctua fan boy vagyok 😀
( ͡° ͜ʖ ͡°)"ne félj különc lenni és akkor viszed valamire" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
-
CriticalHit
őstag
Cooler Master MA824 vs Noctua D15 [link]
A cím félrevezető, hiszen nem a Noctua D15, hanem a TR Phantom Spirit 120SE a megjelenése óta verhetetlen léghűtő Király ráadásul ésszerű áron. A trónkövetelők száma azonban növekszik."We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
SkyTrancer
senior tag
válasz PsycHo88 #98761 üzenetére
lehetetlennek tartom hogy 20 fok különbség legyen a két hűtő között
Újrapasztázva visszatetted utána a d15-öt is ?
Vagy a régi rászáradt pasztás d15-után tetted a helyére az új 824-et ?
Mert úgy már hihetőbb, bár még akkor is nagyon gyanús
Én d15-ről váltottam az egyik leghűvösebb vízre ( arctic 420 )és még ott is "csak" 10 fok volt a javulás
Ez így teljesen normális[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
Tudnátok segíteni , hogy [Thermalright] AM4 upgrade kitet hol tudnék beszerezni? Itthon nem találtam. Írtam a Thermal.de-nek, de nem válaszoltak ...
Esetleg vmi mester, aki fur a régi AM3-ra egy új lyukat?[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Gstyler #98766 üzenetére
A suppertnak írj ha itthon nincs ilyen. Tudtommal a merlinhardver betud ilyet szerezni,én pár éve onnan tudtam AM4 kittet venni az alábbira.
AXP-100 Series
passz ezek?
[link]
gyári oldal AM4
[link]
[link]
itt kapható a AXP-200,ebbe van olyan AM4 kit
árgépen kotorászni
CPU hűtő
lehet olcsón beszerezni AM4 sőt AM5 /intel 1700 komp vadiúj CPU hűtőt 8000Ft-ért
ez is olcsó[ Szerkesztve ]
-
Martel
csendes tag
Sziasztok,
Van egy 2013-as Cooler Master Hyper TX3 EVO hűtőm ami AM3 foglalathoz tuti jó. Viszont szeretnék AM4 procira váltani és nem tudom biztosan hogy az AM4 -es hűtőrögzitő keretre rá tudom e tenni. AZ AM4 csak 2016-ban jött ki. A topikösszefoglalóban van egy kép a két foglalatról, és ránézésre jó lehet.Tudnátok segíteni a pontos méreteket illetően? A két beakasztó fül méretei érdekelnének. A neten található leírások a mostani evora vonatkoznak és persze az támogatja.
Előre is köszi a válaszokat.
-
válasz Martel #98770 üzenetére
Szia,
A legolcsóbb AM4-es toronyhűtő is jobb lehet ennél, pl.: [link] ~6,2k forint. Ráadásul nem kell kínlódni ezzel a beakasztó füles sz.... dologgal, hanem rendes rögzítőkészlete van neki, lásd: [link]
[ Szerkesztve ]
-
eldoble
aktív tag
Sziasztok!
Milyen hűtőt ajánlanátok, ami:
(Esetleg pasztát is ajánljatok már, ha nem adnak a hűtővel)1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
12e ig gondoltam, de ha több kell, mert, ha már veszek akkor normális legyen, akkor lehet több is. 15-16e ...
2.: Milyen házba kerül?
Gigabyte Setto 1000 Midi Tower
https://icecat.biz/rest/product-pdf?productId=1986469&lang=en
3.: Milyen alaplapra lesz?
GIGABYTE B660M DS3H DDR4
[link]
4.: Processzor és videókártya típusa?
Intel Core i5-12400F
[link]
Palit NVIDIA Geforce GTX 1050 Ti
[link]
5.: Ramok pontos típusa?
RAM G.Skill Ripjaws_2x8GB
[link]
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
nincs -
válasz eldoble #98778 üzenetére
Szia,
A fan ducton akadt meg a szemem, azt biztosan ki kell majd szerelni belőle, de így sincs sok ötletem, hogy milyen magas hűtő férhet ebbe a házba, a gyári oldalon nem látok infót róla.
A másik, hogy ez a ház nem kifejezetten játékra lett kifejlesztve, hanem irodai munkára, vállalati környezetbe, ahol elég az ilyen gépekre a gyári Intel hűtő és hátul egy 90-92 mm-es exhaust venti. Feltételezem, hogy ebben sincs több opció, elöl pedig semmi nincs. Én a házat egy olcsóbb, de jó szellőzésű típusra mindenképpen cserélném, ha hosszú távra tervezel. mATX házból elérhető áron több jó választás is szóba jöhet, javaslom látogasd meg a házas topikot is: - > Milyen házat vegyek?
Ajánlott hűtők a procira:
ID-COOLING SE-225-XT BASIC
ID-COOLING SE-226-XT BLACK
ID-COOLING FROZN A610 Black
Thermalright Burst Assassin 120Ezek "normálisak". Természetesen annak függvényében lesznek jók, hogy vagy ebbe, vagy pedig egy cserének kinézett házba beférnek-e majd. Bármelyiket választhatod, mindegyik jó, amelyik jobban tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
válasz eldoble #98780 üzenetére
Én személy szerint túl nagy jelentőséget nem tulajdonítok neki. Például a Deepcool AK500 egy sima egy ventilátoros hűtő, igaz, ennél a borda batár nagy, de az is hozza az AiO-k teljesítményét. Ikertornyos hűtőnél számít a két ventilátor, ezt tesztek bizonyítják, de single towernél annyira nagyon nem gondolnám, hogy van jelentősége.
Ráadásul a több ventilátor nagyobb zajszinttel is jár(hat), szóval ezt is érdemes figyelembe venni.[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Néhány ajánlást várnék. Fiam cserélte a CPU-t Ryzen 5 5500-ról Ryzen 7 5800X3D-re és a jelenlegi DeeplCool Gammaxx 400 hűtő kevésnek bizonyul. Elvileg jól pasztáztuk, de érdekes módon CoreTemp teljes terhelésnél 120W fölötti CPU fogyasztást mutat és fel is megy 90 ˚C környékére.
Szóval:
1. Mennyit szánsz a hűtőre?
Lehetőleg minél kevesebbet, de mondjuk max. 15000 Ft2. Milyen házba kerül?
CoolerMaster MasterBox MB5113. Milyen alaplapra lesz?
MSI B550-A PRO4. Processzor és videókártya típusa?
CPU: Ryzen 7 5800X3D, VGA: MSI RX 6600 XT MECH 2X 8G OC5. Ramok pontos típusa?
Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Vengeance LPX Black6. Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Nincs lehet lég- és vízhűtés is (ha utóbbival egyáltalán itt foglalkoztok)Köszönöm előre is!
Alex
-
válasz vargalex #98783 üzenetére
Szia,
Ennyiért a pár hozzászólással korábbi listából az ID-Cooling SE-226-XT, illetve a Thermalright Burst Assassin 120. Ami fontos még, hogy szükségetek lesz majd a PBO2 Tuner nevű programra is, amivel a hőfokokon javítani lehet majd. Ez Githubról ingyen letölthető.
-
válasz vargalex #98785 üzenetére
Elég melegedős proci, bár ennél a konstrukciója is nehézkessé teszi a hűtését. A Gammaxxhoz képest én nem gondolom nagy előrelépésnek a Ringet.
PBO2 Tuner igen, mindenképpen. A használata nem túl bonyolult, bár én magam még nem próbáltam, nincs proci, amin teszteljem. Külföldi és itteni topikokban is van hozzá elég sok infó, amit olvasni lehet. Ha jól emlékszem, akkor a legtöbb embernél stabilan működik a -30 all core, azt érdemes megpróbálni.
Ja és itt vízzel nem foglalkozunk, de ez a proci nem is indokolja a vizet.
-
Közben látom a hűtőpiacon is megbolondultak az árak...
-
félisten
Jah, hogy fél évre vetítve, azt hittem most volt megint drágulás.
De azért nagy volumenű változást fél vagy akár egész éves időszakra nézve se látok. Inkább a 2022-es / 23-as inflációs ugrás látszik, de érdekes módon ott is csak egyes hűtőknél.Random ránézve:
[ThermalRight Peerless Assassing 120 SE ] - egy éve nem változott az ára
[ID-Cooling SE-226-XT] - ennek már ingadozott rendesen, de 1 évre nézve minimálisan
[DeepCool AK620] - 1 év alatt szinte csak csökkent az ára, mondjuk ma éppen drágább lett
[DeepCool Assassin IV] - ez is szinte csak csökkenő tendeciát mutat
[Artic Cooling Freezer 34 eSport RED] - ez is inkább csak csökkent
[CoolerMaster M824 Stealth] - ennek is hektikus, de ha tendenciát nézünk, ez se vészes
[Noctua NH-D15] - 2023 elején volt egy erős felpattanása, de azóta csökkent és stagnál[ID-Cooling SE-206-XT] - no ez a kivétel, ez tényleg drágult (bár korábban már volt egy nagyobb felpattanása)
[ Szerkesztve ]
-
Semmi gond nincs, csak nem értettem. Maga az ÁK is egyébként egy furcsa felület, nem értelmezhető egykönnyen, plusz nem elég a minimum árat figyelni, hanem azt is nézni kell, hogy a bolt mennyiért szállítja ki.
Az 4qua egy jó példa erre, mert ők Fox automatára 990 forintért szállítanak ki szinte mindent, máshol meg csak futár van 1500-ért, vagy többért. Érdekes dolgok ezek.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
attila157
tag
Sziasztok!
Milyen proci hűtőt ajánlotok a következő összeállításhoz.
Asus Tuf Gaming B760M-Plus
Asus GeForce RTX 4070 TufGaming 12 GB
Cooler Master Silencio S600
Shieftec BDF-1000C Proton
2 db Samsung 990 Pro SSD 2TB (PCIe4.0 NVMe M.2SSD)
Intel(R) Core(TM) i7-14700K 3,4 Ghz
Válaszotokat előre is köszönöm -
jimpo
senior tag
válasz attila157 #98796 üzenetére
Azt a házat le kell cserélni, abban főne az egész motyó.
Egyébként meg nem én fogok érdemben válaszolni.Azonban az biztos hogy nem nem árt
hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
Továbbá az sem mindegy milyen terhelésnek lesz kitéve a cucc, 0-24 renderelés vagy csak gaming...
[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
válasz CriticalHit #98799 üzenetére
+1 a házakra és a Phantom Spiritre. Ennél jobb jelenleg nem igazán van, főleg Intelre.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest