- Telekom mobilszolgáltatások
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Angie™ #98550 üzenetére
Nincs mit. Ha nem 4lza is szóba jöhetett volna, akkor: [link] Szinte ugyanaz a hűtő, csak más venti.
Esetleg, ha kérhetnék egy ilyet, akkor egy beszámolót képekkel együtt nagyon megköszönnék. Persze nem magamnak, hanem a közösség részére.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
addikt
Persze, igyekszem dokumentálni
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
válasz sittes79 #98553 üzenetére
Szia,
Az egyik leginkább ajánlott az összes jelenlegi top léghűtés közül.
Abba a házba biztosan léghűtést akarsz rakni? Jók ezek az akvárium házak, de ebbe inkább valami ARGB-s AiO látványosabb. Persze tudom, semmi közöm hozzá, csak rákérdeztem. Ráadásul ezzel a 163 mm-es hűtőmagassággal elég szűkös is.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
sittes79
addikt
Na igen, ez a gond, hogy van is egy Arctic LF III, de az 38 mm, 30 mm az ajánlott vastagság. Ezt beneztem, de tetszik a ház nagyon, holnap jön meg, Redditen írták páran, hogy sikerült berakni valakinek, de ez nagyban alaplap függő, hogy mekkora a vrm hűtő stb. Teszek egy próbát, ha nem sikerül akkor el kell adnom vagy a házat vagy a hűtőt
-
TSanya
aktív tag
Nos, picike teszt a 7800X3D-vel:
Játék közben /Hogwarts Legacy/szinte semmi különbség a 7600-hoz viszonyítva: 62-64 C
CPU-Z stress teszt: max 84, majd vissza 82-83 fokra, kb.10 percig futott, nem volt több időm.
Ez kb. 8-10 fokkal melegebb, mint a 7600 volt.Mindez egy ID-Cooling 214XT-vel, jól szellőző házban.
Üdv.
S -
félisten
válasz TSanya #98556 üzenetére
A hőfokok magasabbak, mert itt a CCD tetején ott van a 3D cache, ami a hőleadást nem segíti elő...
De az, hogy nem ment el még stressz teszt közben sem 89°C-ig (Tjmax) nekem azt jelzi, hogy teljesen vállalható.
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
detroitrw
addikt
válasz TSanya #98556 üzenetére
És mennyit fogyaszt közbe a proci?
mert 100%-os terhelés mellett különböző lehet a felvett teljesítmény (W)
pl. nálam:
a cpu-z -s nem éri el a 100%-os terhelést - 85W
az R23 100%-hoz - 106W
furmark cpu burner 100% - 94W
Aida -stress CPU 100% - 63W
Aida - Stress FPU 100% - 113Wazaz nálam a 100%-os terhelések között 50W különbség is lehet, az nagyon sok (hő szempontjából)
Ha a hűtést akarod tesztelni akkor Aida - Stress FPU (csak ez legyen bepipálva)
-
PsycHo88
senior tag
Sziasztok! Milyen léghűtést ajánlanátok 5950x-hez
Mennyit szánsz a hűtőre? Max 50e
2.: Milyen házba kerül? Corsair 5000d airflow
3.: Milyen alaplapra lesz? Msi x570s carbon wifi
4.: Processzor és videókártya típusa? 5950x red devil rx 6900xt
5.: Ramok pontos típusa? Ram
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) Ne legyen rgb jobban szeretném ha matt fekete lenne . Illetve szeretném ha halk lenne ☺️köszönöm a választ !
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°)"ne félj különc lenni és akkor viszed valamire" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
válasz PsycHo88 #98560 üzenetére
Szia,
ID-COOLING FROZN A620 BLACK
Deepcool AK620 ZERO DARK
be quiet! DARK ROCK PRO 5Plusz lenne még egy versenyző, abból azonban jelenleg nincs készlet tudtommal sehol Magyarországon, március eleje felé várható.
Thermalright Frost Spirit 140 V3 Black
De ugyanúgy meggondolnék arra a procira egy erősebb AiO-t is.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
TSanya
aktív tag
válasz detroitrw #98558 üzenetére
Szia,
Aida - Stress FPU - nálam ~80W, 73 fokos hőmérséklet mellett. Azonban az Aida is írja, hogy a különböző verziók eltérő eredményeket adhatnak.
@#98559 Rowon :igen egy Raven 3-ban van a konfig.
@#98562Zamma: semmi tuning, pusztán a RAM XMP1 profilon.
Illetve egy dolog, amit elfelejtettem írni, hogy az el nem adott Ben Nevis Advanced-em ventilátorát pakoltam a 214XT-re, pusztán azért, mert rühellem az RGB-t. Nem tudom, ez számíthat-e a hűtésben számottevően.
Ramokon is kikapcsolva egyébként.[ Szerkesztve ]
-
detroitrw
addikt
válasz TSanya #98564 üzenetére
Jaja persze
Csak gondoltam megmutatom (masoknak is!) hogy egy terheleses teszt nem fog egzakt eredmenyt adni, mert szoftvere valogatja melyik hogyan terheli az adott hardware-t.Így meg kell talalni melyik facsarja meg a legjobban , hogy biztos legyen az hogy az adott hutesi rendszer elbirja e a hardware-t.
Az aida fpu 5800x alatt is a legtobbet hozta ki nekem.Valszeg a 7800X3D-hez meg csiszolni kell metodust
-
berke89
junior tag
Beléptem az id coling klubba.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Nem nagy törés, de ahhoz pont elég volt, hogy az egész hűtés a VGA tetejére essen. Szerencsére van egy fém takarólemez a VGA tetején, ezért nem lett baja. (Ha már szétszedtem a gépet, újrapasztáztam és padoztam a VGA-t, 18C javult furmark alatt
Visszavittem garba a törött hűtőt, kíváncsi vagyok hogy kötekedni fognak-e.
Közben beszereltem az új hűtést, ez nem fog tudni már leesni, és sokkal robosztusabb is, pont befért a házikóba .
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
addikt
Igen, nagyon szerencsésen jöttünk ki belőle, hála az égieknek
Költséghatékony megoldást kerestem hűtésre pár hónapja, ez lett az eredménye. Ez az új hűtő pár ezer forinttal drágább, de nem is kérdés, hogy ez a minimum amit megéri megvenni.
Remélem aki olvassa ezeket a sorokat, figyel rá, hogy ne a legfapadosabb hűtést válassza és ha már csak egy emberkét megmentünk a bajtól, már megérte[ Szerkesztve ]
-
vezeralmos2
senior tag
válasz Angie™ #98573 üzenetére
A fapados hűtővel sem volt régebben probléma, és most sem lenne, ha nem fejtene ki 10 kiló nyomást a cpu-ra.(Ezt tutira direkt csinálják sz**ra)
A két rögzítő fület visszább görbítettem azonnal, én e nélkül fel sem mertem rakni, mert akkora erő kellett volna hozzá.
Van egy SE-913-B hűtőm is, ezen még jobb minőségűek a lamellák(vastagok), és a gyári venti is jó PWM-es, de ez is 10 kiló nyomást rakott a CPU-ra, szóval ezt ilyen módon módosítottam:
Ez egyszerűbb is volt, mert csavaros, és alátétekkel meg lehetett oldani, de a 903-SD-nél görbíteni lehetett csak a fém karokat.
[ Szerkesztve ]
A Sandy Bridge legendája
-
addikt
Ezt nem tudom hova tenni ezt a hozzászólást Tehát akkor vegyük át ismét, hogy jól értem-e.
A fapados, pöckös, beakasztós CPU hűtést azt normális, hagyományos mATX házba nem szabad beszerelni, mert a felfogató kerete eltörik, letörik. Ha pedig mégis ezt teszem, akkor én vagyok a hibás.
Jól értettem?
Hát,..[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
azt gondolom,egy ilyen hűtőtalpazatra vagy keretre nem jellemző az anyagfáradás.
túlhúzásra is elrepedhet,megerőltetésre is.
igen,de szerencsével ki lehet fogni 30e. alatt horizontális házat.
nem tudok róla és nem olvasni ilyen jellegű hibákat a neten.
kétségtelen az olyan bepattintós benyomós rögzítésű ami lyukakban rögzül csappal azok gyengécskék,kopnak is.[ Szerkesztve ]
-
droti25
őstag
válasz droti25 #97852 üzenetére
Sziasztok!
A kiszemelt hűtő az alábbi konfighoz egy ID-Cooling SE-226-XT Black(16K kb) lenne. Később 2-3 év múlva tervezek majd erősebb procit ill. Videokártyát amihez szintén elég lehet.?
Szerintetek jó választás? Be fog férni? Van-e esetleg jobb opció?1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
kb 16K
2.: Milyen házba kerül?
Deepcool CC560
3. Milyen alaplapra lesz?
Asus Prime B550m-a
4. Processzor és videókártya típusa?
Ryzen 5600x, RX7600 Sapphire Pulse
5. Ramok pontos típusa?
16GB 3600MHz DDR4 RAM Corsair Vengeance LPX Black CL18 (2x8GB
6. Egyéb igények
Halk működés[ Szerkesztve ]
-
azt gondolom,egy ilyen hűtőtalpazatra vagy keretre nem jellemző az anyagfáradás.
A keret egy darab műanyag, de írhatnám azt is, hogy valami filléres fos. Nem is szeretek ilyen hűtőket ajánlgatni senkinek, ami nem hátlap nélkül jön gyárilag, mert itt az eredmény. Másik kedvencem az Intel saját hűtőire jellemző felerősítő lábak. Azok is törnek egymás után.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
addikt
Most ha van egy low budget gép, (mert abban szerintem mindannyian egyetértünk, hogy a low budget cpu coolert nem a premium konfigba fogjuk használni) akkor ahhoz, low budget házikót passzol. Egy 30e Ft-os horizontális ház, az véleményem szerint, olyan messze van a low budget házikó kategóriától, mint Onana az év kapusa címtől.
Továbbra sem tartom reális elvárásnak azt, hogy ilyet csak horizintális házban lehessen használni. Sarkítva a dolgot, jó hogy nem az az elvárás, hogy vertikális állapotban csak a nemzetközi űrállomáson használható, hogy ne érje azt gravitációs erő.
Az pedig hogy véleményed szerint, nem jellemző az anyagfáradás a filléres felfogatásra, nem viszi előrébb a dolgot, mert attól még létezhet a dolog, és létezik is, hiszen volt belőle nekem a héten egy stresszhelyzet.
Senki nem piszkálta, nem mozgatta, erőltette a hűtőt. Újonnan lett vásárolva pár hónapja, én raktam össze és azóta állt egy helyben a gép.
A házikó kb. 17e Ft volt, de hasonló kategória (csak színben más) van 10-12e Ft környékén is, ami fele vagy harmada a 30e Ft-os háznak.
Én abban érzem magam hibásnak, hogy elhittem, hogy ez a hűtő megfelelő lesz a konfigba, pedig első látásra is látszott, hogy az egy "játék hűtés". Szerettem volna költséghatékonyan megépíteni a gépet mert ajándékba adtam az egészet, a nehéz anyagi körölmények között élő bnőmnek és én sem vagyok Rotschield bárónő. Ez az új ID cooling SE 214-XT sem egy aranyozott Noctua csúcs hűtés, de látványosan jobb a felfogatása, miközben árban nem sokkal drágább. De felőlem mindenki azt vesz és azt használ amit szeretne, csak szerettem volna reflektálni a véleményedre. Szép estét![ Szerkesztve ]
-
válasz Angie™ #98585 üzenetére
Egyetértek. A horizontális ház irreális elvárás az olyan, nagyon olcsó hűtőkkel szemben, amik a 6k forint alatti ársávban találhatóak, a horizontális házak pedig valahol 20k forint fölött kezdődnek. Nem passzol egymáshoz a kettő.
Teljesen logikátlan lenne egy ilyen értékű házba egy filléres hűtőt venni, ami ezzel a műanyag kerettel jön.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
jeni
félisten
válasz Angie™ #98585 üzenetére
Nekem semmi gondom nem volt azzal ,csak jeleztem,hogy más más a ráható erő álló vagy fekvő alaplaposra. Nem is azt írtam,hogy Noctua vagy BeQuiet CPU hűtőt kell venni,ilyet se írtam. Arról nem is szólva nem oly régen vetted,tehát 6 hónapon belül meghibásodott. Alultervezett vagy gyári hibás,feltehetőleg anyaghiba,már tök mindegy.
Tehát már csak a gariztatást maradt meg,amit remélhetőleg jóváírnak majd.
Amúgy aranyszabály,hogy hosszabb útra,szállítás alatt érdemes a CPU hűtőt és a VGA-t kiszerelni. Azon meg már nem érdemes elmélkedni,hogy mitől törött el a felfogató keret? Szereztél egy rossz tapasztalatot,tanulságot,mi ezzel egy infót.[ Szerkesztve ]
-
-
olle
senior tag
válasz Angie™ #98576 üzenetére
"hagyományos mATX házba nem szabad beszerelni"
Persze hogy szabad.
"Ha pedig mégis ezt teszem, akkor én vagyok a hibás."
Nem te vagy.
Az esetedben vagyis esetetekben egy lehetséges gyártási hiba volt a probléma fő oka. (ahogy látom ez legalább a 3. anyagú keret amit néztem.) Legyen az a műanyag rögzítő fül hibája vagy a leszorító túl nagy húzó ereje. (Ebből is kétféle létezik. Igaz ezek mind revíziók) Bármi lehetett persze ez nem mentség a gyártó részéről. Ilyen a tömegtermelés. Minél többet minél gyorsabban lehetőleg ingyen. Ezt az ár is tükrözi.ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
Mi ebből az egész történetből a tanulság? Nem kell ilyen filléres termékeket megvenni.
Amikor elkezdtem szerkeszteni az ajánlott hűtők listáját, akkor 6k forintnál húztam meg a határt, ami fölött már a normális, 120-as ventilátorral és hátlappal szerelt, belépőszintű hűtők kezdődnek.
6k forint alatt csak komprimisszumos hűtők vannak. 90-92 mm-es ventilátoros, 2-3 hővezető csöves és műanyag felerősítő keretes, nagyon olcsó hűtők, TELE hibalehetőségekkel.
Biztosan sok olyan példa van a számítástechnikában (meg minden más területen az életben), hogy az olcsó valójában drága. Klasszikus példa a tápegységek, de ezek szerint ezek a hűtők is. Oké, hogy volt rá garancia, de kíváncsi leszek a boltra is, hogy megadják-e majd rá, így most kétszer kellett hűtőt venni.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
vagabor
aktív tag
Sziasztok
Az aláírásban szereplő konfig esetében szerintetek normális az hogy a pl Helldivers 2 játék alatt a proci felmegy 80 fokig? Most 80 akkor nyáron meg fog sülni a cucc.
KösziASUS TUF GAMING B650-PLUS, AMD Ryzen 7 7800X3D, DeepCool AK620 Zero Dark, CORSAIR VENGEANCE DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6000MHz, ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti, Cooler Master MWE 750, Fractal Design Core 3000, LG UltraGear 27GR75Q 27" IPS QHD 165Hz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest