Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Wolfskin

    őstag

    válasz Wolfskin #94865 üzenetére

    Fú, ez a Ninha Broken 5, ez nem kis darab :Y Már az anyagmennyiséghez képest is jó árban van, és tényleg jól teljesít tesztekben is, de kb a teljes házat elfoglalja. Viszont ha jól látom, rátakar a ramokra, az nem túl szerencsés, a Ripjawok elég magasak... :F

    A két ventilátor szerintem se hoz sokat. Nem hiszem, hogy a hőelvonás terén a légáram lenne a szűk keresztmetszet. És 2 venti dupla baj: takarításmál 2x kell szerelni, 2-t kell cserélni, ha itt az idő. A zaj forrása a csapágy, a lapátkerekek, ahogy belekapnak a levegőbe és az áramló levegő, ebből kettő máris duplázódik. Persze a hangnyomás nem lineárisan növekszik, hanem logaritmikusan, tehát dupla zajforrás kb 3dB-el nagyobb hangnyomást jelent, és az is igaz, hogy 2 venti kisebb fordulaton is elmehet, szóval az igazság valahol félúton lehet. Nem vagyok egy matematikus, de biztos ezt is ki lehet számolni.

    Ugyanakkor elgondolkodtam azon is, hogy 2 venit nagyon össze kéne szinkronizálni, mivel ha ha az elsőnek kisebb a teljesítménye, a 2. rátol, csak akadályozza a légáramlás, ha hátsónak kisebb, az első teljesítményének egy része arra megy, hogy azt felpörgesse, mint egy szélkereket. Ráadásuk a hátsó folyamatos vákuumban forog, elvileg könnyebben megszaladhat a fordulata. Nem tudom ennek van-e gyakorlati jelentősége, de elvben problémát jelenthet.

    Én is csak azért gondoltam a Blackre, mert nagyon jól néz ki (biztos gyakrabban takarítanám), meg 2 ezer Ft-ért egy ilyen venti tartalékba is jó.

    Ahogy elnézem, a VRM hűtőborda a lapomon nem magas.

    Amúgy egy hozzászóló kommentelte a computerbase.de-n, ahol Intel procival teszelték a Broken3-t, hogy AMD esetén járulékos előny, hogy jobban átveszi a hőt mint Intel esetén

    Az ilyen HDT-hűtők CB-nél történő tesztelése során a "probléma" a tesztrendszer, amely még mindig csak egy Intel CPU-ból áll. Míg az Intel CPU chipjei általában elég kicsik, addig az AMD CPU chipjei nagyobbak, és ezért egyenletesebben adják le a hulladékhőjüket a hőterjesztőnek és így a hűtőnek is.

    Míg itt, az Intel CPU-val végzett tesztben a Brocken 3 HDT-elve minden bizonnyal negatív tényező a hűtési teljesítmény szempontjából, addig AMD CPU használata esetén ez sokkal inkább érvényesülhet.

    Ez már az AMD Phenom II CPU-k esetében is érezhető volt. Megfelelően tervezett HDT-hűtőkkel lényegesen jobb eredményeket lehet elérni ezeknél a CPU-knál, mint az Intelnél.

    Itt az ideje tehát, hogy végre egy második tesztrendszert is összehasonlítsunk egy AMD Ryzen CPU-val, és ne mindig csak az Intellel teszteljünk.

    -----
    (#94866) Cifu
    A régi, Darvas László féle zseniális HIFI magazinban volt egy cikk, abban nagyon jól bemutatva, a régi arab filozófus utána Hammán Akkómán ciklusnak nevezték el ezt a lejtőt... :D
    Hifiben (is) nagyon sikamlós... (hammán új kábel, akkómán kéne egy új dugó is... ésígytovább)

    [ Szerkesztve ]

    ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

Új hozzászólás Aktív témák