- Vodafone mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Mobil flották
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zedroxine
tag
Sziasztok!
Rendeltem egy SE-224-XT-t sima feketében de a webshop RGB-s verziót küldött ami nem akkora gond kivéve ha az valamiért rosszab hűtés szempontjából.
Szóval idióta kérdés , de van különbség a kettő között vagy tegyem be az RGB-t?PUBG: WonderMonkey ||"Én normális vagyok, a hangok is ezt mondták"
-
gabber01
addikt
válasz Zedroxine #92152 üzenetére
Gyakorlatilag ugyanaz a teljesítményük, 1 fok van a sima Basic javára, ami nem fekete eloxált alumínium lamellás.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Zedroxine
tag
válasz gabber01 #92153 üzenetére
Akkor nyugodt szívvel pattintom fel ezt az ajcsit a webshoptól (2ezret buktak rajtam ).
Még 1 lehet buta kérdés, de gyógyszertárban kapható "fertőtlenítő (higított) akohol is megfelelő a régi paszta eltávolításához (fülpucolóval szándékoztam leszedni a régi pasztát) vagy ha tudok vegyek koncentrátabbat ami nem tartalmaz mást (környéken nincs számítógép bolt, szóval ha van gyógyszertári alternatíva akkor az jó lenne).PUBG: WonderMonkey ||"Én normális vagyok, a hangok is ezt mondták"
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Egy i3 10300-ra keresek hatékony, halk hűtést.
Elképzelhető, hogy később lesz helyette majd i5.
Ez egy irodai konfig, szóval hajtva nem lesz.
Ki mit javasol?
Esetleg elég lehet a gyári?
Köszi előre is.
piadex2kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
piadex2
senior tag
válasz gabber01 #92161 üzenetére
Üdv!
Igen, köszi, kíváncsi voltam, hogy esetleg mit szólnak mások a gyári hűtőhöz...
Köszi még egyszer, bár 2 kérdés, ha már itt vagyunk:
1, ez jó LGA1200-re is, ugye?
2, adott esetben egy 11gen i7-et elbírhat (nem tuningolva, csak esetleg boostolva)?
Kösz.
piadex2[ Szerkesztve ]
kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
Dark KillerX
addikt
Sziasztok!
Egy Ryzen 2700-ra keresek hűtőt,, ami 4Ghz környékén is le tudja hűteni.
A keret,, kb 12k max,, de jó a használt is.
A ház amibe menne egy Phanteks 400A..
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Dark KillerX #92165 üzenetére
Ha nem kér sok feszt hozzá, akkor 130W körül megállhat (anno sajátom 1.256 /1.275-drop mellett ennyin maxolt), arra meg nem kell hűha megoldás. Lap/RAM ismerete nélkül viszont nehéz lesz kimaxolni, a ház 160mmig barát.
-
Dark KillerX
addikt
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Dark KillerX #92167 üzenetére
Óvatosan Primeozz ilyen OC mellett azzal a lappal, elég hurka a VRM részleg Direkt légáram nélkül tartósan 120W felett gondok lehetnek.
Egyébként nem sok a 75⁰C, gondolom normál használat közben a közelében sincs.
Ha mindenképp költenél, lehet valami topflow megoldást vadásznék a VRM miatt, de ha nem félted és tower, akkor már egy 224XT/BNA kaliber megoldás is okés. Esetleg BEA, ill. Fortis 3, ha a CPU közepétől a VGA hátlapjáig van legalább 72mm táv..mATX lapok tipikus hibalehetősége sajnos az elsődleges VGA x16 slot :S RAMokkal nincs gond, bármi alatt elférnek.
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Ryzen 5 Pro 4650G-re elég lenne egy Alpenföhn Ben Nevis? Mert ha igen, akkor felhasználnám, itthon van elfekvőben. Felhasználási terület zene szerkesztés, videó szerkesztés, általános felhasználás, játék nem. Ha nem elég, milyet javasolnátok?
Konfig:
Fractal Define Nano S ház(max. 162mm, front 2x140mm Fractal GP14, rear 1xGP12), Gigabyte B550i Aorus Pro AX lap, Crucial Ballistix 2x8GB[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Van nekem egy COOLERMASTER Hyper 212 EVO, amit még 2013 nyarán vettem[link](AM4-hez pl nem tudnom használni mert nincs hozzá való lefogató, ilyen [link])
Jelenleg egy LGA1151 foglalatú lapon használom
Kérdésem az hogy LGA-1200 foglalattal rendelkező alaplapra fel tudom e rakni?
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
demoninpain
csendes újonc
Hello!
Egy Cryorig H7-es mennyire képes megbírkózni egy R7 5800X-el?
Ha nem képes akkor mit ajánlanátok?
1, Léghűtés
2, 160mm-nél ne legyen magasabb
3, Ramokat ne zavarja (normál méretű ramok, nem a magas fajta)
4, Az ár mind1, de nem azt jelenti hogy legdrágább kéne[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz szabeska #92174 üzenetére
Köszi
Akkor legalább ezt se kell vennem
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
chopin42
addikt
válasz demoninpain #92175 üzenetére
Mugen 5/fuma 2. A h7 nem rossz, de az 5800x forrófejű. Ha nincs tuning/pbo, mindenesetre elég lehet. Ramokra figyelj.
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
aNorganiK_
tag
Hali!
Használ valaki Cooler Master Masterair MA410P-t ?
Ezt néztem ki a ryzen 3500x-re.
--- too weird to live too rare to die ---
-
arabus
addikt
válasz aNorganiK_ #92178 üzenetére
Nekem van MA410M ez kétventis 3700x-et hűt nincs bajom vele.
Attól függ mennyiért adják én 8-ért vettem még annyit megért.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
arabus
addikt
válasz aNorganiK_ #92181 üzenetére
Hát fene tudja egyventisben és azért elájulva sem vagyok tőle ha hasonlitanom kell akkor
a gyári Wraith Prism egy kicsit jobban hűt+vrm-et is inkább azt néznék aprón.
Intel 10400f-re is azt tettem meg a ryzen 2700-ra is és mindkettő hűvös nem úgy a ma410m az nem tartja hűvösen a 3700x-et. [link][ Szerkesztve ]
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
Bob Button
újonc
Sziasztok,
Vettem egy új konfigot (Aerocool Mecha - middle tower, PRIME B550M-A alaplap, AMD Ryzen 4650G, Kingston HyperX Fury 16 Gb, nJoy Synergy 500 W táp).
Nagyon klassz, meg minden, de bűn hangos.Az EMAG-on ami a leírásban volt, minden stimmel vele, csak épp a ház hűtést és a CPU hűtést nem részletezték. Nos a ház hűtéséért, egy méltán népszerű márka, a Xiang Feng (!) gondoskodik (12 cm-es, de nem PWM-es, pörög mint az állat, ha kell ha nem).
A processzoron egy Segotep márkájú 3 tűs hűtő van, ami nekem zajos. 1970 rpm-el pörög akkor is amikor a processzorhasználat ilyen 3-4%-os. Viszont gyönyörű RGB színekben pompázik, ami engem tökéletesen hidegen hagy.Nyilván fontos, hogy a hűtés biztosítva legyen, de nekem a csendessége lenne a legfontosabb.
A CPU hűtőt lecserélném erre: DeepCool GAMMAXX 300
Mi a véleményetek? Azt írják róla mindenhol, hogy halk és szépen teszi a dolgát.
Ha nem jó, szívesen veszem ha javasoltok helyette másikat.A ház hűtést egyelőre úgy oldottam meg, hogy levettem mindkét oldalfalát és lehúztam a p*ba a ház hűtést végző ventilátort.
Nekem éppen jó lenne így is. Szerintetek kell ház hűtés külön, ha a gép minden irányból egy átjáróház a levegő számra?
Ha ez így hülyeség, akkor javasolnátok valami csendes ház hűtést?
Köszönöm szépen.
-
gabber01
addikt
válasz Bob Button #92183 üzenetére
Alapvetően nem baj ha le van véve az oldallap, viszont ilyenkor egyrészt hangosabb, másrészt rettenetesen porosodik majd minden, és gyakrabban takaríthatod.
Az a cpu hűtő nem rossz, de inkább valami min. 4 hőcsövest vennék.Ház hűtőnek meg min. kettő Arctic P12-őt előre, meg egyet hátra betennék és akkor az oldalfalak is visszamehetnének.
-
arabus
addikt
válasz oroszLajos #92186 üzenetére
aNorganiK_:
Bolond keletiektől lestem el gyorskötöző.
Amugy a 3900x szépen ment vele 4525 mhz allcore
[ Szerkesztve ]
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
Bob Button
újonc
válasz gabber01 #92185 üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
A ház első részére fel van szerelve két merevlemez, azzal tele is van.
Ház hűtőnek ezt néztem: Akasa Apache AK-FN058 120mm
Max 16 dB, a légszállítása: 57,53, és 4 tűs PWM-es, 12 cm-es és nem világít.vagy ez: Be quiet! BL085 Shadow Wings 2 120mm PWM
ugyanaz, csak ez 38,25 CFM a légszállítási értékevagy: Noiseblocker BlackSilent Pro ITR-PL-1
ez csak 3 pines, gondolom pörög mint a bolond mindig, de max 12dB-en, ami nagyon csendes.Mit szólsz hozzá?
Tudsz nekem javasolni nagyon csendes 4 hőcsövest?
Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
válasz Bob Button #92188 üzenetére
"A ház első részére fel van szerelve két merevlemez, azzal tele is van."
Ezt nem értem. A hűtőknek külön felfogató helyük kell hogy legyen a front panelen.
Házventiben szerintem inkább a megfelelő topikban érdeklődj, de nekem a P12ők is teljesen beváltak és nem is egy vagyonba kerülnek.Cpu hűtőnek pl a Gammaxx 400 is jó lehet ha Deepcoolnál maradnál és olcsó kell. Vagy szintén jó árú a többször ajánlott ID Cooling SE-224-XT is.
Ha többet is fordítanál rá kicsit, akkor meg pl. Scythe Mugen 5 rev.b, vagy Fuma 2 lehet jó. Vagy akár egy Alpenföhn Ben Nevis Advanced.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Bob Button
újonc
válasz gabber01 #92189 üzenetére
A ház front panelén belül egy nagy fém rács van, amelyre fel lehet fogatni mindenféle eszközt. De dedikált rendszerhűtő hely nincs kialakítva. Nem kaptam belső merevlemez beépítőkeretet a házhoz, így felfogattam a front panelre a két merevlemezt. Mert fel lehet.
Így viszont nincs hely ott rendszer ventilátornak. (Nem is volt benne, csak hátul).A többi infót köszönöm.
-
gabber01
addikt
válasz Bob Button #92190 üzenetére
Értem. Hát én őszintén szólva házat cserélnék a helyedben.
-
SpaceJam
aktív tag
AM3+ FX 4300-hoz keresek kisebb méretű, belépőszintű hűtőt a gyári borzalom helyett újonnan. Az alaplap és a ház is elég picike. Mit mondanátok?
ID-Cooling SE-802
ID-Cooling SE-902-SD
ID-Cooling SE-213V2[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz SpaceJam #92193 üzenetére
Oké, ID-Cooling SE-913-B. Kompakt, van benne anyag, PWM-es 9 centis a venti, elfér. Jól megbeszéltem magammal.
neszetools.hu ● pc360.hu
-
abdulka1
őstag
válasz SpaceJam #92194 üzenetére
Szia!
Sajnos a méretre vonatkozó információk hiányában, nem nagyon tudnak ajánlani!
Első körben, ott az összefoglaló![ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
arabus
addikt
válasz Askformore #92196 üzenetére
Lehet dugulás de inkább levegő buborék lehet.
Meg kéne mozgatni a komplett gépet.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
abdulka1
őstag
válasz Askformore #92196 üzenetére
Szia!
Ez léghűtésekkel foglalkozó topik!
A kompakt vízzel kapcsolatos kérdésekkel ITT foglalkoznak!Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
magyarc
tag
Sziasztok!
Egy Ryzen 5600X processzorhoz keresnék nem túl hangos hűtőt, minimális overclock-hoz:
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
Max 25eFt.
2.: Milyen házba kerül?
NR600 vagy talán Meshify 2 compact
3.: Milyen alaplapra lesz?
Asus ROG STRIX B550-F GAMING
4.: Processzor típusa?
Ryzen 5 5600X
5.: Ramok típusa?
G.Skill Ripjaws feltehetőleg
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Nincs
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hardcore café
- Vodafone mobilszolgáltatások
- BMW topik
- Milyen routert?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.