- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megjelentek a Vivo telefonjai Magyarországon, ezek az induló árak
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
krksszlrd
csendes tag
-Max 20.000
-FSP Midi CMT240
-Asrock B450M-HDV R4.0
4.: Processzor típusa?
-Ryzen 5 3600
5.: Ramok típusa?
-Kingston 2x8GB DDR4 3200MHz HyperX Predator XMP
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
-Nem hátrány ha fehér, és rgb-s (de nem muszáj)Üdv, Szilárd
-
BigBlackDog
veterán
válasz Speed® #92698 üzenetére
Illetve a Megával egy gond van, hogy egyelőre nincs LGA1200-as lefogató. Ha jól látom, külön nem is lehet kapni hozzá. Előfordulhat, hogy a mostani LGA1155-ös felfogatással egy az egyben kompatibilis lenne az LGA1200?
Egyébként egy Noctua NH-D15-el mennyivel lennék előrébb?
Illetve, ha proci terén 12600k lenne a kiszemelt, akkor mi lenne a javasolt?
[ Szerkesztve ]
-
pajorgergo
aktív tag
válasz BigBlackDog #92700 üzenetére
AIO azok az All-in-One vízhűtések.
Dobozból kiveszed felrakod megy, nem kell külön bajlodni a bekötéssel, feltöltéssel.Eladó Apple iPhone 13 Pro Max bőr tokok nálam.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz BigBlackDog #92702 üzenetére
Furattáv téren egyforma, rögzítésnél ésszel lehúzatni,
annyi leszorító erőt adni neki, amennyivel stabilan áll.
S1700ra nem tudod felrakni, nem szívatnám magam.
D15 nyilván nagyobb tartalékokkal bír, de árban erős. -
Mauddip
aktív tag
Kicsit off, de volna egy kérdésem hozzátok!
Ha esetleg valakinek van ilyen proci hűtője: ARCTIC COOLING Freezer 34 eSports DUO
Nálatok is rohadt hangos szokott lenni?
i5-10600k-hoz használom, windowsban 40 fok körül van a procim, játék közben felmegy 60-70re (úgy gondolom a pasztával és a használatával nincs gondom). De ez olyan hülye módon szabályozza magát, hogy néha sima netezés közben felugrik ilyen 70% körüli fordulatszámra, és rohadt idegesítő, hogy ennyire zúg, az előző ugyanilyen márkájú 1 ventis hűtőmhöz képest.
Lehet ezellen valamit tenni?Nikon D5300 | Gigabyte-Z490 GamingX | i5-10600K | GIGABYTE RTX 4070 Gaming OC | G.Skill DDR4 16GB/3200 TridentZ | LG 50" 4K Tv
-
zsolt008
tag
Sziasztok,
gyári órajeles i7 4470k -hoz cooler master hyper 212 evo hűtőt használtam eddig,
de tönkrement a venti (Cooler Master A12025-16CB-4BP-F1).
Szeretném csak venti cserével megoldani, tudtok valami halkat javasolni?köszi
-
Paxker315
addikt
válasz zsolt008 #92708 üzenetére
Arctic P12 sorozatot nézném. Vagy Bionix P120. Ezek halkak, nagy statikus nyomást tudnak, és, a gyári "csiptetővel" fel is tudod őket applikálni [link] A PST fantázianevű daraboknál "y-kábeles" a csatlakozás, így, akár egy másik ventit is tudsz hozzá csatlakoztatni.
-
Bornie127
senior tag
Sziasztok!
A Phanteks PH-TC14PE felmegy lga 1200 foglalatra? Mintha azt olvastam volna valahol hogy a LGA1200 ugyanakkora mint a LGA1151 felfogatás szempontjából. Amúgy LGA1151-re is felmegy?
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz Bornie127 #92710 üzenetére
Szia!
A gyártó szerint, Intel vonalon ezekkel kompatibilis!
"Intel Socket LGA 2011/115X/1366/775"
115X = 1155, 1156, 1150, 1151Igen az 115x és a 1200 foglalat, hűtő rögzítés szempontjából azonos.
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Tarokk79
aktív tag
Sziasztok,
Ajándékba szeretnék hűtőt venni, ezért pontosan nem tudom megmérni, hogy mekkora fér bele, de amit láttam:
20.000 Ft
Zalman Z1 Neo
Gigabyte Z390 UD
Intel Core i9-9900
Úgy láttam, hogy 3 db 8GB-os HyperX
Halk legyen.
Előre is kösz![ Szerkesztve ]
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Sajnos nem vált be az arctic freezer 50 a 5600x-re max terhelésnél úgy süvít mintha nagy 100km/h szél besüvítene egy ablak résen,lehet a venti hibás vagy a házam szar h440 de elég fura hasonló teljesítményben keresek csendesebbet ezzel 78C körül volt terhelés alatt.Tuning van (turbo mód)
amiket sasoltamARCTIC Liquid Freezer II 240
Scythe Fuma 2 120mm
Noctua NH-U12S
be quiet! Dark Rock 4(fórumtárs szerint nem fekszik rá emgfelelően am4-re)
vagy más?[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz pruzsi #92715 üzenetére
Szerintem csak annyit tegyél meg hogy vedd le az előlapot a házról és egyből kiderül hol a hiba mindez 0ft utána meg veszel valamit.
Egyébként az ARCTIC Freezer 50 elég közel van a Noctua NH-D15-höz szerintem nem érdemes cserélni más légre. Valószínűleg a házat már inkább érdemesebb...
De majd ír mi a tapasztalat az előlap levétele esetén.
Illetve egy kis alulfeszelés sem árt a procinak, úgy hallottam bőkezűen kapja a feszültséget sokszor indokolatlanul.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
pruzsi
őstag
Szetbontottam már,hdd is lehúztam minden más ventit is ,az elülső arctic ventivel van valami gáz hogy egybe van építve a műanyaggal .
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz pruzsi #92715 üzenetére
A süvítés szabályzás függő, ha belenyúlsz a PBO működésébe, megszűnhetnek a spikeok, amik miatt ennyire magas max értékeket produkál. Alapvetően tré a hőközlés (1 CCD), hiába raksz rá batárt, nem a wattokkal nem bír. Egy fele ekkora megoldással ugyanitt lennél, csak ott a venti tartomány magasabb általában, amivel elbírja tartósan. Szóval finomhangolás..
-
koko52
nagyúr
válasz koko52 #92591 üzenetére
GELID Solutions Phantom (9900ft) tapasztalat 3 hét után:
CPU 5900XT
Idle (net, film) kb néma, játék esetén csendes, hőmérséklet 65C.
RTM bányászat estén 74C max, szélzaj megjelent. all core 4.4 GHz, (alulfeszelés még vissza van :-)
Szerelés könnyű, B450 mortar max lapban elfér, ballisitix ramok elférnek alatta. A venti feljebb rakható magasabb ramok esetén, valamint el is van tolva a vrm irányába.Nekem bejön. 3-4x áru hűtők esetleg hangban jobbak.
[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
zolee1984
senior tag
Sziasztok.
Hyper t200 hűtő alapon elvan egy 2700-as ryzenen ugye?
Már megvan a hűtés nem venni akarok.
Semmi tdp értéket nem találok hozzá sehol[ Szerkesztve ]
üdv Zoli
-
Mogcaa
aktív tag
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni az alábbiakhoz!
kb 20 000
Cooler Master q300l
ASUS H110M-K
i7 6700
Normál méretű ddr4 hűtőbordák nélkül
Leghalkabb megoldást keresem!Köszi!
-
szbalogh
addikt
Sziasztok!
Új gépemben 5800x proci lesz. Erre Arctic 34 hűtőt vettem és plusz egy P12 ventit, így 10eFt-ból kijött a duplaventis megoldás.
De a két dolog amiért írok.
1. AM4 foglalatra feltehető ez a hűtő vertikális irányban?
2. A hőcsövek processzorral érintkező felülete mint a fogsorom, keszekuszán álltak. Az ujjamat végighúzva éreztem, hogy az egyik kilóg. Üveglapra téve billegett is. Egy szintbe csiszoltam őket. Érdemes erre figyelni aki ilyet vesz.Nick: HE_Storm
-
Kowi84
aktív tag
Sziasztok,
11400 fölé szeretnék egy olyan hűtőt, ami elbír vele akkor is ha a power limit ki van kapcsolva. Tesztek alapjan ilyenkor 190-200 környékére is fel tud ugrani a teljesítmény.
A házba (Sama im01, Tecware fusion, Inter tech im-1 pocket, Fsp cst 350+ mind ugyan az...) max. 155mm magasságig lehet hűtőt rakni. Ez tényleg ennyi, 1mm-el sem fér el benne több (zárt oldallal). Corsair vengenace lpx ramok (magasság szempontjából szerintem nem releváns), és egy Gigabyte b560m aorus pro lap.
Pénzben nyilván szeretnék minnél kevesebbet költeni rá. Ami egyáltalán nem számít az az RGB, sőt ha lehet akkor inkább nélküle legyen.
Nem riadok vissza a top flow hűtőktől sem. Valahol hasznosnak tartom, hogy nem csak kizárólag a cpu kerülne hűtésre, hanem a környező komponensek (pl. vrm) is kapna némi légáramot.Köszi előre is.
-
szanyi20
tag
Sziasztok. Szeretnék egy Scythe Mugen 5 Black Edition hűtőt, de elakadtam a magyarországi beszerzéssel. Nem tud valaki itthon olyan titkos kis PC boltot, ahol még esetleg lehet kapni? Vagy esetleg nem tudna nekem segíteni valaki akár külföldről való rendelésben (ha valahol EU-ban még lehet kapni?) Válaszotokat előre is köszönöm.
-
jimpo
senior tag
válasz szanyi20 #92726 üzenetére
Nem volt nehéz találni, német országban van
85€ Ennyit tuti nem adnék érte, de ha neked ez kell.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
szanyi20
tag
válasz Kowi84 #92728 üzenetére
Nem ragaszkodom a fekete Mugen 5-höz. A következő rendszerhez kellene:
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? - Maximum 35.000-et
2.: Milyen házba kerül? - Fractal Design Define 7 Compact (max 169 mm-es hűtő)
3.: Milyen alaplapra lesz? - Gigabyte B550 AORUS PRO (rev. 1.0)
4.: Processzor típusa? - Ryzen 7 3700x
5.: Ramok típusa? - 3600MHz DDR4 Kingston HyperX Predator CL17 (2x8GB) 2-es 4-es slot
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) - Fekete hűtőt szeretnék, mivel a ház fehér, minden más pedig fekete benne. Lehet ledes is. A cél, hogy legyen halkabb és üresjáratban is legyen jobb, mint a gyári Wraith Prism. A segítségeteket előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Amadako
tag
Sziasztok,
Túlmelegedési problémával fordulok hozzátok. Újrapasztázás megtörtént így normál működés során nincs túlmelegedés (35-50 fok), de ha elindítok egy nem nagy erőforrásigény játékot (rome total war 2) akkor felmegy 85-90 fokra, ami szerintem már károsíthat is.
Mit lehetne tenni szerintetek? Ha az segít akkor veszek új hűtőt, milyet ajánlanátok? Jelenleg gyári hűtő van benne.
Alaplapom: ASRock B75M-GL R2.0
Proci: Intel i5-3570 CPU
Előre is köszönöm -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Amadako #92731 üzenetére
Baja ugyan nem lesz ettől, de tipikus Ivy. 2 dolgot tehetsz: relideled, így nyersz akár 20+°Ct is a gyári guánóhoz képest..vagy teszel rá valami épkézláb (2+ hőcső/92+mm venti) hűtőt. Pl. SE-213v2 és társai..vagy apróról TX3 pl.
-
Pilács
senior tag
Helló,
KB 25.000
Sharkoon valami CM Hyper 212 EVO még belefér, marad max 1 cm az oldal falig
MSI Z590-A PRO
I5-11400f (nincs power limit)
Corsair (magas)
HalkNagyobb terhelés mellett eléri a 100 fokot...
Ezt Silver Arrow T8 néztem ki, szerintem még oda férhet..., és Thermal design power: 320watt ... ami elég lesz Csak nem lehet kapni... Valami hasonlót tudtok ajánlani, de a 200w kellene...Köszönöm!
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
desigo
senior tag
Sziasztok!
A régi gépemben egy passzív processzor hűtő volt,hogy minél halkabb legyen : Thermaltake Sonic Tower Rev.2
Most megújult az alaplap és a processzor de azon egy ventis gyári hűtő van ami kicsi és hangos : Intel E97378-001 Aktív hűtő (rézmagos)
Szívesen átraknám ha elfér,hogy megint csöndes legyen a gép viszont a felfogatás másképpen van megoldva.Am3-as a1155-ös aljzatra is jó a Sonic Tower?
Az i7-es procit megfelelően tudná hűteni? (nem játszok nincs terhelve a processzor,VGA sincs külön) Milyen felfogatással lehet rögzíteni?előző alaplap : GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H
előző processzor : AMD Athlon II X2 240e 2.80Ghz AM3mostani alaplap : GIGABYTE GA-Z77M-D3H-MVP
mostani processzor : Intel Core i7-3770 4-Core 3.4GHz LGA1155 -
desigo
senior tag
válasz Speed® #92744 üzenetére
Ha nem lehet átrakni a Sonic Towert akkor :
1.: Mennyit szánsz a hűtőre - 5-10e
2.: Milyen házba kerül - Gigabyte GZ-X3
3.: Milyen alaplapra - GIGABYTE GA-Z77M-D3H-MVP
4.: Processzor típusa - Intel Core i7-3770 4-Core 3.4GHz LGA1155
5.: Ramok típusa - GEIL Value 4096Mb DDR3 1333Mhz
6.: Egyéb igények? - halk ventis,könnyen szerelhető,nagy hűtőborda felület?
videókártya nincs mert nem játszom[ Szerkesztve ]
-
TestamentDNR
aktív tag
Sziasztok!
Egy Enermax Liqmax III 360-as AIO hűtőt cserélnék le egy lég hűtőre, lehetőleg úgy, hogy nagyjából a lehető legjobb teljesítmény hozza. Én a Scythe Fuma 2-t néztem mint lehetőség, de nem vagyok biztos benne, hogy odafér.
max 30k körül
Lian Li O11 Dynamic (155mm max hely van leírás szerint) - jelenleg 3db 120mm oldalt befelé, 3db 120mm alul befelé, 1db 90mm hátul kifelé, 3db 120mm AIO radin keresztül kifelé fújó venti van a házban.
MSI B550 Tomahawk
AMD Ryzen 7 5800X
Corsair VENGEANCE RGB RT 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz CMN32GX4M2Z3600C16
Férjen be :)Nagyon köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Pilács
senior tag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz TestamentDNR #92747 üzenetére
Befér, ill. ilyen feltételek mellett teljesen jó választás.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Pilács #92748 üzenetére
A papír sok mindent elbír..224XT amúgy ~130W körül még halk, a Phantom 180W körül maxolhat, de odáig sem halk. Magas RAMokkal halkan az előzőleg ajánlott Fuma 2 körül nézelődnék..vagy visszafognám a procit, mert az égbe tolt PL2 valójában értelmetlen, alaposan vissza lehet fogni, minimális lassulással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest