- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz Speed® #66254 üzenetére
A D14 már hatalmas, akkorát nem akarok, meg drága is, használtat meg nem szeretnék! Ez a Macho nekem bejött, csak a dizájn miatt cserélem le feketére, mert egyetlen egy helyet találtam, ahol van. A mostanit meg majdnem új áron eladom, azt az 1-2 ezer ráfizetést meg megéri nekem. Remélem a talppal nem lesz semmi gond!
Your car, your life ;)
-
_drk
addikt
Hello
Nemrég vettem egy geforce gtx660ti vidkarit egy i3 2100 mellé. Jelentkezett is a proci limit megy mint a nem tudom mi. Elgondolkoztam egy olcsobb proci hűtőn, de lassan csak kene i5re váltani is Létezik olyan megoldás ami mind a 2 procihoz jo lenne? I5 2*** osok vagy 4*** ha újjat veszek.
Nem tudom egyaltalan. -
zsoltnyiri
tag
válasz zsoltnyiri #66240 üzenetére
Erre esetleg valaki? Annyi kiegészítéssel, hogy elírtam és nem AC Freezer 13 hanem a Frezzer 13 pro (12 centis ventis)
-
tescosjogi
csendes tag
2500k-s húzott procira, aerocool strike-x advance házba (163mm) keresnék egy halk hűtőt, 15k körüli árban. Előre is köszi!
-
tag
Sziasztok egy AMD FX8350-es procira szeretnék valamilyen hűtőt vásárolni, olvasgattam itt a fórumon, de arra jutottam, hogy jobb, ha megkérdezem Tőletek. Köszönöm előre is
1.: Mekkora a CPU cooler számára rendelkezésre álló hely a számítógépházadban?
CM K350, weblapon ezt írja: CPU cooler height: 148.5mm / 5.8 inch
2.: Milyen memóriát használsz?
Corsair Vengeance 2*8GB
3.: kompakt víz vagy léghűtést szeretnél?
léghűtést.
4.:Tervezel-e CPU tuningot?
Nem
4.: Mekkora összeget szánsz a CPU Cooler megvásárlásra?
Minél kevesebbet sajnos jelenleg a boxos hűtővel 77 fok környékén van
5.: Az alaplapod típusa?
Asrock 970 extreme 4Ha 24 órán belül nem reagálok, kérlek, pingeld újra a privát üzenetet.
-
Smiley
addikt
válasz zsoltnyiri #66261 üzenetére
Ha esetleg elado lesz az AC es jo allapotban van, akkor en vevo lennek ra
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Smiley
addikt
válasz zsoltnyiri #66266 üzenetére
Egy picit probalok segiteni, bar magam ellen ervelek. Ez egy 950-es i7 ami azert tud futeni ha meghajtom, egy sima Thermaltake v3-as hazban, van es 12 virtualis gepet futtat egyszerre, 0-24-ben, szoval folyamatosan hasznalva van. Ezen egy ugyanilyen Freezer 13 Pro volt egeszen decemberig, ugyanis akkor letort az egyik lapatja, utana egy Freezer 13 Limited Edition-re lett cserelve. Szerintem a 950-es i7 jobban melegszik, mint egy modern i5k. En megtartanam a helyedben, nekem nagyon bevallt ez a cucc.
-
LWhite
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek!
Van egy Noctua NH-C12P SE14-es hűtőm, amit még 1156-os alaplapomhoz vettem, de mivel 1155-höz is jó így továbbra is használom.
Viszont tuningolni is (vagyis jobban) szeretnék, egy stabil 4,5-4,6GHz a cél normális hőfokkal Asrock Extreme4 lapban, 3770K-val (normál magasságú G.Skill ramokkal).Tudom ez procifüggő (és sok teszt kérdése) is, de most jelenleg elég magas a hőmérséklet 4,5GHz-en stressz teszt alatt, ezért szeretném megkérdezni, hogy milyet hűtőt ajánlanátok?
Érdemes lenne lecserélnem egy torony hűtőre a mostanit?
Szerintem max egy 14-15 cm-es hűtő férne a házba, de ezt még pontosan megmérem.
Néztem a Noctua D14-et, de az már elég húzós árú, szóval más alternatíva is érdekelne.
Amit szeretnék, hogy normálisan szabályozható legyen a fordulat és viszonylag halk legyen még a max fordulathoz közelítve is.Vizestől sem zárkózom el, csak az talán már nem férne bele a költségvetésbe.
Köszönöm ha válaszoltok!
-
_drk
addikt
válasz Potzee #66259 üzenetére
Es milyet tudtok ajánlani? Most akarok venni cooler Master silencio 650-est.
Abba még kéne vmi, amit esetleg hasznalhatok kesobb vmi húzott procihoz.
Most i3 2100 majd utana i5-i7 ami jobb árban egy even belul, nagyon nem akarom én majd huzni ugy h fagyasztó nem kell nem is akarok sokat rakolteni, de nem is tudom mennyit erdemes. -
do3om
addikt
válasz LWhite #66269 üzenetére
Ha nem fér be torony akkor minek cserélnéd?
Nézegeted a D14-et, csak méretig nem jutottál igaz?
Láttad hogy 160mm magas, vagy olyan pontos az a mérés amit végeztél hogy a 140-150mm lehet akár 160-is ha jobban megnézed?
Szerintem lehetne mostantól úgy mérni a rendelkezésre álló helyet hogy tenyérrel.
Ajánlhatnátok nekem is hűtőt majdnem két tenyérnyi hely van az oldallapig mit vegyek?Kb ennyit ér a mérésed.
Ha már ilyen jó top-flow hűtésed van, az oldallapon biztosított neki valami hogy levegőhöz jusson?
114mm magas a mostani hűtőd ventivel, honnan kap friss levegőt a házad? Ha ennyire nem megy a mérés próbáld meg megnézni mennyi hely van más a mostani hűtőd felett.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
gaben88
őstag
Zalman R1-be, ahol 150mm hely van, milyen CPU FAN johet szoba i7 4790-hez?
Vizzel nincs tapasztalatom, a CNPS9500A LED-et pedig visszaviszem a PCX-be, visszaveszik! :-)
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
LWhite
tag
Hm, igazából tanácsért jöttem ide, nem kioktatásért, mert ha profi lennék, nyilván nem írogatnék ide és várnám a profiktól a tanácsot!
Azért is írtam, hogy majd megmérem, mert nem emlékeztem, hogy mekkora értéket néztem korábban, mert a gyártó oldala nem tartalmaz CPU hűtő max méretet (lévén régebbi, egyszerű a ház és nem is gamer típus). Nyilván ezért is esett anno a kisebbre a választás.
A D14-et most azért néztem, mert akkor azt egybekötném egy ház vásárlással is (ha szükséges), de annak az ára most már visszatart, olyanra nem tudnék cserélni.
140mm egyébként a rendelkezésre álló hely.
[ Szerkesztve ]
-
marco0007
aktív tag
Van itt olyan aki jártas az egybe vizek világában, illetve bármely vízhűtésben? Csak azért kérdezem, mert a vizes topicban nem igazán szeretnének válaszolni 2 egyszerű és általános kérdésemre mivel egybe vizem van.
[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
válasz LWhite #66273 üzenetére
Addig úgy sincs tanács amíg nincs NORMÁLIS méret!
Szóval a kérdésed is felesleges volt.
Nem tudok jobbat ajánlani a jelenleginél, mert kicsi a hely, amynni meg van arra igen jó a jelenlegi fasza hűtőd.
Amin gondolkozhatsz az az hogy van az oldallap és a CPU ventije között 26mm hely, ami nem sok egy 14-es ventinél.
Elsőnek nézd meg mi lesz ha leveszed az oldallapot, mennyit javul a hőfok.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Televan74
nagyúr
Alpenföhn Ben Nevis elég lesz egy AMD A10 7850K processzornak?
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
ekine
csendes tag
Hello!
Adott egy Intel i5 2500k cpu és erre szeretnék egy hűtőt amivel 4.4 - 4.5 Ghz -re tudnám húzni.
Ha lehet akkor olcsóbb valamint drágább ajánlatra is kíváncsi lennék indoklással. Köszönöm.
-
Potzee
addikt
A Silencio 650-ben van hely..." CPU cooler height: 162.0mm / 6.3 inch"
Mindenképp 120 mm-es vagy 140 mm-es ventis hűtőt válassz. A legolcsóbb egy Raijintek Themis, drágábban Scythe Kotetsu vagy egy Alpenföhn Brocken 2 a javaslatom.
Ha komolyabb tuningban gondolkodsz, akkor valamelyik dupla torony cooler, de ezek alá csak normál vagy low profile ramok férnek, a nagy fésüs, hűtőbordás ramok egyébként is feleslegesek.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
mivamma
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném:
1: Thermaltake DH 202, elvileg 138 mm, de jobb lenne, ha 130 alatt tudnánk maradni.
2: HyperX FURY
3: Léghűtést szeretnék
4: Nagyon extrémet nem, most az i7 4770k 4,1-en megy, ez szerintem marad is így.
Annyi kiegészítést tennék, hogy VGA még nincs, de addig is használom a gépet (filmnézésre, netezésre, régebbi játékok futtatására). Most egy Arctic
Freezer 7 Pro Rev.2 van rajta, de ezzel egyáltalán nem vagyok megelégedve,1: terhelés alatt hangos, 2: a CPU hőmérséklete az előbb említett használat alatt 30-60 fok.Előre is köszönöm!
Üdv
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
Smiley
addikt
válasz zsoltnyiri #66276 üzenetére
Szerintem is ez a jo dontes. Nekem nagy meglepetesemre ez a Freezer 13 limited edition is nagyon bevallt, azt hittem sokkal melegebb lesz tole a cucc, es pont ellenkezoleg, ugyanott tartja ahol a Pro, annyi kulonbseggel hogy 2xer annyi hely maradt a gepben.
-
PH 5.5
aktív tag
válasz musztiii #66264 üzenetére
Ugyanilyen házam van, és belefért egy Macho 120, pedig a gyári adatok szerint 1,5 mm-rel magasabb a kelleténél. Egy hátrány van: nem fér be mögé normál vastagságú házventi, így kénytelen voltam egy Scythe Slip Stream Slim-et beszerezni, elég drágán. Bár, ahogy nézem, a te alaplapodon a procifoglalat mintha távolabb lenne a hátlaptól, mint az enyémen, így talán marad hely egy normál ventinek.
- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest
-
Potzee
addikt
válasz mivamma #66281 üzenetére
Árban mennyit szánnál rá?
A Scythe Ninja Mini sajnos már nem futó modell, de használtan, nagyon ritkán még elkaphatsz egy példányt...továbbá Thernalright Macho 90 vagy valami jobb HTPC cooler pl. Deepcool Gabriel, Thermalright AXP széria, stb.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
mivamma
senior tag
válasz Potzee #66286 üzenetére
Bocsánat, ezt elfelejtettem leírni: ezt vettem elsőre, de sem a házzal, sem az alaplappal nem kompatibilis, sajnos! A két hátsó ventilátor miatt nem fér be a házba, sőt a lap hátulján lévő merevítés miatt nem lehet rátenni az alaplapra.
-
Potzee
addikt
válasz mivamma #66287 üzenetére
Azt a két 6 centis köszörűt nyugodtan kiveheted...
És azért nem olyan reménytelen felszerelni a Sabertooth-ra a coolert: [link], [link]
Bár ez egy Dark Rock Pro2, de a backplate ugyanolyan.
A bordát 4 féleképp forgathatod az alaplapon...valahogy csak kiadja...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
mivamma
senior tag
válasz Potzee #66288 üzenetére
Igen, azt ki is vettem, de amikor nem tudtuk rátenni a coolert, akkor visszaraktam. És hidd el, ugyan csak pár milliméter, de nem lehet sehogy forgatni, hogy jó legyen.
Ahogy a második képen van, na az nem volt jó, sehogy sem!
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz PH 5.5 #66283 üzenetére
Igazából azon gondlkoztam, hogy a ház oldala nem igen szokott fent lenni, mivel egy R9280x videokártya van a gépben, ami nem igazán kedveli játék közben, ha nem tudja hova kinyomni a meleget, hiába vannak nyílások a ház oldalán, ez kevésnek bizonyul. Ergo talán mindegy is, hogy mekkora hűtő megy bele.
Valami olyasmi venti kellene nekem, ami nem a videokariról szívja le a meleget.Egy thermaltake bigtype revo volt anno a gépben, de nem sikerült lehűtenie az fx9350, igy vettem egy fx8350 boxosat, de ez meg tul hangos, illetve valamiert 80fok korul megy jatek kozben, pedig ennek tuning nelkuli procit birnia kellene elvileg:/
Ha 24 órán belül nem reagálok, kérlek, pingeld újra a privát üzenetet.
-
-
demmer123
őstag
Ennél van jobb léghűtő a piacon?
Phanteks- PH-TC14PE
-
demmer123
őstag
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok