- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
Be quiet Dark Rock 3 mellet elférnek a Corsair Vengeance ramok?
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
Nagyon fontolgatom, hogy ezt fogom megvenni inkább mint egy kompakt vízhűtést. Cooler Master Nepton 140XL néztem ki 31K-ért a Dark Rock 3 viszont 20K. Teljesítménybe teszteket elnézve kb ugyan az.
-
Atilla001
senior tag
Sziasztok!
Dicséritek a PURE ROCK hűtőt. Kicsit drágálom..
Ez mennyire halk? Jelenleg egy Q8300 van alap sebességen. Esetleg elkeseredésből tuning. Majd i5 re váltanék. Nem lesz tuning. Hely van. RAM szerintem Kingston HyperX lesz.
Jelenleg egy ZALMAN CNPS7000B-ALCU pörög, minimumon és hangos.
A célom egy venti ami nagyon halk de nem szakad le a foglalat tőle. Úgy akarom feltenni, hogy hátlapon ki is fújja a levegőt. Chieftech Dragon ház- csak hátul van szellőzés és az is 80mm-es.
Csak érdeklődés képpen - Nem jobb ha lefele fúj a venti és hűti a CPU melletti dolgokat? Nem is tudom miért kérdezem eztThx, Attila
Védd a természetet!
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
1. MicroATX alaplapba, és ATX házba kellene.
2. Normál memória
3. Léghűtés
4. Szolídabb tuning a lényeg, emiatt kellene a gyári helyett más hűtő.
4. Maximum 4-5e Ft-ért van ilyen?
5. AM3+ alaplap
+1: hang nem lényeges annyiraLétezik ilyen árkategóriában, tuninghoz valami hűtő?
-
Skilly
aktív tag
Sziasztok!
Erdeklodom, hogy erdemes-e lecserelnem az alap intel hutot (i5 4440 proci) egy Deepcool Gammmaxx 300-ra.
A celom annyi, hogy halkabb legyen mint a gyari es meg huvosebb.
A gepet inkabb munkara, filmezesre hasznalom, vga nincs benne es nem is tervezem eleg az igp. Neha szoktam jatszani, egy CS:GO esetleg egy Xcom azt kenyelmesen viszi az igp.Alapon a proci, 22-25 fok, ha jatszom akkor szokott 48-49 fok korul lenni.
Lap: Gigabyte B85M-D3H
Haz: Fractal Design R4
Ram: Corsair Vengeance LPBefer-e a ramok melle?
Erdemes-e lecserelni a gyarit?Valaszokat elore is koszonom!
HyperX
-
-
Goldberg03
tag
Sziasztok!
Van egy i4770 procim és hűtés kellene rá, mert oem-ként vettem.
Egy i5-ös gyári hűtő is elbírná, vagy mindenképp i7 kell neki? Van egyáltalán különbség az i5 és az i7 gyári hűtője között? -
DR|FTK|NG
veterán
válasz Goldberg03 #66166 üzenetére
Tudtommal nincs köztük különbség(Celeron G+Pentium G+i3 ugyanazt kapja, viszont az i5 és az i7 "komolyabbat" kap). Egyik sem nagy durranás.
Én beruháznék egy (kisebb) toronyhűtőre:
-Deepcool Gammaxx 200 ~ 4,5k
-Deepcool Gammaxx 300 ~ 5,5k
Vagy vegyél egy komolyabb, de használt darabot. Ebben várd meg egy szakavatottabb fórumtárs véleményét is.[ Szerkesztve ]
-
kisbancsa
senior tag
Üdv. Kellene 1 kis segítség. Adott egy fx 8320as proci, ami egy zalman z11es házban van bent, és ehhez kellene 1 normális hűtő. Keret olyan 12k körül lenne maxosan, és értelem szerűen olyan kellene ami 1. befér, 2. hidegen tartja a procit. Órajel nem igen lesz rángatva, de ha mégis lenne akkor nem lenne gond ha nem sülne le Válaszokat előre is köszi. ( lehet használt cucc is).
Térdig érő szélben kekszet kaszálni hülyeség, mert néma gyereknek még a vak anyja se látja a fától az erdőt
-
rob5
aktív tag
Szieasztok!
Érdekelne hogy jó döntés volt-e a Scythe Mugen SCINF-1000 kicserélni (már rendelve) egy HR-02 Macho olajzöld ventis ver hűtőre. Az "öreg" a Haswell g3258@4600 1,37V már elfogyott magok 88-90 C-ig mentek.
Várható javulás valakinek van tapasztalata haswell-el. Később egy 4690K lesz alatta.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Jobb hűtő nyilván, de csodát ne várj..a proci IHS alatti pasztázása az oka a hőmérsékleteidnek javarészt..szerencsétlen 22nm 2 magos ha akarna sem tudna annyit fűteni, hogy elbánjon az 1kgos Infinityvel. A Machoval csendesebb üzemet biztosan nyertél, a többit egy delidelés oldaná meg.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Ha már túl vagy rajta, szerintem annyit nem hoz a CLU..de kérdezd meg a Hasi topik vadállatkodóit, mi a tapasztalat ezügyben. Tippre 5°Cnál többet nem hozna.
A HR-02nek van (legalábbis a nálam járt originak biztosan volt) egy olyan tulajdonsága, hogy változtatható a leszorítóerő pluszban a normálhoz képest. Ha azzal rádolgozod az IHSt a magra, kb. összediffundálnak
Hovatovább, szerencsétlen penyából mit akarsz még kipréselni? Használati értéke ezen a szinten már nem sok van +100MHznek..válts i5Kra, ha kell a kakaó -
Speed®
HARDVERAPRÓD
Nézőpont kérdése..én anno használtan ventimentesen vettem 15ért az origit..ennek ahogy nézem, nincs olyan állítókája, amiről beszéltem, ill. nem full nikkelezett, de teljesítményre nem lehet nagy difi, a ventije pedig elég korrekt. Egyébként alapvetően nem high performance hűtő, elsősorban a csendes üzem a célja, de sokkal jobb vételt max kéz alól tudtál volna csinálni ennyiért. Elégedett leszel vele szerintem..ha eddig elvoltál az Infinytivel, ez sem lesz rövid életű
-
stb123
tag
Sziasztok!
Codegen mx 31-es házba, 1150-es foglalatra kérem ajánljatok egy, a gyárinál csendesebb hűtőt! G1840-es procit kellene hűteni, tuning kizárva! A csendesség fontos, meg, hogy elférjen! 5-7 k-nál többet nem feltétlenül szánnék rá! -
BenHans
addikt
Üdv mindenkinek! (de rég jártam itt...)
Kicsit off, de tanácsot kérnék. Lehet hogy egy [ilyen] 4850-es kártyát újra kéne pasztáznom vagy thermal padoznom. Pad vagy paszta? Márka, típus?
Köszi
[ Szerkesztve ]
️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
loki79
csendes tag
Üdv mindenkinek,
kicsivel több mint egy hónapja cseréltem le a pc-m. Úgy gondoltam elég a gyári hűtés a i5-4590 procimnak egy zalman z11 plusos házban, de tévedtem. Programozás alatt a proci hőmérséklete 55-60 fok körül mozog amit még nem sokallok de játék alatt a 70 fokot is súrolta már. Nyilván az AMD r9 280 kártyám erre rásegít egy kicsit épp ezért még belerakok a házamba egy 14-es és egy 12-es ventilátort de erről majd a másik topikban.
A lényeg, 7-12 ezer forintért kellene egy hűtő ami kevésbé zajos és lehetőleg fekete-kék színe legyen de az sem probléma ha kék ledes. Én kinéztem már egyet ami első ránézésre szépnek és jónak tűnt de nem vagyok hardveres ezért hagyom róla lebeszélni magam: COOLERMASTER Hyper 103. Előre is köszönöm!
*A memóriám asrock h97 pro4 alaplapba illesztve egy ddr3 hyperx fury, jelenleg egy 8gb-os darab van belőle de majd később érkezik mellé még egy.
[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
-
do3om
addikt
válasz Atilla001 #66182 üzenetére
Ha van otthon valami más nyugodtan használd (kivétel az ezüst adalékos).
Ha nincs és csak a vga miatt (főleg egy rég 4850) vennél akkor nem kel drága, kivéve ha a cpu-t (hűtést) is szoktad cserélgetni, ekkor még sok időre elég lesz és talán megtérül az ára amivel jobban szerepelhet mint más.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
BenHans
addikt
CirrMee & do3om: Nincs itthon más, veszek egy MX-4-et ennek nem olyan vészes az ára 4g ~1500Ft.
️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
Atilla001
senior tag
Köszönöm, De ez nem konkrétan engem érint.
Én szervizes ként, mindenhova fehéret használok, ha kell újrapaszta és még nem tapasztaltam ezzel problémát. De árulok MX pasztákat is. Valaki konkrétan azt keresi.
Csak kíváncsi voltam, vesézte e már ezt valaki, hogy hány fokot javít ugyan olyan körülmények között az 1500ft os paszta a 400 forintoshoz képest..
Mondjuk a nagyventiken is "ezüstös" paszta van, vagy olyat adnak hozzá..
thxVédd a természetet!
-
Ármester
Végül nepton 140XL vételét választottam. Nagyon jól teszi a dolgát. i5 3570K 4,2GHz játék alatt 55 fok fölé nem megy. Viszont a ventije elég hangos. Ezt mivel tudnám a legegyszerűbben leszabályozni? Ill mennyire érdemes ezt vissza venni?
-
do3om
addikt
válasz schawo #66188 üzenetére
BenHans
A 4850-esre keresett pasztát, neki is szólt én VGA-ra nem raknám van a közelben pár apró cucc.Ha valami ezüst (szürke) színű az még nem feltétlen az lesz, főleg hogy már nem is igen használják.
[ Szerkesztve ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
loki79
csendes tag
Köszönöm a segítséget! A felsorolt hűtők mellé jár paszta, és ha nem ajánlanál valami jobb minőségűt ?
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Egy ismerősömnél bütyköltük a gépet és némi problémába ütköztem.
LGA 1155-ös könfig Asrock H67M alaplappal (proci tápellátás borda nélkül).
Mivel a hőfokok elszálltak ezért vettek rá egy Deepcool Gammax 200 hűtőt (vidéken nincs sok választék).
A hűtőpasztát már úgy kellett kikönyörögni hozzá.
A hűtő a táp felől szívta volna a levegőt (8cm-es hátsó ventis táp), viszont én a gyári hűtő visszarakását javasoltam (i5 2300), mivel a mosfeteket nem hűti eléggé (sőt semennyire) ez a toronyhűtő.
Pasztázva lett és így normális hőfokokra visszaálltak az értékek.
A procihűtőt max megbontjuk és a ventit berakjuk a hátsó ventilátor helyre, előre pedig egy 92mm-es koptert teszünk a HDD fölé. (standard felsőtápos ház, hdd tartó az elején a gépház aljáig lóg).
Mennyire lehet egy ilyen hűtőt amúgy ajánlani mosfet borda nélküli deszkákhoz (boltos ajánlotta gondolom), mert 95W-os procinál én neccesnek tartom. Talán az Arctic-nak volt olyan toronyhűtője (valamelyik első kiadású freezer) aminek az asló lamellái el voltak hajtogatva, hogy a mosfet felé is fújjon levegőt... itt viszont a proci foglalat mögött és felett is van feszültség ellátó áramkör... és sajnos csupaszon hagyva.
Válaszokat, véleményeket előre is köszönöm!Podium Hub + Cluster Pack és váltófül Kormányos topiklakók részére 40K, QR2-vel 63,5K, vagy külön a kormányváltó is akár.... keress PM
-
bombibmw
veterán
válasz szacsee #66197 üzenetére
Szia!
Inkább jó házszellőzés kellene,vagy egy olyan lap,amin van hűtőborda(én nem vennék olyat,amin nincs).
Nem a hűtő dolga hűteni a mosfeteket és a gyári is csak a meleg levegőt fújja rájuk.
Célszerű lenne akkor már egy másik lap,vagy hűtő,ami nagyobb,jobb ventivel.
Pl. egy be quiet! Shadow Rock TopFlow SR1,vagy Thermalright AXP-200,Alpenföhn Gotthard. -
törölt tag
i7 2600k mellé egy Be Quiet Dark Rock Advanced jó választás ?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
Állásajánlatok