- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- iPhone topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
apevia
aktív tag
Sziasztok! nekem is Corsair Vengeance 8GB 1600MHz Black CMZ8GX3M1A1600C10 Ramom van .
És az a gondom ,hogy nem minden cpu hűtőt tudok be rakni ! pedig vannak amik kifejezetten tetszenek ! pl Be quiet ! és a Noctua. de sikerült találni egyet ami még éppen hogy beférne ! az egyik ami nagyon tetszik az a Be quiet Dark Rock Advanced C1 a másik pedig a Be quiet Dark Rock 2 , csak nem tudom el dönteni hogy melyiket vegyem ! kb 2-3e ft a különbség. szerintetek
vagy ha tudtok nekem mondani hasonló hűtőket akkor szívesen meg hallgatom a tippeket !
Cm690es házba lenne (ref 1)és plexis úgy hogy érdekel a kinézete is ezért gondolkodom Be quiet ! és Noctuában !
Nem felelhetsz gyűlölettel a gyűlöletre! - Mégis, milyen világban élsz te, mondd? - Egy olyan világban, ahol a rosszra csak jó lehet a felelet. Hát nem érted? Csak fénnyel lehet elűzni a sötétséget. 88+ 0 - .
-
apevia
aktív tag
igazad van . de jó áron volt akkor .
Nem felelhetsz gyűlölettel a gyűlöletre! - Mégis, milyen világban élsz te, mondd? - Egy olyan világban, ahol a rosszra csak jó lehet a felelet. Hát nem érted? Csak fénnyel lehet elűzni a sötétséget. 88+ 0 - .
-
hadogabi1
senior tag
Na átnéztem mindent holnap fogom megrendelni szerintem a hűtőt 3 lehetséges jelölt maradt
Thermalright Macho Rev.A BW
Alpenföhn Brocken
ALPENFÖHN MATTERHORN PURE EDITIONSzerintetek melyik maradjon érveket és ellenérveket kérek. Igazából a macho felé húz a szívem
Ja még valami ez a merlin hardver megbízható bolt? Mert még sosem rendeltem innen de most úgynézki innen fogok. Köszi előre is. Üdv.
[ Szerkesztve ]
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
Maotun
őstag
válasz hadogabi1 #41254 üzenetére
Hogy nehezebb legyen dönteni: [ez is jó]
-
hadogabi1
senior tag
válasz peu407 #41257 üzenetére
Igazából a hűtővel nincs gond amúgy asrock z77 pro3 lap és low profilos memóriák a proci pedig 2500 k . Házba minden magasság elfér procihűtőből. Szerintem a thermalright lesz a befutó.
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
khorvat
senior tag
Hi!
Rég jártam már erre, most lenne egy kérdésem adott a következő hűtő:
Scythe Mugen 2 Rev. B
Alaplap váltás miatt egy ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 AM3+ -hoz szeretném használni, jól gondolom, hogy nem lesz gond a felfogatásával, illetve a hűtési teljesítmény is elegendő lesz egy FX-8350 CPU-hoz?
A ház jól szellőző HAF 922-es lesz. -
titi1000
csendes tag
Köszöntem szépen mindkettőtöknek!
Valóban igazatok volt. Egyrészt a használt hűtő miatt, a csavarmentes rögzítésnek elhasználódásának következtében, nem hiszem, hogy rendesen be voltak pattintva a rögzítések, valamint a paszta hiánya is (utánanézés után) valóban nagy hátrányt jelentett.
Megoldva ezeket eddig nem sikerült 45°C fölé melegítenem -
titi1000
csendes tag
Köszöntem szépen!
Valóban igazatok volt. Egyrészt a használt hűtő miatt, a csavarmentes rögzítésnek elhasználódásának következtében, nem hiszem, hogy rendesen be voltak pattintva a rögzítések, valamint a paszta hiánya is (utánanézés után) valóban nagy hátrányt jelentett.
Megoldva ezeket eddig nem sikerült 45°C fölé melegítenem -
hitman,
őstag
Sziasztok
10k körül van olyan hűtő ami jobb mint egy Ac freezer 13 pro?
Vagy úgy is kérdezhetném mi most a best buy 10k körül?
Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
Casanova*
veterán
szasztok! Milyen hűtöt ajánltok i5 3570k procira? Keret kb. 7-10 ezer ft. Mi most best buy cpu hűtö? Visszaolvastam pár kommentet. Tehát a brocken hűtö.
[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
Casanova*
veterán
-
Qru
MODERÁTOR
Más a borda szerkezete. A Ninja csendes üzemre tervezett, ritkán lamellázott bordájú. Kisebb a hőleadó felület, viszont kisebb légellenálást is kelt ezáltal halkabb.
A Broki sűrűn lamelázzott, nagyobb hőladófelület viszont cserébe nagyobb a légellenállása ezért hangosabb lesz azonos ventifordulaton is.
Neked kell döntened, hogy a halkságra vagy a teljesaítményre mész rá inkább.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
agressiv
addikt
Ez így nem igaz!
Mivel a Brocken-nek nincs lezárva széle, nagyon jól áramlik levegő és, ha megnézed a teszteket, az alacsony és max fordulat közötti különbség a brockennél a legkevesebb, ami azt jelenti, hogy alacsony fordulaton jól dolgozik. A Brockken-nek éppp az a lényege, hogy nem kell rajta szénnépörgetni a ventilátort, extrém tuning esetében pedig így is úgy is kevés.
[ Szerkesztve ]
Hát még a borz.....
-
agressiv
addikt
Pontosan, de valamiért sikerült úgy megoldani, hogy mindkettőt teljesítse. Az extrém tuning alatt tényleg extrémet értettem, én 920-as I7-et hűtöttem 4GHz-en megfeszelve két yate loon ventilátorral amik max 1200-at pörögtek, de csakis sűtős program közben pörgött fel, renderelés vagy bármi normál használat mellett nem.
Tehát még erre is jó a Brocken, de 4.5 5GHz-es 2600K tuningnál már elvérzik.
Persze ennyi pénzért ez még megbocsátható neki.Hát még a borz.....
-
Gulyopapa
addikt
válasz agressiv #41277 üzenetére
De jó i7 3770-re 4.3 GHz-ig.
A ventillátor marad 800 körül ami gyakorlatilag nem hallható.
Amúgy ez a halk hűtő nem halk hűtő vicces dolog mert nem mindegy a teljes PC hangja szempontjából a VGA és a táp hangja sem ( nálam pl mindkettő nagyon halk még terhelve is )
TEhát hiába veszel nagyol halk coolert ha a másik kettő zajos mint állat ...[ Szerkesztve ]
-
agressiv
addikt
válasz Gulyopapa #41279 üzenetére
Igen, a halkság eléggé relatív szokott lenni. Valaki azt állítja, hogy a vinyó hangja abszolút lényegtelen, de én például jónéhányból válogattam ki a vinyómat ami 5400RPM-es és így is megőrülök tőle, mert az az egyetlen ami hallható, pedig gumibakokkal van berögzítve stb stb.
Bozig, igen.
[ Szerkesztve ]
Hát még a borz.....
-
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
Adott egy NZXT Elite 210-es házam. Szeretnék bele jobb CPU hűtőt venni, első körben az Arctic A30-as merült fel, 8,5 k-ért hozzá tudnék jutni, a kérdésem az lenne, hogy a Thermalright Venomous X Silent Edition jobb megoldás lenne-e 13k-ért, mint a fent említett verzió, az ár/érték arányt is beleszámítva.
A cél az lenne, hogy minél alacsonyabb hőmérsékleten és lehető leghalkabban tudjak hűteni egy durván 100W TDP-vel rendelkező CPU-t. Max keretem kb 15-16 k lenne rá.
Köszönöm előre is!
Üdv mindenkinek!
-
agressiv
addikt
válasz HeavyToys #41288 üzenetére
Így van
Ha egyszer tényleg ennyire jó, próbáltam már néhányat és vándorolt is a PH-s emberek között és tényleg. Ebben a kategóriában kizárólagos alternatíva, ami tényleg jobb nála nem csak "hivatalos" tesztek szerint az már a 15+-os kategóriát súrolja, ráadásul azok sem mindíg.
Hát még a borz.....
-
-
hadogabi1
senior tag
válasz Malibutomi #41296 üzenetére
Hali akkor most brocken vagy THERMALRIGHT MACHO REV.A BW? érvek ellenérvek? Erre a kettőre szűkült érdekel az melyik halkabb melyiknek jobb a hűtése stb igazából az ára majdnem ugyanannyi plusz minusz 1-2 ezer ft
-
apevia
aktív tag
Én erre esküszöm Be quiet dark rock pro c1, meg éri az árát!!
-
HeavyToys
senior tag
válasz Malibutomi #41296 üzenetére
Köszönöm a segítséget és nem mindenáron akarok költeni, de ha már itt tartunk, akkor ha nagyjából van róla adatotok, hogy azonos körülmények között ez a K2 hány fokkal lenne hatékonyabb a Brochen-nél?
Nekem szimpi a Brochen is, de ha sok a különbség, akkor áldozok a nagyobbra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Lightyear - befektetési app
- Bestbuy játékok
- Gaming notebook topik
- Két üvegpanel és megdöntött front; itt az APNX V1 névre keresztelt miditornya
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Autós topik
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Milyen házat vegyek?
- Spórolós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok