- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Yettel topik
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Új vagyok a mechanikus billek terén ezért itt kérdezem meg.
Kukában találtam egy FK 2000 plus típusú AT/XT billt amelyet rákötöttem már pár gépre AT-PS2 adapterrel és szépen működött hibátlanul minden gombja (miután átkapcsolam AT módra). Pontosan ilyen típus: [link] Nem mebrános hanem rendes Alps kapcsolós. Belseje is szép, 1990.12.12 gyártású. Nem mai darab de nem érdekel ha működik.
De a saját lapomon ahol a ps2 csak egy darab van azaz zöld és lila egyben azon nem hajlandó bios sem felismerni. Gondolom valami szabvány más azon a zöldlila csatin mint a sima lilán. Vagy lehet döglött a port?
Kérdés az hogy ps/2-usb kábellel próbálkozzak-e (vegyek-e olyan aktív zöld lilásat) vagy valami bios beálíltás lehet az oka?[ Szerkesztve ]
-
-
-
Az az ismétlési sebességet váltaná, félig működik. Ha benyomom csak lelassítja de nem állítja vissza utánna. Tehát benyomom egyszer és döglassú lesz az ismétlés. Az usb-sen nem veszi vissza a sebességet csak saját magán.
https://deskthority.net/wiki/Turbo_keyTévedtem, megy mint a pcsa. iránygombokat kell hozzá nyomni és azzal álítható több lépcsőben. Tehát turbo fel akkor gyorsítja, turbo le lassítja.
wikijén is írják onnan jöttem rá:
The FK-2000 Plus features a Macro key between left ctrl and alt and a multiplication key between right alt and ctrl. Additionally it featured diagonal arrows and a Turbo key in the center of the arrow keys which in combination with the function keys modifies the repeat rate of the keyboard.[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
Az fk2000-esem amikor kiszedtem a kukából nem minden gomb működött. Aztán furcsa módon bejáratódott. Az sem volt mindegy hogy milyen ps2-usb adaptert használok, nem minden működött egyiken másikon. Még nem tisztítottam ki, ha lenne valaki aki rendberakná kifizetném.
De vadászok 5001/9000 modellre mert az tetszett meg a hardveres számológép miatt.
A nagy gépemhez sima modern lapos dellt használok amit valami szerverhez adtak. Magyar pedig asszony miatt kell mert nem tudja használni a nem magyar kiosztást. -
válasz nyunyu #83516 üzenetére
Nem nyert. Nem gond, gondoltam jó lesz másra de...
Ez valami hamisítvány lesz mert ez olyannyira fapad még gumisok között is hogy csak na, nincs benne semmilyen érzetre mechanikus jelleg. Neten olvasottak alapján ennek jobbnak kellene lennie. Lemosom gyerek megkapja, kárba nem veszik. Az biztos hogy 6500ft-ot nem ért meg.
[ Szerkesztve ]
-
válasz nyunyu #83575 üzenetére
Amúgy van rajta egy dátum matrica 96-os évszámmal.
Ki fogom takarítani, most érzetre olyan hogy a gyakrabban használt gomboknál nem érezni hogy duplán nyomódna (vagy hogy írjam le). A kevésbé használtakon jobb az érzete. Hangra katasztrófa, mindegyik gomb más hangú. Lehet ezt az idő ette meg, mert van pár gomb amit jó lenyomni de a nagyrésze katasztrófa.
Kinézetre amúgy tetszik. -
-
-
Aprón lecsaptam egy NTC KB-6251 billre de nem tudom melyik verzió majd beszámolok róla. 6500ft volt postával.
White alpsban reménykedem, alig találok belőle.[ Szerkesztve ]
-
Megérkezett amire vágytam. NTC KB-6251EA
Alps SKCM White
6500Ft volt postával, kell takarítani de úgy néz ki nem vészes.
-
válasz Synthwave #91813 üzenetére
https://hardverapro.hu/apro/2_darab_mechanikus_billentyuzet_elado_kulon_is/hsz_1-50.html
Ezt vettem, a másik gear g2101 azt elvitték előlem de az szerintem hulladék ehhez képest szóval azt is meg akartam volna venni.[ Szerkesztve ]
-
nincs Aps felirat csak szám, szóval valóban klón lehet (vagy mindenképpen kell lennie feliratnak?).
Pontosabban googlézás után talán erre hasonlít: https://deskthority.net/wiki/Alps.tw_Type_OA2
Van egy furcsa csilingelő hangja. Van egy FK-2000 plus-om ami szintén ilyen de ennyire nem csilingel viszont hangosabban kattanik.Elméletileg pedig white alps-nak kellene lennie.
https://deskthority.net/wiki/NTC_KB-6251
KB-6251EA
Alps SKCM Blue[6] or Alps SKCM White[ Szerkesztve ]
-
Hangja még nem tudom hogy zavar-e, majd tesztelem.
Rendszeresen nézem az aprót retró részen és bár fárasztó de googlézok ezerrel néha képek alapján hogy mi micsoda. Tényleg vadászni kell.
Focusból 5001, 9000 ami az álmom vagy esetleg egy model m a nagy dög 122 gombos.nyunyu
Na ennyi türelmem nem lenne hogy darabokra szedjem és össze is rakjam.[ Szerkesztve ]
-
Amúgy szerintem csapjatok le rá:
https://www.vatera.hu/fk-2002-retro-szamitogep-billentyuzet-mukodik-tesztelt-3388047665.html
Fk 2002 8000Ft-ért de kell vele dolgozni. -
válasz lorcsi #91824 üzenetére
Hála a jó égnek elég egyszerűen. AT-PS/2 adapter és utána PS/2-USB adapter. (1-2eft össz) Annyi hogy a billnek kell támogatnia AT módot azaz szokott lenni rajtuk kapcsoló. 8088 és 80286 vagy XT-AT kapcsoló.
De usb-re konvertálással elveszik egyik jó tulajdonsága, azaz ps/2 és Din direktbe a procival beszélget (jó persze egy faék egyszerű vezérlőn keresztül), USB-t meg átmegy ezer dolgon és OS drivere kezeli. Azaz billnél egyértelműen gyorsabb a ps/2 port (bár nem tudom hogy usb3-nál ez válltozott-e). Esetleg gémereknél számíthat. De itt nem kell nagy dolgokra gondolni, milisecekről van csak szó.
A nagyobb terminálbillekhez kellhet még egy adapter azaz pl az egyik álmom az m122-höz kellhet ha olyan csatis.[ Szerkesztve ]
-
válasz Domonkos #91826 üzenetére
M122, F122 az már mindegy csak a nagy hajó legyen. M azért elérhetőbb.
USB-nél ott van maga az OS/driver késleltetése ami azért függ pár dologtól.
Aztán nem tudom mai billek mennyi egyidejű lenyomást bírnak befogadni, ps/2-nél nagyrészt ez sem okoz gondot.
Nem mentem bele csak azt látom hogy elvileg gyorsabb lehet, gyakorlatban meg lehet totál mindegy. De a lényeg az lett volna hogy ha van ps/2 a lapon akkor használjuk azzal. -
válasz Synthwave #91828 üzenetére
Most próbának a régebbi gémer notimon (asus rog) valami online teszten 6-ot bír max. Van egy másik genius az is csak 6-ot tud.
https://www.mechanical-keyboard.org/key-rollover-test/
Lepróbálok majd még párat.[ Szerkesztve ]
-
válasz Synthwave #91830 üzenetére
Őszinte leszek, nekem nem volt még és nem is használtam még modern mecha billt. Irodába cégnél ahol dolgozom a simák vannak, logitech, genius, dell, lenovo ilyesmik.
Otthon vannak mechanikusak de a 90-es évekből.
Bár az tény hogy elég ritka az az eset amikor 6-nál több gombot kell lenyomnom, azt hiszem az a limit elegendő. Bár lehet van olyan mmorpg ahol jól jöhet. Viszont azért 6-nál kevesebb lehet gond lenne.
Otthon is inkább különcködésből van mechanikus billem, amúgy számomra nem akkora nagy érvágás ha simát kell használnom.[ Szerkesztve ]
-
Pooling rate nem mutatja meg a közvetlen késleltetést amit a szoftver okoz. Ps/2 meg nem poolingal működik.
Usb-nél eleve van plusz késleltetés a driver/os miatt mivel gyakorlatilag szoftverből megy. Ps/2 meg egyből hardver módon.
Ps/2 modern lapon nem megy tönkre. (Nekem a 90-es években sem sikerült mondjuk tönkretenni, ugyanakkor bár nem ide tartozik c64-nél nyírtam ki már joy portokat)
Viszont ha valamilyen módon tesztelhető lenne akkor érdekelne melyik mit tud.Domonkos
Kár érte, F az még ritkább.[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
M122-est vennék. Eredeti Ibm féle usb adapterrelmoddolva vagy unicomp féle új gyártású?
Igen nagy dög kell, nem használom ki, de epénisz stb..miatt kell pont.
Unicomp félétől kissé tartok de mégiscsak új.
Vagy mi az ami még bazi nagy?[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
válasz Domonkos #92057 üzenetére
Na most elbizonytalanítottál. Attól félek ha nem veszem meg úgy járok mint a 3dfx kártyákkal. Azaz régen akartam venni egy v5 5500-ast, azán modnom 25eft sok érte, aztán 40eft sok érte most meg....
Az új unicompossal meg minőségi problémák vannak ahogy olvastam. Illetve beszerezni macerás.[ Szerkesztve ]
-
Köszi az alapos választ. Nyomozok még. Őszintén a weytec féle ami rohadt mód tetszik de számomra nem elérhető. (kijelző moddal...húúú na az lenne a csúcs)
Cherry féléket megnézem.
Ennek ellenére megnézem tudok-e alkudni az ebayes eladóval, kockáztatok kissé.[ Szerkesztve ]
-
Keresgéltem és végül maradok az olasz m122-esnél. Amcsiból lenne ugyan 30-40 körül is de azt még moddolni kell meg ugye átalakítózni. 60 alatt valóban nincs semmi ilyen kategóriában. Rizikót bevállalom ha kopottat kapok. Most alkudozok az ebayen 50eft-ra remélem le tudom vinni.
-
válasz Synthwave #92075 üzenetére
Az a helyzet hogy ha lehet kerülöm a modern átlagos dolgokat. Nem kétlem hogy jobbat össze is lehet rakni (sőt biztosan jobbat össze lehet rakni). De az a fajta vagyok aki szeret különcködni hardvereknél.
Az igaz hogy nem tudom hogy egyáltalán el fog-e férni az M122. (de a bill tartót lejjebb tudom rakni ha túl magas)
Gépházból is régi cheftec-et használok, de az is igaz hogy nem találtam hasonló masszív
házat normális áron, na meg felsőtápos sincs már nagyon.
Monitorból is egy régi HP 30" 16:10-es van 1600p 10bit 60hz.
Így is sokat feladtam hogy i9-es procim van és nem xeon, de legalább az ecc reg ramokat tudom használni ezzel is igaz kellett hozzá egyedi bios.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Synthwave #92081 üzenetére
Régen volt 160hz-es monitorom közel 20 éve, crt 22". (Cod1-hez) Valóban jobb volt játékra a sok hz. Ma már nem látom értelmét. Viszont tn panelesem soha nem volt otthon fő géphez. Egyből ipssel kezdtem a crt után.
Tudom milyen az a kevés input lag. De már nem játszom olyannal ami igényelné. Desktopon meg főleg nem látom.
Gépházból valami nagyobb jól jönne,ebbe alig férek el.
Szellőzesre és zajra nincs panasz. Rtx3080 alulfeszelve 60hz miatt gyakorlatilag csak alap venti fordulaton megy. (Még egy rtx 3060 is sok lenne amikkel játszom) Táp meg kiviszi amit felfele fúj. (Fo76, Fo4, skyrim, starfield, 7dtd, homm3, kdc, mow, vintage story)
Proci meg túl van hűtve nagyvízzel, fix 6.3v ventiknek de volt hogy passzívban játszottam mert elmozdult a kábele. Ramokon se kellene lennie ventinek 50 fokosak max. Vrm szintén bőven túlméretes.[ Szerkesztve ]
-
válasz Synthwave #92086 üzenetére
Ez a monitor 45eft volt céges selejtként. Nem volt olcsóbb 30"-os 16:10 sehol sem. Nem akartam 16:9-est.
A többi ár:
i9 7980xe 105eft (ez tényleg drága volt)
Asrock x299 xe 62eft (kell a sok pcie ha több kártyával dolgozom)
16gb ramok darabja 6eft (best buy hynix djr chippes)
Vízhűtés 75ből jött ki használt cuccokból.
Gépház és mostani focus bill kukából való.
Videókarikat váltogatom, igazából ott keresek is pénzt adok veszelből. Lomizok bőven sokat hobbiként. Rtx3080 is bányaszökevény és beszámítattam más bányászkártyákat szóval olyan 20eft-ba került válltanom intel a770-esről.
Most is eladásra lesz több kukából szerzett hardver szóval van miből pazarolni.
Az tény hogy elég lenne egy ryzen 5600 meg valami rx7600 is de abba semmi poén nincs.[ Szerkesztve ]
-
válasz Domonkos #92097 üzenetére
Háát meg is vettem az ebayes black label m122-est. 130 Euróra lealkudva, nem volt 60eft.
https://www.ebay.com/itm/256513733571
Boltmod és Soarer adapterrel azaz átalakítani már nem kell.Azzal tisztába vagyok hogy 2nkro azaz nem játékra való, ennek ellenére arra is fogom használni többminden más mellett.A jobbféle F122 elérhetetlen kategória, 100e alatt nincs egy sem.
Ha meg nem jönne be valamiért akkor ennyiért szerintem tovább is tudom adni. Igazából mérlegeltem és nem láttam okot rá hogy miért ne vegyem meg.[ Szerkesztve ]
-
-
Megérkezett, majd tesztelem és összevetem a white alps focussal.
Lehet ehhez amúgy kapni utángyártott magyar keycaps-eket? (mármint tudom ez nem a komplett keycaps csak a tetejét kell cserélni ami eléggé könnyen lejön)
Érzésre amúgy rohadt jó, de majd sok használat után tudom érdemben értékelni.
[ Szerkesztve ]
-
Valamit nem értek, úgy volt hogy 2kro a model m122, ennek ellenére 9-et is simán bevesz. (csak a betükre rátehénkedve két tenyérrel de nem az összesre) Vagy lehet úgy is modolva lett nem tudom. A sima olcsó dell billem meg 4-et, a többi régi mechanikusom meg 6-ot.
Amúgy rohadt jó, bár szokni kell még. Hangosabb (azaz csilingel rendesen) és erősebben kell nyomni mint a white alpsjaimat viszont jobb élmény. Nem érzem elhasználtnak, minden gomb egyforma rajta érzetre eddig. Most is ezen gépelek és simán jó.
-
válasz JóGéza #92171 üzenetére
Nem bármelyt.
Példának ctrl, alt, w, a, d, c megy de ezekkel együtt az s, x, y már nem. de működik pl a shift, alt, w, a, d, x együtt szóval a gyakori játék kombókkal szerintem nem lesz gond.
Hozzáteszem ennél rosszabbal játszottam eddig azaz a dell sima olcsó billen a wasd rész sokkal rosszabb, hírtelen azt gondoltam hogy a 2kro az gond lesz de szerencsére pont úgy vannak az elosztások hogy elvileg nem.[ Szerkesztve ]
-
válasz Domonkos #92177 üzenetére
Köszi!
Igazából azt gondoltam hogy a 2kro messze rosszabb mint egy 6kro bill. De rá kellett jönnöm hogy amit eddig használtam billentyűzetet másodlagosnak (Dell KB216) rosszabb elrendezésű roolover teszten a gyakorta használt gomboknál. Lényeg hogy igazából amikkel én játszom annál úgy néz ki nem jön elő semmit, azaz a dell-el sem jött elő pedig az rosszabb volt. Kissé túl sokat tulajdonítottam ennek a kro számnak. Persze nyilván mondjuk valami hardcore mmo-nál biztos belefutnék ezen limitációba.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest