- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb0t
senior tag
Keychron K2 Ver. 2 lett a befutó itteni ajánlásra. Leírom a tapasztalataimat, hátha valakinek vásárlás előtt hasznos lesz.
Laptop klaviatúrához vagyok szokva, ezért féltem a gombok távolságától és a profilmélységtől. Még a nők között számítva is kicsi a kezem, ezért tartottam tőle, hogy kényelmetlen lesz. Asus ZenBook 13-at használok, kb 27 cm széles a kiosztás, míg a K2-nél ez alíg több, 29 cm, úgy, hogy ott tulajdonképpen van még egy gombsor a szélén a Zenbook-hoz képest, tehát a tényleges távolság 1cm. És az a gép akkora, mint egy A4-es papírlap.
A gépelési élmény jobb, mint amire számítottam! Nem volt még mechanikus billentyűzetem, és nem tudtam pontosan, hogy melyik az a switch hangzás, mechanika, ami nekem be fog jönni. Kipróbáltam párat a bolti kategóriából és néztem hozzá videókat. A brown switch azt gondoltam, hogy számomra nem szépen szól, túl tompa. A blue-ra pedig azt gondoltam, hogy hangos mind a munkahelyi, mint az otthoni környezetbe, bár a blue-ra jellemző magasabb hang nekem tetszik. Emiatt maradtam a red kapcsolónál, és nem csalódtam. Nem túl hangos, de nem is halk (egyáltalán nem) szerintem még a normális, tolerálható kategória, de az élményt adja. A nagy profilmélységet ellensúlyozza az, hogy a billentyűknek pont kellemes az ellenállása. Nem "nehéz" lenyomni, de nem is az a kategória, ami lenyomódik már attól, hogy ránézek. Ahogy mondtam, összességében kiváló a gépelési élmény, nagyon elégedett vagyok, egész napos ASMR, szó szerint zene füleimnek.
A méret is nagyon kompakt, minden rajta van ami kell, de jól hordható, pont jó méret az asztalon is. Anyaghasználatban nagyon sokat hozzátesz a fémház. A billentyűk tapintása is kellemes, de szerintem viszonylag gyorsan ki fog fényesedni, és csak nagyon tiszta kézzel érdemes hozzányúlni, mert a zsír is nagyon meglátszik rajta. Itt azzal nyugtatom magam, hogy bármikor cserélhető a keycap.
A két fokozatban állítható támasztó nagyon jó, az UK kiosztástól féltem, de kiderült, hogy lényegtelen,
mertágyisóó vakpn fépelekmert úgyis vakon gépelek.Az RGB olyan funkció, ami nekem nem volt szempont, de élvezem, hogy van. Nappal nem látszik túlzottan, lehetne erősebb. A párosítás rendkívül egyszerű volt, az eszközök közötti váltás is gyors, könnyű, bár én nem használom ki. Nem gondoltam, hogy ekkora méretben helylet kapnak média funkciók és egyéb funkcióbillentyűk is.
Nekem nem feltétlenül negatívum, de megjegyzem, hogy a dobozon és a webshopokban lévő fotókon szerintem egyáltalán nem színhelyesen van ábrázolva a a billentyűk színe. Sokkal kisebb a kontraszt a valóságban.
Azt érzem, hogy nincs benne kompromisszum, és mindent hoz, amit egy 50k-s klaviatúrától várnék laikusként.
A szállításra kell még jó megoldás, jelenleg a saját dobozában hordom, a gyári tok árát sokallom.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
dqdb
nagyúr
Használd örömmmel.
csak nagyon tiszta kézzel érdemes hozzányúlni, mert a zsír is nagyon meglátszik rajta
Nem a kéz tisztaságán múlik (persze nem Cheetosba áztatott kézzel kell gépelni), hanem inkább a bőrön. Ha nem jellemző, hogy a festett dolgok nekiálltak kopni-fényesedni az érintésedtől, akkor akár egészen sokáig is húzhatja, ha jellemző, akkor lehet, hogy pár hónap és csillogni fog, majd kiderül.Nem "nehéz" lenyomni, de nem is az a kategória, ami lenyomódik már attól, hogy ránézek.
Akkor könnyebb kezű gépelő van, ami passzol hozzá, mert sokaknál a red már attól lenyomódik, ha ránézA szállításra kell még jó megoldás, jelenleg a saját dobozában hordom, a gyári tok árát sokallom.
A gyári tok ára szerintem sem jó. Vagy árulják ezt Keychron nagyságrendben 15 dollárért, vagy ha már 30 dollárért adják, akkor a 30 dolláros táskákhoz hasonló minőségű legyen.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
werszomjas
addikt
Sziasztok,
1.Mekkora összeget szánsz rá? - 30k
2.Használt szóba jöhet? - Igen, sőt akár küldöldi, kínai beszerzés is, ha van ott valóban megbízható
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? - Logitech G613. Mert túl hangos és fontos a családi béke.
4.Mire használnád a billentyűzetet? - Általános felhasználás, ritkán kis játék (COD), szeretem a Logi gamer vonalat
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) - Mechanikusból van halk? Nyilván az lenne a legjobb. G11-em volt a G613 előtt, mindkettőt szerettem, valami ilyesmi kéne, csak nagyon halk verzióban. De mivel nincs gaming és semmi hard felhasználás, nyilván jobb lehet egy olcsóbb technológia is.
6.Van konkrét modell ami tetszik? - Nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) - Magyar, de az sem baj, ha nem magyar, de a hosszú Í-nek legyen dedikált gomb a bal alsó sarokban az "Y" mellett és az Enter bill nagy méretű legyen
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) - Numpad kell
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) - Vezeték nélküli legyen mindenképp, ami azért jó minimális játékra néha. Világítás plusz pont, de nem kitétel. Csuklótámasz legyen. Zenevezérlés dedikált gomb legyen rajta (hangerő fel/le, stop, play)[ Szerkesztve ]
üdv
-
dqdb
nagyúr
válasz werszomjas #82454 üzenetére
Mechanikusból van halk?
Van, de újonnan a keretbe nem fér bele teljes méretben a legolcsóbb sem sajnos (TKL méretben akadna), és aprón sem látok megfelelőt jelenleg.Megoldás lehet még egy Redragon alap (például a Mitra) és kapcsolócsere + belső halkra pimpelése, az úgy nézem, hogy árban még éppen beleférhet a keretbe.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
pengwin
addikt
Továbbra is fenntartom, hogy nem káros mértékben tájékozatlan. A többi LTT videó sokkal inkább tűnik marketing anyagnak és szakmai fércműnek - és ezt a magas szintű produkció nem tudja teljesen elkendőzni.
Szerintem Plouffe egy viszonylag jó reklám a hobbinak egy nagy közönség felé, ami gyanítom nagyrészt teljesen laikus emberekből áll.
Üdv, pengwin
-
dqdb
nagyúr
válasz pengwin #82457 üzenetére
A megfejtés annyi, hogy RealForce, ami amúgy is rettenetesen drága még használtan is (300 dollár felett mennek tipikusan) és abból is egy ritka, gyűjtői extra kiadás, szóval még annál is drágább.
Ezt valaki a gyűjteményébe fogja megvenni, nem napi használatra, arra "elég" egy ~300 dolláros példány is. Ami még durvább, hogy sokan csak a Topre alkatrészekért veszik meg ezeket ennyiért, aztán egy custom billentyűzetbe kerülnek. És ami még ennél is durvább, az ez. Ez nem komplett billentyűzet, nem is egy kit, nem is komplett Topre kapcsoló, hanem csak egy billentyűzetnyi Topre housing titánból ...
-
dqdb
nagyúr
válasz werszomjas #82458 üzenetére
Amiről tudni lehet, hogy halk és fél év múlva is halk lesz, az csak 2KRO és a WASD környékén játék közben érhet meglepetés.
A halk billentyűzet nem lehetetlen, de feláras dolog.
-
Peddy789
őstag
Nah megjott a Keychron V3 QMK, megelpoen elegedett vagyok vele, roszabbra szamitottam oszinten szolva
A legnagyobb problemam hogy a gombokat tul konnyu lenyomni ezert konnyen melle nyomok ugyerzem. Valoszinuleg neznem kellene valami nagyobb grammu switch keszletet. De meglatom 1-2 het alatt hozzaszokok-e -
Mephike
őstag
válasz Peddy789 #82461 üzenetére
Nem Te vagy az egyetlen, aki erre a megállapításra jutott
A sárga vagy fekete kapcsolók irányába érdemes elindulni, majd azt kellene elsőre kitalálnod, hogy mennyit is áldoznál a dologra, mert lehet billentyűzetet váltani fogsz fél év múlva, ha ráérzel az ízére, akkor meg jól jöhet, hogy nem kell már új kapcsolót venned -
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #82464 üzenetére
Értem én a -t, de gumidóm és gumidóm között is nagy különbség van azért. Ha az átlagos gumidóm olyan minőségű anyagból lenne, mint a Topre megoldása, akkor nem lenne velük semmi probléma. Ha pedig utólagosan is cserélhető lenne akár kapcsolónként, mint a Topre vagy akár egészben, akkor is jobb lenne a helyzet.
-
micafighter
nagyúr
válasz micafighter #82319 üzenetére
Úgy néz ki, hiney ideiglenesen szünetelteti az új rendelések fogadását mert nagy a backlogja, illetve azok alapján amiket a discord csatornáján írt, lehet, hogy valamennyi időre mellőzni fogja majd magát a billentyűzet hobbit. Mivel azt írta, hogy átmenetileg szünetelteti a rendelések fogadását, reménykedek, hogy majd az 1.2mm CEM3 PCB-kből tudunk majd még rendelni, ha a backlogjával tudott haladni - mielőtt még hosszabb időre bezárná a webshopját.
Találkoztatok esetleg máshonnan beszerezthető, 60%os, USB-C-s, flex-cut nélküli, 1.2mm PCB-vel? A legközelebbi, amit találtam, az az Augur gyári PCB-je, a szállítási költség sem vészes, viszont ebből csak JST verzió van: [link] USB-C-vel a legközelebbi, amit találtam az a waffling60: [link] viszont ezen van 1 flex cut.
-
Peddy789
őstag
válasz Mephike #82462 üzenetére
https://prototypist.net/collections/in-stock-switches-1/products/in-stock-geon-black-linear-switches-35-pack
Nemtudom ez pl jobb lenne? Milyen pontokat kellene nezni ?
A keychron red ro switch: 45g, 4mm travel distance (https://www.keychron.com/products/keychron-k-pro-switch?variant=40106810638425)
Ha ez a geon black 65g akkor ezzel jobban fogom erezni magam ? -
dqdb
nagyúr
válasz Peddy789 #82468 üzenetére
Az a jó, hogy a Geon kapcsoló 60 grammja a bottom outra vonatkozik, míg a K Pro Red 45 grammja az érzékelésre, és egyikhez sem tartozik nyomásgörbe, így nem igazán lehet összehasonlítani őket.
Ha a Keychron a Cherryt másolta, akkor a 45 grammos actuationhöz ~60 grammos bottom out tartozik, azaz valószínűleg hasonló erővel lehet tövig nyomni majd a kapcsolót, azonban a Geon kapcsolóban nagyon hosszú rugó van, így még ha a bottom out hasonló is lesz, nagyobb erő hatására indul meg, ami éppen a te problémádat orvosolhatja.
Akartam javasolni alternatív megoldásként a külön rugót, de úgy nézem, hogy alig érkezett be Geontól a szállítmány, máris lerabolták.
Ez a black amúgy nem úgy black, ahogyan Mephike értette, ez nem egy adott gyártó alapszínű kapcsolója, hanem egyedileg megrendelésre gyártott darab, és ott a színek már nem utalnak sem a karakterisztikára, sem a rugóerőre. Egy "igazi" fekete kapcsoló sokkal nehezebb ennél 80 gramm környéki bottom outtal.
-
pengwin
addikt
válasz nyunyu #82464 üzenetére
Örülök, hogy valakinek feltűnt hová pozícionáltam a kurzort...
#82459 dqdb
Ja persze, értem én, hogy egy eléggé drága termék limitált kiadása és gyüjtőknek való, csak kicsit mellbevágott a dolog. Azért ezek mégse olyan számítástechnikai relikviák, mint pár ősi mechanikus billentyűzet, mint pl. a Symbolics-ok vagy az IBM Model F-ek.Egyre inkább rá kell jöjjek, hogy a Topre cuccok a saját kis univerzumukban léteznek. kb. minden külső megfontolástól függetlenítve.
Üdv, pengwin
-
Mephike
őstag
válasz Peddy789 #82468 üzenetére
Mivel kicsit a sötétben tapogatózol, érthető okokból, lehet várnék azzal a vásáslással a helyedben. Mert ha beruházol egy switchre, ami nem fog tetszeni, akkor csak a mérgelődés lesz utána.
Lehet megérné neked is egy ilyen teszterre beruházni (Aliexpressen is van ezer féle/fajta). Ha megérkezik beszereled a billentyűzetedbe és kipróbálod a neked tetsző darabokat. Ennyiből már el tudod dönteni, hogy silent kell-e vagy normál, illetve melyik az a rugóerő, ami bejön neked.
Ha megvan a kiválasztott, akkor a tesztert el tudod adni itt a Hardveraprón, lesz rá vevő. -
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Munkahelyre keresek egy könnyű, apró "plug and play" billentyűzetet amit magammal tudok vinni (azaz cipelném ide oda gépek között), mert az összes munakhelyi bill. használhatatlan vicc és szenvedés kategória. Igazából ha már olyan lenne mint a Lenovo X1-emen akkor OK lenne, sajnos azt nem tudom használni mert a programok hálozathoz kötöttek.Ami otthon van: Keychron Q1 és Q3
Laptopon (bill miatt vettem direkt ezt) Lenovo X1 CarbonNincs semmi extra elvárás, csak
- könnyű legyen,
-ki be dugható gépek között (Q1 és Q3 pont emiatt esik ki mert kb 2-3 kg mindkettő).
-Nem kell hogy mechanikus legyen,
-csak magyar nyelv,
-RGB meg egyéb extra szintén nem kell.Kösz
Nwww.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
dqdb
nagyúr
válasz NandorHUN #82472 üzenetére
Ha a a programok hálozathoz kötöttek rész azt jelenti, hogy rackszekrényben is használnád, akkor akkor az 1800-as kiosztás az, ami belefér a 19"-es szélességbe és tartalmaz minden billentyűt, ami egy teljes kiosztáson van relatíve kis átszokási idővel.
Ha csak hordozni kell és elég abból a TKL méret, akkor azok tipikusan 600-1200 gramm között szoktak lenni az anyagspórolástól/anyagfelhasználástól függően, ahol a könnyebb jelenthet egyszerre minőségre menő spórolást, de akár minőségibb anyagválasztást is. Keychronból mind a K8/K8 Pro (990 gramm), mind a V3 (1120 gramm) a nehezebbek közé tartozik, de az imént említett low profile K1 csak 650 gramm. Alternatív megoldás lehet ez egy magyar Keychron kupakkészlettel kombinálva, ha a halkítás is fontos, ez a plateless kialakítás miatt 810 gramm csak, mert nincsen benne egy nagy fémdarab.
Ha a hordozás nem azt jelenti, hogy gyorsan a hónod alá csapod és már sétálsz is, akkor érdemes lehet egy hordtáskát beszerezni.
-
dqdb
nagyúr
válasz pengwin #82470 üzenetére
Azért ezek mégse olyan számítástechnikai relikviák, mint pár ősi mechanikus billentyűzet, mint pl. a Symbolics-ok vagy az IBM Model F-ek.
De, a maguk szubkultúrájában ezek ugyanolyan relikviák, amit gyűjtenek embere, így érvényesül a minél ritkább, annál drágább elv, valamint a még annál is ritkább, annál is irracionálisabban drágább elv.Megvannak a Cherry gyűjtők, a ritkább darabok ott is csilliárdokért mennek, mint egy G80-5000, megvannak a beam spring gyűjtők, azok is bőven 1000 dollár felett mentek/mennek (aktuális árat nem néztem), és megvannak a Model F gyűjtők is, ahol a gyakoribb darabok relatíve olcsóak, de a ritkábbak szintén durva árakon kelnek el. Vagy ugyanígy megvannak az eredeti kustom gyűjtők is, korábban linkeltem ezt a képet, ez több, mint százezer dollárt érhet (aktuális árakat nem néztem, de 10-15e dollárért ment korábban egy-egy képen szereplő OTD). De 2000 dollárért nem kell nagyon messzire menni egy TGR Jane V2/V2 CE piaci értéke bőven felette van ennek még most is, ami a covid csúcs idején 7000 dollár felett ment. Hmm, a Unikorn ára most meglepett a hirdetésben, nem gondoltam, hogy azok is ennyire drágán mennek.
Egyre inkább rá kell jöjjek, hogy a Topre cuccok a saját kis univerzumukban léteznek. kb. minden külső megfontolástól függetlenítve.
A NIZ nem teljesen Topre kompatibilis kínálattal rendelkezik, de mostanra a Deskeys már teljes portfólióval rendelkezik (nem olcsón, de sokkal olcsóbban, mint Topre-ét kannibalizálni), megy a pletyka egy újabb belépőről, egyre több IC-nél látni EC opciót, a 40%-os világban is megjelent, szóval a Topre-világ éppen kiszabadulni készül a maga kis univerzumából, legalábbis custom vonalon.Továbbra is fenntartom, hogy nem káros mértékben tájékozatlan.
A billentyűzetes Short Ciruit videóin túl láttam egy build streamjét, és az alapján azt kell mondanom, hogy de, eléggé tájékozatlan. Lelkes, streamerként jó, amíg a maga örömére streamel lelkes hobbistaként, addig egy rossz szót sem szólok, de az LTT 15 milliós tábora felé "a" billentyűzetszakértőként van beállítva, és ahhoz nagyon kevés a tudása. Felmész egy billentyűzetes közösségi Discord szerverre és bőven a medián alatt lenne.Ettől függetlenül azt továbbra is tartom, hogy az az összefoglaló videó szerintem eléggé jó lett abszolút értelemben, bár tévedés akadt benne és a hangsúlyokon is lehetett volna hangolni, de ez így az egész képet nézve jól sikerült, sok munkát és időt tettek bele. Íme egy reakcióvideó rá olyasvalakitől, akit a stílusáért sokan nem szeretnek, de a tudásába nem lehet belekötni.
[ Szerkesztve ]
-
sittes79
addikt
Bepattant keychron q1-be a bobba u4t, eddig linear fan voltam, de ez nem is "rósz csak furi" kicsit
TRIBOSYS™ 3204 van gondoltam megkenem, dqdb mester azt mondat ez annyira. nem jó, de azért vettem, mert univerzális zsir ha minden igaz.
De meg kenek párat próbaképp, de igy gyárilag is nagyon jó csak karcos.
-
dqdb
nagyúr
válasz sittes79 #82478 üzenetére
A 3204 inkább lineárisokhoz jobb, a 3203 való taktilisekhez, a 3204 félúton van valahol a 3203 és a 205 között.
A való szó alatt azt kell érteni, hogy a taktilis hupli is kenhető a 3204-gyel nyugodtan, míg 3203-nal az inkább kihagynám, a maradékot nyugodtan kend meg vele. Annyi, hogy vékonyan vidd fel csak a felületre, mint minden lube-ot, ha látszik, hogy fehér, már régen rossz, elég, ha csak a felület csillog tőle.
[ Szerkesztve ]
-
PreDox
tag
1.Mekkora összeget szánsz rá?
-Hosszútávra tervezem.( 50-60k-ból jöjjön ki)
2.Használt szóba jöhet?
-Nem.Újat szeretnék.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
-Már a sokadik membrános olcsót. Szeretnék egy tartós mechanikust.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
-Főleg játék. Kevés gépelés, hetente pár oldal.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel?
-Mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik?
-Nincs. Nagy a választék, ezért kérdezem a szakértőket.
7.Milyen kiosztást szeretnél?
-Magyar
8. Milyen méretű billentyűzetet szeretnél?
-Kell numpad.
9.Extra igények
-Állítható RGB világítás.
-Fontos szempont, hogy halk legyen amennyire lehetséges.
Köszönöm szépen a segítséget! -
dqdb
nagyúr
válasz PreDox #82480 üzenetére
[link] + [link] (német Amazonról sokkal olcsóbb a billentyűzet)
festett kupak, szóval az idővel kopni fog, mint az összes többi magyar világítós kupak a piaconlegszívesebben Varmilót ajánlanék, de abból csak TKL van jelenleg jó áron silent red kapcsolókkal
Ilyen felhasználónévvel adná magát ez a billentyűzet
-
pengwin
addikt
Tök jó, hogy a magyar boltok több helyen double shot PBT-nek írják azt a Ducky kupakkészletet.
Az árukereső is érdekes, mert lehet vagy 4-5 másik boltban is kapni ugyanazt a terméket, de újabban sokszor csak 1-1 boltot listáznak. Régebben nem voltak ennyire aggresszívek a fizetős partnereik reklámozásával.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
dqdb
nagyúr
válasz pengwin #82484 üzenetére
Igen, ha már a kép sem jó, akkor legalább a leírás legyen jó, és ne cikkszámot kelljen vadászni.
Erről most alapvetően a Ducky tehet, ő ködösít. Például a One 2 RGB TKL terméklapján felül a marketinges blokkban szépen kiemelve ott van a Durable exceptional reliable performance, PBT double-shot seamless keycaps, German Cherry MX key switches szöveg, de alul a specifikációnál ABS or PBT van, és nem részletezik sehol sem, hogy az valójában nyelvtől függ, ahogyan azt sem, hogy az ABS az nem doubleshot ABS, ami ugyan fényesedne, de a felirat nem kopna, hanem laser etched. Korábban volt erre náluk egy összefoglaló lista, most már annak sem látom nyomát.
-
Abrion
senior tag
egy napja van meg a billentyűzetem, csak a -+* gomb elvesztése zavar egy kicsit de minden mást már megszoktam bár mondjuk a régi billentyűzetem lapos volt ez meg elég magas, de nem érzem hogy ez így rossz lenne a hangja egyszerűen szeretem, így síkosítás nélkül is. és pont rááll az ujjamra, nem is kell néznem hogy tudjam merre van a gomb
Jó választás volt átállnom mechanikusra membrános után -
-
Molydeus
őstag
Egy kis "miért gondolt át többször is, hogy milyen lefedettséggel bír a kinézett kupak szett" tanmese:
Egy ideje ezeket az Aifei féle cherry profilos, double-shot klónokat veszem. Magától értetődött, hogy ezek mindegyike támogatja az Alice féle osztott Space-t, ezért amikor kitaláltam ezt a 60%-os, Split Space-es "próbapadot", nem is gondoltam volna, hogy ebből még gondom lesz. 170+ darabos kupak készlet csak elég már mindenre, nem?
Hát nem.
A gond, hogyha 6.25-ös szóközt szeretnék bontani és nem akarok zsúfolt 1U-s jobb alsó sarkot, akkor az itthon lévő 4 készletből egyetlen egyben van 9db 1.25U-s R4-es mod (a Shokoban van 2db Super mellett egy Win is), az összes többiben csak 8. Mondanom sem kell, két buildet tervezek két készlet kellene...
Ha szimmetrikus 7U-s irányba mennék el, akkor hiányozni fog a második 3U-s Space, mert abból csak egy kell a támogatott Minilához (plusz az érkező PCB nem is tudja 3-1-3-at, de tervezek egy másikat is).
Nyilván ki tudok venni egy modot egy másik készletből és van egy fehér PBT Spacebar kittem is, de mindkettő elütne színben, utóbbi még a szoknya magasságában is és a felület simaságában is.
Pedig régebben kifejezetten figyeltem rá, hogy csak olyan kittet vegyek, ahol vagy az alfák, vagy az accentek fehérek.
Néztem mindenféle kiegészítő kitteket az Alin, de fura mód ezeknek a nagy része OEM profilhoz megy, a maradék meg vagy XDA vagy DSA, Cherry, csak elvétve van és az sem passzol színben.
Lassan ott tartok, hogy a Hammerhead Light klón mellé megveszem a Darkot is, aztán majd kitalálom, hogy mihez kezdek a maradék 172 db kupakkal. Vicces mert már a Lightot is csak azért dobtam be anno a kosárba, mert az asszonynak nagyon tetszett.M.
-
micafighter
nagyúr
Mivel fogyóban van az 105 és most elég sok rugót tesztelgetek, rendelni akartam megint 105öt, aztán mikor láttam az árát egy kis üveg 105nek, úgy voltam vele, ideje kipróbálni a castrolt is Az 105 meg jó lesz polírozott kapcsolókhoz. Ez lett volna ugye a kiszemelt rugókhoz:
Sajnos ezt a syntrax típust már nem nagyon kapni, ha minden igaz, ez a transmax váltotta, és elvileg ez ugyanaz, csak a név meg a csomagolás változott:
-
elite.cs11
senior tag
Qk75 valamikor juniusban kerul hozzam. Elfiloztam, hogy lehet atallok 65%ra a jovoben.
Gyozzetek meg, hogy ne vegyek egy QK65ot raktarrol
-
Domonkos
Ármester
válasz elite.cs11 #82495 üzenetére
Staggered, staggered; nem mindegy?
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
dqdb
nagyúr
válasz elite.cs11 #82495 üzenetére
Ne vegyél QK65-öt. Vegyél inkább Mode Envoyt később
-
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Corsair strafe RGB mechanikai billentyűzet
- Keychron Q2 - KTT Strawberry - Glorious Aura V2 Pudding Keycap set - INGYEN FOXPOST
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
- Eladó 105 darab Gamakay Pegasus csendes, taktilis(tactile) kapcsolók
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest