- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
válasz hoffman_ #46786 üzenetére
Microsoft Sculpt Ergonomicot nem nézted?
Abból tudtommal van magyar és BLuetooth-os verzió is.
Nyilván más kérdés, hogy bejön-e, de az egy nagyo nelegáns és kényelmes billentyűzet, szerintem.
Meg talán nem is 50 ezer.Az első mechanikus billentyűzetem egy X-Falcon Z-88 Super Scholar volt, épp most cseréltem le egy épített billentyűzetre.
Nyilván sokkal jobb az épített billentyűzet, pl. mert 1cm vastag aluminium van rajta körbe és sokkal csendesebb rajta gépelni, de objektíven szemlélve a dolgot nyilván a kínai 48$-os billentyűzet érte meg jobban az árát. Most úgy látom, hogy minél feljebb mész árkategóriában, úgy lesz egyre inkább "agymenés" a billentyűzet kérdése.
Valahogy abba a 48$-ba is belefért a kapcsolók hot swap-elhetősége, a double shot német ISO ABS kupak, a cserélhető USB kábel, az RGB háttérvilágítás és egy elég masszív és felhasználóbarát konstrukció (könnyű szétkapni mert csak 13 csavar tartja össze, és teljesen jól át volt gondolva a konstrukció, pl. volt gumitalp a billentyűzet alján is és gumiharisnya a kis kihajtható kihajtható lába végén is).
Nyilván légkapalapácshanggal lehetett rajta gépelni, mert kék Outemu volt benne, de őszintén szólva én nagyon megszerettem azt a kapcsolót, egyedül a hangja miatt nem azt használom, gépelni nagyon jó rajta. De a környezetemben lévőknek az idegeire mennék vele.Szóval én a helyedben nem aggódnék a kínai billenytűzet miatt, szerintem ezek a 10-20 ezer közötti kínai csodák nagyon is jó vételnek számítanak az árukért cserébe. Csak hát ízlés dolga, hogy mondjuk a hanggal együtt tudsz-e élni, meg, hogy tudod-e a magas profilt tolerálni.
Megnéztem ali-n, az a billentyűzet amit én vettem egy év alatt majdnem a duplájára drágult. 48 helyett 82$.
(#46791) hoffman_
Forrasztott kapcsolók esetében nincs márkakorlát, mert ugyanazt a lábkiosztást használják a különböző Cherry MX jellegű kapcsolók. Arra kell odafigyelni, hogy hány műanyag lába van a kapcsolónak, és hánynak van hely a NYÁK-lapban. Ez lehet 1 vagy 3, és igazából levágással orvosolható.Márkán belül is sokszor megéri a csere, mert teljesen más érzetet ad két különböző tipusú kapcsoló lenyomáskor, más lesz a hangjuk, stb..
Én kék Outemut cseréltem lilára, ami sokkal csendesebb, de annyira gyenge volt a taktilitása a kékhez képest, hogy nem éreztem mikor kapcsol, ezért nagyon sok betűt hagytam ki.
Most Outemu Ergo Clear-t használok, ez nagyon bejövős, csendes, és határozott visszajelzést ad, hogy hol kell abbahagyni a lenyomást, ezért sokkal kevesebbszer hagyok ki karaktereket és nem is püfölöm tövig a kapcsolókat. Ez utóbbira nagyon is hajlamos voltam a lilával.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
nyunyu
félisten
válasz pengwin #46801 üzenetére
Én kék Outemut cseréltem lilára, ami sokkal csendesebb, de annyira gyenge volt a taktilitása a kékhez képest, hogy nem éreztem mikor kapcsol, ezért nagyon sok betűt hagytam ki.
Szerintem ez nem a lila stem hibája, hanem a sima Outemu házé lehet.
Valahol olvastam, hogy vékonyabbak, nem olyan erősek a kontaktjaik, mint a Cherryknek, így nem követik olyan pontosan/gyorsan a nemlineáris stemek bütykét, emiatt nem érződnek annyira taktilisnek.Cherry házban nekem jól működnek, nagyobbat ütnek, mint a Gateron Brown stemek.
Ha rangsorolnom kéne a különböző Cherry billzetekbe oltott taktilis stemjeimet:
MX Brown 55gr (sajátja) < Gateron Brown 55gr (MX Blue) < Outemu Purple 1.0 (inkább magenta...) 62gr < Outemu Clear 2.2 68grHello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
pengwin
addikt
válasz nyunyu #46803 üzenetére
Nem moddoltam a kapcsolókat, hanem cseréltem.
Van 110db ék Outemum, amik sosem voltak forrasztva, és van 104 sima lilám (nem Ice!), amiket itt aprón vettem bontottan. Valamilyen Redragon billentyűzetben voltak eredetileg, ha jól emlékszem.
Úgyhogy a Z-88 jelenleg lila kapcsolókkal van teli, minusz a Scroll Lock, ami maradt kék, de nem is tudom, hogy mire való.A lila kapcsolók teljesen megbízhatóan működnek, csak én nem éreztem, hol az elég: vagy tövig nyomtam őket biztos ami tuti alapon, vagy nem nyomtam le őket eléggé.
Egy lila stemet kellett egy kék ház aljába átraknom, mert rosszul lett kiforrasztva az eredeti helyéről amitől rövidebb lett az egyik lába. Szerintem érzésre pont, hogy taktilisebb lett a kék ház aljától.
Egyébként nagyon meg vagyok elégedve a NYM96-tal, végre befejeztem.
Tanulság: hot swap socketet soha. többé!
Nagyon macerás a beforrasztásuk, bár egy normálisabb forrasztóállomással nem lett volna ekkora probléma.
Majd még a Caps és Num Lockok alá szeretnék egy-egy zöld LED-et, és a kupakjaikat cserélem majd ablakosra.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Ringman
nagyúr
válasz Domonkos #46792 üzenetére
már annyi féle switch van, hogy lassan lehetetlen követni
pl ott van a Kailh Purple: Tactile 50g-1.7mm (operating force/travel), amiről a marketing ezt írja:
The purple feels really nice. The bump is decently strong and smooth. It feels comparable to a Zealio 65g.haata oldalát érdemes átfutnod, hátha.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
laca500
aktív tag
válasz Flashback #46796 üzenetére
Szia!
Szerintem ne fűzz sok reményt a válaszhoz!
Kb. én is ebben a cipőben járok, csak én már 3 napja várom, hogy szóba áljanak velem!
Lehet rosszul olvastuk a topik címét "Milyen billentyűzetet vegyek?", mert itt szó sincs ilyenről! Sőt, ha ilyesmit mersz kérdezni egyszerűen átnéznek rajtad! Ez, és ahogy nézem sok másik topik is tele van offolva mindennel! Soknak már köze sincs a címben szereplő témához! Itt sem a címben szereplő témában megy jórészt a diskurzus, hanem egy 4-5 fős csapat dumál bill cseréről meg a felépítéséről meg láthatsz szép fotókat milyenre sikeredett a bill csere, azt is megtudhatod hol rendelj kínából, stb. És ebbe annyira belemerülnek, hogy elsiklanak a témába vágó kérdések felett! Még talán örülhetünk is neki, hogy nem kapunk a fejünkre, hogy megzavartuk őket!
Én már feladtam, majd csak veszek valamit!
Neked is ezt tudom csak tanácsolni![ Szerkesztve ]
Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
dugo_
veterán
válasz laca500 #46806 üzenetére
Hiszti helyett akár az összefoglalót is elolvashattad volna ebben a három napban.
1.Mekkora összeget szánsz rá?
2.Használt szóba jöhet? Nem válaszoltál rá.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Nem válaszoltál rá.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) Nem válaszoltál rá.
6.Van konkrét modell ami tetszik? Nem válaszoltál rá.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) Nem válaszoltál rá.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) Nem válaszoltál rá.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)Nulla fogódzkodóval feltett kérdésekre ajánljon a hóhér konkrét terméket...
Ajánlott billentyűzetek listája, ebből is lehet csemegézni. Hama Urage Illuminated pl. Vagy Cougar Vantar/200K + megbízható bolt a folyamatos garis problémákat intézni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Meglatjuk, meg nem tudom
Btw, Halo True hosszabb ido utan: ugy latom, hogy a billentyuzet nagyobbik reszere eleg idealisak ezek a kapcsolok, tehat a betuk, szamok, enter, etc. ala. Ahova nekem nem jon be, az pl. a Tab-Shift kornyeke, amit a kisujjammal vagy a gyurusujjammal nyomkodok. Oda egy kicsit konnyebben kapcsolo kapcsolo talan jobban menne.
while (!sleep) sheep++;
-
ribizly
veterán
Az a gond, hogy olyan billentyűzet kb nincsen készen. Így maradna az, hogy mondjuk rendeljen be egy DE vagy UK kiosztású Fnatic Rush-t és vegyen hozzá egy magyarító szettet (pbt, doubleshoot vagy dyesub, bár átlátszó asszem csak doubleshoot van) valahonnan (aliexpress). Vagy ha esetleg talál itthon CM Masterkeys L-t akkor azt. De ezek így egyben már általában valamit törnek a feltételeken (fnatic rush pirosan világít, a kupakszettel már drágább lesz, stb.).
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Domonkos
Ármester
válasz Ringman #46805 üzenetére
Ezzel is az a problemam, hogy az oldalan hagyott kis slot tul keskeny, hogy a nyomtatott hazon levo kampok bele tudjanak akadni. Ugyan lattam olyan megoldast, hogy azokat egyszeruen lehagyjak a nyomtatasbol es beragasztjak a kapcsolokat, de ezt en egyelore nem szeretnem meglepni.
Viszont nyunyu altal ajanlott oatemu sky v2 kifejezetten szimpatikus! Most ugy nez ki, hogy az lesz a nyero. Talalok hozza meg valami jo minosegu keycap-et es mar rendelem is
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
pengwin
addikt
világíŧ+magyar felirat+nem kopik le a felirat hármassal kicsit lutri ajánlani, mert magyar világítós kupak csak kopásra hajlamos technikával készül.
Sok mindentől függ, hogy fog-e kopni, de valószínű.Jó lehet a Cooler Master Masterkeys (nem Lite) + a CM magyarító kupakkészlete.
Elvileg van belőle sima háttérvilágításos verzió, a magyarító készlet pedig elvileg UK-ISO kiosztáshoz való.Lehet olcsóbban is megúszhatod, de pl. az ajánlottak közül a Cougar 200K nem emlékszik az utoljára beállított színre újraindítás után, és a sok fényben világító olcsó billentyűzeteknél valószinüleg rossz lesz a fehér fényre ránézni (kilátod majd belőle az RGB-t).
Próbálj ki valamelyik boltban mechnaikus billentyűzetet, hogy kell-e neked olyan egyáltalán.
(#46806) laca500
Már kaptál mástól egy választ, de ha elolvasod az összefoglalót, akkor az is benne van, hogy az olcsóbb kategóriában sajnos nem mozog olyan otthonosan az itt tanácsot adók nagy része. meg a tömegigénynek számító világítás sem akkora slágar itt a topiklakók között.
Az érdeklődők is meg vannak kérve, hogy legyenek szívesek írjanak pár sort ide a topikba az új szerzeményükről, ha valami olyat vesznek, amiről nincs információ.Már konkrét tipusokat is ajánlottak neked, én csak annyit tennék hozzá, hogy bár pl. a Cougar 200K nálunk már két éve hibátlanul és kopásmentesen teszi a dolgát, de mégis nagyon sok volt rá a panasz megbízhatóság terén, én emiatt nem kisérleteznék vele. A Hama talán kicsit olcsóbb megoldás, 12 ezerért meg már inkább valami alap mechanikust vennék, pl. Genesis Thor.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Ringman
nagyúr
Oda egy kicsit konnyebben kapcsolo kapcsolo talan jobban menne.
hotswapnál ennek semmi akadálya szerencsére
ha egyszer ráveszem magam, akkor kísérletezek a flaretech switchekkel, van azt hiszem 3 féle rugóm itthon (alap 50g-s + 2 könnyebb (35g és 45g talán?)egyébként a topre is ezt csinálja:
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
dqdb
nagyúr
-
PixAlan
aktív tag
válasz Zsebob #46813 üzenetére
nálam kb fél évet bírt a k800 egy töltéssel ha napi használatban volt, bár játékra mindig más billzetet használtam(g13 majd mechanikusok). Mondjuk a k800 nem is folyamatosan világít, csak ha érzékeli, hogy fölötte van a kezed, más, folyamatosan világító billzetek tényleg gyakran igénylik a tápot.
-
dragon1993
őstag
Öcsémnek szeretnék mechanikus billentyűzetet karácsonyra
25-30k ha nagyon jó ajánlat akkor 35k.2.Használt szóba jöhet?
Csak ha nagyon jó ajánlat3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
A4Tech KB-28G, szeretne valami GAMER-t.4.Mire használnád a billentyűzetet?
Játékra használná elsősorban, az alap felhasználáson kívül.5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Mechanikus gondoltam, most az a menő, de nem értek hozzá.6.Van konkrét modell ami tetszik?
Nincs7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Magyar jó lenne, de alternatívában jöhet nem magyar is.8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
A numpad jó lenne, (ha kell lemondok) a többi nem szükséges.9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Ha világít az pozitív neki, de ez se létszükséget.Előre is köszönöm a segítségeteket.
[ Szerkesztve ]
-
PixAlan
aktív tag
válasz dragon1993 #46816 üzenetére
Jó lenne, ha ki tudnád puhatolni az öcséd mechanikus kapcsoló preferenciáit.
Cooler Master MasterKeys CK550 szerintem nagyon jó választás ár érték arányban, nem eredeti cherry kapcsolók vannak benne hanem gateron, ami annyiban rosszabb a cherrynél, hogy kicsit jobban mozognak oldalra a kapcsolók(key wobble), minden másban ugyan azt tudja vagy akár jobb is. Ahogy nézem lehet kapni magyar kiosztással is.
Másik opció a masterkeys széria többi darabja(kivétel a lite), ezek drágábbak valamivel de cserébe eredeti cherry kapcsolók vannak bennük.
Fnatic streak is jó választás lehet ha fontos, hogy halk legyen a billzet, mert ez elérhető silent kapcsolókkal, plusz van csili-vili gamer rgb.
-
PixAlan
aktív tag
válasz dragon1993 #46818 üzenetére
tesoroval sok probléma szokott lenni minőségre ezért nem igazán tudom ajánlani, a ck550 szerintem minden szempontból jobb választás.
-
Grizzlu
tag
Sziasztok!
10-20k.2.Használt szóba jöhet?
Nem.3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Canyon világítós kábeles.
Elég koszos már, nagyon gyűjti a szenneződéseket, és pár évesen nem az igazi.4.Mire használnád a billentyűzetet?
Általános cuccok + kevés játék.5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Jó a gumiharangos is, de ha ebben az ársávban van jó mikrokapcsolós, megfontolom.6.Van konkrét modell ami tetszik?
Nem tudok ilyet.7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
ANSI magyar.8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Kellenek.9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Világítás fontos. Vezetéknélküliség jó lenne, plusz egy hozzá való egér is. Minél vékonyabb, annál jobb.Köszönöm!
MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W
-
dqdb
nagyúr
válasz dragon1993 #46820 üzenetére
Majd be tudnál dobni ide pár képet a billentyűzetről? A kupakokra és azok feliratozására sokan kíváncsiak lennének szerintem, hogy hogyan is sikerült (ha van kupakleszedőd vagy adtak hozzá nem műanyagot, akkor szeretnék kérni egy kupak aljáról is képet, hogy látszódjon az anyagvastagság). Köszi!
Grizzlu: az ANSI magyar kemény dió. Minthogyha valamelyik olcsó mechanikusból akadna ilyen, de inkább az ANSI US és ISO magyar felállás az elterjedt.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz dragon1993 #46823 üzenetére
Azt ne használjátok inkább, szépen meg tudja karcolni a kupakok szélét, ami festett kupaknál duplán hátrányos tud lenni (ronda és még a fény is átvilágít a karcoláson). Masterkeys L-hez járt rendes drótos, talán ehhez is adják.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
desigo
senior tag
Ezen a képen milyen billentyűzet van?
-
laca500
aktív tag
Szia!
Igen, ebben igazad van, nem válaszoltam a kérdésekre a szó szoros értelemben nézve!
Viszont a sorok között ott van majdnem minden.
Ráadásul a kérdések közül jónéhányra nem tudom a választ! Ha tudnám akkor valószínű nem itt kérnék tanácsot!1.Mekkora összeget szánsz rá? 10-12ezret
2.Használt szóba jöhet? Nem válaszoltál rá. Nem jöhet szóba.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Nem válaszoltál rá. Igen, mert fogalmam sincs. No name, egyszerű kb. 1000 forintos bill. Azért cserélem le mert szeretném ha világítana.
4.Mire használnád a billentyűzetet? Semmi különösre, néha egy kis játékra, néha egy kis szövegbevitelre!
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) Nem válaszoltál rá. Fogalmam sincs, nem tudom mi az az ollós, gumiharangos, mechanikus. Számomra a billentyűzet az egyszerűen csak billentyűzet! Szakmai része sosem érdekelt.
6.Van konkrét modell ami tetszik? Nem válaszoltál rá. Egyszerű, letisztult, semmi extra. A márka nem fontos.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) Nem válaszoltál rá. Természetesen magyart.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) Nem válaszoltál rá. Egyedül a numpadot tudom mit is takar, úgyhogy igen, arra szükségem lenne.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) Világítást szeretnék, de csak villogásmenteset, illetve amin van ilyen beállítás.Azért így utólag is köszi, hogy szóba áltál velem.
(#46811) pengwin
Köszönöm neked is a választ.
Elolvastam az összefoglalót, az ajánlott listát is megnéztem, de elég elavultnak találtam. Jónéhány már nem igazán kapható, és sok át is van húzva benne. Ezért próbálkoztam itt.
Tudom, hogy az olcsóbb kategóriában nem lehet az összes típust ismerni, de
úgy gondoltam, hogy azért nem az az általános, hogy csak a 30-60 ezer közöttit keresik.[ Szerkesztve ]
Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
Perbal1
tag
Sziasztok!
Vélemények erről!
Logitech
3.9 out of 5 stars 21 Reviews
Logitech G Pro Mechanical Gaming Keyboard, -
pengwin
addikt
válasz Perbal1 #46830 üzenetére
A Romer-G kapcsolókról döntő többségben rosszak a vélemények, a taktilis verzió pl. inkább csak reszelős.
Ezekre a kapcsolókra nem is tudsz cserekupakot venni a Logitech sajátjain kívül, ha lekopna róluk a festés, mert nem jó rájuk a Cherry MX-ekre való kupak.
A gyári kupakjaik meg jó eséllyel kopni fognak.Ennyi pénzért ne vegyél látatlanba billentyűzetet, ismerősnél vagy boltban próbálj ki egyet-kettőt, ha lehet, és utána le tudnád szűrni, hogy pl. milyen jellegű kapcsoló tetszene neked.
(#46829) laca500
Nyilván nem csak azt az árkategóriát keresik az emberek, viszont az itt tanácsot adók többsége igen. Meg nincsenek is nagyon olyanok, akik az olcsóbb kategóriát eléggé kiterjedten hazsnálták/használnák hogy tanácsot tudjanak adni. Aki azt a kategóriát veszi, az nem nagyon jár ide segíteni.
Ha meg csak a tapasztalatszerzés miatt mindenkinek kéne vennie 2-3-4 olcsóbb billentyűzetet a tanácsadáshoz, akkor az máris egy drágább mulatság lenne.
A Milyen videókártyát vegyek? topikban is komolyabb tanácsot kapsz, ha 150 ezres kártya után érdeklődsz, mintha a 25 ezres kategóriából kérnél javaslatot. Csak ott lényegesen jobban lehet egy-egy modell valós képességeire következtetni a specifikációból és a márka egyéb termékeiből, mint billentyűzetnél.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Ringman
nagyúr
válasz laca500 #46829 üzenetére
Világítást szeretnék, de csak villogásmenteset, illetve amin van ilyen beállítás.
tudtommal nincs flicker free billentyűzetvilágítás (pwm-es szokott lenni), max van ami magasabb frekvencián üzemel.
én 10k alatt a 3-4k-s hardveraprós lenovo prefered pro-t szoktam javasolni.
a cougar 200k/vantar lehetne még opció, de ott elég hektikus a minőségellenőrzés.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Ringman #46832 üzenetére
amazonon nincs olyan jó merítés most
BenQ Zowie Celeritas 2 Gaming Tastatur (rote Beleuchtung, Optische Switches, QWERTZ Layout) 45€
DREVO Tyrfing 88 Key V2 FR Layout (Braun-Schalter, Schwarz) 48€
+1 olcsó blue switch csillámpóni [link] 22€-ért"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Ringman
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #46835 üzenetére
bigass enter
nem emlékszem hogy használtam-e olyan, de így 2u backspace-szel bevállalnám
-
dqdb
nagyúr
válasz Ringman #46832 üzenetére
tudtommal nincs flicker free billentyűzetvilágítás (pwm-es szokott lenni)
Egyszínű és billentyűnként egyedileg nem állítható háttérvilágítás esetében néha előfordul, hogy teljes fényerőn nem villog, azaz a LED-ek maximális fényerejét áramerősséggel állítják be, így a teljes fényerő 100%-os kitöltésű PWM-t jelent.Aztán onnantól kezdve, hogy egyenként kell szabályozni minden billentyű világítását, az egész borul, és a PWM marad opcióként. De még így is mehetne a 1-5 kHz környéke egy átlagos 1 MHz-es vezérlővel, amit a csillámpóni billentyűzetekbe beletesznek, és tényleg ráfoghatnák, hogy flicker free, mert hatásban az lenne, de nem, a gyártók maradnak 100-200 Hz között, hadd villogjon.
max van ami magasabb frekvencián üzemel
Tudsz ilyenről RGB-ben? Eddig olyan 1 órát beletettem ilyen irányú keresgélésbe, de vagy rosszul kerestem, vagy egyszerűen nem létezik. Még a tényleg prémium kategóriában sem, ahol elvárnám, hogy figyeljenek ilyesmire.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
zo-lee
aktív tag
Halló!
Ne csodálkozz! Nézd meg, hogy 3 éve én mit kaptam, amikor magyar kiosztású billentyűzetet mertem keresni (#20803-as hozzászólástól) Meménemjónekemamásikkiosztás ?!
Érdemes visszaolvasnod, és máris nem támasztasz nagy elvárásokat a topikkal kapcsolatosan ... tisztelet a kivételnek ..
-
K1nG HuNp
őstag
Hali!
Valaki tudna segíteni, hogy hol találok cherry black-hoz O-ringet? Valami itthoni bolt kellene. Steelseries 6gv2 a bill.
(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()
-
ribizly
veterán
válasz K1nG HuNp #46842 üzenetére
Elmégy egy szerelvény boltba és tömítőgyűrűt keresel.
Ezekben a méretekben érdemes kutatni:
OD 26/28/30/32/35mm
Az a legtutibb, ha viszel magaddal egy kupakot és, ha viszonylag könnyen rá tudod húzni a belsejében található cuccra, akkor onnantól már csak az átmérőt kell eltalálni, hogy ne legyen túl vastag vagy túl vékony (értsd ne legyen túl rövid ezáltal a billentyű útja).|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Tipp: Ha nincs ellenedre egy kis kockázat, 30k-ért le tudod fagyasztani a testedet 10-15 évre. Ha utána sikerül kiolvasztaniuk, talán már egy olyan világban fogsz élni, ahol képes az emberiség 70 ezer Ft-nál olcsóbban is előállítani kb 50 darab átlátszó feliratú 2x2 cm-es műanyagdarabot, a veszélyes hulladéknál számottevően jobb minőségben. Ez most nem egy olyan világ, jelenleg ez a legjobb lehetőségünk.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz Zsiráfnyál #46844 üzenetére
Amúgy azzal leszek egyszer milliárdos, hogy feltalálom a félig DIY "szegény ember doubleshtot"-ját.
Pl tervezel egy olyan kupakot, ami két rétegű, mindkét réteg átlátszó (mattosan, nem annyira undorítóan), egymásba passzintható (értsd: egy kis kupak, és rajta egy nagyobb), teljesen blank, felirat nélküli, és sík felületű. A kettő közé pedig mindenki berak magának olyan nem átlátszó, vékony lapot, olyan felirattal kivágva, amilyet akar (az legyártható fillérekből, sima gravírozás, még az anyaga is lehet hulladék). Oldalt esetleg lehet nem átlátszó a kupak, hogy ne nézzen ki úgy, mint a hányás.
És kész, megveszed a generikus blank szettet, ami nyelvtől független, teljesen tömeggyártható, plusz megveszed hozzá az adott nyelvhez tartozó "betétet", összerakod magadnak, és van bármilyen nyelvű, soha el nem kopó, háttérvilágításos kupakszetted.
Még most szálljatok be 10-20 millióval, amíg fel nem robban az üzlet (ha meg mégse, akkor annyiból pont tudok venni egy jó kupakszettet).
[ Szerkesztve ]
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz Zsiráfnyál #46845 üzenetére
Elkéstem, ezt úgy hívják, hogy [Relegendable Keycap].
-
gaben22
senior tag
válasz Zsiráfnyál #46846 üzenetére
Meg aztán mintha valami cég kíserletezett volna már OLED billentyűzettel, ahol rendes (fizikai) gombok voltak, de a legend helyén kis OLED kijelzők voltak.
Eladó cuccok: GPU: Gigabyte Aorus Master 4090 + EKWB 4090 Nickel Acetal blokk
-
PixAlan
aktív tag
válasz Zsiráfnyál #46846 üzenetére
sajnos ilyet sem lehet nagyon kapni amikor utoljára néztem, meg vagy fényes a felülete és rossz tapintásra vagy matt és alig olvasható a felirat.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Genius Scorpion K10
- DELL / HP / LENOVO / LOGITECH billentyűzet bazár 490FT/DB!!!!
- Gamer Billentyűzet Akció ! Steelseries, Razer, Logitech - Számlával, Garanciával, Ár alatt!
- ZSA Moonlander MK1 programozható ergonomikus billentyűzet
- Csere-Beszámítás! Ducky One 2 / SF / Mini Billentyűzetek akciós áron!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest