- Telekom mobilszolgáltatások
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Mobil flották
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Allien
veterán
Köszííí mind kettőtöknek!
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
asuspc96
őstag
AMUGY SRÁCOK TI MÁSOKNAK IS ÍRTOK VAGY CSAK ÍGY A SAJÁT VACKAITOKAT VITATJÁTOK A VÉGTELENSÉGIG ?
nyugodtan lehet ezt a hsz-t töröltetni csak valamivel ki kellene billenteni ezt a topikot
-
Domonkos
Ármester
válasz asuspc96 #31602 üzenetére
Teljesen jogos
Helyzet az az, hogy nagyon nem tudunk azoknal a billencseknel sokkal jobbakat ajanlani, mint amiket beirunk az ajanloba. Ha minden 5. kerdes arrol szol hogy milyen magyar RGB szinekben pompazo billentyuzetet lehet venni 10k alatt, akkor nagy meglepetest nem fogunk tudni okozni, mert 20 hozzaszolassal lejjebb ugyanazt ajanlottuk a masik kolleganak is; mert egyszeruen nincs semmi alternativa elfogadhato minosegben.
Ha van tippetek hogy hogyan lehetne a tagokat ravenni hogy gorditsenek egy picit lejjebb, nezzenek bele az ajanloba vagy netalan meg a keresot is hasznaljak, akkor annak jo hasznat vennenk.Amugy meg el sem hiszed hogy mennyire konnyen es gyorsan bele lehet annyira vagni magad a billentyuzetek vilagaba hogy a vegen mar sajatot akarj epiteni.
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Departed
őstag
válasz holozis_HUN #31594 üzenetére
Részemről Genius Scorpion K9 . 6k-ért már kapsz és remek cucc.
asuspc96: Ez a két hsz-em billent a topic-on ugye?
Xiaomi Poco F6 12/512GB Black || TCL 55C805 QD-MiniLED TV
-
dugo_
veterán
Hát a legtöbb kérdésedre itt a válasz a topikban, ill. az ajánlott listában.
B120-ból volt magyar, csak kifutott. Ha fel akarsz hajtani egyet, akkor írj olyan boltoknak, akiknél van angol kiosztás, hátha felkutatnak neked valamit.Az Urage-et is veheted. Vagy ott a hol jó-hol nem jó Cougar 200K. Jobban pörgő webshopokból talán a javítgatott változatot kapod.
-
asuspc96
őstag
azt hiszem a 4 feltett kérdésemből 1-re kaptam választ, mikor saját magamnak reagáltam egy sor kérdőjeles fejjel
mindegy, mint látható a hsz-eim tendenciájából megtaláltam a kiválasztottat és csak annyi merült fel h létezik e magyar...ennyién ezt itt lezártam...semmi értelme
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz Departed #31604 üzenetére
Mindig nagyon orulunk ha valaki akar csak par mondatot is ir valamelyik altala hasznalt klaviaturarol. Sajnos nincs eleg kapacitasunk minden egyes darabot vegigprobalgatni, de ami az ajanloba kerul az legalabb mar egyszer bizonyitott es ha mas extrat nem is tud, de jo ar/ertek arannyal rendelkeznek (foleg az also 2 kategoria)
Kivancsi leszek hogy .5-1 ev mulva mit fogsz mondani rola!
Koszi a leirast!Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Allien
veterán
válasz Domonkos #31603 üzenetére
Szerintem, ha nem rutinos fórumozó az ember, az ajánlót qrvára nehéz észre venni. Jelentősen növelni kellene a betű méreteit annak a 2 sornak. Ha lehetne azt növelni, jobban észre vehető lenne, aztán, ha megvan a rutin, akkor már a többség fogja keresni, ha van összefoglaló.
[ Szerkesztve ]
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Domonkos
Ármester
válasz asuspc96 #31607 üzenetére
Figyelj! Sajnalom hogy nem tudunk mindenkinek egyedileg valaszolni, de had juttassam eszedbe, hogy mi is ugyanugy emberek vagyunk. Van csaladunk, munkank, meg minden mas egyebunk amit a topic kerdeseire valo valaszolasnal elobbre kell helyezzunk. Szeretem csinalni ezt is, de amikor tenyleg azt latom hogy minden nap teljesen azonos igenyekkel keresnek itt billentyuzetet, akkor van hogy inkabb megvarom hogy a delikvens vegye a faradsagot es visszabb gorgessem, mintsem hogy beirjam hogy pont ez kerestek tegnap is...
Tovabba egy olyan kerdesre foloslegesnek erzem hogy valaszoljak, amire magad valaszolsz meg kozben.
Viszont ha szeretned segiteni a munkankat, akkor irj egy rovid osszefoglalot a valasztott klavidrol, vagy eppen arrol amit most hasznalsz - esetleg ha biztos informacioid vannak egyes termekekrol - pl hogy megszunt a magyar kiosztassal valo forgalmazasa - azt is nyugodtan leirhatod ide, nekem meg ahogy majd az idom engedi frissitgetem amit kell. Nekem is csak 24 ora egy nap...
Kerlek ne varjad el hogy majd minden kerdesedre ugrani fogunk.
Koszi!Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Departed
őstag
válasz Domonkos #31608 üzenetére
Köszönöm a reagálást. Én is kiváncsi vagyok hogy bírja a strapát, majd szólok ha gond lesz vele.
Egy éves fejlesztés a cucc, nem probléma hogy tapasztalat híján nincs semmilyen listátokban.Egyébként az én szempontjaim ezek voltak:
- 10k alatt
- Ne legyen túl széles, a bill fiókom sem az, egérnek is kell a hely
- Legyen külön hangerő szabályzó és média léptető multimédia gomb
- Ha már divat világítson is (nem tudtam hogy ez jó nekem de nagyon bírom jól néz ki.)
- Magyar legyenAz ajánlottjaitok közül még a hama urage ami szinte jó lett volna, de túl szélesnek tűnt, jól jönnek az egyéb média gombok, meg valahogy a kinézet/világítás+fényerőtekerő is inkább a Scorpion-on tetszik jobban.
Esetleg lehetne egy "jónak tűnik de még nincs nagyon róla tapasztalat" szekció a lista végére.
Xiaomi Poco F6 12/512GB Black || TCL 55C805 QD-MiniLED TV
-
Domonkos
Ármester
válasz Departed #31611 üzenetére
>Esetleg lehetne egy "jónak tűnik de még nincs nagyon róla tapasztalat" szekció a lista végére.
Tervben van valami hasonlo, ugyanugy ahogy meg par mas kategoria is - pl retro. A gond tenyleg csak azzal van, hogy a boltok meg akkor sem nagyon hajlandok kicsomagolni egy egy billentyuzetet, ha te van a Prohardver egyik billentyuzetes topic gazdaja - holott pedig... Ismeroseim cuccait mar nagyreszt vegigprobaltam, mas forrasaim meg nincsenek. Egyetlen bontoval apolok jobb kacsolatot, de oda csak nagyon ritkan erkeznek olyan darabok, amiket meg ma is be lehetne szerezni es meg ritkabban olyanok amik olyan allapotban vannak, hogy arrol akarmennyire is objektiv velemenyt lehessen alkotni De lassacskan halad ez is.
Youtube-os reviewek alapjan meg nem hiszem hogy nagyon velemenyt lehetne formalni. Az ilyen bemutatok musoridejenek tobb mint fele amugy is csak a vilagitas es a hozza kapcsolodo funkciok bemutatasarol szolnak... Meg legtobbszor semmi referenciajuk nincs egy jo billentyuzetrolGender of electrical connectors is defined by the pins.
-
nyunyu
félisten
válasz Domonkos #31613 üzenetére
Youtube-os reviewek alapjan meg nem hiszem hogy nagyon velemenyt lehetne formalni. Az ilyen bemutatok musoridejenek tobb mint fele amugy is csak a vilagitas es a hozza kapcsolodo funkciok bemutatasarol szolnak... Meg legtobbszor semmi referenciajuk nincs egy jo billentyuzetrol
Ebben van valami.
Párszor már fordult elő, hogy itt a topikban kérdeztek ilyen-olyan ócókínai mecháról, amiről egy rendes leírást sem lehetett találni, aztán jobb híján rákerestem YTn, és kénytelen voltam végignézni pár thaiföldi gamer kiscsávó unboxing videóját a kérdéses billzetekről, hogy tudjak valami értelmeset írni válaszként. (Ami általában fikázásnak tűnik, de ez van. )
Alig vártam, hogy eljussanak ahhoz a pontig, amikor leveszik a kupakot megmutatni, hogy mi van alatta, mert abban a pár másodpercben derül ki a lényeg:
- kapcsoló típus
- kupak anyaga/vastagsága/gyártási technológiája (tudom, hogy sokan unják már az ezzel kapcsolatos eszmefuttatásaimat )Többi bullshit nem érdekes, de ezt a billzetbuzériával kevésbé fertőzöttek szeme nem biztos, hogy észreveszi.
(Tegnap linkeltem a 30$-os Lingbao billzet tesztjét, azon konkrétan feküdtem a röhögéstől, amikor Chryosan a világítás módokat mutogatta, csak hogy olyan is legyen a tesztben.)
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Allien
veterán
válasz Domonkos #31613 üzenetére
És akkor ne is beszéljünk a magam fajta, kínából berendelem, mond meg, milyen (már TE) billentyűzet. Kollégák kérdezik, mi is ez, mre jó, aztán kb az összes fogja a fejit, hogy megint vettem egy kacatot. Eddig csak az egyik mutatott érdeklődést, az is a világítása miatt. Persze, engem nem zavar. Majd valamikor haza viszem, és ennyi. Kénytelen leszek kitalálni, hogyan jelölöm meg a kupakokon, mi-melyik. Eddig ugye csak két kupakot tudtam felcserélni, mert ugye a Y-Z kupakok már nem azonos lejtésűek. Ennek ellenére, ami szöveget be szoktak írni, ezzel megy (két shift, meg a szöveg). Egy zavaró van benne, ez nem egyszínű ledes, és még nem tudtam át állítani, mivel ennek nincsen telepitendő szoftvere. Valamit a háttérben felrak, de ennyi.
-
nyunyu
félisten
válasz Allien #31616 üzenetére
Kénytelen leszek kitalálni, hogyan jelölöm meg a kupakokon, mi-melyik.
Lustáknak itt a matrica sablonom, amit Cherry profilra méreteztem, nem a magasabb OEMre, így a kupak tetejétől pár mm-mel lejjebb lesz a felirat, ha a matrica alját a kupak aljához igazítod.
-
Brett001
aktív tag
válasz nyunyu #31615 üzenetére
Ne is mondd, épp valamelyik este néztem YT-os videókat, mert kíváncsi voltam a Steelseries APEX M800 QS1 kapcsolóinak a hangjára. Kb. 5 videót néztem végig mire az egyik csávó hajlandó volt összehasonlítani egy Cherry MX Reddel. A többi videó mind a világítást ecsetelte hosszú perceken keresztül.
apropó... Valaki közületek már került testközelbe az M800-al? Milyen a gépelési érzet rajta?
"Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester
-
Allien
veterán
válasz Brett001 #31618 üzenetére
Én pl csak ezért rendeltem kínából egy ilyet:
4 swich ugye, a népszerűek. A kéket elvetettem, a hangja túl erős egy csendes szobában. Márpedig otthonra fog kelleni. A fekete érezhetően nehezebben nyomható. Maradt a barna-piros páros. A barna egy kicsivel nehezebb szintén, de már elfogadható. A pirosnál is megérezhető/látható, mikor kapcsol, nem feltétlenül kell tövig lenyomni. De lehet, mégis veszek én is gyűrűt erre is. Viszont, kínai gyártók valami miatt a kék kapcsolót erőltetik. Már bőven 50 dolcsi alatt (43) kapható mecha kék kapcsolós!
Ez pl:
egérrel együtt $46.99 (jó, az egér kuka, de akkor is)
Ez meg már éppen 40 felett egy kicsivel:
[link] $40.69Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Etzel
aktív tag
nyunyu, Allien, Domonkos köszi mindent. Megrendeltem a K70-et. Kicsit több lett a postával mint 20e de még így is megérte
Köszöntem, aztán még lehet benézek ha van vmi kérdésem-észrevételem
-
Thcksl
csendes tag
válasz nyunyu #31585 üzenetére
kösznöm a választ. Ezek jónak néznek ki.
A K750-nél ki tudnád egy kicsit fejteni, hogy pontosan miért gyenge pontja a tölthető elem? Én az árösszesítő webshopok feedback rovatában olvastam eddig róla véleményeket, ahol összesen egy vásárló írta azt, hogy az ővé lemerült, és többet be se kapcsolt. Erre gondoltál te is? -
haxiboy
veterán
Sajnos nem bolt vagyunk (sem milliomosok) hogy többezer billentyűzetet ki tudjunk próbálni.
Amelyik billentyűzeteket kipróbáltuk, és jónak találtuk bekerül az ajánlóba. De - főleg az alsó kategóriában - olyan gyorsan futnak ki a termékek hogy lehetetlen követni. Sokszor azonos típus alatt teljesen más termék található, vagy éppen minőségbeli romlás/ -nagyon ritkán - javulás tapasztalható amiért le-felkerülhet egy egy termék.Általában a ti tapasztalataitok alapján bővítjük az ajánlható listát. De általában 10k (sőt 20k) környékén azt szoktuk javasolni. Ha tudod próbáld ki, ha jó vedd meg. Olyan billencs ami tökéletes minden szempontból csak a felső kategóriában található.
Azért ne felejtsük el hogy itt főleg a consumer termékekről van szó, mert nagyon kevesen áldoznak perifériára nagyobb összeget.
Sajnos nem tudom megérteni azokat akik többszázezer forintos gép mellett, párezer forintos "gammer" perifériákat használnak.
Ezzel érintkezel a gép előtt ülve, akkor már lehet nem a kakit kéne megvenni.
Sem billentyűzetből, sem egérből, sem monitorból. Mert úgy jársz mint én.
Én gyerekkorom óta sok sok órát töltök a gép előtt, van hogy napi 15-20-at is. A rossz olcsó perifériáknak köszönhetem hogy 2x is műteni kellett a kezem (Ganglion), de mióta "normális" billentyűzetet használok a panaszaim megszűntek...Teljesen.Én azt mondom, ha megengedheted magadnak, vagy tudsz spórolni egy billentyűzetre 30k körül, az elkísér 10+ éven át, és nem kell a kukában landolnia ha lekopnak a feliratok vagy valamelyik switch meghal, mert javítható/cserélhető.
Illetve a topikkal is akkor foglalkozunk amikor szabadidőnk van (ebből nekem mostanában eléggé kevés jut a vizsgák, és egyéb RL tevékenységek miatt).
Kibillenteni a topicot? Bárki ír segítünk neki választani, persze nem mindig jön össze hogy 5k-ért szeretnék mechanikus rgb billentyűzetet, illetve sokan vannak akik nem hallgatják meg a tanácsainkat, de a nagy többségnek azért valamilyen útmutatást tudunk adni.
Kapásból hatalmas segítség lenne ha kérdezés előtt az összefoglalót átrágnák a kérdezők, mert nem hülyeségből csináltuk, a legtöbb kérdésre ott a válasz.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
törölt tag
Sziasztok!
Ilyesmit vett már valaki? Mennyire lehet problémás a használata? Gondolok itt a kevés gombra.
Vajon Androidon megoldható, hogy a magyar karaktereket előhozzam egy ilyenen, vagy legalább valami ANSI kiosztású cuccot keressek?
-
Allien
veterán
válasz haxiboy #31622 üzenetére
Mi volt a baj a gyengébb billekknél, hogy elcsesződött a kezed? Kéz tartás gondok, vagy mi?
Ami az összefoglalót illeti, frankó, meg minden, de hiába mondod el, mik a különbségek pl a kék-piros-barna swich-k között, alig fogom megérteni, amíg ki nem próbálom valahol. Aztán, hogy cserri, meg klaty vagy mi a gyártója, az végképp nem is jön le igaziból. A kínaiakról nem is beszélve.
Éppen ezért, sokszor "nevetek" (szigorúan magamban), amikor egyesek jönnek a a gammer billekkel, oszt detto ugyan úgy néz ki, mint a 200 éves írógép. Ezeknek én hogyan magyarázom meg, hogy Nekem pl totál mást jelent, mióta használom a Zboard billjeimet (mert többet kellett már vegyek). Ezért rendeltem aliexpresszről spec kupakokat, ami wasd gombok "befele" döntve, más felülettel. Szerencsére, én csak bele vau-vau, Ide belinkelek esetleg pár terméket, oszt csókolom. Az én mech billem már itt van, pedig eredetileg gigabyte-t akartam, magyar kiosztással, de mire lett vóna rá keret, már el is tűnt.[ Szerkesztve ]
-
AngerFîsT
tag
Szia!
Majd muti képeket én is K70 et akarok venni és egy cipőben vagyok veled Y-Z ügyben .
Olvastam a marásos bejegyzésedet, nem lehet rossz megoldás. De hogy marod ha maga a betű jel átmegy az anyagon ,hogy a fény átszűrődjön. Lásd képen
Én is gondolkodtam hasonlón, de arra jutottam ,hogy marad a szamárfül vagyis a gombra kis ügyességgel rá applikálok egy Z / Y matricát és ha már meg van szokva leveszem ( vagy marad ,ha szépen sikerül )[ Szerkesztve ]
I Say Anger you say FisT!
-
tusi74
őstag
-
dugo_
veterán
válasz AngerFîsT #31627 üzenetére
15 ezer az alap irányára a hirdetése alapján. Ha óradíjban otthon ülsz és megtanulod az ANSI kiosztást vakon annak is több értelme van.
"Az asztali billereknél lehet külön tervezési díj.(+10k) Illetve a felület nagysága és a num rész felár lehet sajnos.(+5k)"
Mennyinél tartunk, 30?
-
nyunyu
félisten
válasz nyunyu #31626 üzenetére
Megtaláltam az első "áldozatát" is, ezen jobban látszik a matrica.
-
Destr4ct
aktív tag
Sziasztok!
A Hama uRage Illuminated billentyűzeten milyen módon lehet a világítást kapcsolgatni?
Illetve az lenne a kérdésem, hogy Linux alatt van-e valakinek tapasztalata vele? Működik a világítás?What can change the nature of a man?
-
Van egy Genius KB-G265 billentyűzetem. Vettem egy mitx alaplapot, de ez a *** billentyűzet csak villog folyamatosan, és nem lehet vele semmit kezdeni. Minden usb portban. Másik géppel meg jó. A mini géppel is megy minden más, csak ez a retek f0s billentyűzet nem. Ilyenkor mi van? Látom van még itt-ott hasonló bejegyzés, de nincs megoldás?
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
nyunyu
félisten
15 ezer az alap irányára a hirdetése alapján.
Annyiért már simán lehet Maxnál gyártatni magyar kupakokat, az sem lesz (annyival) rosszabb, mint a K70 eredeti kupakja, max nem világít.
De legalább szabadon variálhatod, melyik kupak milyen szinű legyen, nem szőröznek annyit, mint a kínaiak, ahonnan most akarok rendelni.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
AngerFîsT
tag
Legalább a gyártó figyelhetne a pöttöm magyarokra is , hogy ne keljen ilyennel is nekünk sz*pni
(#31630) nyunyu : De legalább van akitől olvashatunk tapasztalatokat.
(#31634) nyunyu : az első kép olyan mintha tescoba vetted volna színeiben xd
[ Szerkesztve ]
I Say Anger you say FisT!
-
nyunyu
félisten
válasz AngerFîsT #31635 üzenetére
(#31634) nyunyu : az első kép olyan mintha tescoba vetted volna színeiben xd
Ja, eredetileg fehér+világosszürke vagy bézs alapon sötétkék feliratot szerettem volna (~legfelső Sun Type5C), de Max képein túl sötétnek tűnt a szürke kupakjuk (előző képen harmadik Olivetti meg nem tetszik annyira), így rendelés előtt lecseréltem világoskékre.
(Aztán a blank PBT kupakjaimat hasonló halványkékre akartam festeni, de nem úgy sikerült, *picit* túlfőztem a festéket. )Közben újradizájnoltam a terveimet a kínaiak kupakkínálatára, modok tejfehérek lennének (felül középen), betűk holdfény fehérek (felül jobbra), feliratokra tengerészkéket néztem ki.
Kínaiaknak persze ezt csak akkor merem elküldeni, ha előtte sikerül tűrhető áron+minőségben legyártani az anyámnak szánt szögegyszerű dizájnt, és nem pofáznak annyit, hogy miért francia a Caps logója, meg miért nincs kiírva a Shift, meg miért nem felül van az Enter nyila.(Ötletként az is felmerült, hogy az MX 1000 házát átfóliáztatom, aztán rendelek rá az első képen legalsó SGI Granitera hajazó szürke+tejfehér kombót, de ez a régi szabvány 7 szóköz, meg a hozzá való 1.5 Ctrl/Alt gombok hiányában meghiúsult, nem tudnak rá kupakot gyártani. )
Maxszal jóval egyszerűbb volt dolgozni: pár nap alatt felvették a magyar kiosztást a webes dizájnerükbe, aztán 3 nap alatt átrajzolták az abban összekattogott sablont az általam kért betűméretre, 10 nap múlva meg már nálam volt a legyártott kupak.
(Más kérdés, hogy a kupakok vékonysága miatt nem javaslom őket, nem jó rajtuk gépelni, túl hangosak.)
Kínaiakkal meg már 2 hete nyűglődöm, kb. tegnapra sikerült megérteniük melyik gombon milyen feliratnak kéne lennie a szabvány magyar kiosztáson.
Viszont a customizálási igényeimet igyekszenek nagy ívben hárítani, helyette a saját default dizájnjukat akarják rámsózni.
Nekem persze nem tetszik a Comic Sans betűtípus, pláne ilyen kis méretben, meg letisztultabb, cherrysebb dizájnt szeretnék. (Mod ikonok, Enter, num nyilak...)Mondtam már, hogy nem egyszerű?
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz #42308056 #31623 üzenetére
Ha hardverileg rendben van, akkor hogy fogsz-e tudni magyar karaktereket utni, az mar csak a szoftveren mulik. En par eve android 4.3.2-n gond nelkul tudtam hasznalni egy hasonlo meretu usb-s billentyuzetet magyar kiosztassal, miutan vegre sikerult elokeritenem a beallitasokban.
Mondjuk azt tanacsolom, ha teheted ne ezen gepelj, mert szornyuek szoktak lenni - legalbbis en jot meg nem probaltam. Altalaban semmi billentyuutjuk nincs es meg azon a roviden sem egyenletesek - borzaszto.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
nyunyu
félisten
válasz #42308056 #31623 üzenetére
Ilyen Rapoo E6100 jellegű kékfogú billzetek nem lennének jobbak erre a célra?
(Kékfogú egeremet már a 2.1 Eclair is kezelte.)
[ Szerkesztve ]
-
Etzel
aktív tag
válasz AngerFîsT #31625 üzenetére
Hali!
Persze mindenképp küldök/rakok fel képet ha megjött
Szerintem nem éri meg azt a pepecs munkát és nem is gondoltam végig teljesen hogyan is lehetne, csak gyorsan átvillant az agyamon hogyan is lehetne megoldani...de most, hogy így rá világítottál már értem ha nem lenne egyszerű hacsak nem kivitelezhetetlenÉn is azon gondolkozom, hogy majd leveszem az érintett kupakokat aztán ráragasztom, ha kell. De én inkább valahogy így gondoltam ahogy az egyik fórumtárs csinálta. a gomb elé nem pedig rá...
-
-
dqdb
nagyúr
válasz Victoryus #31642 üzenetére
Lehet, hogy a Genius mérnökei "túl optimistán" kezelték az USB2 port szabványban rögzített 500 mA-es limitjét, amit rosszul tervezett háttérvilágítással könnyű elérni és túllépni, miközben az alaplapod pedig tényleg a szükséges minimumot biztosítja és nem többet.
Ellenőrzési módok:
1. ha a háttérvilágítás fényereje állítható, próbáld meg csökkenteni, és ha úgy megy, akkor ez volt a probléma
2. ha van olyan USB hubod, ami saját tápellátással rendelkezik, akkor nézd meg arra kötve, hogy megy-e, és ha igen, akkor ez volt a problémaMost látom, hogy van rajta két USB port. Azokat a portokat ugye üresen hagytad?
Nincs rajta semmi gamer mód, sima világítós billentyűzet.
Én neten keresgélve úgy látom, hogy tud 1000 Hz-es üzemmódot, szóval van gamer mód. Ezt kellene kikapcsolni, a hogyanról ne kérdezz, mert a hivatalos oldalon alig van a billentyűzetről infó.[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Skullwipe
senior tag
De kár érte, nem néz ki rosszul, double PBT kupakok (elvileg) és úgy értettem hogy topra kapcsolók, ami a membránt jelenti, kapcsolási magasság állítással.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz Skullwipe #31644 üzenetére
Kapacitív gumidómot sosem adta olcsón a Topre. (Lásd eBayen Realforce 104 vagy valamelyik HHKB Pro árait.)
Érdekes, hogy a Realforce RGB még nincs kint a weblapjukon, csak a viszonteladóik shopjaiban lehet látni.
Ami pozitívum, hogy a korábbi kapcsolóikban használt slidert lecserélték a CM Novatouchéhoz hasonló, MX kompatibilis sliderre, így elvileg tetszőleges kupakot rá lehet tenni, nem csak a korábbi, húzós ára miatt nagyon ritka billzeteikről lopott kupakokat.
Viszont azok tényleg PBTből voltak, ezen viszont eléggé generic kínai doubleshot ABS van a forgalmazók shopjai szerint.
Mivel ezek kapacitív kapcsolók, nem szükséges fizikai kontaktus a kapcsoláshoz (nem kell bottom outolni, hogy zárjon két érintkezőt, mint a sima gumidóm).
Elektromosan feltöltött gumidóm paramétereit méri: feszültség, kapacitás az alakváltozás függvényében folytonosan változik. -> Más referenciaszint megadásával beállítható, hogy hol/mikor kapcsoljon az elektronika.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz nyunyu #31645 üzenetére
Mivel ezek kapacitív kapcsolók, nem szükséges fizikai kontaktus a kapcsoláshoz (nem kell bottom outolni, hogy zárjon két érintkezőt, mint a sima gumidóm).
viszont elég nehéz nem bottom-outolni, könnyebb kapcsoló esetén szerintem kb lehetetlen anélkül gépelni.
a legolcsóbb topre most azt hiszem a type heaven
viszont legalább tartja az árát, ha nem jön be min. veszteséggel el lehet adni - persze nem itthon.
szerk:
ha meg iso-t szeretne valaki, akkor meg teljes bill esetén ez a legolcsóbb - 210 fontért. [link][ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Skullwipe
senior tag
Mi is az a Scroll Lock, mire való, angolul.
-
nyunyu
félisten
válasz Skullwipe #31647 üzenetére
Mellette Pause/Break sem sokkal hasznosabb grafikus oprendszerek alatt.
Parancssoros ablakban persze még mindig működik: ideiglenesen felfüggeszti aztán újra engedélyezi a futó programot, vagy Ctrl-Breakkel teljesen megszakítja.
-
köszi, nem sikerült megoldani még.
USB3-as porton is villog azzal az alaplappal. Mindegy neki, hogy van-e a saját usb portán eszköz. Egér vezeték nélküli egér szokott lenni benne, laptoppal meg az asztali géppel működik.
No mind1, majd megnézem mit lehet kezdeni a gamer móddal. Kapcsoló nincs rajta. A világítást lehet csak ki/be kapcsolgatni, de csak villog folyamatosan.[ Szerkesztve ]
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
haxiboy
veterán
válasz Allien #31624 üzenetére
Szimplán a rubberdome hirtelen "kattanása" és a nem egyenletes nyomáspont, volt olyan ujjam amit sokkal többet terheltem mert épp azt a gombot erősebben kellett megnyomni. Rövid távon azt veszed észre hogy előbb elfárad a kezed, vagy fáj a csuklód. Hosszú távon meg lesz egy ilyened.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest