Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tusi74

őstag

válasz Thcksl #31621 üzenetére

Elméletileg lehet is vásárolni hozzá tölthető elemet. Most valamiért ingeranciám támadt a K750-et használni a a mecha helyett (ammi jó, jó, de nem tudom a magas gombokat megszokni), és alig volt lemerülve. Összeszerelés minősége pedig nagyon jó, igazi minőségi darab.

• Tin

veterán

válasz Thcksl #31621 üzenetére

a k750 mint billentyűzet nagyon jó a lapos profil és a hordozhatósága miatt. jó nyomáspont, kényelmes gépelés, én a mai napig használom, és szeretem, néha kifejezettem felüdülés a kezemnek az alacsony profil a das keyboard mellett.

az enyémben is szar az akku, és folyton a napon áll, így sem tölti fel rendesen, tehát képtelenség rendszeresen használni még egy ablak melletti íróasztalon is. a gond - mint utánaolvastam - az, hogy a k750 töltőáramköre egyfolytában tölti azt a szerencsétlen cellát egy adott ponton (jellemzően 100% körül), és ezzel gyakorlatilag kinyírja a cellát. ezért bírnak 1-2 évet csak, használattól függően.

opciók:
    1. veszel bele ML2032 akkut évente, belerakod, és örülsz, amíg tönkre nem megy
    2. jó vastag, garantáltan nem átlátszó tapasszal leragasztod a napelemeket, és használod nem tölthető, CR2032 elemmel
    3. leragasztod a napelemeket, veszel bele ML2032 akkut, és külső töltővel töltöd. így a töltőáramkör nem nyírja ki olyan hamar

nekem pont ma este lett elegem, hogy megint visszaesett a töltöttség 50% alá, és szinte nem is megy a billentyűzet.

kiszedtem az ML2032 akkut, beleraktam egy ilyen alap xtar töltőbe. ugyan ez a töltő 3.6V-os elemekhez való, szerintem a visszajelzése sem jó ehhez, de az ML2032 65 mAh-s, a többi akkum 3000-3500, kiszámoltam, azokat mennyi idő alatt nyomja fel, és beleraktam 10 percre az ML2032-t (kiékeltem, hogy rendesen érintkezzen).

csutkára feltolta az akkut, de úgy, hogy most mereven 100% a töltöttsége, zöld minden, teljesen jól működik. egy ideig használom majd így, ha meg elhalálozik az akku, akkor esetleg váltok CR2032-re, vagy rendelek egy másik ML2032-t.

kár, hogy a logitech nem adja ki tök ugyanezt a billentyűzetet napelemek nélkül, a végén 2 db AAA elemmel. picit magasabb lenne hátul, de tuti vevő lennék rá.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák