- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Probmx
csendes tag
Sziasztok! Szeretném megvásárolni első mechanikus billentyűzetem. A kiszemelt áldozat: Corsair Strafe RGB Ezt a billentyűzetet szeretném magyar kiosztásúra varázsolni (változtatni). A legjobb módja az lenne, ha valahol találnék hozzá, olcsó ISO (Magyar) gravírozott (átlátszó) keycap szettet, de ahogy láttam ez a billentyűzet felára lenne. Esetleg meg lehetne oldani esztétikusan matrica szettel, és ha igen, akkor hol találnék olyan szettet hozzá aminek a matrica része átlátszó, viszont a betűk fehérek rajta? Előre is köszönöm szépen a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Sokat olvasgatok bill vásárlás előtt, de nem nagyon látom a hozzászólások közt, hogy melyik milyen puha leütésű. :\
Ebben szeretném kérni a tanácsotokat.
Az igényeim:
1.Mekkora összeget szánsz rá?
Minőség rovására ne menjen, de minél olcsóbban, max 20k.
2.Használt szóba jöhet-e?
Ha nem öregszik el a kapcsoló szerkezete az idővel, akkor igen.
3.Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod?
Programozás, gépelés leginkább (sötétben).
4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus).
Ami puha (mint egy laptop, vagy még jobban.
5.Van-e valami elképzelésed? Extra igények (kell-e numpad, világítás, csuklótámasz, vezetéknélküli, ergonomitás, programozhatóság, stb?)
Világítás nem árt (csak ne kéken), numpad jó lenne, ANSI kiosztás-t szeretnék, csuklótámasz nem fontos, kábeles és nem programozható lenne az ideális. Jah ne legyenek rajta sehol plusz gombok, mert a nemzetközi szabványok miatt szeretnék áttérni az ANSI-ra is, tehát ne legyen a tab, esc, capslock mellett semmi plusz függőleges extra gomb. A F1-F12 felett maradhatnak, oda nem téved a kezem, ha olyan van csak a piacon.
6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? (amennyiben nem, sokkal testhezállóbb billentyűzetet is találhatsz/ajánlhatunk)
Nem ragaszkodom, sőt!Igazából az időtállóság, a puhaság, ANSI és a világítás lenne a fontos.
Ha tudnátok párat ajánlani, amiből válogathat a szemem, hálás lennék.Köszönöm szépen a segítségeteket előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Entaro
tag
válasz Sokimm #29155 üzenetére
Még mindig ajánlom ( létezik más világítással, és nemcsak MD -n hanem Alin, Amazon on is van mindig. Van cherry vel is, nyilván az drágább lesz.
Mechanikusban nincs olcsóbb. Ollós lehet még puha érzetű, ennyire persze nem, ami a Fuji kb900, és a Cougar 200.
[ Szerkesztve ]
-
esikl012
tag
Üdvözlet a szikiknak!
Ezek közül melyik lenne a legjobb választás, általános felhasználásra?
Genius Imperator
Cooler Master Storm Suppressor
Hama Urage
Cooler Master STORM Devastator II
Ozone Blade
Asus Cerberusvagy más esetleg ebben az árkategóriában ~10-12K max.
Sok munka van abba' ám, hogy ennyire félősek, Halottak vezetnek itt riadt kis élőket.
-
nyunyu
félisten
válasz Entaro #29156 üzenetére
Hmm, éppen rendelhető a Magicforce 68 MDn.
Gateron Clearrel, fehér világítással, ABS kupakokkal konfigurálva 62,5$-ra jön ki szállítással együtt. (+ÁFA?)Ollós billzetek kb. olyan puhák, mint az MX Brown/Blue.
Red valamivel puhább náluk, Gateron Clear meg sokkal.Anno próbáltam a Gateron Cleart, de nekem túl puha volt.
Könnyű kupakokkal még elmegy, de vastag és nehéz kupakokkal már attól is kapcsol, ha ránézel.Legrosszabb esetben anyámnak építek billzetet a Clearből, úgyis elég nehezen mozgatja az ujjait.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
sutyerák007
senior tag
Sziasztok.
1.Mekkora összeget szánsz rá?
7k körül2.Használt szóba jöhet-e?
Új3.Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod?
Elsősorban játék + általános dolgokra. A régi sajnos fél liter folyadék áldozata lett és azóta nem működik.4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus)
Passz5.Van-e valami elképzelésed? Extra igények (kell-e numpad, világítás, csuklótámasz, vezetéknélküli, ergonomitás, programozhatóság, stb?)
Numpad kell. Lehetőleg vezetékes legyen, csuklótámaszosom még nem volt így most sem tartok rá igényt, a világítás opcionális.6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? (amennyiben nem, sokkal testhezállóbb billentyűzetet is találhatsz/ajánlhatunk)
Mindenképpen magyar kéne.Ekkora max összeg mellett tudtok valamit ajánlani vagy inkább csak válasszak valami random billentyűzetet
[ Szerkesztve ]
-
sittes79
addikt
Vásároltam egy corsair K70 rapidot, valami bődület király, tényleg aki teheti vegyen mechanikus bill.-t.
A kérdésem, hogy ki mivel oldja meg, hogy ne porosodjon a vas? Lehet e ezekre kapni valami műanyag takarót?
Köszi
-
Slyer
senior tag
Hali!
A COOLERMASTER Storm Supressor háttérvilágításáról mik a vélemények? Igazából egy hétköznapi billentyűzetre lenne szükségem, háttérvilágítással.
A lényeg az lenne, hogy ha nem pont felülről nézem, akkor se halványodjon / foltosodjon a világítás. ha esetleg valakinek van ilyen billenytázete, megtenné hogy lefényképezi élesebb szögből?
Köszönöm szépen előre is!
-
Slyer
senior tag
válasz sittes79 #29166 üzenetére
köszi, néztem ezt is, de a fehér háttérvilágítás miatt bejön a suppressor nagyon. plusz pár hozzászólással előbb írta valaki, hogy hamar kopik a cougar. az egyedi probléma?
szerk.: most nézem hogy az is lehet fehér... ez éles szögből is egyenletesen világít, vagy ilyen felejtsek el ilyen árkategóriában?
[ Szerkesztve ]
-
notika77
senior tag
Ha az éles szög a laposabbat jelenti, akkor a Cougar egyenletesen világít a billentyűk alól a szemedbe, de a kupakokon keresztül sokkal gyengébben világít, de arra is mondhatjuk, hogy egyenletes. Engem nagyon zavar az a fény, ami a billentyűk közt "szökik" el és sokkal élesebb, erősebb, mint a hasznos irányba a kupakokon keresztül távozó. Természetesen a választható 7 világító szín közt nincsen a fehér, ami nekem is a legjobban tetszene. Továbbá minden áramtalanítás után állíthatod be a kívánt színt, mert elfelejti.
ui.: a kopás talán az egyetlen hiba, ami nálam még nem jött elő
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
eléggé vicc összegért van lenovo usb fingerprinter keyboard, ha valakinek nem számít, hogy cseh kiosztású a billentyűzet:
[link]Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Erről mi a vélemény? Az ára miatt kérdezem, mert az nem lenne rossz, így egy pakk-ban... Noti mellé kellene valami, amin könnyű gépelni és világít (elég lenne 1 színben is, a hajnali ill. az esti órákra).
Esetleg külön bill.-zetet,ha van jobb max 10K-ért, akkor azt is ajánlhatnátok!
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #29171 üzenetére
Hoppsz, sorry, az idő lejárt, a Link meg kimaradt...
-
törölt tag
Üdv!
Az Apple Wired billentyűzet USB (MB110MG/B) mennyire ajánlott vétel windowshoz? Őszintén szólva nekem nagyon tetszik , a személyes tapasztalat is jó volt. A felhasználás teljesen általános, nem igénylek semmi extrát.
-
Doky1988
senior tag
Udv! Max 15ezerig szeretnek vezeteknelkuli billentyuzetet meg egeret! Hasznalt nem erdekel. Koszi elore is Nyilvan magyart
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
nyunyu
félisten
válasz #04085760 #29174 üzenetére
Az Apple Wired billentyűzet USB (MB110MG/B) mennyire ajánlott vétel windowshoz?
Valaki régebben irogatta, hogy pár gomb nem a PCken megszokott módon működik az Apple billzeteken, így pár funkciót 3rd party alkalmazással át kell mappelni, hogy teljes értékű billzetként lehessen használni.
Pl. alapból nincs PrtScr/ScrLck/Pause gomb, ezek helyén lévő F13/F14/F15 meg más scan kódot küld, amit a Win alapból nem kezel.
Vagy nem tudom, mi van az alsó sorral: PCken Ctrl/Win/Alt a sorrend, míg almán Ctrl/Alt/CmdHello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
haxiboy
veterán
Na! Nagyjából visszatértem, hosszú volt a Glamour hétvége
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Ringman
nagyúr
-
mitisz
tag
Sziasztok!
Melyik a legjobb magyar kiosztású, mx cherry brown-al rendelkező mechanikus billentyűzet? Kb. 30 ezret szánnék rá.
Cooler Master Quick Fire XT-t néztem ki eredetileg, de nem találtam magyar kiosztásban. Vagy valahogy meg lehet rajta oldani az ékezetes betűk gépelését?
Előre is köszi a segítséget!
-
nyunyu
félisten
Lehet egyáltalán kapni barna kapcsolós magyar billzetet?
Tesoro Durandal elvileg kifogyott, meg mostanában voltak vele problémák, Durandal V2 meg csak jövőre lesz.
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Bátyónak segítenék.1.Mekkora összeget szánsz rá?
Minél kevesebbet.
Nem.
Játék.
4.Milyen típusú billentyűzetet keresel?
Ollós. (asszem )
5.Van-e valami elképzelésed?
Világítás, vezetéknélküli, numpad.
6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz?
Igen.Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
Domonkos
Ármester
válasz mitisz #29186 üzenetére
Osszefoglalot olvastad?
Teljesen fuggetlen, hogy a gep mit vesz be es hogy mi van a billentyuk tetejere nyomva. Ha akarsz csinalhatsz egy teljesen sajat kiosztast is es az is ugyanugy fog mukodni minden szabvany billentyuzettelGender of electrical connectors is defined by the pins.
-
mitisz
tag
Igen, néztem. Közben megrendeltem a durandal ultimate g1nl cherry brown-t, mert a gyárilag magyar kiosztás eldöntötte a dolgot. Remélem, nem fogok csalódni benne
-
sengee
csendes tag
Hello!Most rendeltem egy hama urage starter settet,az lenne a kérdésem hogy ez megfelelő lenne FPS játékok irányítására?
-
nyunyu
félisten
Ha valaki OLCSÓn akar magyar világítós kupakszettet szabvány 6.25 alsó soros mechára, akkor 14k-ért kap CM MasterKeys Lite L billzetet alkatrésznek. (bónusz világítós egérrel)
Kérdés, hogy a CM vékony ABS kupakja mennyivel kopásállóbb, mint mondjuk a Tesco Durandalé.
Egyéb alternatíva lenne még Max világítós kupakszettje 70$+10$ szállításért, de az ugye 24-25k, nem 14.
Ráadásul az sem vastagabb.(Annyiért már jóval komolyabb minőségű dyesub PBTt is tudnék gyártatni, ha lenne rá igény...)
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Viktor0610 #29185 üzenetére
Tényleg érdekelnének javaslatok!
Sziasztok!
Bátyónak segítenék.1.Mekkora összeget szánsz rá?
Minél kevesebbet.
Nem.
Játék.
4.Milyen típusú billentyűzetet keresel?
Ollós. (asszem )
5.Van-e valami elképzelésed?
Világítás, vezetéknélküli, numpad.
6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz?
Igen.Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
nyunyu
félisten
válasz Fr3eWar #29192 üzenetére
Ez nekem Cherry profilnak tűnik, olyan formájú, mint ami a klasszikus mechanikus billzeteiken is van. Esc kupakjuk 10mm magas.
MXB2/3-nak jóval laposabb, uniform kupakjai vannak, minden sor egyformán lapos, de azt nem szeretem, ahogy a többi gyártó mecha billzetein szokásos magas OEM kupakokat sem (ott 14mm az Esc)
(MXB2, Gateron PBT (Cherry), Max ABS (OEM), BTC ABS (???) )Cherry profilú kupakot egyre többen gyártanak, fent láthatod a Gateron PBT kupakjaimat, holnap érkezik meg egy szintén Cherry profilos NPKC PBT készlet. (ISO!!!)
(NPKC gyárt(at?) OEM profilt is, ne keverjük a kettőt!)Meg mintha a Vortex doubleshot kupakjai is Cherry profilúak lennének, de ezt az itteni Pok3r tulajok úgyis jobban vágják.
Ja, Cherry régi öntőformáit vette meg a német GMK, így az ő méregdrága doubleshot szettjeik közelítik meg leginkább az oldschool Cherry vonalat, amit már a Cherry is hanyagol a kilencvenes évek vége óta.
(azóta sokkal olcsóbb módon, lézerrel feliratoznak)Hasonló, de nem teljesen ugyanilyen dőlésszögű kupak van a Leopold billzeteken (meg a kínai, Varmilo álnéven futó "klónjaikon", utóbbiból lassan kapható ISO is)
Esetleg van még a Signature Plasticsnak is egy DCS nevű kupakcsaládja, az is hasonló, mint a Cherry.
De ebből nem nagyon van blank, egyedi szettet meg iszonyat áron gyártanak.
Néha lehet látni DCS profilos szetteket a különböző groupbuy oldalakon, de általában nem ilyeneket gyártanak.[ Szerkesztve ]
-
SoulReaver
veterán
Hali!
Az adatlapomon levő billentyűzetbe szeretnék ledet rakni. Lehetséges? Genius imperator.
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz SoulReaver #29194 üzenetére
Nem.
-
Pr3d4tor8
újonc
Üdv!
Genius Scorpion k215 mennyire ajánlott?
Abban az árban van jobb vétel nála? -
wwhy
veterán
Srácok, vezeték nélküli, világítós, magyar (vagy UK), teljes kiosztású, halk billentyűzetet keresek. Ami nem a K800 ára, hanem mondjuk a fele Kizárólag irodai munka, sok-sok gépelés. Jelenleg egy Fujitsu LX400-at gyötrök, de már annyira fel van keményedve (és a vevője sem az igazi), hogy eldöntöttem a cserét. Madzagost találtam bőven, wireless világítóst csak ilyen smart vackokat vagy K800. Hátha ti tudtok valamit ajánlani ...
[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
MODERÁTOR
-
fogtunder
nagyúr
válasz Viktor0610 #29198 üzenetére
egy ilyen billentyűzet létezik tudtommal, a Cougar 200K, viszont az utóbbi kb. fél év szériáival voltak gondok, ha rákeresel látni fogod, ezért nem igazán ajánlja már senki (én lassan egy éve vettem az enyémet, semmi baja, igaz az még a német kiosztásos széria). ha nem kell a világítás, akkor rá lehet nézni a Fujitsu KB900-ra, vagy a Cherry Stream 3.0-ra, de ezek nem tudom hogy állnak pl. anti-ghosting terén.
(#29197) wwhy: vagy K800 van, vagy a fenti verziók, esetleg Apple billek, de azok se világítanak. én mondjuk a K800-tól eltanácsolnálak, nem ér annyit, amennyibe kerül, inkább próbáld meg elvezetni a kábelt valahogy szerintem.
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
wwhy
veterán
válasz fogtunder #29199 üzenetére
A képek alapján a Cougar 200K USB-s, nem wireless. Sajnos.
Szerk.: az ollósság nem kitétel, csak a wireless-ó+világítós+magyar (UK/DE)+halk.
Utálom a kábeleket, inkább ne legyen világítós[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Hálózati / IP kamera
- OTP Bank topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Gitáros topic
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest