- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Varoz
addikt
válasz Domonkos #28530 üzenetére
Magyar kiosztáson tanultam és nőttem fel. Ehhez képest a laptopom meg német lett és évekig az volt a magyar pc-s bill mellett. Most meg vettem egy ANSI-t. Nem pont leszarom mi van ráírva?
nyunyuAzért vegyen angol ISO-t ne németet pl.!
Az alap betűk meglesznek, onnan meg már csak megtalálja mindenki a többit, bármi is van ráírva, nem?[ Szerkesztve ]
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
nyunyu
félisten
válasz fogtunder #28550 üzenetére
Gyártanak "hagyományosabbat" is, Matias linkelt oldalán találsz mindenféle 104/105 gombosat, TKLt, Mac kiosztású fehéreket...
Mondjuk a Wireless Aluminum Keyboardjuk nem mecha, de numpad hiányos hipsztereket biztosan jól lehet vele bosszantani.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
ekszn
csendes tag
sziasztok, fehér magyar esetleg iso billentyűzetet (lényeg hogy legyen helye a hosszú Í-nek) keresek.
-lehetőleg slim kivitelben, minnél olcsóbban.
-nem játékra, munkához leginkább cad programok
-inkább szigetes verziót keresnék ha létezik 3-4ezer forintért.
-ilyesmi kinézetűt, csak numpaddal : http://www.ngpricehunter.com/image/large-485558.jpg -
nyunyu
félisten
Lehet választani a Cherry Stream 3.0 és a Fujitsu KB521 közül, de egyik sem 3-4k, meg nagyítóval kell keresni őket a boltokban, mivel fehér billzetet már senki sem gyárt rajtuk kívül, pláne nem magyar kiosztással.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz nyunyu #28555 üzenetére
Tényleg, látott már valaki magyar KB521-et élőben?
Az is ilyen kétnyelvű, mint ez a cseh példány, vagy csak magyar feliratok vannak rajta?
Eddig akárhányszor kergettem, sosem lehetett kapni.
Ha meg pár hónappal később véletlenül fel is bukkant valami árlistán, addigra tuti elfogyott az országba érkezett 20 darab.(Végén még Stream 3.0-át kell vennem anyámnak, de annak nem tetszik a dizájnja.)
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyArc
tag
Ha rá tudsz szánni még egy kis pénzt, akkor Cherry Stream 3.0. Kb. négy hónapja használom, csak jót tudok mondani róla. Nem kopik, hihetelenül halk és kényelmes rajta gépelni.
-
nyunyu
félisten
válasz fogtunder #28560 üzenetére
Lézeres feliratozás elvileg nem kopik, gyakorlatban viszont az izzadságtól megváltoznak az optikai tulajdonságai, elszineződik.
Ez főleg a fekete kupakokon látványos, ahogy a gyakrabban használt gombokon bebarnul a fehér felirat.Aztán ha megpucolod, akkor megint majdnem olyan, mint új korában, csak éppen ki szokta havonta elmosogatni a kupakjait?
-
fogtunder
nagyúr
na, megjött az én Strafe-em is, sima nem RGB, barna kapcsolókkal.
a billentyűzet brutál mód össze van rakva, nem spórolták ki belőle az anyagot, a műanyagok is minőségiek, nem a polc aljáról válgottak szerencsére. az F sor fölötti vájatot egyelőre még nem értem, miért kellett, design szempontból lehet, hogy jó, de a kosz nagyon szépen meg fog ülni benne. sokat gondolkodtam rajta, hogy OCUK-ről rendelek egy K70-et inkább, de a szállítással együtt már nem lett volna olyan jó biznisz sajnos.
barna kapcsolót nem volt alkalmam még kipróbálni előtte, őszintén szólva kicsit szignifikánsabb visszajelzésre számítottam a kapcsolás pontnál, egyelőre tövig nyomom őket, mint süket a csengőt, de néha érződik, tanulható lesz ez szerintem, viszont ilyen elven vehettem volna piros kapcsolósat is. amit még szoknom kell, hogy a dell laptop bill és a cougar 200k után a gombok felülete jelentősen kisebb, de ez is bőven a szokható kategória.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Domonkos
Ármester
válasz fogtunder #28563 üzenetére
Grat hozza! Ez az elso mechad? Hasznaltban nem gondolkodtal?
A barna kapcsolo, hidd el, annyira nem rossz valasztas - kisebb taktilitassal szerintem konnyebb touchtypeolni.Amugy meg a "a gombok felülete jelentősen kisebb, de ez is bőven a szokható kategória."-hez csak annyit, hogy ez a de facto standard
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Domonkos #28564 üzenetére
első mecha és használtan vettem, bár gyakorlatilag még új
rég kinéztem már magamnak a Ducky One-t, mert alapvetően a piros világítást nem csapem, de nem akartam 30-nál többet költeni rá, amibe bele is fért volna a 90 fontos ár az OCUK-nél, csak a szállítás elég drága és úgy már majdnem 40-re jött volna ki, úgyhogy megbarátkoztam a piros ledekkel és úgy voltam, hogy ha nem jön be, különösebb bukó nélkül tovább tudom adni.
viszont pont az alacsony taktilitás miatt mondom, hogy simán vehettem volna MX Reddel is bármit, mondjuk ezt a K95-öt 80 fontért, fehér fénnyel.
az meg lehet, hogy az a standard, de ha az elmúlt 5 évben nem ilyenen klimpíroztál volna, neked is furcsa lenne
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
nyunyu
félisten
válasz fogtunder #28563 üzenetére
az F sor fölötti vájatot egyelőre még nem értem, miért kellett, design szempontból lehet, hogy jó, de a kosz nagyon szépen meg fog ülni benne
Az nem a tolltartó akar lenni?
Nyolcvanas/kilencvenes évek billzeteinek mindegyikén ott volt a vájat, hogy legyen hova tenned a tollat/ceruzát, ha leülsz gépelni, hogy ne tudjon legurulni az asztalról.
Nyilván erre a XXI. században már nem lenne szükség, hiszen az emberek többsége már nem használ manuális írószerszámot a papír alapú kommunikációhoz, hanem vagy tablet/telefon tapiképernyőjét böködi, vagy laptop/asztali billzeten ír emailt/csetel/fészbúkozik.
-
Varoz
addikt
válasz haxiboy #28562 üzenetére
Az igen.
Nem kopnak ki a kupakok a sok le-fel szereléstől?
nyunyuAz biza csak dizájn elem, nem tolltartó!
[ Szerkesztve ]
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
Varoz
addikt
válasz haxiboy #28568 üzenetére
Én csak az alattuk lévő felület takarítása miatt szedném majd le. A kupakokat alkoholos Clinnel szoktam áttörölgetni.
-
haxiboy
veterán
Nyugodtan mehet nekik a langyos vizes áztatás, rendesen leszedi a zsírt. Alkoholos cuccokat nem preferálom mert minden festék máshogy reagál, járt nálam olyan szett sima kijelző tisztító alkoholos rongytól elkezdett fakulni. Mire áttörölgettem 1 árnyalattal világosabb lett, és nem a kosztól.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Varoz
addikt
válasz haxiboy #28570 üzenetére
Nekem semmi kedvem áztatgatni és merem remélni, hogy az 50k-s cucc minőségibb annál, hogy felodlja a Clin.
-
S4LK3R
csendes tag
Lenne egy olyan gondom hogy nem lehet kapni Magyarországon Corsair K65 ISO kiosztással(Rendeltem is s sajna félre is lettem tájékoztatva ) :/
Esetlegesen valaki tud olyan mechanikus TKL-es ISO kiosztású billentyűzetet megfizethető áron (30.000Ft)?
Amit Magyarországon meg is lehet vásárolni ?Válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tudtok boltot, ahol biztosan beszerezhető magyar kiosztású Cougar 200K?
-
FuRiONight
őstag
Hali!
Cherry MX Board 6.0-hoz van hasonló billentyűzet? (Magyar kiosztas, gamer, világít)
Illetve egy Logitech g510 mennyit érhet? (Fel eves kb.)
-
MaaadMike
csendes tag
Sziasztok!
Erről a billről mit tudtok mondani? [HAMA uRage Exodus Macro]
-
Varoz
addikt
válasz MaaadMike #28580 üzenetére
Ördögtől való!
Nem tudom mennyit mernek elkérni érte, de az ingyen is drága.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz MaaadMike #28580 üzenetére
Nem elég, hogy dizájnilag komoly kihívásokkal küzd, a gombonként állítható fényerejű világítást sem látom a dokumentált featureök között.
(Kevésbé PCre fordítva: Qrvaronda, és ritka igénytelen a nem egyenletes háttérvilágítása.)
[ Szerkesztve ]
-
MaaadMike
csendes tag
-
Varoz
addikt
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Vezeték nélküli HUN billenytűzet + egér kombót keresek itthoni használatra. elhanyagolható mennyiségű játékról lenne szó, inkább hobbi használatra. Jó lenne ha nem csörögne, gondolok itt a halkságra. Nincsenek extra igényeim mint pl médiagombok, de numpad lehetne. Ha esetleg még háttérvilágítás is lenne, az hab lenne a tortán.
Összeget nem tudok írni. 15 körül szánnék rá +- párezer.
Megköszönném az ajánlásokat.
-
Snorbi19
tag
megjött a corsair k65
teszt indul....Amikor egy ajtó bezárul, valahol kinyílik egy másik.
-
-
Varoz
addikt
válasz Domonkos #28588 üzenetére
Fú, még egy jobb ollóst is gusztustalan használni utána.
-
ReSeTer
senior tag
Hi!
Létezik olyan, hogy ilyen kis billentyűzet féle, de csak pár programozható gomb van rajta, és wireless?
-
Domonkos
Ármester
válasz ReSeTer #28590 üzenetére
Konkretan most egy sem ugrik be; viszont azt ugye tudod hogy akarmelyik billentyuzet programozhato, ha elegge ugyes vagy?
Logitechnek szokott lenni viszonylag jo wireless cuccaik amugy. Esetleg a wireless numpad szavakra keresve lehet meg megoldasokat talalni...Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Eladó445
tag
Sziasztok! Itt vannak az én feltételeim (előre is köszi):
1. ~5-7.000.-
2. Igen.
3. Itthoni PC-re, netezés, chatelés.
4. Jelenleg Logitech K520 van. Ehhez hasonlót. (Chiclet fajta ne legyen)
5. Numpad, Világítás: Elég csak fehéren v csak kéken világítson. nem kell szivárványbill.
6. Igen, legyen magyar.[ Szerkesztve ]
https://bit.ly/2AJ3lz6
-
rasurosenpai
tag
Tudtok vezeték nélküli, háttérvilágításos egér és billentyűzet kombót ezen kívül: Logitech Wireless Performance Combo MX800? Kb. fele ennyiért kéne.
Köszi előre is!
-
veterán
Sziasztok!
Tudtok esetleg helyet ahol kapható MX Blue kapcsolóval a Tesoro G1NL?
Köszi!
Üdv. core2
-
Brett001
aktív tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy a Cougar 200K billentyűzetem space billentyűje állandóan kiesik. Nem tudom más tapasztalta-e ezt a hibát, pedig amúgy nagyon jó a bill, nem kopik, csendes, jó gépelni rajta. (2 hónapos) Meg lehet házilag csinálni? Valószinű azokkal fém vackokkal kell valamit csinálni. Emiatt nem akarom garanciába visszaküldözgetni Pestre.
"Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester
-
nyunyu
félisten
válasz rasurosenpai #28595 üzenetére
Eléggé bináris, eldöntendő kérdés: vagy megveszed, vagy nem.
Nincs más.
-
zooliii
tag
Üdv! Billentyűzet vásárlásban szeretnék tanácsot kérni.
1. Mekkora összeget szánsz rá?
Jó volna 5 ezerből megoldani, maximum 7.2. Használt szóba jöhet-e?
Igen, mert valószínűleg csak ennyiért kapok normálisabbat. Legyen megbízható az eladó, és nem árt valamennyi garancia sem.3. Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod?
Általános célokra. Játszom is, bár ott úgyis az egér a döntő.4. Milyen típusú billentyűzetet keresel?
Ami van ennyiért.5. Van-e valami elképzelésed? Extra igények
Egy van, a leglényegesebb: a világítás képessége. Ez az egyetlen oka, amiért a mostanit lecserélném.6. Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz?
Igen.Köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Körbenézek, hátha van értelmes alternatíva a K8100 v2 lecserélésére (tartok tőle, hogy a K800-on kívül semmi...).
1. Mekkora összeget szánsz rá?
Max. 30K.2. Használt szóba jöhet-e?
Nem.3. Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod?
Általános célok: játszom is, és gépelek is rajta.4. Milyen típusú billentyűzetet keresel?
Ami teljesíti a többi pontban megfogalmazott igényeket.5. Van-e valami elképzelésed? Extra igények
Háttérvilágítás mindenképp kell, és a lehető leghalkabb megoldást keresem. Nem zárkózom el a wireless kiviteltől, de jobb lenne egy vezetékes példány.6. Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz?
Igen.Előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest