- Milyen okostelefont vegyek?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolto
őstag
Kedves Kollégák,
Ilyen Microsoft Wireless Keyboard 5000-esem van, de évek óta nézegetem, hogy alig van ergonomikus billentyűzet a piacon, főleg nem magyar kiosztással.
Tudtok valamiről, ami elkerülte a figyelmemet? Sokat és tíz ujjal gépelek, a klasszikus PC-billentyűzetek nem jönnek szóba.
Előre is köszönöm a tanácsokat!
ZsoltoEz vagyok én: https://sites.google.com/view/zsoltkaldos/home
-
Semin
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
1.Mekkora összeget szánsz rá?
max. 35k
2.Használt szóba jöhet-e?
Nem
3.Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod?
Játék + álltalános felhasználás.
4.Milyen típusú billentyűzetet keresel?
Mechanikus
5.Van-e valami elképzelésed? Extra igények
Nupad, és az sem lenne baj ha kábelvezető csatorna is van.
6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz?
Igen.Előre is köszi!
-
Levwi
aktív tag
Hellosztok tudnátok nekem ajánlani vezeték nélküli billentyűzet egér kombót ami esetleg jó lehet játékra is? Aminek minimális a késése?
Xiaomi 14
-
fogtunder
nagyúr
jákéra nem való vezeték nélküli perfiéria, egyrészt késleltetés miatt, másrészt az egér dögnehéz lesz az elemektől és a wireless cuccokban lévő alacsony fogyasztású szenzorok sem erre vannak kitalálva. böngészni, meg excelezni jó lehet egy ilyen szett, de játékra kb. biztos, hogy alkalmatlan.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Zola007
veterán
Szeretnék venni billentyűzethez egy zselés csuklótámaszt
Valami nem túl magas és kifejezetten puha változatra lenne szükségem.
A billentyűzetem egy Logitech K340 és nekem ergonómikus magasságra felszerelt billentyűzettartón használomAmit kinéztem az egy Ednet kék csuklótámasz és a Sharkoon WR10 zselése
ismeri valaki?
esetleg más alternatívaMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Levwi
aktív tag
válasz fogtunder #28904 üzenetére
Köszi akkor nem létezik olyan alacsony késleltetésű egér bill ami jó lenne. Akkor más megoldás lesz. Netezéshez milyen vezeték nélküli megoldás van ami jó minősegbe? Meg akkor kellene egy vezetékes bill ami nem ollós mert sajnos most olyanom van és nagyon rossz rajta gépelni.
Xiaomi 14
-
fogtunder
nagyúr
igazából már ilyet is egyre nehezebb mondani, mióta a MS és a Logitech egymásra licitál a minőség földbe tiprása terén. erre szoktuk azt mondani, hogy a legjobb, ha elmész valahova, megnyomkodsz párat és azt veszed, ami tetszik érzetre. az egerek formája között is nagy a szórás, simán lehet, hogy a billentyűzet rész bejön, az egér meg nem, vagy fordítva.
én amúgy nem vennék külön vezetékes/nélküli szetteket, inkább vegyél normális perfirériákat és vezesd el a kábeleket rendesen.
ahoz meg, hogy rendesen lehessen rendes billt ajánlani, válaszolni kellene az összefoglalóban lévő kérdésekre.
-
nyunyu
félisten
10 éve egyszerű volt a képlet: billzetben MS, egérben L.
Azóta viszont nem gyártanak normális MS perifériákat, L meg egyre jobban tolódik R irányába, egyre gagyibbakat árul egyre drágábban.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi feltételekkel keresek billentyűzetet. Tudnátok ajánlani valamit, egyet, többet?
1.Mekkora összeget szánsz rá?
10k (15k) környékén
2.Használt szóba jöhet-e?
Alapvetően újat szeretnék, de...esetleg...
3.Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod?
Elhasználódott a régi, valamint szükségem lenne extrákra.
4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus)
Alapvetően hétköznapi használatra kell, ezért mindegy. Strapabíróság viszont fontos, így lehet hogy nem mindegy. TI jobban tudjátok.
5.Van-e valami elképzelésed? Extra igények (kell-e numpad, világítás, csuklótámasz, vezetéknélküli, ergonomitás, programozhatóság, stb?)
Két fontos igényem van: Egyrészt háttérvilágítású legyen. Mindegy milyen szín, nem fontos a többszínű, variálható. Egy szín bőven elég, hogy lássak a sötétben. Másrészt USB hubként is működjön. Legalább egy port, de ha 2 vagy több van az lenne az igazi!
6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? (amennyiben nem, sokkal testhezállóbb billentyűzetet is találhatsz/ajánlhatunk)
Háááát.... igen, de ha csak ez dönt akkor lehet szó kompromisszumról. Az a baj, hogy világítós billentyűzet esetén süthetem a matricázást is, nem?Köszönöm a segítségeteket!
Üdv.:
Julot[ Szerkesztve ]
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
fogtunder
nagyúr
válasz nyunyu #28908 üzenetére
10 éve szerintem egérben is MS volt a választás, igazából ha csak IO 1.1 lett volna a piacon, az is elég lett volna én ma is azt használnám, ha nem kellene mindenfélét hekkelni hozzá, hogy normális polling rate-je legyen az új windowsok alatt. amúgy van most is megvehető Logitech egér, csak nekem a fogása nem jön be egyiknek sem.
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz FehérHolló #28375 üzenetére
Tesoro Durandal G1N gombjairól a felirat 1 hónap alatt lekopott.
Control, alt, enter.Skynet is real. It's called Google.
-
nyunyu
félisten
válasz fogtunder #28910 üzenetére
MS múlt századi egereit csak a 400dpi miatt nem szerettem, de tizenéve a legtöbb ügyfelünknek BOM1.0A-t vagy WMO1.1A-t adtam a konfigja mellé, mert azok voltak 2-3k környékén a legstrapabíróbbak.
L olcsó egerei közül nekem asszem csak az RX300 tetszett, de az talán egy ezressel drágább volt, főnököm meg eléggé fogához verte a garast, nem szerette, ha annyival csökken a haszna a fix áras konfigon.
Billzetből meg a Labtec Standard+ lett akkoriban rendszeresítve a főnököm által lőtt egyéb egypálcások helyett, melyektől már ránézésre idegrángást kaptam.
(Mondjuk az súlyos volt, amikor egy noname billzettel 3 napja dolgoztam egy ügyfélnél, erre jött főnököm leellenőrizni, hogy minden oké-e, meg behajthatja-e ügyféltől a rendszer árát, aztán a géphez leülve kérdezi tőlem, hogy hol a K gomb a billzeten.
Nekem addig fel sem tűnt, hogy két J volt a gagyi billzeten.
Másnap cseréltem Labtecre. )Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
haxiboy
veterán
válasz FehérHolló #28911 üzenetére
Meg lehet próbálni a garanciáztatást, tipikus probléma.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Varoz
addikt
válasz FehérHolló #28911 üzenetére
Na itt a példa, hogy megéri a felárat a Corsair!
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Nézegettem a billentyűzeteket és ezt találtam:[link]
Kérdésem az jó minőségű és megbízható-e vagy sem.Illetve mennyire és miben jók a membrános billentyűzetek.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
la_cc
addikt
Sziasztok!
Adott egy ROCCAT RYOS MK PRO MX billenytyűzet, ami most estére egyszerűen bedöglött... A PC-men ezt a hiba üzit dobja ki, a világítás se kapcsol be. Más PC és noti nem ismeri fel itthon, konkrétan nem csinál semmit, ha rádugom...
Valami ötlet? Vagy vigyem vissza gariztatni? Pixelben lett véve most márciusban és 3 év gari van rá.
[ Szerkesztve ]
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
haxiboy
veterán
Gariban cserélik, küldd el, valószínüleg megdöglött valami.
Ez lehet akár megtört kábel, vagy halott kontroller, vagy hibás firmware, vagy bármi más.Marci112233: Ha van lehetőséged akkor próbáld ki vásárlás előtt, de hasonló áron már lehet kapni a Cougar 200k-t vagy az A4tech Bloody B120-at, bár nem tudom utóbbit gyártják-e még.
[ Szerkesztve ]
-
bads1
aktív tag
Hello
Sok gépelésre milyen mechanikus billentyűt ajánlanátok? Annyiféle kapcsolójú létezik hogy nem igazán tudok kiigazodni köztük melyik az ideális ehhez a felhasználáshoz. Legyen neki numpadja, háttérvilágítása és magyar kiosztása, ja és ne kopjon el hamar. Keret 20-30k
köszi
-
haxiboy
veterán
Ha nagyon sokat gépelsz egyébként, próbálj ki egy ansi kiosztást. Sokkal gyorsabb, kényelmesebb, átszokni semeddig nem tart. Én is féltem tőle, de azóta kb csak a kiosztás miatt ~20%-al gyorsabban gépelek, és akkor nem beszéltünk a "mecha" élményről sem.
-
bads1
aktív tag
Köszi, ránézek az ANSI-ra. Amúgy a WASD márkáról mi a véleményetek?
[ Szerkesztve ]
-
csati777
csendes tag
A minap Prágában járva, egy műszaki boltban lecsekkoltam a billentyűzeteket. Két dolgon gondolkodtam el, de nagyon:
1. Hogy lehet az, hogy a billentyűzetek 99%-a (a mechanikusak is) cseh/szlovák kiosztású?
2. Lehet-e még tovább fokozni a bazári kinézetet?
Ez kérem, a Bloody B860, a "világ leggyorsabb mechanikus billentyűzete"! WTF? Rágugliztam, és a könnyem is kicsordult a gyönyörűségtől, nem is értem, hogy miért nem ilyet gyárt mindenki:
[link]
Aztán a hecc kedvéért kipróbáltam (az összes billentyűzetet ki lehetett próbálni), és kis híján csuklani kezdtem. Elképesztően rövid úton járnak a kapcsolók, gyönyörű a hangjuk (pedig állítólag full műanyag az egész), jók a kupakok (nem mertem lepattintani, hogy megvizsgáljam), a fenéklemez acél, a teteje alumínium, kegyetlenül masszívnak tűnik. Én tudom, hogy ezt az izét az A4 Tech gyártja (akik ugyebár kígyóolajat és agyhullám-irányítású kontrollert is gyártanak), de esküszöm, rákívántam erre a dzsunkán összeszerelt, cseh kiosztású, 110 eurós billentyűzetre! Még azon is elgondolkoztam, hogy én készítem majd az első videótesztet róla a Youtube-ra. Mi bajom lehet? -
Fr3eWar
őstag
Nyeltem egyet, és bedobtam a virtuális kosárba egy MX board 6.0-át. Sokat itt nem lehet róla olvasni, gondolom ennek fő oka az ára.
Pár hónapja próbálkoztam egy Durandallal, de nekem csörgött zörgött harangozott, így arról pár nap alatt továbbléptem, azaz vissza a 800ft-os szlováknyelvű Lenovo billentyűzetre.Most egyszer élünk alapon meglesem a Cherry műhelyét.
-
haxiboy
veterán
Igen viszont egy switch kissebb, kevésbé tartható karban.
Ha valamilyen szennyeződés a szenzor és a dióda útjába kerül akkor gáz van. Persze ha teljesen zárt rendszer, vagy könnyen tisztítható (mondjuk kikapom a stemet középről anélkül hogy szét kéne szedni a switchet darabokra akkor jó megoldás lehet.Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
eagleberg
tag
Semmi baja az Ozone Strike Battle-nek.
Itt közutálatnak örvend ugyan...
Mendemondák vannak róla, hogy kéthetente kiég egy led rajta,
meg csúszkál(!) az asztalon, vagy mifene.
El ne hidd ezeket a hülyeségeket!
Amúgy ezeket vagy tizedjére írom le, de a kutyát nem érdekli ... marad a tiltott kategóriában.[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz eagleberg #28938 üzenetére
Hát...pedig de, szimplán azért, mert jobb helyen van a sok ékezetes karakter, programozásról meg ne is beszéljünk, minden itt van dedikáltan. Előtte is gyorsan tudtam írni, és nem mechán is ugyanúgy megvan az eredményem. Egyszerű a képlet, nem kell a kisujjammal matatnom egy gombért sem.
(#28939) eagleberg : Nincs a tiltott kategóriában, szimplán nem ajánljuk. Érdekes hogy én is és a hivatalos ph teszt is csúszósnak titulálta, és más külföldi oldalakon is ezt mondták. Igen, csúszós, mert rohadtul lehagyták az aljáról a kis gumikat, csak alul van, meg a lábakon, aki nem szereti megdönteni a boardot, az így járt, ragasszon rá magának. A ledek meghibásodása pedig valószínüleg a rossz szereléssel járó "extra". Nem mondható általánosnak, de külföldi fórumokon is volt rá panasz, meg ha jól emlékszem itt is vett valaki hibás darabot.
[ Szerkesztve ]
-
eagleberg
tag
válasz haxiboy #28940 üzenetére
Azt tudom hogy miért tudsz gyorsabban írni.
DE 20(!!) %-KAL?Strike Battle:
Beszéljünk inkább az igazi bajairól.
Nem megy OSX-el, sem más extra rendszerekkel, amikre most nem akarok kitérni.
Windows természetesen OK. Meg Linux is, nagyjából.
Meg a gombok felülete, de az sajnos sok más világítósnak is a baja.[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz eagleberg #28941 üzenetére
Általában 10fastfingersen szoktam próbálkozni. 90 vs 120wpm szerintem belefér a 20%-ba.
Előtte végig magyar kiosztást használtam, sőt suliban napi szinten azt használjuk, úgyhogy arra sem lehet fogni hogy elfelejtettem volna használni. Itthon is van több ISO/Magyar billencs, de nem kényelmes őket használni.Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Varoz
addikt
válasz eagleberg #28943 üzenetére
Nem kéne befejezni a trollkodást a szakmai részlegen?
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
Onishi
tag
A táblázatban látom, hogy az A4Tech Bloody B120 billentyűzet van magyar kiosztásban. Eddig két üzletnek írtam, de csak angol kiosztásúról tudnak. Most akkor mi az igazság? Lehet-e valahol magyar karakterkészletűt kapni?
-
Varoz
addikt
válasz haxiboy #28948 üzenetére
Táblázatról jut eszembe, látom, hogy frissült, de a kis kedvencem még nincs benne. Szomorú vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- BestBuy topik
- Xbox Series X|S
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Építő/felújító topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs