- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyArc
tag
válasz pittbaba #24347 üzenetére
Van esetleg tapasztalat, mennyi időbe telik megszokni?
Én 15 év programozás után szoktam át az ANSI-ra. Meg tudom erősíteni, hogy programozáshoz sokkal jobb, mint a magyar kiosztás. Két dolgot szoktam meg nehezen:
- a nulla a 9 után van,
- a Z az Y helyén van és viszont.
A teljes átszokáshoz két hét elég volt. Az egysoros enter a gyakorlatban sokkal jobb, mint a kétsoros (érdekes módon ezzel a kezdeteknél sem volt semmi problémám). Ha valami hosszabb magyar szöveget kell írni, akkor átváltok magyar kiosztásra. Igaz én csináltam magamnak egy elég speciális magyar kiosztást, a nulla után van az Ö és az Ő (ezeket így könnyű megjegyezni, mert mindkettő gömbölyű, mint a nulla). Alatta a P után van az Ü és az Ű, utána az Ú (a három felül nyitott betű). Egy sorral lejjebb az L után van az É és az Á (mint az eredeti magyar kiosztáson). Az Ó átkerült az 1 elé, a hosszú í pedig alt+i (ez az egyetlen alt-os betű). Ezzel teljesen gördülékenyen írok magyar szöveget. Az egeret is lecseréltem egy trackballra, így az "egér" mindig ugyanott van az asztalon, nem kell huzigálni, és hasonló okok miatt a TKL billentyűzetet is nagyon tudom ajánlani, mert sokkal komfortosabb lett minden.[ Szerkesztve ]
-
-
stargazer
senior tag
Hello,
hol tudnek kiprobalni Pecsen Cherry MX kapcsolos billentyuzeteket?
Koszi,
Udv,
sFegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...
-
pittbaba
aktív tag
win10 ala custom keyboard layout programot tudtok ajanlani?
Sajnos az erre valo program konyorog a 2.0-as .NET csomagert, es hiaba van fent mar az osszes letoltheto verzio, megis sir, hogy nincs fent.... tipp?PH Konfigom: Gigabyte GA-H97M-D3H, i7 4790K,GTX 960, Seasonic SS-620GM
-
kalozhun100
őstag
Tesoro Durandal Ultimate LED csak pirosan világít?
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
Ispy
veterán
válasz kalozhun100 #24361 üzenetére
Amazonon van kék is.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
inf3rno
nagyúr
válasz Domonkos #24345 üzenetére
Á, szerintem nekem nem jelentene sok pluszt. Magas szintű nyelveken programozom, és legtöbbször kiteszi ezeket a karaktereket az automatikus kiegészítés. Ha mégse lenne így, már beégett a kezembe magyar billentyűzeten az elmúlt évek alatt. Azért ötletnek nem rossz, pl assembly-nél, bash scriptnél, vagy hasonló alacsonyabb szintű nyelveknél tutira hasznát veszi valaki.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
borat26
aktív tag
Üdv!
Keresek billentyűzetet, mert a Gigafos K7 Force beadta a kulcsot. Vagy 5-6 gombom nem rendeltetés szerűen működik. Persze gar idő lejárata után 1 héttel adta be a kulcsot.
Szóval keresek utódot helyette. Amúgy a forma és stílus tetszik.
- slim kialakítás, bár szerintem a K7 nem teljesen az;
- háttérvilágítás;
- csuklótámasz( nem feltétlenül a klasszikus méretben, de min akkora, mint a K7-en.
- magyar kiosztású gombok.Szóval ha vannak tippek, szívesen venném.
[ Szerkesztve ]
ASROCK B365 M Pro4 |Intel I5-9400F|Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 2666 Kit|Gigabyte GTX 1070 Windforce 8GB OC |Thermaltake Element V3|Zalman ZM600 LXII|LG 29WN600
-
JJazon
tag
Sziasztok! Gyors kérdés: halk billentyűzetet keresek, melyik kapcsolófajtát (membrán v ollós) ajánlanátok, esetleg konkrét típust is írhattok, ha tudtok
10.000 forintot szánok rá
fő szempont, hogy legyen halk
lapos gombok (átmenet a laptop és a mechanikus switch között )
kényelmes
világítás nem kell
vezetékes
magyar kiosztás
csak bill, egér nem kell
köszönöm[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz kalozhun100 #24371 üzenetére
Az rgb nem két forint
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Odelke
csendes tag
Sziasztok,
Beruháznék egy mechanikus billentyűzetre, remélem tudotok segíteni1.Mekkora összeget szánsz rá?
20-30k
2.Használt szóba jöhet-e?
Ha nincs más akkor igen
3.Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod?
Főleg gépelés, néha kis játék
4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus)
Mechanikus
5.Van-e valami elképzelésed? Extra igények (kell-e numpad, világítás, csuklótámasz, vezetéknélküli, ergonomitás, programozhatóság, stb?)
Numpad, csuklótámasz ne legyen. Háttérvilágítás nem hátrány de tudok nélküle élni.
6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? (amennyiben nem, sokkal testhezállóbb billentyűzetet is találhatsz/ajánlhatunk)
Nem, angol kiosztást használokElőre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz Odelke #24375 üzenetére
Szia! Ajánlót csekkold , van dögivel
(#24374) nyunyu : Szerintem ezek nem férnek bele a switch házába, max átalakítással.
Nemrég nézegettük qisqaqassal hogy a 4 pines rgb ledekhez is faragni kell mert nincs megfelelő méretben.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz haxiboy #24376 üzenetére
Ja, ehhez atlatszo fedelu kapcsolo kene, mint a Zealio vagy a MX xxx RGB, hogy a kapcsolo ala epitve kilatszodjon a fenye.
Esetleg random 4 labu RGB LEDet atfuzni a kapcsolo hazan, alulra meg WS2811 vezerlo, aztan maris fel lehet fuzni a karacsonyfa fuzert az Arduinora.
Problema csak az, hogy ezek az RGB LEDek 5mm atmerojuek, mig az MX haza 3mm LEDekre van kitalalva.Razer vagy ki ujabb billzeteiben levo hasznalt hulye alaku 4 labu LEDet mar probaltam Alin keresni, de nem talaltam meg, pedig az pont az MXeken levo res formaju.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Horvi
őstag
válasz Odelke #24381 üzenetére
A Rapid egy jó kis cucc. Jobban szeretem mint a TK-m. De sajnos, mint az te is tapasztaltad minálunk nem igen kapni. Külföldről meg ugye a szállítás+vám rátesz egy kis extrát a tarifára.
Esetleg ha masson kifogsz valami egyszerűbb/olcsóbb (Keycool meg
Lolita?Noppoo amit láttam régebben) típust akkor talán belefér a keretbe mire ideér.Megnéztem az ajánlott billek listáját és ott a Rapid-nál mintha kimaradt volna az elérhető kapcsolók listájából a Green.
[ Szerkesztve ]
Hello darkness, my old friend...
-
Tomace91
senior tag
-
Tin
veterán
válasz Tomace91 #24388 üzenetére
tessék majd róla beszámolni!
én már azóta nyúzom.. már megszoktam a red-et teljesen, elképesztően jó rajta gépelni, nagyon jó használni, és minőségileg semmi kifogásom nem lehet ellene.
egyértelműen ajánlott, 70 euróért meg nem hiszem, hogy van versenytársa (még mindig annyi a német!!!)
-
haxiboy
veterán
válasz Tomace91 #24388 üzenetére
Tulajnak (Nagylaci32) a következőket írtam a billentyűzetről.
Na! Volt időm kicsit jobban megnyomkodni a billentyűzetet, csak mx reddel próbáltam ezt előtte, hát a blue sokkal kényelmesebb és komfortosabb
Kicsit irigy is lettem hirtelen
Space kicsit furcsának, vagy keménynek tűnik, de szerintem csak a más fajta stab miatt.
Ami nagyon nagyon fura nekem hogy PCB mountos és ezért laposabb a billentyűzet mint az enyém, kicsit még szokni kell, elsőre sikerült 7. helyet megütnöm az elmúlt 24 órában 10fastfingersen (később 1.-lettem 142WPM-el) ^^Redről is hasonlókat tudok mondani.
Egyébként elég masszív darab, pedíg műanyag az egész (belül van egy jó darab ólom hogy nehezebbnek hasson, ami sikerül is, nehezebb mint a K70 RGB-m)
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz kalozhun100 #24391 üzenetére
na az például extrém drága
-
nyunyu
félisten
válasz kalozhun100 #24391 üzenetére
Ha megnezed a legordulo listat, az a Mac modositogombok ara, ha esetleg le akarod cserelni azt a par gombot. (cmd, alt, alt option, stb.)
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
1 helyre szeretném rakni a billentyűzetem és egerem. Így a mini billentyűzetek felé veszem érdeklődésemet. Magyar kiosztásút keresek. Világítania nem kell mert az asztalba szereltem fel ledet nekik. A kérdésem az lenne, hogy van-e ettől: RAPOO Wireless Compact Ultra-slim Keyboard E9050 Fehér olcsóbb illetve ennek is vannak kitámasztói?
-
Ispy
veterán
válasz Odelke #24381 üzenetére
Quickfire rapid TKL amazonról 43k mindennel együtt, ha megelégszel világítás nélküli változattal, akkor Corsair K65 34k szintén amazonról.
Itthon ezeket már nem forgalmazzák
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
HREH
senior tag
Sziasztok
1.Mekkora összeget szánsz rá?
15k körül, de lehet picit magasabb is.
2.Használt szóba jöhet-e?
Inkább újat szeretnék.
3.Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod?
A régi már elég ramaty állapotban van, ennek a lecserélésére venném. Sokat játszok és gépelek rajta.
4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus)
Mechanikus lenne az elképzelés, de nem hiszem, hogy beleférne a keretbe.
5.Van-e valami elképzelésed? Extra igények (kell-e numpad, világítás, csuklótámasz, vezetéknélküli, ergonomitás, programozhatóság, stb?)
Numpad és világítás kell, makrózhatóság, programozhatóság nagyon jó lenne.
6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? (amennyiben nem, sokkal testhezállóbb billentyűzetet is találhatsz/ajánlhatunk)
Magyar kiosztás a preferált, de ha tökéletesen lehet rajta magyar karaktereket bevinni (pl. ékezetes betűk), akkor nem ragaszkodom hozzá."Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."
-
demmer123
őstag
Corsair k70 rgb Billentyűmet Clin ablaktisztítóval szabad tisztítani?Vagy nem szabad mert kimarja a gombokat stb?Mivel tisztító vegyszer.Azért gondoltam erre mert van benne Alkohol.
-
borat26
aktív tag
Üdv!
Közületek nyomkodott már valaki Redragon Karura vagy Canyon CNS-HKB6 billentyűzeteket?
Tudom, nincsenek az ajánlott darabok között, viszont rendelkeznek azon tulajdonságokkal, amire igényt tartanék:
- slim kialakítás
- megvilágított betűk (csak a betűk)
- csuklótámasz
- magyar kiosztású gombok.Ha esetleg tud még hasonló tulajdonsággal felvértezett billentyűt a fórum nagyra tartott társasága, akkor örömmel venném, ha megosztanátok velem ezen típusokat.
ASROCK B365 M Pro4 |Intel I5-9400F|Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 2666 Kit|Gigabyte GTX 1070 Windforce 8GB OC |Thermaltake Element V3|Zalman ZM600 LXII|LG 29WN600
-
kristof123
őstag
-
demmer123
őstag
válasz kristof123 #24399 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- AliExpress tapasztalatok
- Sorozatok
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Sharkoon PureWriter TKL RGB Kailh Red US Angol kiosztás - fekete gamer billentyűzet
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Corsair strafe RGB mechanikai billentyűzet
- Keychron Q2 - KTT Strawberry - Glorious Aura V2 Pudding Keycap set - INGYEN FOXPOST
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs