- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sejt
tag
Üdvi
Mivel ajánlott billentyűzetekhez tartozik és képet nem annyira találni róla (na jó ez nem teljesen igaz) itt egy kép az általam rendelt német kiosztású Cougar 200k billentyűzetről.
Azt hiszem meg lehet szokni nem annyira kell magyar billentyűzet. Főleg, hogy játékra kell és nem annyira szöveget gépelni, de azért a betűket lassan lassan megszokom és megtalálom elsőre.Guild Wars 2 Desolation
-
ivana
Ármester
válasz kristof123 #24399 üzenetére
Megint egy önjelölt megmondó ember (nem te hanem videós fickó). Egy alapból tiszta billt bárki le tud takarítani. Ha tényleg takarítani kell (10+ billentyűzetet takarítottam fellelt állapotból):
- Keycapek kiszed
- Keycapek nesteas üvegbe, melegvíz, meg mosogatógép tabletta, rázogatni...
- Ház szétszed, azt el kell mosni mosogatóban rendes mosó szerrel
- Keycapek kiönt száradni
- A switches részt ecsettel le kell porolni, ha valamelyik fura akkor szét kell szedni és kitakarítani, esetleg olajozni
- Ház vissza rak
- Keycapek vissza rak
Normális (értsd mecha) billentyűzetnél ez mindig működött nálam, de a deskthority is ezt ajánlja.(#24400) demmer123 Alkohol van a gyógyszertárban, de az akkor jó ha valami kösz bele ment, mint pl.: amikor bele öntöttem a söröm a model m-be
[ Szerkesztve ]
-
Varoz
addikt
Olyan egyszerű használni a PH képfeltöltőjét és mégis képfeltöltés.hu? Ne csináld már!
Amúgy nem tudom megérteni a németeket. Minek kell lefordítani a funkció gombokat? A laptopom is németből van, pont ilyen strg meg egyéb sz.rok vannak ráírva.hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
hyperst
tag
üdv
le szeretném cserélni a jelenlegi genius imperator billentyűzetemet egy manticore-ra,mert a gila-hoz az jobban menne
de csak eng kiosztásút találtam,mivel láma vok a kérdésem az lenne hogy van-e lehetőség a z/y felcserélésére és a billentyű gombok áthelyezésére..
válaszotokat köszönöm..Elég bölcs vagyok, hogy tudjam, hogy nem tudok szart se. :)
-
forras2
őstag
Szevasztok!
1 olyan kérdésem lenne, hogy english billentyűzettel hogyan tudok hosszú i-t írni?
Mindig leíróm a szövegemet, és utána egérrel kell a szavakat javítanom, eléggé lelassítja a munkám, és még idegesítő is. Genius Manticore billentyűzetről van szó. -
Geri8
tag
válasz demmer123 #24397 üzenetére
A gombokban és a vázban nem tehet kárt a Clin, vele benedvesített ronggyal a zsíros szennyezés eltávolítható az etanol tartalma miatt, de a switch-nél óvatosan, ne kerüljön a bill. belsejébe.
A videó nagyon hasznos volt, én korábban pálinkával töröltem körbe, szétszedés nélkül. Legközelebb szerzek IPA-t melóhelyről, és szétszedve takarítom el.
Tiszta IPA-t azért használnak, mert a Clin-ben és más tisztító folyadékban is sok a víz, ami korróziót okoz az elektronikus eszközben. Nem utolsó szempont, hogy /nálunk/ az IPA olcsóbb mint a gyógyszertári etanol.
Attól sem kell félni, ha valamennyi a switch-be jut, mert gyorsan elpárolog.A másik eszköz mi, amit nem találsz a tisztításhoz? Sima sűrített levegős spray van még ott a videóban az asztalon.
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
Boldog karácsonyt mindenkinek.
A fórumot a következő néhány napban az erős alkoholos befolyás miatt csak ritkán látogatom. Ha értelmetlen választ tapasztalatok ez esetben bocsánat előre is.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
flymi
addikt
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget billentyűzet választáshoz:1.Mekkora összeget szánsz rá? Legfelső határ 20k
2.Használt szóba jöhet-e? Ha nem muszáj, nem.
3.Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod? Gépelés/játék vegyesen
4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus) Na ebben nem vagyok képben...
5.Van-e valami elképzelésed? Extra igények...
Nem fontos, hogy világítson, legyen a billentyű lenyomása viszonylag halk és érzetre se nem túl kemény, se nem túl puha, de ne legyen kattogós. Csak nagy Enter gomb!
Nem tudom, mennyire tetszene csuklótámaszos klaviatúra, még nem volt ilyenem, szóval nem érzem szükségét. Egy több, mint 5 éves mezei Labtec Standard Keyboard Plus-t kellene váltson, ami egyébként továbbra is jól működik.
Normál magasságú gombok, a laptop billentyűzetet nem szeretem.
6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? Igen.Amiket eddig néztem:
Tesoro Durandal G1N
Roccat Ryos MK
Ozone Blade/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
light0416
tag
Sziasztok!
Honnan érdemes jó áron Corsair Starfe RGB-t venni EU kiosztással barna kapcsolóval kellene, esetleg sima is jó ha RGB nem lenne, bár az jobban tetszik!
Jelenleg szállítással olyan 51 körül lenne M.O-ról van esély ennél olcsóbban kapni valahonnan?
Köszi!
Iphone 14 pro
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy billentyűzetet?!
Elvárások: Magyar kiosztás, vezetékes, világítás legyen, maximum 10e ft. Csak új lehet számlásan!
Internetezésre és játékra lenne használva.
Ha lehet a pcx-ből rendelném, mert több dolgot veszek onnan. Így jó lenne olyan ami van az üzletben. De ha nincs ott lehet más bolt is.[ Szerkesztve ]
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Tokman
csendes tag
Nem kérdeznék csak ajánlanék:
Nekem daskeyboardom van 2013. májusától intenzív használat mellett is tökéletesen működik:
http://www.daskeyboard.com/model-s-ultimate/ (blue mx)
Én ezen Starcraftozok avg 140es apmel szóval bírja a püfölést és rákényszerít arra, hogy vakon gépelj ami miatt gyorsabban fogsz gépelni hosszú távon, de csak hardcore emberkéknek javaslom.
Van olyan model is amire rá vannak írva a gombok.
Illetve egyfajta "noob" protection is a gépre, hisz aki nem tud vakon gépelni az nem tudja használni a gépedet.
többen agyfaszt kaptak amikor használni akarták.
Külön plusz a két darab USB csatlakozó jobb oldalt.
Persze ugyanilyen árba kapsz világító razert/asust stbt ugyanilyen minőségben.[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz Tokman #24418 üzenetére
Osztom a véleményed, most járt nálam egy hete egy ugyanilyen. Eléggé masszívan össze van rakva. Csak az a két ólom darab ami bele van ragasztva. Na attól hiába műanyag olyan hatást kelt mintha acélból lenne az egész.
-
Domonkos
Ármester
válasz Tokman #24418 üzenetére
Bezony! Azok kifejezetten jó darabok. Főleg az első generációs Model S . Nálam is jó darabig szolgált egy ilyen cucc és csak egy IBM Model M tudta letaszítani az asztalról. Van pillanat mikor
visszasíromhiányzik. A felirat nélküli keycapet tényleg érdekes arckifejezéseket tudnak előidézni Csak az a fránya ABS gyorsan kopik...
Valamikor szeptember vége felé még írtam ide egy összehasonlítót a Model M-mel kontrában.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
MarioAna
senior tag
Yaay melóhelyre sikerült beszerezni egy elvileg alig használt Microsoft Natural Elitet (EN-US) nevetséges áron...kedden visszamegyek szabadságról és megduplázom a produktivitásomat ennek hatására...Alig várom, hogy a kezem alá kerüljön (nem voltam már ott, amikor hozta a postás ) .
Jó kombónak ígérkezik az otthoni Poker II PBT MX Brownnal[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz MarioAna #24421 üzenetére
Ó-Ó-Ó!
Ugye fekete PBT pokered van? Nem szeretnéd elcserélni velem fehérekre a következő keycapeket, hogy mintában kiadjanak egy space invaders-es szőrnyet?
ralt, lalt, x, c, v, b, n, m, vessző, d, g, h, k, r, t, y, u, i, 4, 9Ha te nem, akkor valaki más aki rendelkezik fekete PTB poker 2-vel?
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
nyunyu
félisten
válasz nyunyu #24384 üzenetére
Ja, ehhez atlatszo fedelu kapcsolo kene, mint a Zealio vagy a MX xxx RGB, hogy a kapcsolo ala epitve kilatszodjon a fenye.
Emlegetett szamar a MassDropon.
Kerdes, hogy az 5050 SMD formatumu WS2812B-k elfernek-e alatta.
Aztan lehet szivni a PCB tervezessel, gyartatassal, SMD forrasztassal...
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz MarioAna #24421 üzenetére
Yaay melóhelyre sikerült beszerezni egy elvileg alig használt Microsoft Natural Elitet (EN-US) nevetséges áron...
Gumidom az magatol is oregszik, ugyhogy sok remenyt nem fuznek egy 10+ eves billzethez.
Meg a masodik Ergo4000-emmel jartam ugy, hogy megkemenyedett az USB kabel szigetelese 3 ev utan, es eltort.
-
csucsbicep
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnek vezetek nélküli billentyuzetet venni. Jelenleg is van egy speedlink vmi olcso, amit kaptam. De katasztrofa, hogy a shiftet is annyira kell kell nyomni, hogy majd kette szakad. Nekem csak sima netezesre kell es alkalmi játékokhoz. 5k es kicsivel feletti mar megteszi?
-
zotyesz66
őstag
válasz haxiboy #24370 üzenetére
Hello! Én már két hónapja kajtatok magyar B120 után és egyszerűen sehol sincs. Vagy az importőr totál impotens vagy nem szándékoznak több sorozatot legyártani. Esetleg van valami titkos forrás a beszerzésére? Egy db angolom van, az alapján sokkal jobbnak tűnik akár a trust gxt280-nál akár az ozone blade-nél. Viszont kéne a magyar...
-
NORBl
aktív tag
Sziasztok !
Hol tudom állitani a billentyűk helyét ? Vezérlőben, a billentyűzeten belül nem találok beállitást. Következő lenne a probléma.:
Microsoft Sidewinder X 4 -es billentzűyetem van, és a z, és ay y -on fel van ugze cserélve, nem tudom, hogz tudnám állIitani, tálcán volt bill opcio, magzar, angol 101 gombos, de sikerült eltüntetni.
-
haxiboy
veterán
Feltételezem windows : [link], első találat.
(#24427) zotyesz66 :
Mostanában én sem látok sehol, előfordulhat hogy néhány kisker rendelt belőle és van raktáron, de körül kell nézni. Mediamarkt, pixel itt néha szokott lenni, esetleg merlin tud rendelni.
Szerintem, új batch jön, nagyon kapós billentyűzet volt és elkapkodták.
Hogy gyártanak-e még vagy sem, na ezt nem tudom.Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Domonkos
Ármester
válasz haxiboy #24430 üzenetére
A contenttel nincs bajom, de pfhejjj... de egy csunyacska talalas.
Igy kell ezt.[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
FuRiONight
őstag
Hali
Úgy néz ki kezd behalni a jelenlegi billem, Logitech G510.
Találtam egy ugyan ilyet, 18k-ért (új).
Érdemes újból ezt választanom, vagy tudok mást ajánlani, max 30k-ig?
A lényeg: nagy enter, média gombok (hangerő, némitás stb.) bill világitásdó és ha már új, lehetne mechanikus is.
Mit ajánlotok?
-
Domonkos
Ármester
válasz FuRiONight #24433 üzenetére
Nincs olyan nem mecha billencs, ami 10k-nal tobbet erjen, legyen akarmilyen allapotban ~ szerintem.
Ha vegignezed az ajanlot, akkor ott vannak olyan darabok, amiket te keresel!
Amugy en a nagy enterrol es a mediabillentyukrol meg lebeszelnelek. Elobbirol azert, mert rohadt kenyelmetlen +1 bill felett atnyulni (kiveve persze ha nem a big-ass enterre gondoltal...), utobbirol meg azert, mert szinte az osszes oprendszeren vannak szoftveres megoldasok, hogy a media kontroll gombokat oda rakhasd, ahova csak akarod. Ugyanez igaz a macro es funkciogombokra is. Tokre nagy lehuzas.(#24432) tDr1v3r
Nem latod, hogy most csinalom a rebootjat?Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Tomace91
senior tag
Sziasztok!
Megérkezett végre DAS Keyboard Model S-em német layout-tal és red switchel. Köszönet érte Tin kollégának mert felhívta rá a figyelmemet és az 5€-s kupont is. Mivel bátyámék németben élnek és most hazajöttek így nekem az egész 69.9€ volt ennyiért meg szerintem bestbuy. Elképesztő, hogy milyen jó rajta gépelni, meg mennyivel más érzés az egész. Nagyon jó cuccnak tűnik, máris belopta magát a szívembe.
[ Szerkesztve ]
-
ElBartimaeus
csendes tag
Hali!
Tudtok valamilyen helyet, ahol ki lehet próbálni a különböző mechanikus switcheket, vagy egész billentyűzeteket? Regényeket lehet olvasni arról, hogy milyen az egyik, hogyan működik a másik, de jó volna kipróbálni, mielőtt vakon veszek egyet, ami esetleg nem is tetszik. -
haxiboy
veterán
válasz ElBartimaeus #24438 üzenetére
Szia. Én a MediaMartkot szoktam ajánlani, a többiek a Pixelre esküsznek.
Nálam majd vizsgaidőszak után Dunaújvárosban egy K70 RGB-t illetve jónéhány gateron switchet ki tudsz próbálni.
-
Turmoil
senior tag
válasz haxiboy #24439 üzenetére
Én is a MM-ben szerettem bele a Logitech K800-ba és sokáig tartott, amíg lebeszéltem magam róla "teljesen fölösleges" alapon.
Jelenleg egy Logitech Internet 350 billentyűzetem van, kb. 7 éve voltaképp hibátlanul működik, de kellene egy háttérvilágításos darab, ami még halk is. (Új gépnek nincs hangja, így most sokkal zavaróbb, hogy a billentyűknek van. Ennek kemény műanyag gombjai vannak, annak van nagyobb hangja, ahogy hozzáérek.)
Vezetékes (USB), magyar, új, lehetőleg 15 alatt, de ha nagyon megéri, akkor lehet 20-25 is (ha kibír 20 évet ), teljes billentyűzet, hasonló kiosztás, mint a mostani.
Első körben egyet találtam, ami testszene:
CM SupressorEzt nem láttam az ajánlottak között, kérdés, hogy mit lehet tudni róla. Iponos kommentek szerint még jó is lenne.
Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes. Tőle féljetek. Aki tud, és nem tudja hogy tud, az bölcs. Tőle tanuljatok. Aki nem tud, és tudja hogy nem tud, az okos. Őt tanítsátok. Aki nem tud, és nem tudja hogy nem tud, az hülye. Őt hagyjátok ..
-
flymi
addikt
válasz Turmoil #24441 üzenetére
Valóban, így elsőre nem tűnik rossznak ez a CM Supressor. Hallgasd az ürgét és mindent megtudsz róla, amit kell!
Jó, hogy kapcsolható a világítás és levehető a csuklótámasznál az a műanyag bizbasz.
Az ára jó és nem vérpistike a dizájn.
Valaki írhatna róla egy átfogó cikket![ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
haxiboy
veterán
válasz kalozhun100 #24440 üzenetére
Merlinnél szokott lenni, de iSO kiosztásban beszerezhetetlen, de az egyébként sem ajánlott. Elég horror áron adják egyébként (60k környéke), nekem itt aprón sikerült beszerezni jó áron (a sima k70 ára alatt), best buy volt ^^
Ráadásul most még hiány is van elég sok kapcsolóból, a Cherry nem tud eleget gyártani, így pl az MX Blue RGB kapcsolóval szereltek még drágábbak is lehetnek mint a többi...Jelenleg nagyon a zöld kapcsolót nyomatják...
(#24442) flymi: Szívesen írnék róla cikket, igaz a Corsair K szériásokról is már egy hónapja írogatom, de legalább nem lesz zagyvaság, megpróbálom jól összeszedni amit lehet.
Billentyűzetes oldalam is készülget, ahogy időm és kedvem engedi, de most hogy vizsgaidőszak van és tanulni(kéne) nem tudom mikor lesz befejezve
[ Szerkesztve ]
-
Turmoil
senior tag
Köszi a linket, sajna a hangja hasonlóan zavaró, így nem ez lesz a kiválasztott: kop-kop-kop
Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes. Tőle féljetek. Aki tud, és nem tudja hogy tud, az bölcs. Tőle tanuljatok. Aki nem tud, és tudja hogy nem tud, az okos. Őt tanítsátok. Aki nem tud, és nem tudja hogy nem tud, az hülye. Őt hagyjátok ..
-
nyunyu
félisten
válasz haxiboy #24444 üzenetére
Cherry elmehet a francba, hogy evek ota keptelen kielegiteni a mecha billzet gyartok igenyeit.
Ertem en, hogy az MX Blackra van a legnagyobb igeny (kb. osszes ipari billzetben az van, lasd penztargepek), de attol meg a tobbi kapcsolot is gyarthatnak.
Aztan meg csodalkoznak, hogy egyre tobb billzetgyarto all at a nagyobb mennyisegben is rendelkezesre allo, sot olcsobb klonokra.
Amin csodalkozom, hogy Gateron kapcsolokkal alig szerelnek billzeteket.
Razer ugye a Kaihuahoz ment, das-ek meg a tok ismeretlen Greetechhez.'szameg, ha lenne penzem, most beruhaznek egy csomag Gateron Redre vagy Clearre, csak ugy probakeppen. Persze, mire megint lesz penzem, addigra lejar a group buy.
-
flymi
addikt
válasz Turmoil #24445 üzenetére
Igen, írtam is korábban, hogy kicsit magas hangon kopogósak a gombok, de mivel ez szubjektív vélemény, szépen ki is töröltem a hsz-ből, de ezek szerint nem csak nekem ilyen vájt a fülem.
Ha találtál megfelelőt szerintem írd meg nekem is, mert ugyanazt keressük!/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Turmoil
senior tag
Ha a K800 lenne csak vezetékes formában, feleannyiért, mint most, akkor megvenném, de így marad a keresgélés.
-
haxiboy
veterán
válasz nyunyu #24446 üzenetére
Gretech switchek jó minőségűek, volt szerencsém hozzájuk. Gateronnal szerelt billentyűzetek is egyre több szokott lenni massdropon.
Kailht nem minősíteném, tudna ha akarna, de nem véletlen olyan olcsó.
Cherryvel próbáltam levelezni, hogy lehet-e náluk megrendelni, de amikor azt mondtam OK akkor rendelnék 2000 darab mx blue-t, azt mondták hogy ekkora mennyiséget nem gyártanak, 100k DB-ot meg nem tudnak belátható időn belül szállítani. Szóval valami nagyon nincs náluk rendben.
Zöld kapcsolókat nyomatják 1000-el, meg az új Clear-t és White-t, na meg a Corsairnak az Exclusive Silent kapcsolókat aminek tudtommal kettővel több gyártósor kell, mert a gumiszarságokat is ott gyártják.
Saját referencia billentyűzeteikből is hiány van...
Személy szerint a készülő billencsemben agyonpimpelt gateron (Zealio) switchek kerülnek majd. Mert cherry-t egyszerűen nem tudok beszerezni. De ugyanez a helyzet a stabilizátorokkal is, cherry félét szeretnék de sehol nem találok, csak bontottat ebayen...
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- AliExpress tapasztalatok
- Sorozatok
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Sharkoon PureWriter TKL RGB Kailh Red US Angol kiosztás - fekete gamer billentyűzet
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Corsair strafe RGB mechanikai billentyűzet
- Keychron Q2 - KTT Strawberry - Glorious Aura V2 Pudding Keycap set - INGYEN FOXPOST
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest