- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
haxiboy
veterán
A layout teljesen tesre lesz szabva, keycapek is valamilyen jó kis Retro DSA szett.
Lockot nem használom, más nem fér hozzá a gépnek win+l meg ott van.
De ez majd kialakul közben hogy mi az ami kell oda.
HOME/End-et pl sosem használom[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
negoro
csendes tag
vettem egy hama urage illuminated -et, tapasztalatom:
gombok nem lötyögnek, halkan járnak. jó és kellemes tapintású az egész bill, masszív. matt fekete. a 4 talp gumírozott. magyar kiosztás, a betűk vastagok. a világítás jó erejű, de laposan nézve foltosnak látszik, és persze halványabb. semmilyen fény nem jön ki a gombok közül, csak a betűk világítanak! a kábele hosszabb a szokottnál. -
Clever0
senior tag
Vettem minipc-hez egy Logitech K400r billentyűt, bár itt rosszakat is olvastam róla, alapvetően tetszik. Betettem a vevőjét egy felém néző USB3 aljzatba, a Win7 több perc alatt megtalálta a drájvereket, onnantól jól működött egy ideig. Később 5-6 méterről már nem reagált, ezért betettem a hozzáadott kb. 10 cm-es hosszabbítót, avval újra jó lett. Nem tudom, hogy ez tartalmaz-e valami aktív dolgot is, vagy csak 4 kábel. Egyébként nem értem, hogy miért ilyen pici a vevő, biztosan nem fér el benne hangolt antenna, ami kb. 4-5 cm lenne.
Lenne két kérdésem:
- Be lehet valahol állítani, hogy a kék F1-F12 gombok legyenek az elsődlegesek és a fehér médialejátszók az Fn-nel kapcsolhatók?
- Mire jó a bal felső sarokban lévő 5 gomb? -
kristof123
őstag
válasz haxiboy #24297 üzenetére
Na ez az! Pontosan ilyet szeretnék Én is! Nézegettem a POK3R-t, de hiányoltam róla pár bill-t (igaz nem nehéz megoldani azon sem).
Ez egy egyedi (épített) billentyűzet, vagy lehet kapni "készen" (boltban) is?
Nvm, találtam massdrop-on, szóval a kérdés már tárgytalan. : D(#24299) haxiboy:
Szerintem ennyire nem durva a dolog, mivel a billentyűzet működik (mint írtam). Inkább érintkezési hibának nézem, ezért gondoltam, hogy lehet elég lenne egy minimális forrasztás vagy azaz alkatrész amibe beledugom a kábelt (nem tudom mi a neve, egy mini usb anya csatlakozó és egy kis nyák lap felcsavarozva a billentyűzetre. Kép róla).(#24302) MurdR:
Hogy a viharba ne lehetne? Csak a gatyád rá fog menni annyiba van egy ilyen építése. : D[ Szerkesztve ]
-
nagyArc
tag
válasz haxiboy #24297 üzenetére
Haha!
Nekem pont ez van, fehér, most is ezen írok. Ez egy Keycool 84, programozáshoz tökéletes ez a kiosztás, és egyébként is szuperjól bevált. Világítás szerintem felesleges, mert a billentyűkön a fehér alapon a fekete betűk jól látszanak még este is. Nagyon tudom ajánlani, ha valaki numpad nélküli kiosztást keres, és még viszonylag olcsó is (kb. 80 dollár szállítással).
[link] -
StLui
veterán
Sziasztok!
Rapoo 8200P ről van valakinek tapasztalata? Simán böngészéshez, 4 ujjas pötyögéshez kéne.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
MurdR
veterán
válasz kristof123 #24305 üzenetére
Akkor egyelőre jó lesz ez nekem, amit vettem
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
haxiboy
veterán
válasz kristof123 #24305 üzenetére
Kontrollernek hívják, de ki kéne mérni, lehet valamelyik switch kapcsol amikor nem kéne...
(#24302) MurdR : Persze nem egy nagy cucc, egy villanykapcsolót is be tudsz kötni, ez sem más, csak itt a vezérlőre te írod meg a programot hogy adott kapcsoló lenyomására mit küldjön a processzor felé.
Ha tetszik majd nektek amit magamnak építek, van rá esély hogy megválok tőle, illetve megrendelésre készítek. De ez még odébb van, tervek már vannak, pénz...na az nincs
[ Szerkesztve ]
-
Varoz
addikt
Billentyűzet építgetősök! Orvos mikor látott utoljára titeket?
[ Szerkesztve ]
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
ivana
Ármester
Az amúgy ki volt aki egy nagy adag billentyűzetes pakkot (hibás, keycap hiányos), miután a vaterán megvette egy gyerek liceten mert bealudtam és felrakta ide, és itt is elvitte valaki Ha esetleg lesz belőle eladó alps akkor érdekelne.
-
nyunyu
félisten
Passz, en csak 8 PB 5131C-t vettem, abbol elso ket kupakszett ment a kukaba, maradek hatbol kene 2-3 nagyjabol egyforma arnyalatu szettet osszevalogatnom.
Sajnos a H2O2 teljesen kifeheritette az eredetileg bezs kupakokat, illetve a lezerrel raegetett felirat is foltos lett tole, igy sokat romlott a kontrasztjuk.
Lehet, hogy vissza kene ternem az A tervhez, miszerint blank Gateron PBT szett, aztan valahol feliratoztatni, de arra a gatyam is ramenne.
Plusz meg mindig nem lattam TaoBaon kivul ISO Entert hozza.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
ivana
Ármester
-
Varoz
addikt
válasz nyunyu #24312 üzenetére
Lehet nem ártana.
Nem merem visszaolvasni, hogy mennyit és mióta szenvedsz a megfelelő billentyűzetért.hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
nyunyu
félisten
Elobb probaltam keresni az epitett billzet arazos hozzaszolasomat.
Volt par szosszenetem a temaban(Tenyleg, az A terv a Natural Mechanix 4000 volt, ahhoz vettem ~2 eve donornak a kinai cseresznyet. Gateron PBT szett az kb. a C varians lehetett. Vateran beszerzett Packard Bellt mar lassan szamozni sem tudom.)
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
inf3rno
nagyúr
Sziasztok!
Van valakinek Logitech K360?
Érdekelne, hogy milyen, meg hogy van e magyar belőle, mert én eddig csak angol kiosztásos képeket láttam róla. A másik szempont az input lag lenne, hogy nem e magas mondjuk játékban vagy gépelésnél. A harmadik meg, hogy most veszek egy Logitech G602-t, ami egy vezeték nélküli egér, aztán hogy nem e interferál e vele, bár gondolom erre kicsi az esély.Buliban hasznos! =]
-
kalozhun100
őstag
Még mindig nem tudom milyen mechát vegyek Eddig az a biztos, hogy brown, legyen numpados.
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
StLui
veterán
válasz haxiboy #24324 üzenetére
Köszi, egy logi szettet most küldök vissza az emag-nak, ott sem vettem észre, hogy nem magyar. Csak egy csendes szettet keresek, de nem nagyon ajánlanak semmit csendes témában, ahogy visszaolvasni próbáltam.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
haxiboy
veterán
válasz kalozhun100 #24327 üzenetére
Biztos hogy brown?
BTW mik az igények?Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
haxiboy
veterán
válasz kalozhun100 #24330 üzenetére
Ha nagyon sok FPS-t tolsz akkor inkább lineáris, de ha nem zavar a hang és inkább mmo-t tolsz (ahol nem kell sok reflex) oda inkább a blue-t javaslom.
Persze érdemes kipróbálni előtte.Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
inf3rno
nagyúr
Input lag érezhető a K360-on?
Mit nem vágsz rajta? Most olyan K120 van, amin ékezetes betűk ilyesmik vannak eredetileg, nem matricázott, vagy ilyesmi. Ilyen kellene, nem angol nyelvű, vagy pl emag-nál mondják, hogy román is előfordul. Nem tudom ez mennyire gond, amit webshopban láttam róla képet, az mind angol bill volt, még az is, amire odaírták, hogy hun...
Buliban hasznos! =]
-
haxiboy
veterán
válasz kalozhun100 #24332 üzenetére
MX Red / Black
-
Ispy
veterán
válasz inf3rno #24325 üzenetére
Nekem volt k360, nem tapasztaltam input lagot, egy unifying egységgel ment az egérrel. 3 évig használtam, de gépelni nem a legkènyelmesebb rajta, igaz azért használható. A minősége jó, kopás nem volt rajta mikor eladtam. Játéknál nem tapasztaltam hátrányát.
Ahol hun-t írnak, ott ilyet kapsz.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
pittbaba
aktív tag
Sziasztok!
1.Mekkora összeget szánsz rá?
20-402.Használt szóba jöhet-e?
Inkább újat, ha mégsem jön be, vissza tudjam vinni még3.Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod?
Napi 16 órát programozok, amúgy néha játszom. Szóval inkább a gépelés gyorsasága a fontos.4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus)
Ha lehet, mechanikus5.Van-e valami elképzelésed? Extra igények (kell-e numpad, világítás, csuklótámasz, vezetéknélküli, ergonomitás, programozhatóság, stb?)
Vezetéknélküliség ritkán de akkor nagyon jól jön, így arra szükségem volna.
Háttérvilágítást is szeretnék (láttam olyat, ahogy külön szabályozható az egyes gombok színe, esetleg az bejönne ha belefér)6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? (amennyiben nem, sokkal testhezállóbb billentyűzetet is találhatsz/ajánlhatunk)
Sajnos csak magyar.Köszönöm!
PH Konfigom: Gigabyte GA-H97M-D3H, i7 4790K,GTX 960, Seasonic SS-620GM
-
haxiboy
veterán
válasz pittbaba #24339 üzenetére
Szia!
Sajnos magyar kiosztás nem igazán javallott programozásra!
Az összes fontos gomb megtalálható az angol kiosztáson közvetlenül, ráadásul napi 16 óra használat mellett ez hatalmas idő spórolás, illetve az izületeket is kíméli ha nem kell két gombot csak 1-et lenyomnod, illetve ide-oda mozgatni a csuklódat, mert egy egyszerű ujjmozdítással elérsz mindent.
Mechanikus vezeték nélküli billentyűzetről sajnos én nem tudok, bár megoldhatod egy külön bluetooth cuccal, de nem tanácsos, inkább olyan hosszú kábelt vegyél ami szükséges.
Háttérvilágításos, Magyar mechanikus pedíg tudtommal jelenleg csak és kizárólag a Roccat Ryos MK Glow van.
40k-ba RGB háttérvilágítás sajnos csak használtan, de RGB-s magyar mecháról sem tudok jelenleg.
Egyébként ANSI kiosztáson is minden magyar karakter bevihető, napi 16 óra gépelés mellett felteszem nem probléma ha vakon kell gépelni, 2 gomb helye változik az í/Í karaktereket altg+j/i-vel tudod bevinni, illetve az ű átköltözik az enter fölé (ami szvsz sokkal kényelmesebb is).
-
ati888
senior tag
Hello!
Általános használatra keresek magyar billentyűzetet, valamilyen világítással, a lényeg, hogy 10-15k-ba beleférjen. Egy régi billentyűzettel játszok most is, de sötétben nem látom a gombokat ezért gondoltam, hogy jobb lenne egy ilyen. Semmi más különleges dolog nem kell rá, minél egyszerűbb legyen.
Ati
-
-
nyunyu
félisten
válasz haxiboy #24340 üzenetére
Mechanikus vezeték nélküli billentyűzetről sajnos én nem tudok, bár megoldhatod egy külön bluetooth cuccal
MassDropon szokott lenni neha kekfog 4.0-as Varmilo VB87M.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Domonkos
Ármester
válasz inf3rno #24342 üzenetére
Azert nem minden, de nagysagrendekkel jobb a helyzet, mint a standard magyar kiosztason.
Ha sokszor kellenek az ilyesmi karakterek, akkor erdemes lenne elgondolkozni, hogy kiosztast cserelj. Dvoraknak van programozoi valtozata - ami szerintem eleg penge - de ha van egy kis szabadidod, akkor krealhatsz egyet sajat magadnak is. Ha nem cserelgetsz surun gepet, akkor rosszul nem jarhatsz vele. Ugyis itt lesz a szunet, adj neki egy probat!Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Tin
veterán
válasz Domonkos #24345 üzenetére
hja, a jó programozók a magyar kiosztásukkal
arról nem is beszélve, hogy a vakon gépelés rögtön értelmetlenné teszi a backlit keyboard-ot, de egyébként is sokkal jobb a szemnek aprópénzért egy usb lámpa a monitor mögé, mint a vaksötétben halványan derengő billentyűzet.
laptopon még látom értelmét, de asztalin nem, bár ott is jobb volt a thinklight, csak megszűnt.
-
pittbaba
aktív tag
válasz haxiboy #24340 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Igazából úgy voltam vele öreg vagyok már váltani 20 év programozás után, viszont minél többet gépelek annál inkább kényelmetlen elérni a kétbillentyűs karaktereket, szóval igazad van, megpróbálok átszokni.
Van esetleg tapasztalat, mennyi időbe telik megszokni? Érdemes vennem egy 1000 Ft-os szétverem amíg megszokom az újat verziót, vagy ennyire nem szokott ez gáz lenni?A fenti kívánalmak alapján angol kiosztási lehetőséggel mit ajánlasz? (illetve akkor a wireless-t is húzzuk ki ha az is nullára szűkít)
-
pittbaba
aktív tag
Fuhh igen, sétáltam egyet, és akkor bennem is ez merült fel, hogy wireless akkor oda az aksi, meg ágyúval verébre... jogos...
Az RGB backlight nekem azért lehet hasznos (még soha nem volt ilyenem, 1000 Ft-os legolcsóbb billentyűzeteket használtam eddig), mert az agyam valahogy mindig színekben gondolkozik, meg csoportosít, és úgy érzem a periférikus látásommal együtt még pontosabbak lennének a leütések stb
Vakon gépelek, persze, de le-lenézek, főleg ha át kell nyúlni sűrűn az egérhez.. valszeg az angol kiosztással sokat javulna az helyzet ebből a szempontból is.
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz pittbaba #24347 üzenetére
Nem olyan nagyon veszes atszokni, mint elsore gondolnad. Ha tudsz mar normalisan gepirni, akkor megkonnyebb dolgod lesz. Atvaltani egy masik kiosztasra es azon is 2-4 ujjal potyogni ertelmetlen.
Atszokni leggyorsabban ugy lehet, hogy szunetben/szabadsagon vagy amikor raersz egyszer atvaltod a kiosztast estorlod az eddigitonnantol nem valtod vissza. Ne munkaban vagy nagy hajtasban kezd el a tanulast! Az elso 2 het lehet hogy gyilkos lesz, de miutan megbaratkozol vele, egyre kenyelmesebb valik. Lassan majd el is kezd kikopni a qwertz (vagy mi) de elfelejteni szerintem senki sem fogja. Telefonon meg most is qwerty-t hasznalok es egyaltalan nem zavaro. Valahogy nem jon termeszetesen, hogy 2 ujjal potyogve a dvorakot hasznaljam - szoval nagyon nem akad ossze a ketto. Ha nagyon muszaj, akkor szokott meg menni a qwertz normal billentyuzeten is, de lassabban, mint mikor meg kizarolag azt hasznaltam. Neha nehez elkezdeni vele gepelni, es rovidebb szunet utan is van hogy elfelejtem hogy azzal kell folytatnom az irast, de nagy kaoszt nem okoz. A qwertz-s sebessegemet kb. 3 honap utan tudtam hozni es 350 leutes / perc-ig rapid sebesseggel fejlodtem. Azota kicsit alabb hagytam a sebessegre gyurassal. Fel ev utan ugyanolyan kenyelmes lett, mint az elozo. (bar hozzateszem, hogy napi 20k leutes alatt mar honapok ota nem voltam...)Erdemi es elterjedtebb kiosztas meg nagyjabol 2 van: Dvorak - prima kezalternacioval; es a Colemak minimalisra csokkentett ujjmozgassal. Dvoraknak van tobb kevesbe elterjedt valtozata is, Colemak jobban internacionalis - bar ezt majd a kollegak helyrerakjak Meg meg van par kulonbseg egyik-masik elonyere-hatranyara amin orakat lehetne vitatkozni, de nem erdemes. Neten tomenytelen mennyisegben talasz rola irasokat.
Akarmelyiket is valasztod, sok megbanasod nem lesz benne. - csak valahogy bird ki azt az elso par hetet.
Uj billentyuzetet meg nem erdemes venni. Kezdd el a legkenyelmesebben a tanulast - ezzel megsporolsz meg egy agyremet.[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Sharkoon PureWriter TKL RGB Kailh Red US Angol kiosztás - fekete gamer billentyűzet
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Corsair strafe RGB mechanikai billentyűzet
- Keychron Q2 - KTT Strawberry - Glorious Aura V2 Pudding Keycap set - INGYEN FOXPOST
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest