Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • scarf

    csendes tag

    Sziasztok!
    A korábbiakban egy itteni segítséggel sikerült összeraknom egy elég jól működő, és a lehetőségekhez mérten ár/érték arányban megfelelő gépet, most is ebből a célból fordulnék hozzátok segítségért, javaslatokért.

    1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
    - alapvetően az Archicad lenne a fő felhasználási irány, valamint visszafogottabb látványtervek készítése és normál otthoni felhasználás (film + zene). Játék semmilyen szinten nem jön szóba.

    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    - processzor: AMD 5600G, SSD + HDD van.

    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    - alaplap, hűtő, memória (2x8GB vagy 2x16GB), táp, ház.

    4. Mennyi a kereted rá?
    - 150 000 - 200 000 környékén, de a mai körülményeket figyelembe véve nyilván a legjobb ár/érték arányra törekedve örülnék, ha minél kevesebből meg lehetne oldani.

    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
    - egy full HD 60Hz-es és HDMI-csatlakozós monitor jelenleg, a célnak eddig ez is bőven megfelelt, mivel játékra tényleg nem használom.
    A korábbi konfigban egy 2400G teljesít rendben ugyanezen a feladatkörön, így azt gondolom, az 5600G is elég lehet VGA nélkül azokra a feladatokra, amikre nekem kellene használnom.
    Így a fenitek alapján leginkább az 5600G köré épülő belső környezethez kérném tőletek a segítséget, hogy mikben lenne érdemes gondolkodni!?
    Formátumként akár mATX vagy ATX is szóbakerülhet, és bár nem elsődleges szempont, de amit szeretnék még kissé előtérbe helyezni (mert ebben nem igazán vagyok jártas), hogy a minél halkabb működés is elérhető legyen, ezt a formátumhoz illő ház illetve a hűtők esetében is próbálnám majd figyelembe venni a már korábban említett ár/érték arányok mentén.

    A segítségeteket előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák