Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alvin_ti4200

    félisten

    Sziasztok!

    Egyik barátomnak próbálok összeválogatni egy új masinát a mostani (FX-6300, 16 GB DDR3, GeForce GT 640, stb.) helyett, de arra, amire használná fogalmam sincs, mi lenne az ideális a megcélzott 150 (max 200) ezer forintos keretből (amibe bele kell férnie egy normálisan szellőző és esztétikus háznak (NZXT S340 Elite a kiszemelt), illetve én a 4 éves FSP Raider 550-es tápot is lehet, kihajítanám, de az utóbbi opcionális).

    Adobe programokat használ (Photoshop, InDesign, Muse), elvileg mindegyikből a legfrissebb verziót, de a reszponzivitásra és úgy általában a sebessgére gyakran panaszkodik. Az FX-6300 kétség kívül ludas lesz ebben, illetve Photoshopnál lehet, hogy a scratch disk a vinyón, nem pedig a 128 gigás SSD-n van, de én főleg processzor oldalról érzek bajokat. A GT 640-e nagyon hangos, így az mindenképpen kuka. Mivel a DDR4-es memóriák és a videokártyák is horror árban vannak, így alapvetően három ötletem támadt:

    1) 16 GB DDR3 RAM marad és nézünk egy használt Core i5 4570-et, alaplapot még kapni hozzá újonnan

    2) semmi nem marad a fő alkatrészek közül, az új konfig pedig Coffee Lake alapú lesz, viszont így kell egy passzív GT 1030, illetve még az alaplapok is drágák, így valószínűleg csak egy Core i3 8100 fér bele a keretbe, aminek a gyári hűtőjét a csend iránti igény miatt jó eséllyel kukáznánk, így némi plusz kiadás még jelentkezni fog

    3) semmi nem marad a fő alkatrészek közül, az új konfig pedig Raven Ridge alapú lesz, viszont nem tudom, hogy a Ryzen 5 2400G-ben lévő RX Vega 11 mennyire lenne jó barátja az Adobe programoknak, főleg, hogy driver fronton azért nem fenékig tejfel a helyzet, ahogy olvasom a saját topikjában. Ha diszkrét kártyát kellene venni, akkor lehet, hogy a Ryzen helyett a Coffee Lake jobban megérné ilyen felhasznállás mellett. Nekem Ryzen 5 1500X van, szóval a gyári hűtőt ismerem és ebben a szcenárióban meg is tartanánk.

    Ötletek, javaslatok? Előre is köszi :R

Új hozzászólás Aktív témák