- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 11 - népalma
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necronom
senior tag
válasz cellpeti #7699 üzenetére
Arra tukepp barmi jo..manapsag valassz inkabb az S905x3 SoC-ok kozul.
sokfele van, majd mind jo lesz..ha valasztottal azert kerdezz ra megegyszer itt
Amit en tudok ajanlani az X96 Max plus es az X96 Air
Mindkettobol min. a 4/32 vayg a 4/64 ajanlott
Masok is beztosan fognak neked ajanlani mast[ Szerkesztve ]
TAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
attilla84
tag
Sziasztok!
Egy tv-boxot szeretnék vásárolni, az elmúlt hetekben, olvasgattam a fórumot, néztem videókat, teszteket...Arra jutottam, hogy Mecool KM6 Deluxe lesz az.Mit ajánltok, jó lenne az, megbízható, stabil rendszere van? Teljesen zöldfülű vagyok ehhez. Tehát az lenne a jó, hogy ne kelljen hekkelni rajta, kiveszem a dobozból és megy (Youtube, Usb-ről film FHD és akár 4K is, Spotify, Böngésző...) Ezek a legfőbb dolgok. Netflix tudom, hogy csak 480p, de nem is kell ez. (Olvastam, hogy hekkeléssel az is megoldható, hogy akár FHD vagy 4K legyen).
Hosszabb távra számolok vele, ezért venném ezt (4GB/64GB) És majd a jövőben, ha egyéb dolgokat is szeretnék rátenni (Kodi, CE...) akkor elégséges legyen a vas ezekhez.
Az Ali-ról rendelem azt hiszem, és mindegy-e ott, hogy kitől, mert több kereskedőnél vagy cégnél is kapható?Sajnos az "Amlogic" topikba írtam be először, nem voltam eléggé figyelmesKöszönöm előre is a segítséget és a választ!
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz attilla84 #7702 üzenetére
Bőven elegendő 4k-ra is mindenhol! Erős hardvere van úgyhogy nem lesz gond vele. Egyedül a netflix kérdéses, hogy a módosított app meddig működik még (kb két hónapja hallottam, hogy van ilyen és még működik). Minden másban nagyon jónak tűnik! Youtube-on van sok teszt róla (nem magyar nyelvű) nézz meg párat hátha futtatják a spotify-t. Böngészőt play áruházban nem találsz de apkmirror és egyéb oldalakról tudsz letölteni és telepíteni. A böngésző hogyan működik azt nem tudom mert sosem érdekelt (nekem mi box s van de azon is android tv rom van) de youtube teszteken lehet azt is próbálták.
Véleményem szerint nagyon jó tv box és nekem is nagyon tetszik. Én a netflix miatt vacilálok csak, hogy a km6 deluxe vagy netflix szempontból biztosabb jövőjű de gyengébb hardverű km2 legyen.Most látom, hogy írtad a kodi-t és CE. Kodi gond nélkül megy de CE -t nem tudsz rárakni mert zárt a bootloader ! Gondolom coreelec-re gondoltál ce alatt? Én inkább banggood vagy geekbuying-ról venném eu raktárból link kép link kép
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz phoenix1989 #7694 üzenetére
Szia! Kipróbáltam mi box s-en és kezelhetetlen és nem is működik! Bármelyik tv adásra nyomok kilép az alkalmazásból! Ez android tv romot használó tv boxon nem működik megfelelően! Olyan tv boxon amin normál android van lehet jól működik de azt nem tudom kipróbálni.
-
csibe1
addikt
Erről mik a vélemények? : MECOOL KM1 Google Certified Amlogic S905X3 4GB/32GB
A KM2-vel van egy árban, de több memóriával meg tárhellyel, és ahogy láttam ez is Google Certified.
[ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
attilla84
tag
válasz Imi1981 #7703 üzenetére
Köszi az infót.
Igen, a coreelec-re gondoltam. De számomra ez nem szempont. Csak itt a fórumon hallottam róla, hogy hasonló a Kodi-hoz és milyen jó...Én a Kodit sem használtam soha, párszor telepítettem a számítógépre de csak ennyi. Nem értek hozzá sajnos, így majdnem kizárt, hogy ezekkel foglalkozzak én.Én is KM2 és KM6 között vacilálok. Nekem a Netflix sem fontos, nem is fizettem elő rá soha, sem HBO GO-ra stb.. Tv adásokat nézek, Dreambox műholdvevővel, nagyon jó minőség van, majdnem minden magyar adó megy (HD-ben is), német, osztrák, lengyel stb.
Nekem az a prioritás, hogy Youtube menjen akár 4K-ban is. És mikor média lejátszóként használom, (mkv, bluray) stikkről vagy HDD-ről, akkor vigye azokat mindent 4K-ban is akadás mentesen. Ezért gondoltam a KM6-ra, mert az elvisz mindent. (4GB Ram, S905X4-es proci)
Ha tudnám, hogy ezzel a KM2-es is megbirkózik és nem akad és nem szaggat be, akkor azt venném, mert én nem fogok sok mindent telepíteni rá és hekkelni vele.
Na meg még a KM6 mellet szól az AV1-kódekk...amiről azt olvastam, hogy idővel sok mindenki átállhat erre, mint pl a Youtube is.
[ Szerkesztve ]
-
Headbang
aktív tag
Sziasztok
Van valaki, aki kölcsön tudna adni egy mecool m8spro plushoz való vagy ehhez is jó adaptert? (Dc 5V 2A 4mm tűs csati) Teszthez kéne, mert csak világít az állapotjelző led a boxon, de a hdmi kimeneten nincs jel. Illetve az usb portokon lévő eszközök sem kapnak áramot vagy nem eleget. Ebből arra gondolok, hogy az adapter halt be. Előre is köszi szépen! (Csongrád megye)
-
vicamuso
tag
Sziasztok!
Nagy dilemmában vagyok és nem sok leírást találtam erről a web-et böngészve.
A dilemma alapja, hogy jelenleg van egy kb 6 éves LG Smart TV-m, és ehhez vajon van-e értelme venni ilyen csudi Smart TV box-ot?! A jó öreg WebOS 2-n szinte minden van jelenleg (Netflix, HBO GO, IPTV app-ok) ami fontos és használom. HBO GO esetén tapasztalom, hogy már-már kevés a TV memóriája és eléggé nyögvenyelős az app töltése, filmek indítása, ráadásul egy kalap hulladék alapból Smart TV-n az HBO GO app.
Tervben van a TV csere is közeljövőben, de nem tervezek Android TV -vel szállított okos TV-t venni. (ráadásul elég kicsi gyártói szegmens és maradnék márkahű azaz LG TV-nél)
További dilemma, hogy nem nagyon akarok még egy távirányítót a TV mellé. Olvastam, kutattam, hogy elméletben a CEC miatt alap dolgok kezelhetőek 1 távirányítóval is (be-ki kapcsolás), de van Google Home is amibe a kinézett KM6 beintegrálható. Tud egyébként mást is a CEC vag csak a ki-be kapcsolás megy. (Van CEC támogatása a LG TV-nek)
Ti mit gondoltok, van értelme venni egy KM6-ot a Smart TV mellé, vagy engedjem el, mert a közeljövőben úgyis cseréssé válik a TV?Köszi!
-
vicamuso
tag
-
Beni2360
félisten
válasz Headbang #7711 üzenetére
Szerintem vidd el a dobozt egy "kábel boltba" és keressetek hozzá való USB-s vezetéket és egy combossab töltővel indulnia kell.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
tamassneff
kezdő
válasz vicamuso #7714 üzenetére
igazából amit leírtál, most is nagyjából elégedett vagy akkor nem érdemes még eggyel több fogyasztót a lakásodba venned semmi értelme. Ha veszel ezek szerint LG-g lesz a webos miatt rosszabb biztos nem lesz mint a mostani TV-d. Főleg ha a Kodi-t is le tudod tölteni rá. Nem tudom webos alatt lehet-e.
[ Szerkesztve ]
-
tamassneff
kezdő
válasz attilla84 #7710 üzenetére
Szia, Én is a KM2 és KM6 között vacilláltam sokáig, végül is nem az lett, de nekem "különleges" igényeim vannak - mint kiderült - csak azért, én csak jót olvastam a KM2-ről Igaz kevesebb a memória mint a KM6. Sztem itt senkinek nincs mind a kettő, hogy objektíven tudjon válaszolni a kérdéseidre. Ha tippelnem kellene bőven elégedett lennél a KM2-vel is, de persze engem izgatna a mi lett volna ha. Ár/érték arányban KM2, biztosra akarsz menni akkor KM6.
-
attilla84
tag
válasz tamassneff #7717 üzenetére
Üdv! Próbáltam biztosra menni, megrendeltem a Mecool KM6-ot. Netflix nekem nem kell se 4K-ba se 480p-be, és ezen kívül jobb a KM6. Van benne Gigabit Lan, Wifi6, AV1 kódolás és jóval erősebb vas. A 4gb 64gb verziót rendeltem. Úgy voltam vele, hogy évek múlva is használom, ha nem omlik meg és legyen elegendő még akkor is.
Most egyelőre egy 10 éves Samsungra kötöm rá (D6500), a szüleimnél lesz, mert most tervezek venni új tv-t a foci EB-re. (Philips Android)
-
kerobi
senior tag
Én meg tuti hogy 4/64et rendeltem, most ránéztem a geekbuyingra és átírták a megrendelésben 4/32-re hogy úgy tűnjön, mintha
én rontottam volna el. Ehhez pofa kell b+ -
kerobi
senior tag
válasz herdsman12 #7720 üzenetére
Igazad van, megtaláltam az emailt és én szurtam el. A geekbuy a megrendelés szerintit küldött.
-
kerobi
senior tag
A mecool km6 deluxe tudja kezelni a 256gb sd kártyát? Ha nem, akkor particionálva lehet használni? Köszi a válaszokat.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Van már itt mecool km2 tulajdonos? Érdekelne egy két dolog.
Ha km6 tulajdonos van az is érdekel! Fizu után rendelném valamelyiket de nehezen döntök.[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
Erre valaki?
-
Imi1981
veterán
Ha nem kell netflix akkor jó vételnek tűnik. Mecool boxokon android tv fut! Ezt csak azért írom mert nem össze tévesztendő a mobilokon is futó normál androiddal. Nekem speciel jobban tetszik tv boxon mint a sima android de valakinek ez kizáró ok, hogy ne vegye. Amúgy nem sokkal drágábban van mecool km6 deluxe link kép ami erősebb és több memóriával rendelkezik és újabb is! De hivatalosan ezen se fut a netflix csak a km2 - n.
-
csibe1
addikt
válasz Imi1981 #7725 üzenetére
Megvagyok a Netflix nélkül.
Nekem nincs bajom a rendszerrel, az talán még jobb is, mintha a sima android futna rajta.A KM1-nél, KM9 Pro-nál is nagy vidáman odaírták, hogy "Google Certified", akkor ez is csak kamu.
Amúgy tényleg nem értem, hogy miért a leggyengébb hardverrel rendelkező box kapja meg a guggli jóváhagyását?
-
Imi1981
veterán
A Google Certified nem azt jelenti hogy fut rajta a netflix. Az bár nem tudom pontosan de a Google szolgáltatások a chromecast stb tudja. A netflixhez a netflix ESN kell. Nem értek ehhez annyira csak valahol olvastam vagy írták valamelyik fórumon.
Szóval ha oda van írva, hogy google Certified akkor az nem kamu.[ Szerkesztve ]
-
Aprósólyom
addikt
Egy rövid tapasztalatot osztok meg miután beszereztem egy viszonylag pontos fogyasztásmérőt (Brennenstuhl PM 231 E) a PC mérésére.
Gondolkoztam android box beszerzésén, hogy a PC használat legnagyobb részét kitevő youtube, böngészés, office alkalmazások (~napi 4-6 alatt jóval kevesebbet fogyasztó eszközt használjak. A mérések elbizonytalanítottak, hogy mennyire éri meg egy modern gép esetén.A következő eredményeket kaptam:
Desktop Idle: ~29W
Edge youtube 1080p lejátszás/böngészés: ~34W
A teljesítmény számított átlag a fogyasztásból és az időből, nem a pillanatnyi leolvasható értékeken alapszanak.Érdekes lehet mit takar a modern PC:
Windows 10 Home 64bit (Windows biztonság aktív, Kiegyensúlyozott energiagazdálkodás)
MSI B460 Tomahawk
i5-10400F
Intel gyári hűtő ~7VDC szabályozással desktopon
4x4GB 2666 DDR4@cl12, cl13,cl13@1,29V
Sapphire RX580 nitro+ (minimális finomhangolás a gyári értékekhez képest, zeroRPM engedélyezett)
120Hz képfrissítés (120Hz, mert a VGA 144Hz-en max. órajelen járatja a VRAM-ot)
1db SATA SSD Crucial MX300 275GB
1db SSHD Seagate 500GB
1db 9CM Arctic venti ~20-25% PWM desktopon
2db USB gamer periféria (Billentyűzet 1000Hz, Egér 500Hz)
1db aktív Ethernet kapcsolat
3,5" jack line-out aktív hangkimenet youtube lejátszás közben
Mindezt egy Be Quiet! Straight Power 10 500CM látja el energiával.Böngészőben ~63-65% körüli a power factor, ami azért annyira talán nem is rossz érték, lévén hogy csak átlag 34W-t vesz fel a PC egy 500W tápegységből.
Optimálisabb fogyasztási tartományban ez 96-97% (Furmark: ~180W)Hogy miért írtam le mindezt? Ha egy SBC durván ~3-4W teljesítményt vesz fel youtube közben és kb. 15 000 Ft a beszerzési ktg, akkor 4-6 órás napi átlaggal számolva, 9-6 év alatt jövök ki nullára, miközben ahogy elnézem az adott árkategória körül mozgó vagy drágább SBC-k teljesítményét, akkor messze rosszabb böngészési élményt nyújt (lassúcska), mint egy modern PC.
Az eredeti ötlet azért merült fel bennem, mert láttam az online mérésekből, hogy alap hangon legalább 40W idle teljesítmény mérnek a PC-kre desktopon, én pedig arra számítottam, hogy az én gépem jelentősen többet eszik (4db DDR4 modul, SSD mellett HDD, RX580 idle állapotban is 32-33W-t mutat a Radeon Adrenalin, stb...stb...).
Ezekből kiindulva az lett volna a várakozásom, hogy 3-4 év alatt az áram számlán megspórolom az SBC/android BOX beszerzését. De nem így tűnik.Lehet kicsit OFF votl a HSZ, sry, de gondoltam mással is megosztom a tapasztalatom, hátha valakinek szükséges lehet az energiahatékonyság pontosabb ismerete. Illetve korábban kérdeztem, segítettek. Én is megosztom a konklúzióm.
Jevons paradox
-
Somatom
veterán
válasz Aprósólyom #7728 üzenetére
Érdekes infó. Rá is gugliztam erre a PC kifejezésre. Ha lesz védettségi kártyám, akkor elmegyek egy múzeumba, hogy élőben is lássak egy ilyen PC -izét.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
GBotond
tag
válasz Imi1981 #7723 üzenetére
Nekem tegnap megjött, nem vagyok nagy májer, de kérdezz. 4K videókat nem nagyon nézek, full HD és 720p-s MKV fájlokkal próbálkoztam. Akadás nélkül mentek, a kép és a hang szinkronja mintha nem lett volna mindig tökéletes, de ez fájlhiba is lehetett - kb. 15 percet töltöttünk együtt eddig .
-
Imi1981
veterán
válasz GBotond #7732 üzenetére
Elég az! Az érdekelne, hogy videó lejátszás közben zoomol vagy csak nyújtja a képet vagy semmit nem csinál. Így lehet megnézni link link link link és kösz előre is!
Ja és a lejátszó így legyen beállítva link link így kandenciahelyes a lejátszás és nem lesz adadás, doccenés a filmben.
Volt esetleg mi box s-ed? Ha igen milyen összehasonlítva azzal?
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz Imi1981 #7733 üzenetére
Ezt elfelejtettem írni, hogy ez mind legyen bekapcsolva (tv boxon azthiszem csak kettő van) link
Ja és már megint elfelejtettem ezt a tesztet egy szélesvásznú videóval (ami 16:9-es tévén is alul felül fekete sáv van) kellene próbálni mert azzal látszik jól. Kösz[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz GBotond #7735 üzenetére
Köszönöm, hogy megnézted ! Valamiért android tv romos boxokon így csinálták meg. Mindegy majd hozzászokok, hogy nem zoomolok. Ez mi box s-en is így működik amúgy . Másban meg nem sok különbség van mi box s-hez képest csak kicsit gyorsabb és ugye vannak rajta usb és lan csatlakozó ami nagyon jó . Jó lesz ez. De még mindig vacilálok a km2 és km6 között. Fizu után egyből rendelem úgyhogy addig döntenem kell :) .
-
ORCA58
addikt
válasz Aprósólyom #7728 üzenetére
Nálam nem csak a pénz miatt fontos a fogyasztás! Ha mindenki figyelne arra, hogy mennyit áramot spórol, a sok piciből iszonyatos mennyiségű energia megtakarítást jelenthetne világszerte.
De ez érvényes minden más területre is. Pl. autó használat fűtés, víz fogyasztás stb. A jövő nemzedékek sorsát mi határozzuk meg![ Szerkesztve ]
-
-
Necronom
senior tag
válasz Somatom #7738 üzenetére
nagyon off
tokeletesen igazad van, hogy osszetettebb
de mondjuk ha holnaptol budapesten csak es kizarolag villanyos autok mennenek, akkor azert megiscsak javulna valamit a szitu hiaba az okomatek, meg hogy hoygan jutunk a vellenyhoz es aztanhova tesszuk az elhasznalt akkukat....
bocsTAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
Aprósólyom
addikt
Én is hasonlóan gondolkozom mint te, de Somatomnak igaza van.
Célszerű lenne váltanom, ha sosem igényelnék nagyobb teljesítményű feladatot, viszont, ha előfordul, hogy igen, akkor nem célszerű 2 eszközt tartanom, ha mindent figyelembe veszek. Esetemben a 6-9 év annyira hosszú, hogy ennek a tört része alatt már eleve elavult lesz az a kütyü amit megveszek, így a gyártási számot ösztönözni a vásárlásommal összességében szinte biztos, hogy a környeztet jobban terhelném.
Jártam már telepen, ahol IT szarokat gyűjtöttek és az újrahasznosítás egyese folyamatait végezték. Ezek a kompozit PCB-k már eleve undorítóak a környezet szempontjából. Minden NEM legyártott nyomtatott áramkör az igazi megváltás.
Ma már arra is törekszem, hogy ne vegyek kompozit anyagú terméket/csomagolást. Pl. tetra pak. Faszom az egyberagasztott műanyag, fém, papaír dobozokba... undorító. Egyetlen módja az újrahasznosításának, hogy bedarálják és újra összeragasztják valami szar, szükségtelen termékké vagy elégetik...Jevons paradox
-
-
CsMike
tag
Sziasztok nem biztos de hátha, szóval gamepad érdekelne tv boxon használja e valaki mert nekem nem akar menni Rendesen mivel össze vissza teszi a gombokat tehát nem ott érzékel ahová van állítva. X88 pro 10 és egy vontar x3 van mind 2 ugyan az. A gamepad amúgy v013 lenne. Köszi. Ja telefon tablet azon minden ok ott jól érzékel és lehet is állítani.
-
be1a
csendes újonc
Helló,
Ugoos AM6 Plus-t vettem egy ideje, kifejezetten nagy bitrátájú, Dolby Vision + nagy felbontású hang filmek lejátszására, mert a TV nem nagyon bírta ezeket.
A lánc: Ugoos AM6 Plus - Denon X3700 - LG OLED65B9, Plex app az Ugoos-on és végtelenül erős laptopon plex szerver.
Viszont nem működik az Ugoos, lassan már megőrülök és az összes maradék hajamat is kitépem. A probléma, hogy ha egy elég nagy bitrátájú (4K, dolby vision + valami HD hang) filmet indítok el, akkor többféleképpen nem akarja lejátszani, a lejátszás indítása után:
- Teljesen elmegy a kép (Ilyenkor a TV kiírja hogy nincs jel)
- Megakad a kép az első képkockán, de a hang megy tovább (ha beletekerek, akkor az az egy képkocka látszik, ahova tekertem)
- Elindul a kép is meg a hang is, de a hang kb 2-3 mp-et késik
(- ez csak ma jött elő először - bár nem próbálgatom túl régen - de a kép ilyen elcseszett színű lett, piros különböző árnyalatai, az alsó és felső fekete csík meg teljesen egyszínű piros, mintha kontaktos lenne a kábel, ezt csak az Ugoos - Denon - LG-n láttam egyszer, Ugoos - TV nem sikerült, bár nem is próbáltam túl sokat)Ezek előjönnek akkor is ha Ugoos - Denon - LG és ha Ugoos - LG a lánc. A TV ki szokta írni hogy Dolby Vision, amikor elindul éppen a film (vagy látszik az első képkockája). Többféle HDMI kábellel is próbáltam már, a TV be van állítva jól (és mindenhogy próbáltam), úgyhogy szerintem az Ugoos lesz a gond. Több különböző filmmel is próbáltam. Ugoost már próbáltam resetelni, Plexet újratelepíteni, ilyesmi.
Mit lehetne még kipróbálni? Alacsonyabb bitrátájú cuccoknál ( <4K) jól működik, csak arra nem jó amira vetttem
-
blakey
titán
Egyrészt rossz helyen vagy, itt a vásárlás előtt állóknak szól a topik, másrészt ajánlom figyelmedbe a Kodi PlexKodiConnect kiegészítőt és még ott a sokkal jobb lejátszási képességekkel bíró CoreELEC. Ezek sok hajszálat megkímélnek. :) Egyedül a Dolby Visiont kell megoldanod Android alatt. Szóval irány az Amlogic topik.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
Új hozzászólás Aktív témák
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs