- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve1207
veterán
-
Imi1981
veterán
válasz Steve1207 #7851 üzenetére
A mi box s tud frekvencia váltást. Beállítottad kodiban a beállítások /lejátszó menüben a képfrissítés gyakoriság részt indításkor /leállításkor-ra? Csak úgy vált frekvenciát! Vagy talán rendszerszintü van benne mint a mecool km6 deluxe - ban? Nekem km6 deluxe van és azt hittem nem vált frekvenciát mert így alkalmazásokban beállítva nem csinált semmit. Itt van egy advanced menü a beállításokban és ott a play settings részben lehet bekapcsolni.
Mindegy akit nem zavar annak nem számít. Engem sajnos nagyon zavar és azt hittem km2 tud ugyan úgy mint a mi box s. Sajnos a youtube teszt videók és normál tesztek erre sose térnek ki.
-
Steve1207
veterán
válasz Imi1981 #7852 üzenetére
Persze és persze, de amúgy alapból a googlet hidegen hagyja az afr régóta, CCWGTV-nél sincs ilyen funkció. Na meg ezek streamingre kitalált eszközök még mindig, nem a virágbolthoz.
Azért ránéztem az Emby-re is, bár kicsit összekuszálódott a Jellyfinnel, de nem vált ez se.
Mindenféle frame droptól kiráz a hideg, de elhanyagolható (számomra) az a 2-3%-os minőségromlás, amíg folyamatos a lejátszás és Netflixtől kezdve minden nyavaját egy eszközön tudok kezelni. Zavaróbb, ha mindig váltogatná a frekvenciát, felbontást és blinkelne a tv.
Shield vagy Firetv miért nem jó még mindig? Azokon ment kb mindig vagy megoldható volt, van támogatás is elfogadhatóan, igaz utóbbi már teljesítményben lassúcska úgy emlékszem. Én tuti nem szöszölnék évekig a kínai boxokkal, ha ez ennyire elvárt funkció lenne.Ezen az IR-es tv vezérlésen még mindig csodálkozok amúgy, marhajó dolog
.
-
Imi1981
veterán
válasz Steve1207 #7853 üzenetére
A shield tutira tud frekit váltani! Többször olvastam itt vagy az amologic fórumban. Az már más kategória mint ezek. Számomra a shield tv pro lenne a tökéletes tv box de az már nagyon drága. Még a mecool km6 deluxe ára is sok volt de azért megvettem. Én most a mecool km6 deluxe - val nagyon elégedett vagyok! Ezen ha bekapcsolom a frekvencia váltást akkor még netflix, hbo go és prime videóban is vált frekvenciát ami nagyon jó! Ami nem annyira jó kicsit lassan csinálja. Igazából asszonynak kikapcsolom mert őt idegesíti mikor elsötétül a kép frekvencia váltáskor. De a lényeg, hogy van rá lehetőség, hogy be vagy kikapcsoljam. Én mindig használom mert allergiás vagyok a döccenésekre a lejátszásban.
A km2 távirányítója nagyon tetszik! Jó lenne tudni, hogy km6 deluxe - val lehet a párosítani bluetooth-on és működik e vele. Ha igen szerintem rendelnék külön olyan távirányítót.
-
Steve1207
veterán
válasz Imi1981 #7854 üzenetére
Én mindig használom mert allergiás vagyok a döccenésekre a lejátszásban. - Ezért nem értem, hogy mitől van a stuttering, holott van, akinél egyáltalán nincs. Na mindegy, a lényeg, hogy ezzel már jó lett végül.
Jó lenne tudni, hogy km6 deluxe - val - a párosítással szerintem nem lenne gond, sima táv, viszont az IR-es funkciók magán a KM2-n lévő droid rendszerhez kötöttek, így kb csak sima távnak lehetne használni a box-hoz.
.
-
Bugarov
aktív tag
szasztok!
mi box s - em van es agyf*szt kapok attol h alvasbol milyen nehéz visszahozni van erre valakinek ertelmes (= nem a tapkabelt kihuzos) megoldasa? -
-
Bl.Gyo.
őstag
sziasztok! van egy mi tv stick-em. a tv usb portját használnám neki mint áramforrás, praktikusabb. viszont ha a tv-t kikapcsolom akkor az usb-ből is elmegy az áram. a kérdés hogy nem teszi tönkre az eszközt hogy el- és vissza jön az áram ahogy a tv-t ki- és be kapcsolom, és ezt ugye rendszeresen?
[ Szerkesztve ]
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz Luissimo #7859 üzenetére
És működik is nekik az eszköz hosszú távon így? 🙂
Amúgy a rajta lévő operációs rendszert féltem hogy nem lett rendesen leállítva (távon a kikapcs gomb), megsérül aztán már nem fog bebootolni. Van rajta micro usb, gondolom újra lehetne flash-elni ha esetleg ez történne, de még új nem akarom kinyírni már az elején.[ Szerkesztve ]
-
Luissimo
veterán
válasz Bl.Gyo. #7861 üzenetére
Majd a többiek megmondják, akik így használják.
A MiBox S sem bìr kikapcs gombbal.
3 választás van.
1, sosem kapcsolom ki, elalszik, néha nehezen ébred, darabosan tér magához
2, nemengedem elaludni, azaz mindig éber. Fogyasztásban az alvomodhoz képest alig van különbség.
3, én ezt preferálom. Bevan dugva egy távirányítós konnektorba és ha nem kell akkor lelövöm a konnektort.
Ez ugyanaz, mint nálad lelöni alatta a tévét.Bekapcsolom, bebootol és megy szépen.
De ha nem így, akkor a 2. verzio lép életbe.
Persze te ezt nemtudod elérni, csak ha dugsz mögé egy külső telefonos tápot.
Szabadságfokod nagy.
Én nem félteném klőni alóla a tévét.
Fiamék igy használják kb. féléve. -
-
Luissimo
veterán
válasz Bugarov #7863 üzenetére
Javaslom a jo kis praktiker fèle távirányítós konnektort.
1 táv+ 3 -4 aljzat.
1. droid tv box
2. Ventillátor, főleg manapság, télen karácsonyfa 😃
3. nálam állólámpa
4. szabad felhasználásra, én a 2.1-es hangrendszert kapcsolom le vele, ha rámjön az alhatnék.És máris nem kell kimászn iaz ágybol
És spórolsz a villannyyal is.Szerintem a tévét sem kapcsolod ki, csak standbyba teszed.
Az is fogyaszt ám 😃Ha 2 tévé vanakkor duplán.
Szoval ezvan...
-
Beni2360
félisten
-
Jumpalaja12
tag
Üdv! Hétvégi házban van internet meg buta tv... Azon gondolkodtam, hogyha veszek egy ilyen: "Leovin HK1 smart TV box Android 9.0 rendszerrel, 4GB RAM, 64GB ROM" boxot, valamint digi online app-ot letöltve, tudnám így nézni azt az 50 valahány tv csatornát? Ott nem akarok külön előfizetni kábeltv-re. Nem volt még ilyen kütyüm...
-
lali303
tag
válasz Jumpalaja12 #7868 üzenetére
Amlogic processzorost vegyél ahoz van coreelec rom is.Nekem vontar x3van 4/32 tv-t tudsz rajta nézni, youtube-t, rtl most hbo go, netflix, stb.
-
Kisnyikhaj
csendes tag
Sziasztok!
Tavaly vettem egy [X96 MAX Plus 4GB/32GB Amlogic S905x3 Android 9.0] erről a helyről, kérdésem, hogy szükségem lenne még egyre, esetleg azóta van e jobb belőle, sajnos nem nagyon vagyok otthon a témában, előre is köszönöm a felvilágosítást. (netflixet nézni lenne a fő cél)
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz Kisnyikhaj #7870 üzenetére
Netflixre pont nem jó az x96 max plus. Kodi alatt (vagy ce kodi alatt) tudsz nézni rajta netflixet de az elég pocsék minőségű. Inkább nézz erre a célra egy mecool km2 tv boxot az netflix támogatott és azon megy 4k-ban is a netflix. Vagy chromecast with google tv, vagy használtan olcsón egy xiaomi mi box s-t. Ezek közül szerintem ár /érték arányban a mecool km2 a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok!
Szeretnénk felokosítani egy projektort.
Projektor: Acer H6518BD
- felbontás: 1080p
- van rajta 5V-ot tudó USB
- menyezetre van felfüggesztve, így az USB-ről kéne kapja a kakaót a kütyüAmire szeretnénk használni: Youtube, Netflix, Eurosport Player, Plex (játszani tuti nem fogunk rajta)
Örülnénk, ha lenne hozzá távirányító.Keret: nem tudom milyen árak vannak, vagy hogy milyen kategóriában érdemes vagy kell gondolkodni. A 30k-s Google Chromecast ára fölé nem szívesen mennénk.
Tudtok ajánlani valamit?
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
vicamuso
tag
Sziasztok!
Kérdés, Mecool KM6 deluxe boxonox tulajok, érzékelte valaki, hogy leállítás után (power gomb és power off), nem tudja bekapcsolni a távirányító power gombjával?
Nekem ma ezt produkálta, hiába nyomtam a power gombot a távirányítón, röviden hosszan, nem reagált. Csak táp kihúz visszadugra volt hajlandó bekapcsolni. A TV-m se keltette fel, csak kikapcsolni tudta. Korábban pár órával ezelőttig ment a bekapcsolás.
Néztem, hogy vannak power button beállítások,de ott csak shutdown, suspend meg restart van. (shutdown-ra volt állítva)
Köszi -
Beni2360
félisten
válasz solfilo #7875 üzenetére
Ezek a boxok 5W 2A igényelnek minimum. Vagyis az az usb port kevés lesz.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
veterán
válasz Beni2360 #7879 üzenetére
Köszi az infót!
Chromecast 3 anyámnál egy Samsung UE40H6200 tv-be van dugva emlékeim szerint. Lehet annak többet tud az USB kimenete, vagy az beéri kevesebbel is? Mert akkor az lesz, kibírjuk a távirányító hiányát. De délután megkérem nézze meg mibe van dugva.Komolyan, már hülyét kapok ettől a projektortól. Haverom lakásába költözünk, otthagyja nekünk a vetítőt.
Ők pc-ről hajtották, mi ezt kiváltanánk. Jött az ötlet, hogy akkor projektor okosítás és játék egyben, így konzol. Játékok miatt inkább PS5, de azon meg nem fut az Eurosport Player, többi elvileg van (meg ugye lehet hónapokat kéne rá várni). PS5 topikban mondták is, hogy inkább tv okosító kéne. De az meg nem megy csak a projektorról, kb 6 méterre van tőle a legközelebbi konnektor (projektor mennyezeten, áram padlószinten kb, s el is kéne vezetni még a kábelt.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Beni2360
félisten
válasz solfilo #7881 üzenetére
Nekem HDMI kábelen ment az adat a projihoz. Gondolom a Haver nak is. Volt egy 5m-s Any-Apa HDMI és abba ment 3 vagy 5 m-es másik. Még meg is vannak a szekrényben.
A tv max usb 3.0 ki menetnél van ami kb 1A-s.
De meg kell nézni a proji adatait és ott talán látni de ott csak általában 2.0 es az kevesebbel rendelkezik.A projihoz hogyan megy az áram?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
veterán
válasz Beni2360 #7882 üzenetére
Igen, náluk a PC HDMI-n küldte a jelet a projektorba, a vetítő pedig be van dugva egy konnektorba a padlószinten. A sarokban szépen el van vezetve a tápkábel, hang, meg a sztem 10m-es HDMI kábel (egy része fel van tekerve).
Most egy notit dugtunk rá ezzel a HDMI kábellel, de ez csak átmeneti megoldás.Nagy nehezen megtaláltam a manualt, ilyeneket látok benne:
Csináltam új képet a bekötésekről, mert nem jót néztem. Ha jól látom, hátulra is rajzolja a 12-t és belülre is tehető. Belülre gondolom a külön megvásárolható sajátja mehet.
Következő oldalon megjegyzések, nem tudom mik ezek az MWIHD1, MWA3, stb jelölések, de a Chromecast az biztató talán.
Elvileg állítható, hogy standby módban is adjon áramot ezen keresztül. Mondjuk nem értem, hogy ennek mi értelme van.
Ja most esik le, hogy értetted. Ha más megoldás nem lesz, akkor marad ez a hosszabbítós megoldás, s akkor nem lesz messze az áramforrás az okosító kütyünek.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Beni2360
félisten
válasz solfilo #7883 üzenetére
Igen a hosazabítós megoldás a jó szvsz. Művek akkor onnan már mehet minden komolyabb videó akármilyen hanggal. Nálam is egy szélesebb csatornában ment mindkét kábel. A padló szinten a szegély felett fa mintázatu csatornák vannak a falon meg a menbyezeten fehér és a fal színére festve. Igaz már csak a lyukak várnak eltuntesésre a mennyezeten.
Ott nem fogsz kapni 2A kimenetet.
Ui: Oda egy amlogic box, pl X96max + és egy CE rendszer egy ad kártyára és szinte mindet visz. Kb 12,5 e ft box és+a 16GB kártya.
Topikja[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
veterán
válasz Beni2360 #7884 üzenetére
Na meg hánytam vetettem, s a hosszabbítós megoldás lesz.
Akkor ha jól értettem, veszek egy anya-anya HDMI adaptert, s akkor már rá fogom tudni dugni a kinézett kütyüt a projektorra a már bedugott hosszú kábelen keresztül.Mindenki:
Ki is néztem egy Xiaomi Mi TV Box S-t, 20k körül van érdemben jobb vétel, vagy mehet nyugodtan, mert kb egykutyák ennyiért?
Ja most nézem ennél nem is kell adapter, rádugható a meglévő apa-apa kábelre. (aztán majd ha jön PS5, be kell üzemelni még egy ilyen kábelt)[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Beni2360
félisten
válasz solfilo #7886 üzenetére
Nekem azért volt anya-apa kábelem mert kevesebb veszteség lép fel mint a toldónál. Van egy táblázat.
Xiaomi Mi TV Box S - nem tud kadenciahelyesen lejátszani, lesznek micro ugrások a képen. Nem véletlenül írtam amit írtam.
Vannak HDMI kézzel váltható adapterek amik jobb megoldások mint a dual kábel vezetés. vagy majd meglátod melyik szimpi és árban melyik jobb.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
veterán
válasz Beni2360 #7887 üzenetére
Köszi! Nem is tudtam, hogy vannak ilyenek, egy kézi váltó teljesen szimpi alternatíva.
#7888 Imi1981:
Köszi neked is! Ez a lomhán vált frekvenciát a gyakorlatban mit jelent? Mármint hogy ezzel mikor szembesülnék?Amúgy ez a kadencia helyes lejátszás nem tudom mennyire fontos nekünk. Anyámnál, mikor néha filmeztünk, ott nem tűnt fel ilyen gond, az mondjuk Google Chromecast 3 - Plex
Egyébként a fókuszban nem a filmlejátszás képesség van, inkább Netflixezünk, meg majd lehet befigyel más steaming szolgáltató, de néha kell virágboltba is menni.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Imi1981
veterán
válasz solfilo #7890 üzenetére
Például kodiban film lejátszás indításakor kb 4 másodpercig tart neki mire a helyes frekvenciára vált (film képkockasebességének megfelelően). Ez coreelec-en kb 1-2 másodperc. Ennyi igazából. Addig (lejátszó alkalmazástól függően) elsötétül a kép majd mikor a helyes frekvenciára váltott visszajön és megy a lejátszás. Ez azért jó mert így nincsenek időnkénti döccenések /akadások a képben.
Megjegyzem többen vannak azok akik nem állítják be a kandenciahelyes lejátszást és észre sem veszik. Lehet te sem vennéd észre. A lényeg az, hogy van rá lehetőség, hogy bekapcsold! Ha pedig nincs rá szükséged kikapcsolod.[ Szerkesztve ]
-
Bugarov
aktív tag
válasz Luissimo #7874 üzenetére
Áááá ugy gondoltam nem kell még egy távirányító emiatt. tv erosito mi box utan még ez is.... nyomogatom a mi taviranyitot boszen izombol amig a box magahoz nem ter. De bosszanto, na. én emiatt nem ajanlom senkinek fateromnak vettem fire sticket az meg mókolos... nem hiszem el h nincs egy normális androidos box a magamfajta oregembernek aki csak streamelni szeretne.
-
vicamuso
tag
válasz vicamuso #7880 üzenetére
Kis update Mecool KM6 Deluxe (és sima KM6) tulajoknak.
Ez a totális kikapcsolás AndroidTV-ből (Power OFF), majd távirányítóval nem lehet bekapcsolni (IR -t használ ilyenkor, de csak táp kihúz újra beduggal indul el), nos ez egy Mecool által ismert firmware bug kis kutatás és fórumok átnyálazása után. (működik az IR a távirányítón és az IR fogadás is az eszközön, de firmware bug miatt nem csinál semmit)
Adtak rá ki július 9-én egy javítást, amit OTA-n nem release-eltek, elméletben megoldja. (még nem próbáltam)Sajnos olvasgatva ezeket a fórumokat egyetlen problémája a Mecool-nak , hogy a support az siralmas, beleértve a firmware frissítéseket is (OTA-n). Nem igazán foglalkozna vele.
-
Imi1981
veterán
válasz vicamuso #7894 üzenetére
Nem tudom mennyire általános hiba ez de nálam csak egyszer fordult elő gyenge elemmel. Elemcsere óta sosem!
Az viszont tény, hogy frissítés még sosem érkezett rá amióta megvan. Szerintem nem is fog jönni rá de mivel jól működik így engem ez nem is érdekel. Szerintem jó kis tv box ez. -
csibe1
addikt
válasz Bugarov #7896 üzenetére
Boxtól is függ, de sajna ha gyárilag ilyen akkor megette a fene, mert frissítés nem igazán van.
Esetleg még a slimbox verziót érdemes megpróbálni, ha van vagy lesz rá.
Nekem a Tanix TX9S-el nem volt ilyen gondom, és a TX3-asnál sem olvastam ilyet.
Érdeklődj az Amlogic topikban vagy keress rá ott, az a biztos." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
Imi1981
veterán
Tanixot ne hasonlítsd a mecool km6 deluxe - hoz mert nagyon nem ugyan az! Ezen android tv OS van a tanixon sima android. A mecool - on van chromecast, hbo go, netflix (full HD) stb míg a normál android ilyen szempontból nem igazán használható. A tanix coreelec-el jó de az megint más világ.
Amúgy fentebb írtam nálam nincs ilyen probléma a mecool km6 deluxe - val szóval szerintem ez nem általános probléma.vicamuso
Próbáld meg, hogy az eszközök közül töröld a távirányítót majd párosítsd újra! Bár infrával kapcsolja be így lehet nem ér semmit. Amúgy mikor nem akart bekapcsolni próbáltad közelebbről és pontosan rá irányítani a távirányítót? Lehet gyengébb a távirányítód infrája.[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
válasz Imi1981 #7898 üzenetére
"nos ez egy Mecool által ismert firmware bug kis kutatás és fórumok átnyálazása után. (működik az IR a távirányítón és az IR fogadás is az eszközön, de firmware bug miatt nem csinál semmit)"
A frissítés szempontjából viszont elég hasonlóak a kínai boxok, nem viszik túlzásba.
Viszont ahogy vicamuso említette tudnak róla csak nem foglalkoznak vele.
Szóval tökmindegy milyen android van rajta ha nem javítják a problémákat." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
Imi1981
veterán
Jó akkor nálam véletlenül működik és mindenki másnál nem? Lehet van ilyen probléma de nem mindenkinél. Amúgy meg komolyan mi van akkor, ha nem kapcsolod ki? Fogyaszt 2 wattot bekapcsolva. Néha újraindítja az ember azt kész. Viszont a tanixot hiába tudod kikapcsolni/bekapcsolni ha nem megy rajta a netflix normálisan legalább full HD - ban és nincs chromecast (ami nagyon jó dolog) nincs rendes youtube stb stb. Szóval ha belegondolsz ez nem olyan nagy probléma, hogy nem tudja bekapcsolni. Nekem a mi box s sosincs kikapcsolva csak néha újraindítom. Amúgy ha most vennék ilyen tv boxot akkor a mecool km6 classic verziót venném mert észre sem venni a teljesítmény különbséget és ugyan azt tudja szinte (lan sebesség és ram mennyiség a különbség).
Amúgy meg k..rva gyors a mecool km6 deluxe boxom és sokkal gyorsabb mint a mi box s - em. Élvezet használni ha nem kapcsolod be a rendszerszintü frekvencia váltást (legtöbb ember nem használja). Én mondjuk használom.
Új hozzászólás Aktív témák
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- HP 8000 SFF / Q9400 , 8GB DDR3 , 250GB HDD, WIN10 /
- Ryzen 7 2700x / Asrock B450M Pro4 / AMD Prism hűtő
- iMac 21.5" 4096x2304 3,4GHz i5 8GB DDR4 Radeon Pro 560 4GB 1TB + billentyű
- AMD FX-8800P integrált procis minigép.
- Eladó AMD Mini-ITX félkonfig(Asrock B450, AMD 3400G + gyári halk hűtő, 16GB Kingston)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest