-
Mobilarena
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibe1
addikt
Lehet nem tűnik nagy dolognak, de gondolom több bluetooth egység kellene a boxba.
1. Ez több pénz, a gyártók smucigok.
2. Lehet nem tudja a rendszer - passz nem néztem utána - , ha mégis akkor az előző pont érvényes
3. Ha mégis van ilyen cucc az valószínűleg heroinárban lesz; csak hogy érezd a törődéstEsetleg egy USB HUb-on keresztül próbáld meg a 3-4 fülest csatlakoztatni külön vevővel, hátha sikerül.
" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
Futzee
újonc
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy hogyan tudok előfizetéses tv szolgáltatást nem "gyári" appal használni? Van egy T***nor mytv előfizetésem, de az app egyrészt kissé csövesbánat, másrészt a műsorújság bugol. Sok esetben az aktuális adás helyén egy nagy semmi van és emiatt nem lehet normálisan lefelé görgetni a csatornákat ebben a nézetben. Cikkcakkban kell haladni azokra a csatornákra kattintva, amelyek nem üresek. Tiszta készségfejlesztő... Whatever...
Gondoltam, hogy hátha van olyan app, aminek normálisabb a felülete és bele lehet integrálni (mondjuk ugyanúgy bejelentkezéssel) a csatornákat. Vagy ha van más megoldás, az is érdekel.
Előre is köszi! -
Matej
tag
Sziasztok!
Kaptam egy ilyet.
"T95mini Smart TV Box Tv Okosító 6K HDMI 4GB/64GB"
Netflix-re, HBO GO-ra szeretném használni.
Az első fel is van telepítve rá alapból, a másodikat nem tudom letölteni a Google Play-ről. Elindul a csík, majd csilingel egyet és leáll.Esetleg van ötletetek, javaslatotok?
Előre is köszönöm a segítséget.
MaTeJ
-
Aprósólyom
addikt
#7562 Somatom
#7563 kenand
Köszi a válaszokat!
Közben hasonló alternatívák jutottak nekem is eszembe, mint pl. kis/micro méretű üzleti refurbished gépek csak ott ritkábban találni csökkentett TDP-s procival szerelt darabokat, illetve az egész kiépítés minden elemével együtt könnyedén megdobja a fogyasztást annyira, ami értelmetlenné tenné a "beruházást" és lenne kifejezetten kis fogyasztásúnak mondható.
Viszont azt nem tudtam, hogy léteznek olyan thin client PC-k, amik önállóan is használhatóak. Ezt a javaslatot kifejezetten köszönöm!
Tudsz arról, hogy léteznek-e még a felsorolt alternatívákon kívül más márka/típusok is?Még vizsgálom a Raspberry Pi 4 megoldásokat is, olyan megfontolásból, hogy arra mehetne Android/Linux/Windows 10 ARM. Szimpatikus a rugalmasság lehetősége csak még kutatom az előnyeit/hátrányait.
Ha régebbi emlékszem nem csalnak, PI 4 androidon még nem implementálták a hardveres VP9 dekódolást, így prociból csak 720p60 és 1080p30 videókat képes lejátszani teljesen simán, amivel meg kellene barátkozzak.Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz Somatom #7568 üzenetére
Úgy látom, hogy a felhasználói szokásoktól függ, hogy kinek melyik rendszer felel meg fő operációs rendszerként.
Mindenkinek a saját szemszögéből van igaza.
Azért gondolkodtam első körben Androidban, mert annyi kis fogyasztású dobozka van belőle a piacon, mint égen a csillag, illetve a felhasználói igényeim többségét ki tudja elégíteni az android. (csak azt nem tudtam, hogy az Android TV play store-ja erősen korlátozott)
Még nem nem vetettem el se az ARM se az x86-64 vonalat.Jevons paradox
-
Somatom
veterán
válasz Aprósólyom #7611 üzenetére
Pontosan. Illetve, aki a mostani boxokon próbálkozik, az nem érti, hogy lehet azt használni. Sajnos, sehogy, mert teljesen kiherélték a rendszert. De, ez nem az Android hibája, hanem az idióta gyártóké. A régebbi boxokon még rendes Android futott, egérrel kezeléshez optimalizálva. Vagy, ott van a Remix OS. Nem is hinnéd, hogy Androidot használsz. Olyasmi, mint a Samsung DeX módja. Ezért használok box helyett, inkább tabletet.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
válasz Imi1981 #7613 üzenetére
1.: A Remixet csak példaként hoztam. A nyílt fejlesztése régen leállt, mert átmentek bízniszbe.
2.: ARM -en mindíg az adott hardverre kell portolni az OS -t. Anno léteztek Remixes ARM eszközök, de ezek ma már elavultak.
3.: A Remix "egyedisége" nem is annyira egyedi. A Freeform Multi Window módot Android 7 -től minden teló/tab tudja (a kódja rejtetten már a 6 -ban is megtalálható). Ehhez kell még a Taskbar és nagyjából meg is vagyunk. Ez természetesen rendes Androidra értendő, nem TV -s Androidra.[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
válasz Imi1981 #7617 üzenetére
Engem nem korlátoz az Android, elég a sztereó, meg 8K -ra sem vágyom. Magam mellé teszem az ágyra/kanapéra az egeret és egyáltalán nem hiányzik a távirányító. Egérrel is tökéletesen tudom vezérelni a Kodit, MyTV -t, TVGO -t, Youtube -ot, stb. Ami a keresésekhez kell, azt símán bepötyögöm egérrel, képernyőbillentyűzeten. Viszont, így van böngészőm, Térképem, chatem, stb.
-
phoenix1989
őstag
Sziasztok!
Keresek olyan tv okosítót ami elegendő egy FHD tv kiszolgálására. Tarrtv appot kellene tudnia kezelni minden probléma nélkül esetleg youtube. Nem akarok sokat költeni elegendő lenne egy sima stick ha erre alkalmas valami olcsó. Mit tudnátok javasolni? -
Somatom
veterán
Van még olyan box, amin van analóg kimenet? Az autómban van két fejtámlamonitor és hozzá egy DVD lejátszó, ami csak DVD formátumot visz. Viszont, van egy input csatlakozója, 3db RCA -val. Arra gondoltam, hogy berakok a kocsiba egy boxot és a telómról castolnám rá a médiát.
-
Somatom
veterán
Sztem félreértettél. Analóg kép és hangkimenetre gondoltam. A régebbi AML boxok jack -jébe négypólusú dugót dugva, kijött egy 480p analóg kép, plusz a sztereó hang. Ehhez van az autómban a három RCA (tudod, sárga/piros/fekete, amiből a sárga a kép).
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
-
-
Somatom
veterán
válasz Imi1981 #7628 üzenetére
Köszi! A Chromecast nem fontos. Beprogramoznám, hogy boot -tal induljon a Kodi. Ahhoz van telóra a Yatse, amivel egyrészt lehet vezérelni a boxon futó Kodit, másrészt a telón levő videókat lehet castolni a boxra. Így a telóról tudnám vezérelni, hogy mi jelenjen meg a fejtámlamonitorokon.
-
Necronom
senior tag
válasz Somatom #7630 üzenetére
Nem egyszerubb, ha a telora teszel kodit?
es azt castolod rogton? attol meg a boxon lehet USB HDD
tokre felesges amit irtal....de maga tudja kend...meg ha mukodik a miracast rendesen, akkor meg fokepp nincs sok dolgod, hiszen a telo kerpernyojen latod a boxot egy az egyben es persze vezerelheted is
[ Szerkesztve ]
TAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
Somatom
veterán
válasz Necronom #7631 üzenetére
Ezt nem értem. Kifejtenéd? A telómon van Kodi, de másik eszköz nélkül azt hogyan castolom három darab RCA bemenetre? A telómon van HDMI kimenet is, adapterem is van hozzá, de azon HDMI 1080p jön ki. Létezik HDMI -> RCA adapter, de akkor az is 1080p lenne, amit sztem nem tudna fogadni a monitor (sok lenne neki). Ezért kéne olyan kütyü, ami eleve 480p -re butított analóg jelet ad ki.
[ Szerkesztve ]
-
phoenix1989
őstag
válasz phoenix1989 #7619 üzenetére
????
-
Necronom
senior tag
válasz Somatom #7633 üzenetére
keson irtam, fentebb
2 felekepp is tudod castolni
1., telon wifi direkt be, a boxnak a media centereben meg mindent bekapcsolsz, igy ezzel kapcsoldosz a boxhoz, onnantol ami a telo kepernyojen van, az a boxon is megjelenik
2., miracast, ami tukepp a fentebbi forditottja, azaz a box kepet latod a telon
es azt vezerelni is tudodazert irtam, hogy nem tudom, hogy 480p vagy mi, mert analogban a PAL 512 sor ha jol emlexem
lila gozom se nincs felbontasrol az analog jelnel
egyertelmu, ha a boxnak az analog kimenetet hasznalod akkor oda mar van egy D/A converter es megoldja nekedja latom, mit nem ertettel sorry
folytatom.....es azt castolod rogton a boxra?[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Necronom #7636 üzenetére
Nem screen mirroringot akarok, hanem médiát castolni. Erre való a Yatse. Kiválasztod a telón levő médiát és azt a másik eszközön futó Kodi játsza le. Tehát a box el lehet dugva az anyós ülés alá, nem kell hozzá távirányító, mert a telóról vezérled a funkcióit.
[ Szerkesztve ]
-
Necronom
senior tag
válasz Somatom #7637 üzenetére
ezt en ertem....
de amirol en beszelek azzal egy USB HDD is hasznalhatsz
a Yatseval csak a telon levo mediat tudod castolni, de ahhoz meg nem kell Kodi....
eleg a box mediacentere
de van egy olyan app, hogy Tubio
ezzel tukepp barmit castolhatsz, online tartalmat es a telon levo tartalmat is
de ezekhez nem muszaj a Kodi, persze lehet az is a fogado, de lenyegtelenezeket csak azert probalom meselni, mert mar tobb ilyen autot keszitettunk....
sot nehany regi analog projektoron is igy hasznaljuk[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Régi 905x-es Xö6-oson ilyen van
kép és hang, de a képet soha sem használtam -
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
Jelen állásnál egy négymagos Cortex A53 v. A55 2GB RAM-os Androidos tévéokosító elég youtube-ról 720p (esetleg 1080p) lejátszásához?
Miben ad többet egy 4GB RAM verzió?Valamint a webshopok (geekbuying stb) termékek specifikációinál nem látom a felsorolásban a.MOV file-t. Nem is tudja, vagy csak valami más oknál fogva hagyták ki a felsorolásból?
-
poolbig
aktív tag
Hali!
A következők közül melyikkel járok a legjobban?
TANIX TX3 ALICE
X99 MAX Plus
X96 MAX Plus
Illetve megéri az árkülönbözetet?
MECOOL KM6 Deluxe
Vagy van esetleg jobb vétel?
Köszi. -
Imi1981
veterán
válasz poolbig #7645 üzenetére
Attól függ mi a cél! Az első három androidja nem valami jó és inkább coreelec-el érdemes használni ami egy sd kártyáról futtatható. Így egy jó médialejátszód lesz de kevésbé jó netflix és egyéb streaming szolgáltatásra.
A km6 deluxe android tv rendszer fut amire sok alkalmazás letölthető és ami alkalmas médialejátszóként használatra de nem olyan patent ebben mint a coreelec. Viszont streaming szolgáltatások jobban és nagyobb felbontásban futnak rajta és van chromecast, google aszinsztes stb. A netflix gyárilag nem támogatott rajta de van lehetőség a működtetésére elvileg 4k-ban egy módosított netflix alkalmazással. -
ludla
őstag
Sziasztok! Esetleg valaki talkozott a scishion v88 plus 4k, Android 8.1 firmware verziójával?
https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
poolbig
aktív tag
válasz Imi1981 #7646 üzenetére
Köszi. Nos a cél elsősorban Youtube videók nézegetése, illetve TV nézés (Mytelenor?), ha egyáltalán megoldható.
Időközben szóba jött ez is:
Beelink GT-King
Ennek talán erősebb a chipje (S922X).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 11 - népalma
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- LEGO klub
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kupon kunyeráló
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest