- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
laceb
tag
-
István0789
csendes tag
Sziasztok segítséget kérnék az alaplak kiválasztásában!
Kinéztem kettőt:
Gigabyte GA-B85M-D3H-A alaplap
Gigabyte GA-B85M-D3H alaplap
mi a kettő közötti különbség ?1. Mennyit szánsz az alaplapra?
20-22k
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
I5-4440, gtx 950, 8gb fury ram
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
matx
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
Nincs szükségem extra bővítőhelyre elég a sata3 max 3-4 db pár usb 3-6 esetleg usb3.0, 1-2 és persze 3.0 pci-e.
5. Milyen a monitorod csatlakozása?
jelenleg dvi de tervezem a hdmi-t
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
nem
7. Használt, vagy új alaplap?
lehetőleg új.Előre is köszi!
Boldog új évet![ Szerkesztve ]
-
tiempo
tag
válasz bluyoo #74313 üzenetére
Hello!
Nos akkor fussunk neki megint..
Integrált videokártyával rendelkező alaplapot keresek, amit netezésre használnánk.1. Mennyit szánsz az alaplapra?
20 000 HUF körül2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
Intel® Core™2 Duo Processor
Kingstone KVR800D2N6K2/4G 256M x
64-bit (2GB) DDR2-800 CL6 SDRAM kit
HKC USP5550 táp
Valami régi Samsung vinyó3. Milyen méretű lapot szeretnél?
ATX
[link] ez ment tönkre4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
Hát ezt nem tudom biztosan, régi vinyó van benne, usb, sata gondolom alap, talán egyszer egy ssd is belekerül.5. Milyen a monitorod csatlakozása?
D-SUB6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
nem7. Használt, vagy új alaplap?
újKöszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Teaway
veterán
válasz István0789 #74353 üzenetére
Az A végű az újabb, kicsit megpofozták a feszültségellátó részleget, másmilyen hűtést kapott, de ez minden; valamint a Haswell Refresh procikat is kezeli az első kiadású BIOS-szal, de a 4440-nek erre nincs szüksége.
(#74354) tiempo: 775-ös foglalattal szinte csak mATX van új, zömmel G31-es chipset-es, DDRII-es vagy G41-es DDR3-as, vagy ugyanilyen DDRII/DDR3 kombós. Sajnos mind 20k feletti
[ Szerkesztve ]
Nincs itthon csokid??
-
bluyoo
nagyúr
válasz tiempo #74354 üzenetére
Nem potyára vannak azok a kérdések. Pont az eseted bizonyítja, hogy legtöbbször elengedhetetlen a segítséghez.
Sajnos a rendszered nem mai darab, így ahogy Teaway írta ugyancsak nehéz lesz új lapot találni (szinte lehetetlen normális példányt kapni).
Szóval szerintem elérkezett az idő a platformváltásra, vagy használtan keresni ....
Nem tudom mi ment szét a lapon, de azt a tápot min. megnézetném. Valószínű nem kevés köze volt az esethez (legalábbis nem egy gép esetében a hasonló "minőségű" táp volt a ludas).(#74352) laceb
A tápköre meg van hozzá, a többi rajtad múlik (ill. a házon).[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Szipoly
tag
Sziasztok!
i5-4460 és R9 380 / Gtx 960 pároshoz (még nem dőlt el) (+ 2*4gb ram, 1-2 hdd, nem lesz se plusz vga, se tuning a későbbiekben) milyen lapot tudnátok ajánlani 15-20k körül? Barátnak készül egy gép, amihez 3 évig nemigen szeretne hozzányúlni.
Próbáltam az összefoglaló alapján válogatni, de inkább kérdezek, ha nem gond- http://href.hu/x/j7n5 - Halk egér mod
-
Teaway
veterán
válasz Szipoly #74359 üzenetére
Ebben az esetben mindig ezt javasoljuk ► GA-B85M-D3H-A
Nincs itthon csokid??
-
hódmaci
senior tag
sziasztok!
Tanácsotokat kérném.
Kinéztem egy alaplapot.
Játékra szeretném főleg.Azt hogy milyen memory meg proci menne bele még nem tudom.
Szeretném ssd-n a rendszert a többit meg hdd.
Esetleg tudnátok hasonló ár arányban jobbat vagy megfelelő ez?Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
Lámafans
aktív tag
válasz hódmaci #74365 üzenetére
Bár nem ide tartozik, de talán nem küldenek el a **** ha leírom.
Tunig szerintem , pénzkidobás. Az árából, kijösz egy i7-tel. De alapjáraton is az , az a pár mhz, nem hoz annyit mint, amennyit ráköltesz(kb 50k). De ha már tunig, akkor mindenképp skylake legyen. Alapjáraton , azonos órajel mellett gyorsabb. A 6600k és az említett proci között pl 7k a különbség. Semmiképp nem ajánlom , sem a tunigot, azt meg pláne, hogy 1150 alatt , tuningolj.Mivel látom, hogy kicsit még el vagy veszve a dolgokban, ajánlom ezt topikot .
Ha kérdésed van , kérlek az adott topikban jelezd, ne küldj szakmai kérdésekről PÜ-t.
-
fukyu
tag
Sziasztok!
Netezős, irodai gépbe keresek lapot. A témaösszefoglalót vettem alapul (nem tudom, hogy mennyire friss?!), ezeket néztem ki:
GigaByte GA-970A-DS3P
MSI 970A-G43A kettő közül melyik a jobb?
Olvastam itt a fórumon, hogy ezeknek gyenge a tápellátása, ha azt mondjátok, hogy megéri, akkor árban ez is beleférhet:
Gigabyte GA-970A-UD3P
szerk: a proci adott: AMD Phenom II X2 555
[ Szerkesztve ]
-
kisbancsa
senior tag
Üdvözlet. Kialakulóban van az uj gépem, de alaplap téren nem vagyok otthon. i7 6700k procinak kellene az alaplap. Olyan kérdésem lenne, hogy létezik e olyan lap ( ami nem mellesleg meg is éri), amiben valós 7.1es integrált hangkártya van, vagy inkább külön szerezzek be 1 hangkártyát? Gép további konfigurációi: 980ti vga, Nepton 140xl hűtő, ssd, hdd, thermaltake overseer rx-i ház. Atxes lapot szeretnék, és hosszú távra tervezek. (későbbiekben lehetséges az sli). Árat nem igazán akarok írni, de annyi kérésem lenne hogy ne a legdrágábbal kezdjétek. Válaszokat előre is köszönöm. További szép estét
Térdig érő szélben kekszet kaszálni hülyeség, mert néma gyereknek még a vak anyja se látja a fától az erdőt
-
AZAPRITO
csendes tag
melyik a legolcsóbb alaplap egy gtx 960 wf2,i54460,2x4gb 1600mhz ramnak?
ASRock 1150 H81M-VG4 R2.0 ez jo? -
LógaGéza
veterán
válasz kisbancsa #74369 üzenetére
Üdv!
Ha befér, én mindenképp egy dedikált hangkártyára szavaznék, nekem is jónak számító SupremeFX van a Z97-Pro Gameren, de ugyanúgy hallom benne a zajokat, mint ha nem lenne semmi, pediggondolkodtam azon, hogy eladom a Xonarom, ha tényleg olyan jó az integrált, mint amilyennek mondják... De nem azAmúgy nincs véletlen valami digitális bemeneti forrás a hangrendszereden, vagy csak kizárólagos jackdugós megoldás van?
AZAPRITO
Gigabyte GA-B85M-D3H-A alá ne menj[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Lámafans
aktív tag
válasz AZAPRITO #74372 üzenetére
i5-höz b-s lap dukál.
Vga-t is megtudja fogni , a pci 2-es csati, 2-3fps-t lehet vele veszíteni pl.
2memfoglalat, ami kevés , a 2016-ban, 2ramot belerakod és ott vagy , hogy nem tudod bővíteni , csak ha eladod a 2x4-et ami meg nem olcsó mulatság.
1db kimenet ami kb már ki is veszi a lapot az ajánlható kategóriából.
A hangtechnikája sem gyözött meg.
Valamint, megvan az esélye, hogy a 4460-as proci nem indul el benne, ha régi biossal kapod.(nem tudom a rev2, ezen változtat-e).Gigabyte GA-B85M-D3H-A
ez biztos kezeli a procit.
3kimenettel rendelkezik, kb "bármit" rá tudsz kötni .
4memfoglalat, bővíthető.
pci3-as csati.
6sata csati, az elözőn 4volt.
jobb hangtechnika.de még sok különbség van, de nincs kedvem fordítgatni. ezek a szembetűnő különbségek.
Ha kérdésed van , kérlek az adott topikban jelezd, ne küldj szakmai kérdésekről PÜ-t.
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Nagy a különbség minőségben (összeszerelés, anyagminőség, szolgáltatás,...) a két alaplap között?
Pl. többször inkább az MSI-t ajáljátok, többen írták, hogy nagyobb a sulya és minőségibb érzetre:Asrock Fatal1ty H97 Performance vs MSI H97 GAMING 3
MSI-t akarok venni, de használt piac is érdekel.
Lehet lecserélem az itthoni gépekben az alaplapokat...
Köszönöm! -
Lámafans
aktív tag
válasz jim bcs #74381 üzenetére
Minden rev2 lap kezeli a refesh procikat?
Mert ha igen, akkor a tudásom volt hiányos, de ha nem az összes, akkor pedig jogos volt a felvetés
Az alapján, hogy a gyártók, jofórmán, heti szinten adnak ki egy új rev. lapot, abból arra következtetek, hogy nem feltétlen kezeli a rev2-es lap a refesh procikat.Ha kérdésed van , kérlek az adott topikban jelezd, ne küldj szakmai kérdésekről PÜ-t.
-
jim bcs
nagyúr
válasz Lámafans #74382 üzenetére
Már a Rev.1 is, de a Rev.1 után lévők minden bizonnyal az összes Rev.1 példának ott az én lapom is, legelső bios-al elsőre indult a 4460, 1 hónapra rá frissítettem a biost de előtte se volt gond.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Doctor Boo
csendes tag
Erre esetleg valaki?
-
jim bcs
nagyúr
válasz Doctor Boo #74388 üzenetére
Én szeretem ha összhang van, tehát ha asus lap lesz akkor legyen asus dvga, ha msi lap akkor msi dvga és így tovább. Az a hűtő oda nagyon felesleges, ha átjössz a hűtős topikba, vagy írsz egy pv-ot akkor azt is megbeszélhetjük.
-
LógaGéza
veterán
válasz jim bcs #74389 üzenetére
Én is pont most ezen évődök, hogy ameddig jó ára van el kéne adni a 4770-et, ha már úgyis alaplapot kell cserélni... De akkor majd VGA is kell, ha kinn a Rift, a jövőre gondolva akkor MSI lap kéne, mert 970/980-ból az MSI VGA-k ajánlottak. De akkor már jó lenne valami összefüggő színezetet találni, mindig is tetszett a fehér-fekete dizájn, de a Z170M Mortar pirosan világít, és a GTX 970 GAMING 4G is piros...
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
jim bcs
nagyúr
válasz Doctor Boo #74390 üzenetére
(#74390) Doctor Boo
A mainstream vonalon ebben a kategóriában nem nagyon, mindre 3 év gari van és ez a lényeg, mivel szinte mindenben megegyeznek. Ha nagyon bele akarnék kötni és a gyárinál jobb audio kell mondjuk fejeshez, akkor én gigát vagy msi-t vennék, az asus se rossz de a másik 2 tisztább hangot ad.(#74391) LógaGéza
A Mortar-on tudtommal kikapcsolható a világítás a biosban Kérdés milyen színösszeállítást keresel, matx vagy itx is lehet, mindenre van megoldás. Én biztos nem adnám még el a haswell-t, majd a következő genre váltanék, de te tudod.[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz jim bcs #74392 üzenetére
Oké, de ha már van használjuk Mondjuk a SupremeFX-nél is első dolgom volt letiltani a világítást...
MicroATX lenne a jobb, és fekete-fehéret lehetőleg. Múltkor építettem be egy MSI Z97S SLI Krait Editiont, na az nagyon tetszett
Most még van ára a Haswellnek (kb abba az árba el tudom adni, amibe vettem), alaplapot úgy is cserélnem kell, és újat vennem, akkor már fejlesszünk kicsit."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
jim bcs
nagyúr
válasz LógaGéza #74393 üzenetére
Na most a jobb audio és fekete-fehér együtt nem fog menni egyszerre, vagyis a lap még ok de ha kell a jobb audio akkor az is megoldható egy DAC-al vagy külső hangkarival. Az én ajánlatom oc nélküli mert bőven elég az is -->
1. MSI B150M BAZOOKA +egy fekete-fehér hűtő amiből van egy pár db
2. MSI B150M MORTAR +egy fekete vagy fekete-fehér hűtő amiből van egy pár db
3. kevés oc-hoz MSI Z170M MORTAR +egy fekete vagy fekete-fehér hűtő amiből van egy pár db
+ ramból, házból megoldható a fekete-fehér ha erre hajazol, viszont fehér alapú matx/itx nincs egyenlőre
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
B.Ú.É.K. minden fórumtársnak, topiklakónak, olvasónak!
Bazinga!
-
LógaGéza
veterán
válasz jim bcs #74394 üzenetére
Nem fogok OC-zni egyáltalán, és van külső DACom.
Hűtőnél bevállt a Macho Rev.A(BW), de sajna az alumínium lamellák színe miatt cserélnem kéne azt is.
B150M Bazooka mennyivel gyengébb, mint egy Z170M Mortar? Azt látom, hogy VRM hűtés az úgy nem van...Közben VGA-ból találtam a GV-N970XTREME-4GD-t, alapból is illene az elképzelésembe, de a változtatható világítás csak hab a tortán
bluyoo
BUÉK![ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz LógaGéza #74396 üzenetére
(#74396) LógaGéza
Így, hogy van dac-od nyugodtan mehet a B150M Bazooka, igen VRM hűtés nincs de nem gond, egyébként azt egy jó fekete-fehér topflow-al meg lehet kínálni + egy sor audio csatival kevesebb van hátul de mivel van dac téged ez se nagyon érint. Minden nvidia-n amin világítás van, azt az Experience-en belül állíthatod(#74397) demmer123
Nem haverom az asrock így nem nyilatkoznék inkább.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - KINGSTON Fury Beast 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 RAM memória kit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs