Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    félisten

    válasz ƵøŁĭ #106968 üzenetére

    Csak azt nem írtad le, hogy milyen igénylistád van.

    Mindkettő jó lap, de itt a szolgáltatásokban van eltérés, a TUF-on van egy plusz Gen3-as M.2 SSD hely, de ez osztozik a SATA3 és SATA4 csatival, tehát ha van benne SSD, akkor 2 SATA-val kevesebb. Átlagos felhasználó számára ez semmi előny, hiszen már 3 SSD helyet sem használ ki a többség. A TUF-on nincs például a VGA kártya csatiján gyorsoldó, míg a ROG B650E-F-en van. A TUF-on Realtek 2.5Gbps hálókártya van, a ROG-on Intel. A TUF-on Realtek 1220A audio codec van, a ROG-on Realtek 4080 + dedikált erősítő a frontkimenethez. Tehát szolgáltatások terén talán a ROG egy fokkal igényesebb megoldásokat ad.

    De amúgy a két lap között NINCS érdemi különbség, az TUF X670E semmi olyan extrát nem tud, amit a ROG B650E-F ne tudna. Az X670 (2x Prom21 SOC, míg a B650 esetén egy Prom21 SOC van) több USB és PCI-Express lehetőséget nyújt, de itt effektíve nem nyújt érdemben többet, lásd a TUF-on 10 USB port van hátul, míg a ROG-on 12 van.

    Az, hogy a VRM egy fokkal jobb a TUF-on megint nem mérvadó, mert 7800X3D-t nagyjából bármelyik középkategóriás lap tökéletesen kiszolgál, semmi érdemi előnyöd nem lesz a jobb VRM-ből (a jobb VRM hűtéstől a VRM hőfoka ettől még persze lehet jobb).

    Ahogy az előbb írtam, azt kellene letisztázni, hogy mi fontos számodra (integrált audio?, sok USB?, sok M.2 SSD csati? az olyan extrák, mint a gyorsoldás?, stb.) és ez alapján választani.
    Mivel ilyen részleteket nem osztottál meg, nehéz mondani, hogy milyen alternatívákat érdemes még nézni.

    [ Szerkesztve ]

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák