Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szakbarbár

    aktív tag

    válasz szebe #56007 üzenetére

    Pont most újítják fel ezt az útszakaszt, aznap fejezték be az aszfaltozást, de az útburkolati jeleket csak tegnap este festették fel. 40 km/h korlátozás volt azon a szakaszon.

    #56024Lauda
    Azért az autósokat sem kell félteni. Múltkor át akartam kelni az átkelőnél (gyalog, mielőtt valaki beleköt). A túloldalon már megállt az autó 4-5 másodperce és dudál, hogy induljak el, de balról meg még 3 autó elment előttem mire a 4. méltóztatott megállni.

    #56010Krogoth
    KRESZ IV. RÉSZ - A járműközlekedésre vonatkozó szabályok
    I. fejezet - A járműközlekedés általános szabályai
    43. § Magatartás a gyalogosokkal szemben
    A KRESZ módosítás után, 2010 január 1-től:
    (2) Azt a helyet, ahol az (1) bekezdés értelmében a gyalogosnak elsőbbsége van, a jármű vezetőjének csak olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a jármű vezetője az elsőbbségadási kötelezettségének eleget tudjon tenni. A jármű vezetőjének a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a járművel, amennyiben szükséges, a gyalogos átkelőhely előtt meg is tudjon állni.

    Viszont itt bejön a képbe a gyalogos felelőssége is:
    A gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről. Az úttestre váratlanul nem léphet, köteles az úttesten késedelem nélkül átmenni és tartózkodni minden olyan magatartástól, amely a járművek vezetőit megzavarhatja vagy megtévesztheti.

    Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.

Új hozzászólás Aktív témák