Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    válasz Lauda #39111 üzenetére

    "Ettől függetlenül ugyanazt kell tenned az elinduló busszal, mint ha elsőbbséget adnál neki a jogszabály szerinti értelemben."

    "Nem kell azt tennem, mert nincs elsobbsege. Eleve semmi sem kotelez ra, hogy elsobbseget adjak neki."

    1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól

    24. § (3)181 Lakott területen belül a járművek vezetői kötelesek az elindulási szándékot jelző, menetrend szerint közlekedő autóbusznak, trolibusznak, az iskolabusznak és a gyermekeket szállító autóbusznak a megállóhelyről való elindulását (a jobb szélső forgalmi sávba való besorolását) - ha ez hirtelen fékezés nélkül megtehető - lassítással, szükség esetén megállással is lehetővé tenni. Az autóbusz, az iskolabusz, a gyermekeket szállító autóbusz, valamint a trolibusz vezetője azonban ilyen esetben is csak akkor indulhat el, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről.

    Tényleg nem értem, hogy mit nem értesz... Ha indexel, hogy elindulna, el kell engedned. Hívhatod ezt, ahogy akarod, akkor is ez a szabály. Persze ha nem engeded el, nem mehet neked, de ugyanez érvényes arra is, akinek pl nem adod meg a jobbkézszabály alapján járó elsőbbséget. Attól még téged fognak hátsóbaszexuálni, ha elkapnak, vagy balesetet okozol, mindenki más szerint pedig szimplán csak egy szabálytalan köcsög leszel, ha nem így teszel - bár ez bizonyos körökben elég menő dolog.

    p

    [ Szerkesztve ]

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák